perjantai 23. maaliskuuta 2018

PE 23.03.2018Entisen verotarkastajan Liisa Mariaporin kommentti verottajan toimintaan: Verohallinto on veronkantolain (769/2016) 46 §:n 4 momentin nojalla määrännyt, että maksujärjestelyyn ei ryhdytä, jos verovelvollisella on ulosotossa perittänänä veroja tai verovastuisiin perustuvia, laissa säädettyjä veroilmoituksia antamatta määräajassa tai aikaisemmin tehtyyn maksujärjestelyyn sisältyneitä veroja edelleen maksamatta. Viranomaiset ovat siis omalla toimillaan aiheuttaneet huomattavat vahingot yrityksille, mutta näitä vahinkoja viranomaiset eivät korvaa. Tässä on se todellinen syy, miksi Suomessa yritykset ajetaan konkurssiin, eikä ajatella sitä, mikä yhteiskunnan kannalta olisi tarpeen. Jos Verohallinto myöntäisi yrityksille, jotka ihan oikeasti haluavat maksaa veronsa ja maksavat veronsa ajan kanssa maksulykkäystä, yritykset pysyisivät pystyssä ja työllistäisivät ja tuottaisivat verotuloja ja valtio saisi vielä 7 %:n koron ja 7 %:n viivästyskoron, mikä olisi Verohallinnon rahoille hyvä tuotto. Mutta ei, joku meistä ei ymmärrä kansantaloudesta mitään.
Olen Liisan kanssa täysin samaa mieltä. Tiedän yrityksiä, jotka verottaja on ajanut konkurssiin tällä menetelmällä ja olen kritisoinut erittäin voimakkaasti verottajan toimintaa tällaisesta menettelystä. Ehkä sen takia jouduin verottajan koston kohteeksi.

Liisa Mariapori jatkaa: Verohallinto kaataa yrityksiämme kuin sieniä sateella täysin vastuuttomasti ja aiheuttaa pk-yrittäjille vuosittain näin satojen tuhansien ja miljoonien euron vahingot. Jos minä saisin päättää, sanoisin koko Verohallinnon väen irti ja palkkaisin virkoihin vain ne, jotka osaavat tehdä oikeita verotusratkaisuja. Tällä hetkellä Verohallinnon toiminta on täysin ala-arvoista.
Lähetin tänään pääministeri Juha Sipilälle ja Verohallinnon uudelle pääjohtajalle Markku Heikuralle sähköpostia ja pyysin Verohallinnon pääjohtajaa kumoamaan edellisen pääjohtajan Pekka Ruuhosen tekemän päätöksen 14.12.2016 A219/200/2016 koskien veronkantolain (769/2016) 46 §.n 4 momentin määräystä. Pääjohtajan määräys on laiton ja on johtanut siihen, että Verohallinto ajaa 1000-3000 pk-yritystä konkurssiin, vaikka maksujärjestely olisi kaikkien kannalta ehdottomasti edullisempi vaihtoehto. Katsotaan nyt, puuttuuko pääministeri Juha Sipilä tai Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikuri tähän pk-yrittäjiä surutta tappavaan määräykseen?.

Verohallinnon päätös maksujärjestelyssä noudatettavasta menettelystä on annettu 14.12.2016 dnro A219/200/2016 ja se on tullut voimaan 1.1.2017. Verohallinnon pääjohtaja Pekka Ruuhosen määräys löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.vero.fi/Verohallinnon ohjeet. Siinä pääjohtaja Ruuhonen rajaa Verohallinnon perintäyksikön lakiin perustuvia oikeuksia myöntää maksujärjestelyjä yrityksille, mikä määräys on vastoin perustuslakia, verotusmenettelylakia ja veronkantolakia. Tämän määräyksen seurauksena Verohallinto ajaa yritykset konkurssiin pienistäkin summista. Tässä ei ole oikeasti mitään järkeä.”

Verottaja tappaa yrityksiä

Vastaus rikoskomisario Petri Kangaskoskelle
Erkin kommentti: Ampuiko poliisi Petri Kangaskorte itsensä poliisin virka-asella Kokkolan poliisilaitoksella tämän jälkeen?

OP-Pohjolan yrityskuva ja pääjohtajan toiminta

Sent: Monday, June 04, 2012 10:44 AM


Subject: turha konkurssi ja tuhoisat vaikutukset

Pankinjohtajan, verottajan, konkurssipesänhoitajan ja poliisien toiminnasta

tiedoksi ja toimenpiteitä varten Johtaja Reijo Karhinen OP-Pohjola, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, poliisiministeri Päivi Räsänen

Olin neuvotellut kuorma-autoilija Heino Yli-Torven puolesta verottajan ja Himangan Osuuspankin pankinjohtaja Kalevi Humalajoen kanssa neuvotteluratkaisun, jolla kuorma-autoilijan yrityksen ongelmat olisi hoidettu yhteisesti sovitulla tavalla ja niin, että se olisi ollut kaikkien etu. Silloin sovittiin myös kuorma-autoilijan vaimon takauksen osalta asia. Jostain syystä verottaja perui sovitun sopimuksen todennäköisesti Himangan Osuuspankin johtajan Kalevi Humalajoen pyynnöstä. Kuorma-autoilijan yritys haettiin konkurssiin. Konkurssipesänhoitajaksi määrättiin todennäköisesti pankin tahdosta varatuomari Kari Autio Kokkolasta.

Varatuomari Kari Autio teki rikostutkintapyynnön kuorma-autoilija Heino Yli-Torvesta ja tämän pojasta Jaakko Yli-Torvesta. Käännyin tuolloin pankinjohtaja Kalevi Humalajoen puoleen ja kerroin hänelle, että jos rikostutkinta aloitetaan ja se johtaa oikeuskäsittelyyn, niin pankki tulee häviämään jutun. Pankinjohtaja Kalevi Humalajoki ymmärsi asian ja sanoi, että jatkossa he eivät sitten käytä varatuomari Kari Aution palveluksia.

Otin yhteyttä varatuomari Kari Autioon ja kerroin hänelle totuuden asioissa eli sen, että Heino Yli-Torvi ja Jaakko Yli-Torvi eivät ole syyllistyneet rikoksiin. Autio ei pysytynyt vastaamaan minulle mitään asiallista. Menin Kokkolaan ja todistin tutkinnanjohtajalle ja silloin vielä nimeämättömälle tutkijalle, että Heino Yli-Torvi ja Jaakko Yli-Torvi eivät ole syyllistyneet rikoksiin. Tästä huolimatta tutkija ja tutkinnanjohtaja lähtivät viemään asiaa eteenpäin syyttäjälle asti, todennäköisesti varatuomari Kari Aution toiminnan johdosta.

Ylivieskan käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet. Prosessi oli kuitenkin aiheuttanut sen, että Heino ja Sirkka Yli-Torvelle tuli avioero. Lisäksi Jaakko Yli-Torven yrityksen omaisuus oli laitettu hukkaamiskieltoon n. 1,5 vuodeksi ja aiheutettu yrittäjälle erittäin suurta ja korvaamatonta vahinkoa. Jokilaaksojen poliisi Ilkka Piispanen kieltäytyi tutkimasta asiasta.
Minulle on selvinnyt myös se, että Himangan Osuuspankinjohtaja on tehnyt Sirkka Yli-Torven kanssa ennen oikeudenkäyntejä ja rikostutkintoja salaamissopimuksen, jolla Sirkka Yli-Torvi kieltäytyy antamasta tietoja Heino Yli-Torven yrityksen asioista. Minulle on selvinnyt myös se, että pankinjohtaja Kalevi Humalajoki on ”kieltänyt ”asianomaisia työskentelemästä Erkki Ahon kanssa.

Oikeudenkäynnissä pankinjohtaja Kalevi Humalajoki joutui kertomaan tosiasiat ja siksi kaikki syytteet hylättiin. On myös huomattava se, että todistusaineistot löytyvät myös tutkinta-aineistosta ja siksi ihmettelen konkurssipesänhoitaja Kari Aution, poliisien ja syyttäjän toimintaa.

Mielestäni Osuuspankkien Keskuspankin on ryhdyttävä asian vaatimiin toimenpiteisiin. Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin on ryhdyttävä asian vaatimiin toimenpiteisiin. Poliisiministeri Päivi Räsäsen on ryhdyttävä asian vaatimiin toimenpiteisiin. Mielestäni kysymys on tarpeettomasta konkurssista ja kiistattomasta vahingonteosta. Kaiken alku ja juuri on pankin toiminnan johdosta terminoimatta jäänyt valuuttavelka.Kalajoella 04.06.2012
Erkki Aho

Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

gsm 044-3025948

PS. En ole tyytyväinen poliisi Ilkka Piispasen toimintaan. Toivon, että ylemmän tahot puuttuvat Ilkka Piispasen toimintaan. Mielestäni Ilkka Piispasen toiminta on kansalaisten ja yhteiskunnan etujen vastaista.

Blogini ja videoni


Mielipiteet

Analyysi: Miksi Suomi käännytti valtaosan irakilaisista kotimaahansa? Tässä 7 syytä

Olut virtaa urheilukatsomoihin, kolumnisti ei innostu: ”Erityisen pöljää”

IL-analyysi: Hallitus saattaa tehdä ensi viikolla suuren tyhmyyden - Suomi pysähtyy työaikalakiin ja Antti Rinne ottaa vaalivoiton

Juudas Iskariotin ja hänen opetuslastensa hillotolppa ja mierontie

Alueuutiset

Merivartiosto harjoittelee Perämerellä

Tango-Landola Encore - Kultainen nuoruus

Kotimaan uutiset

Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka on Talvivaarassa huolissaan siitä, miten yksityisten vahingonkärsijöiden käy

Oulussa hätätilanne Teuvo Pakkalan kadulla: Ammattikorkeakoulun oppilaita ja henkilökuntaa kehotettu suojautumaan luokkatiloihin

Tulviin varautuminen on aloitettu – pitkästä aikaa odotettavissa voi olla kunnon kevättulva

Ulkomaan uutiset

Trump vahvistaa Euroopan unionin ja kuuden maan välttävän tuontitullit toistaiseksi

Trump erotti kansallisen turvallisuuden neuvonantajan – tilalle kovasanainen John Bolton

Donald Trump allekirjoitti määräyksen: Kiinalaistuotteille 40 tai 50 miljardin euron tullit

Kiina vastaa Yhdysvaltain asettamiin alumiini- ja terästulleihin

Syyrian Idlibin maakunnassa ilmaisku torille – 28 ihmistä kuoli

Yksi ihminen on kuollut panttivankitilanteessa Ranskassa – tutkitaan terrori-iskuna

Panttivankien ottaja on ammuttu kuoliaaksi – Ehti tappaa ainakin kolme

Turkin tiedotusvälineistä 90 prosenttia on nyt valtion talutusnuorassa – maan suurin mediatalo myytiin hallinnon tukijoille

Hirvittävä haastattelu Ruotsista Unkariin paenneelta sairaanhoitajalta 

Talousuutiset

Miljardit ihmiset kärsivät vesipulasta – Kolme suomalaisyritystä kantaa kortensa kekoon ongelman ratkaisemiseksi
Erkin kommentti: Vihannin alueella on erittäin hyvät vesivoimavarat. Aikanaan olin organisoimassa Vihannen veden tuottamista ja markkinoimista maailmalle. Silloin ei aika ollut kypsä asialle. Nyt tilanne on toinen. Ryhtykää toimiin alueen ihmiset.

Hallituksen himoitsema työllisyystavoite lähenee – kurottavaa enää 0,9 prosenttiyksikköä

Riita pankkien viikonlopputöistä "kummallinen" – Lakko uhkaa yhä osuuspankkeja

Kotkan satamaan rakennetaan maailmanluokan sellukeskus

Alko kuuntelee nyt tarkalla korvalla kuluttajia – myynti tippui alkuvuoden aikana miljoonilla litroilla

Urheilu-uutiset

JHT:n Väkeväiselle kahden ottelun pelikielto

Mäkäräinen jäi vain sekunnin voitosta – ykkösvastustaja epäonnistui

Mikko Rantanen liittyi suomalaisten NHL-legendojen klubiin – rikkoi 80 tehopisteen rajapyykin

Jokerit voitti hurjan maratonottelun Moskovassa – Mika Niemi nousi sankariksi viidennessä jatkoerässä

Niemi tyrmäsi TsSKA:n Moskovassa - Rämö loisti tolppien välissä

Hurrikaani täydentää miesten lentopallon välieräjoukkueet

Suomalainen managerilegenda todisti läheltä sekuntikello kädessä häkellyttävää yleisurheilusuoritusta – ”Pakko se oli uskoa”

Lentopallomaajoukkue kokee nuorennusleikkauksen – "Useat uudet kasvot pääsevät kiinni kansainvälisiin peleihin"

Anthony Joshua Vs Wladimir Klischko | Highlights

Maailmalla tapahtuu

Hovioikeus vapauttaa pienet lapsensa ampuneen isän - ei arvioida enää erityisen vaaralliseksi

Syyte: Vaimo asetteli nukkuvan miehensä sopivaan asentoon, viilsi mattopuukolla kaulaan ja lukitsi kylpyhuoneeseen

Mystinen hotellikuolema ja israelilaisia hakkereita – näin Cambridge Analytica vaikutti Kenian ja Nigerian vaaleihin

Somalian Mogadishussa autopommi-isku suositun hotellin edustalla

Poliisi etsii tekijöitä: Varasjoukko pölli 300 kiloa kuparia ja aiheutti ympäristöonnettomuuden – vahinkojen suuruus 100 000 euroa

Viidelle syytteet suomalaisen liikemiehen taposta Ugandassa - yksi syytetyistä turvallisuuspalvelun upseeri

China Expandable container house ---10 minutes one house!

Crazy processing machine 2018 | Grapes Processing

Crazy Food Processing Machines 2017 | Pickles

Cabbage and Carrot Harvesting Machine Modern agriculture

Modern Agriculture Equipment Tomato Processing Technology: Automatic Tomato Line from Seed to Table

Loppukevennykset

ORPO SUUTTUI VASEMMISTOLIITON SOTE-VIDEOSTA, MIKE POHJOLA EI KADU

Suomalainen olympiavoittaja raivostui Juha Sipilälle – rajua tekstiä Facebookissa

Maailman ykkösälyköksi äänestetty tiedemies kritisoi ankarasti Suomen leikkauspolitiikkaa: "Häpeällistä"

Kauhuvuokralaiselle linnatuomio asunnon tuhoamisesta

Jengirikosten kanssa kamppailevat ruotsalaispoliisit varoittavat Suomea: ”Kun te olette niin monessa asiassa seuranneet meitä, tässä älkää seuratko”

Kansanedustajat myöntävät porsaanreiät – ”Meillä on sopeutumiseläkkeellä elosteleva eliitti”

Entinen Playboy-malli kertoi seksisuhteestaan Trumpin kanssa - loukkaannuin kun hän tarjosi rahaa

Berner ei vetäydy sähköpyörätuesta, mutta haluaisi prosenttituen
Erkin kommentti: pääministeri Juha Sipilä on innokas sähköpyörän käyttäjä. Liikenneministeri tekee työtä tämän eteen kokoomuksen vastustuksesta huolimatta.

Perutaanko nyt 400 euron sähköpyörätuki? Kokoomuksesta täystyrmäys

Analyysi: Porin politiikassa kuohuva kevät – SDP kritiikin keskipisteenä

Festivo-kynttilänjalasta piti tulla viinilasi – lue 5 tarinaa muotoilija Timo Sarpanevan tutuista esineistä

Aamulehti: Kela hukkasi 3 000 ihmisen toimeen­tulo­hakemukset

Kari Tykkyläinen tekee eroottisia videoita Pudasjärven kotirouvista - ”Olo vähän kuin Jeesuksella”

Ylen toimitusjohtajan muhkea palkkapussi: 357 833 euroa - kansanedustajille roima nousu Yle-rahoista

Keskustan puoluekokousaloitteet: Linnunpöntöistä lisää verovähennystä, Väyrynen ulos, bordellit laillistettava...

Venäläinen liikenne ★ hullut tyhmät venäläiset ★ yritä olla nauramatta

Spede Show - Jääkaappitarkastus

Spede Show - Puistonpekki 1

Youtube-videot

Talvivaara kahdessa minuutissa

Nälkämaan Sampo, Talvivaara - koko tarina, katso mm. Elisa & Sonera Viihde ja Vimeo!

MOT Talvivaaran legendat Osa1

MOT Talvivaaran legendat osa2

MOT Talvivaaran legendat Osa 3

Minne katosi Talvivaaran uraani?

Natusen paljastus.mov

Videotodiste karajaoikeudessa
Suljettu vyöhyke - sakkoja näytteenotosta

Salattu patovuoto

vuotaa kaikista ojista

THE REAL NORTH KOREA? | 2018

Yle Areena

1930-luvun pula ja konikapina

Mitä jää sille, joka jää tyhjään pesään?

Talonpoikainen akateemikko Kustaa Vilkuna oli Urho Kekkosen kaveri ja luotettu

Suomalaisuuden ilmentymiä eri vuosikymmenten ohjelmissa

Tasavallan talonpoika

Kyösti Kallio kuolee, presidentiksi Risto Ryti

Presidenttiemme puolisot Ester Ståhlbergista Jenni Haukioon

Bulgaria

Bulgaria

BULGARIA

Traditional Bulgarian Food in Sofia

Bulgaria Culture Tips: Head Nodding, Name Days, March Bracelets

Food in Bulgaria: yogurt, pastries, salad, bread

Musiikki

André Rieu - Edelweiss

Andre' Rieu - (Romantic Melodies) Lethár - Gold and Silver

Hymne a l amour- Andre rieu

Andre Rieu El Padrino

Liikunta ja terveys

Verenpaine 140 /81, pulssi 50 . Paino 92,1 kg. Jumppa 30/1410 min, kuntosali 1400/4790 min, kävely 5 /415 km , uinti 0/19000m

MIRACLE PLANT KILLS 98% OF CANCER CELLS IN 16 HOURS!

CANCER CELLS DIE INSTANTLY When Consuming a LEAF OF THIS SPECTACULAR PLANT!!

14 Ways to Effortlessly Lose Weight In a Few Days

20 Foods That Help You Lose Weight

Perusvinkit alaselän ja lantion liikkuvuuden parantamiseksi | Vireus

World’s Most Powerful Antibiotics That Don’t Require A Prescription

ETEENPÄIN KÄÄNTYNEIDEN OLKAPÄIDEN HUOLTO | PT JORI

Tää lihas jumittaa sun niska-hartian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti