maanantai 30. syyskuuta 2024

MA 30.09.2024 100 pientalousaluetta Suomeen – erikoissairaan hoito valtiolle ja muut palvelut pientalousalueiden vastuulle



Olen kirjoittanut lukuisia blogikirjoituksia mitä hallituksen pitäisi tehdä valtion talouden tasapainottamiseksi ja peruspalveluiden turvaamiseksi mahdollisimman lähellä kansalaisia.




Sotesolmulle on esittänyt ratkaisuksi hyvinvointialueiden lakkauttamista, erikoissairaanhoidon vastuun siirtämistä valtiolle ja peruspalveluiden vastuu pientalousalueille.



SU 18.08.2024 Sote-uudistus on toteuttava yhdessä kuntien palvelu-uudistuksen kanssa

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/08/su-18082024-sote-uudistus-on-toteuttava.html



SU 15.09.2024 Suomen valtion talouden pelastaminen

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/09/su-15092024-suomen-valtion-talouden.html

  1. Suomessa on 309 kuntaa. Suomeen on perustettava 100-120 pientalousaluetta jolloin talousalueen kuntien palvelut yhdistetään pientalousalueen palveluiksi.

  2. Erikoissairaanhoidosta vastuu siirretään Suomen valtiolle. Palvelualueita ei laskuteta erikoissairaanhoidosta.

  3. Perusterveydenhuollon vastuu siirretään pientalousalueille.

  4. Hyvinvointialueet lakkautetaan.

  5. Vanhusten huolto keskitetään pientalousalueille, joihin rakennetaan vanhuksille palvelutaloja, joissa on sairaanhoitaja ja lähihoitajia sekä keittiö ja kuntosali. Palvelutalojen lisäksi vanhuksille rakennetaan palvelukeskuksia, jotka on tarkoitettu niille vanhuksille, jotka eivät enää pysty asumaan palvelutaloissa. Pientalousalueella on terveyskeskus vuodeosastoineen.

  6. Käynnistetään palvelutalojen ja palvelukeskusten rakentaminen pientalousalueille. Rakentamisen käynnistyminen vaikuttaa laajasti rakennusalan ja koko yhteiskunnan toimintaan työllistämillä suuren määrän ihmisiä rakennusalalla ja niitä palvelevissa yrityksissä.

  7. Tervehdytetään politiikkaa siten, että uudistetaan vaalirahalaki. Eduskuntavaaliehdokkaat voivat käyttää vaalikampanjaansa 25 000 euroa omia rahoja. Ulkopuolinen rahoitus kielletään. Kansanedustajien määrä vähennetään 100:aan kansanedustajaan.

  8. Puoluetuki lakkautetaan kokonaan.

  9. Yritystuet karsitaan minimiin. Yritysten toimintaedellytyksiä parannetaan valtion takauksilla.

  10. Verotuet karsitaan minimiin. Listaamattomien yritysten verotusta muutetaan yhdenvertaiseksi muiden yhtiöiden kanssa. Säätiöt verolle.

  11. Veronkierto estetään ja veroparatiisien käyttö kielletään ja estetään.

  12. Väliportaan hallinto puretaan kokonaan. Siis maakuntahallinto, hyvinvointialueet, aluehallintokeskukset ja ely-keskukset lopetetaan. Näistä vastuu siirretaan pientalousalueille.

  13. Ammattikoulutuksesta vastuu siirretään pientalousalueille.

  14. Työvoimapalvelut siirretaan pientalousalueiden vastuulle.

  15. Yrityspalvelut siirretään pientalousalueiden vastuulle.

  16. Maahanmuuttoa kiristetään ja lopetetaan haitallinen maahanmuutto. Suomi ei voi ollaa koko maailman sosiaalitoimisto. Lopetetaan jengirikollisuus.

  17. Vapautetaan apteekkiala kilpailulle, jolloin lääkkeiden hinnat laskevat. Poistetaan lääkkeiden arvonlisävero.

  18. Ylen toiminta ja rahankäyttö järkeistetään jolloin Yle-vero laskee.

  19. Valtioenemmistöisten yhtöiden palkat normalisoidaan eli lasketaan johtajien palkat pääministerin palkan tasolle.

  20. Eläkeläisten maksamat eläkerahat otetaan erityiseen valvontaan. Vehkeily eläkerahoilla estetään. Vakuutusrahojen sijoittamisessa kotimaiset kohteet etusijalle.

  21. Toteutetaan oikeushallinnon uudistus perustamalla perustuslakituomioistuin ja lakkauttamalla nykyisenkaltainen laillisuusvalvonta, hallinto-oikeudet sekä korkein oikeus.

  22. Ammattikoulutusta uudistetaan lyhentämällä ja tehostamalla koulutusta. Perusopetusta uudistetaan.

  23. Toteutetaan vauvasta vaariin-ohjelma lisäämällä koululiikuntaa kahdella viikkotunnilla sekä ottamalla terveyskasvatus opetusaineeksi. Tehostetaan yhteistyötä urheiluseurojen ja liikuntayritysten kanssa. Toteutetaan liikuntamahdollisuudet ja terveellinen ruoka myös vanhuksille.


MA 19.08.2024 Oikeusjärjestelmän uudistaminen

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/08/ma-19082024-oikeusjarjestelman.html


Maalaus PR-Talojen toiminnasta

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/maalaus-pr-talojen-toiminnasta.html



PE 16.08.2024 Kalajoen palvelualueesta malli muulle Suomelle

https://kalajokinen.blogspot.com/search?updated-max=2024-08-16T07:49:00-07:00&max-results=7

Olen ollut tyytymätön jo pidemmän aikaa Hyvinvointialue Pohteen toimintaan ja Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston lakkauttamiseen. Olen esittänyt ratkaisuksi seuraavaa:

Suomeen tulisi perustaa n.100-120 pientalousaluetta. Kalajoen pientalousalueeseen tulisi kuulumaan Kalajoki (12 334), Alavieska (2347) , Merijärvi (1055) ja Pyhäjoki (2984). Hyvinvointialueet tulisi lakkauttaa ja palauttaa perusterveydenhuolto pientalousalueille ja siirtää erikoissairaanhoito kokonaan valtion vastuulle. Kalajoen terveyskeskukseen tulisi palauttaa takaisin entiselleen eli 46 paikan vuodeosastoksi.

Kalajoen Artema tulisi siirtää Jedun alaisuudesta Kalajoen pientalousalueen vastuulle.

Oppilaisten ja yritysten yhteistyötä tulisi parantaa siten, että ammattikoulun oppilaille järjestetään työharjoittelupaikat pientalousalueen yrityksiin ja se toteutetaan oppimestari-kisälli-systeemiä noudattaen. Artemassa ja Kalajoen kristillisessä opistossa koulutettaisiin oppilaita alueen yritysten ja Kalajoen terveyskeskuksen sekä palvelukotien ja palvelukeskusten tarpeisiin. Palvelukodeissa ja palvelukeskuksissa olisi oma sairaanhoitaja ja tarvittava määrä lähihoitajia. Niissä olisi myös oma keittiö sekä oma pieni kuntosali. Oppilaiden koulutuksesta näihin tehtäviin vastaisi Kalajoen kristillinen kansanopisto.


Yrityspalvelu- ja työvoimapalvelut yhdistettäisiin Arteman yhteyteen. Näin voitaisiin tehokkaasti järjestää oppilaille työharjoittelupaikkoja pientalousalueen yrityksiin. Samalla yritykset saisivat vastapalveluna edullista työvoimaa mikä auttaa yrityksen tuloksen muodostamisessa pienentämällä henkilöstökuluja. Tätä Kalajoen matkailuyritykset tarvitsevat matkailukauden jatkumisen ohella.


Kouluihin tulisi järjestää kaksi ylimääräistä viikkotuntia liikuntaa. Niiden vetäjinä voisivat toimia siihen koulutetut Arteman ja Kristillisen opiston oppilaat sekä urheiluseurojen eri toimialojen vetäjät. Samat henkilöt voisivat vastata myös palvelukotien ja eläkeläisten kuntoilusta. Tämä menetelmä toisi uusia työpaikkoa pientalousalueelle.

Työvoima- ja yrityspalvelut voitaisiin hoitaa lähes nykyisellä henkilömäärällä. Pientalousalueen vetovoima kasvaisi ja yritysten toimintaedellytykset paranisivat. Oppilaitosten vetovoima kasvaisi ja yritykset saisivat kaipaamaansa apua ja turvaa tulevaisuuttaan varten. Vanhusten huolto tulisi järjestettyä asiakasystävällisellä tavalla. Myös perusterveydenhuollon palvelut säilyisivät pientalousalueella. Erikoissairaanhoidon palvelut siirtyisivät yksistään valtion vastuulle. Kalajoen pientalousalueesta tulisi järjestää pilottiprojekti esimerkkinä muulle Suomelle siitä miten asiat pitää hoitaa.



Pääekonomistilta täystyrmäys hyvätuloisten verokevennyksille

https://www.iltalehti.fi/talous/a/664a8269-27c5-4e44-9d04-b1bc1ec37c49

Huojennukset ovat listaamattomien yhtiöiden osingoissa ovat 75-prosenttisesti verovapaita. Hän huomauttaa, että Suomen verotusjärjestelmä on tässä suhteessa kansainvälisesti poikkeuksellinen. –Sieltä tulisi valtiolle arviolta jopa 400 miljoona euroa tuloja, jos järjestelmää muutettaisiin, hän toteaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti