sunnuntai 5. elokuuta 2018

SU 05.08.2018


Kalajoen matkailusesonki on ohi. Se loppuu joka vuosi kuin kananlento. Koulut alkavat ja lomat loppuvat. Rannoilla ei ole enää turisteja. Matkailualan yrityksille alkaa pitkä lepokausi. Venetsialaiset ovat kuitenkin vielä edessäpäin.

Päiväni

Olen korostanut viime aikoina terveellisen ruoan merkitystä blogissani. Tänä aamuna tein jälleen terveellisen aamupalan, johon kuului raastettua porkkanaa, omenaviinietikkaa, ruokaöljyä, chilihapankaalta, raastettu punajuurta. Lisäksi kananmuna ja tomaatti. Voileivän päällä juustoa, chiliä, maksapasteijaa, kannuswurstia, valkosipulia. Juomana pakuriteetä, hunajan ja sitruunan kera. Ennen aamupalaa lasillinen vettä.

Poliisin toimintaan en ole tyytyväinen.

Poliisin tehtävät määritellään poliisilain 1 §:n mukaan seuraavasti:
1 §
Poliisin tehtävät
Poliisin tehtävänä on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen, paljastaminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen. Poliisi toimii turvallisuuden ylläpitämiseksi yhteistyössä muiden viranomaisten sekä yhteisöjen ja asukkaiden kanssa ja huolehtii tehtäviinsä kuuluvasta kansainvälisestä yhteistyöstä.
Poliisi suorittaa lisäksi lupahallintoon liittyvät ja muut sille laissa erikseen säädetyt tehtävät sekä antaa jokaiselle tehtäväpiiriinsä kuuluvaa apua. Jos on perusteltua syytä olettaa henkilön kadonneen tai joutuneen onnettomuuden uhriksi, poliisin on ryhdyttävä tarpeellisiin toimenpiteisiin henkilön löytämiseksi.

Sain Oulun poliisilta seuraavan vastauksen, jossa ei ollut vastauksen antajan nimeä. Hän ei uskaltanut laittaa nimeä päätökseen.

Hei!

Tämä asia ei kuulu poliisille, ottakaa yhteyttä eduskunnan oikeusasiamieheen.

Ystävällisin terveisin
Oulun poliisilaitos
PL 45, 90101 Oulu


Poliisin vastauksen perusteella minulle tuli mieleen Pikku-Henry-videot.
Kummeli - Pikku Henry - Parkkipirkko
  • Ookko sä täällä töissä? Kirjoitat päätöksiä. Sä luulet, että kun sä kuljet tuommoinen merkki rinnassa, niin ihmiset kunnioittaa sua. Ei ne kunnioita. Ne nauraa sulle. Sulle nauretaan. Kun esimiehesi tulee, niin sinä nöyristelet ja kumartelet niille ja nuolet niiden persettä. Ne häpee sua. Kaikki häpee sua. Koirakin häpee sua. Määkin häpeen sua.

Oulun poliisi ei ole löytänyt tästä mitään rikosta 23 vuoden aikana.

Kävin tänään Rahjan Kalajuhlilla. Valitettavasti en ehtinyt kuulemaan maalaistohtori Kimikisen puhetta. Rahjan Kalajuhlilla oli todella paljon autoja. Mielestäni enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tämä merkitsee sitä, että yleisöä oli enemmän kuin aikaisempina vuosina. Paikalla näkyi olevan kansanedutajiakin. Onhan eduskuntavaalit tulossa.

Kalajoen matkailukausi katkeaa huomenna niin kuin kananlento. Matkailukausi on ollut noin 1,5 kertaa vilkkaampi kuin edellisenä vuonna. Tämä merkitsee sitä, että yritysten myynti on 30-50 prosenttia suurempi kuin edellisenä vuonna.

K-Pallo nappasi maukkaan vierasvoiton

Kalajoen Pallo otti lauantaina tyylikkään ja tylyn vierasvoiton sarjan kakkossijalla majailleesta KPS II:sesta (Kokkola) lukemin 0-4 (0-1). Etenkin toisella puoliajalla K-Pallon esitys oli melko suvereeni ja kotijoukkueen paikat olivat vähissä.
Ottelun alku oli lievää KPS II:sen hallintaa ja kotijoukkue pääsi pariinkin otteeseen karkaamaan puolittaisiin läpiajoihin, mutta Tomi Gronoff K-Pallon maalissa torjui lähentelyt eleettömästi. Noin vartin pelin jälkeen K-Pallon Viljami Tanhuala syötti Ville Mustoselle, joka KPS II:sen puolustajan harhautettuaan karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti verkkoon.
Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli muutama hyvä maalintekopaikka. 25. minuutilla K-Pallolle tarjottiin jälleen maalintekomahdollisuutta, kun KPS II:sen puolustaja joutui rikkomaan rangaistusalueella Juhana Lauria pilkun arvoisesti. KPS II:sen maalivahti kuitenkin torjui Viljami Tanhualan rankkarin tyylikkäästi.
Vielä ennen taukoa Pauli Niemi laukoi pallon kotijoukkueen maalin ylärimaan, josta peliväline kuitenkin pomppasi takaisin kentälle ja näin tauolle mentiin K-Pallon kutkuttavassa 0-1 johdossa.
Toiselle puoliajalle K-Pallo tuli hyvällä sykkeellä ja hallitsi peliä. K-Pallon kuvioita kuitenkin hieman sekoitti toppari Tuukka Marjalan lievä loukkaantuminen, jonka seurauksena Juho Isokääntä pudotettiin toppariksi. 65. minuutilla K-Pallo sai kulmapotkun, jota asettui antamaan Jori Nikupaavo. Kulma löysi täysin vapaaksi unohdetun Juho Isokäännän, joka puski pallon voimalla verkkoon. Kymmenisen minuuttia tästä ja K-Pallo sai jälleen kulmapotkun, jonka KPS II sai purettua vain puoliksi ja Ville Mustonen pääsi laukomaan rankkarialueen rajalta pallon alakulmaan ja iski lukemat jo 0-3:een.
Vain tovi tästä ja Ville Mustonen pelattiin läpiajoon, jonka KPS II:sen maalivahti kuitenkin torjui, mutta irtopallolla oli ensimmäisenä Teemu Kyösti, joka laukoi pallon varmasti maaliin. Näin pisteet matkasivat Kalajoelle melko suvereenin toisen puoliajan esityksen seurauksena lukemin 0-4.
K-Pallon pelaajista jokainen pelasi jälleen vähintään omalla tasollaan ja onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Niko Lapinoja ja Henri Limnell esittivät molemmat kauden parasta peliään ja Tomi Gronoff oli maalissa itse varmuus. Myös hieman erikoisemmat toppariparit Eetu Nikupaavo - Tuukka Marjala ja Eetu Nikupaavo - Juho Isokääntä selvisivät urakastaan puhtaasti.
Seuraavaksi K-Pallo kohtaa ensi lauantaina kotonaan Fc Ylivieska II:sen, jolle K-Pallo kesäkuussa hävisi niukasti 2-1, joten K-Pallo lähtee jälleen hakemaan ottelusta revanssia.


Blogini


Mielipiteet

Professori Kanniainen: Hyvinvointi­yhteiskunta ja vapaa maahanmuutto ovat kestämätön yhdistelmä

Porvarihallitus ajaa alamaisiaan ahdinkoon

Huono osa

Sosiaaliturvamme sairastuttaa kansalaisiamme

Kansankodista humanitaariseksi suurvallaksi: Maksun aika

Alueuutiset

Tohtori Kiminkinen Rahjan kalajuhlien tähtivieraana Kalajoella – "Aion käydä myös uimassa"

Pyhäjoen tontinomistajat haluttomia rakentamaan ennen ydinvoimalan rakentamislupaa

Pankkikorttihuijareita liikkeellä ainakin Haapajärvellä ja Kannuksessa – Poliisi patistelee varovaisuuteen PIN-koodia käytettäessä
Kotimaan uutiset

Emeritusprofessorilta ankaraa arvostelua: Julkisen ja yksityisen kilpailu ei toimi soten valinnanvapaudessa – riskinä kilpailu terveistä asiakkaista eikä parhaista palveluista

Huipputehokas tulevaisuuden kuorma-auto ajaa jo syksyllä Suomen teille

"Suomalaisen talo ei saa erottua liikaa, eikä pröystäillä" – Yli puolet uusista omakotitaloista on valkoisia, mustia tai harmaita

Sadat kuolleet kalat haisevat lasten uimarannalla – taas joukkokuolema Vihdin Enäjärvellä: "Nyt ei kannata mennä lähellekään"

Ulkomaan uutiset

Tšekkoslovakian miehitys 50 vuotta sitten säikäytti myös suomalaiset – Armeijaa ei kuitenkaan pantu hälytystilaan, ja komentaja lähti mökille

Russia and China build bridges together, successfully fulfill MAJOR infrastructure projects

Venezuelan presidentin tapahtumaan iskettiin räjähteillä lastatuilla drooneilla – sotilaat pakenivat paraatista

Venäjältä yhteistyöpyyntö Yhdysvalloille – Moskova hermostui pyynnön vuotamisesta USA:n mediaan

Etelä-Euroopassa raju helle jatkuu, mutta kuumuusennätystä ei tehty

Erdoğan uhkaa jäädyttää kahden amerikkalaisen ministerin varoja vastatoimena amerikkalaisten asettamille pakotteille

Romanovien dynastiasta 100 vuotta: Venäjän viimeinen tsaariperhe eli satumaista arkea – näin valtakausi päättyi verilöylyyn kellarissa

Talousuutiset

Saudi-Arabia sallii taas öljykuljetukset Punaisenmeren kautta

Luottoluokittaja Fitch Ratings muutti Suomen näkymät myönteisiksi – luottoluokitus yhä toiseksi paras

Heinäkuun helteillä yllättävä vaikutus alkoholimyyntiin: janoa sammutettiin mieluummin mökillä kuin ravintolaterassilla

Urheilu-uutiset

Mitalitili auki! EM-pronssia uineelle Jallow'lle uran ensimmäinen arvokisamitali

Matti Mattssonin putosi kauden parhaallaan finaalista – vain seitsemän sadasosaa erotti jatkopaikasta: "Alkaa syödä motivaatiota"

Tenkanen taiteili Århusin tuulissa lähtövoittoon – olympialaisten maapaikan jahti hyvässä vauhdissa

Maantieajon EM-kulta Italiaan – kaikki kolme suomalaista keskeyttivät

Päättyykö Jussi Jokisen NHL-ura? ”Suomessa ja Kärpissä en pelaa 99-prosenttisella varmuudella verotuksellisista syistä”

Tilastot paljastavat karun totuuden: Suomen optimistisen EM-mitalitavoitteen saavuttaminen vaatii hurjaa venymistä – näihin urheilijoihin kohdistuvat suuret menestyspaineet

Mattsson selvitti tiensä välieriin, vaikka vauhti hyytyi lopussa – "Kyllä siinä täytyy pitää tietty porilainen hulluus"

Ven B-finaalin viides, Hirvilampi voitti C-finaalin

Anthony Joshua Menang TKO atas Wladimir Klitschko

Maailmalla tapahtuu

Vuorenpeikon näkötorni on huikea yksittäisen ihmisen ponnistus – rakennusvalvonnallakin meni pää pyörälle

Mies soitti useaan kertaan hä­tä­kes­kuk­seen - halusi ampua poliiseja

Sveitsin Alpeilla jopa 20 kuollut museo­len­to­ko­ne­tur­mas­sa

Helikopterionnettomuus Siperiassa, ainakin 18 kuollutta

Kahta miestä lyötiin rengasraudalla joukkotappelussa – tilanteeseen tarvittiin useita poliiseja erottamaan tappelijat toisistaan

Vantaalaisnainen riehui putkamatkalla eikä rauhoittunut perilläkään – poliisi ampui kolmesti etälamauttimella ja työnsi sängyn alle päästäkseen itse pois paikalta

Loppukevennykset

Kiusallinen eläkekikkailu paljastui - Päivi Lipponen jätti toimitusjohtajan pestinsä Cosmopoliksessa

Leila vietti yön lastenlastensa kanssa ruokakaupan viileydessä: "Mieletön kokemus, en muista milloin olen nukkunut näin hyvin"

Seiskan katsotuimmat TOP 50 - Sensuroimaton video Vesa Keskisen supernolosta kännisekoilusta!

Seiskan katsotuimmat TOP 50 - Teuvo Hakkarainen ja povipommi Marianne Kallio touhuavat

Seiskan katsotuimmat TOP 50 - Bile-Dani yritti iskeä Amanda Harkimon – näin siinä kävi!

Johanna Tukiainen: Tämä Seiska-muisto on jäänyt parhaiten mieleeni!

Ulkoministeri Timo Soini löylyissä Paavo Nurmen mökillä: Sauna on kunnon puntari!

Seiskan katsotuimmat TOP 50 - Seiska toteutti helsinkiläispuliukolle hurjan muodonmuutoksen!

Kummeli - Ladojen kokoontumisajo

Just for laughs

Youtubevideot

Top 10 Nuclear Power Countries In The World

Hiroshima before and after the atomic bombing, 1945

Hiroshima: Dropping the Bomb

Hiroshima, then and now.

Atomic bombing of Nagasaki - BBC

Nagasaki Bomb And Surrender - Hiroshima - BBC

9/11 Timeline: The Attacks on the World Trade Center in New York City | History

Yle Areena

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen viivytti lentokoneen lähtöä, onko kansalaistottelemattomuus hyväksyttävää? Vaarantaako helle potilasturvallisuuden?

Millä tolalla on kaivosteollisuuden ympäristövastuu?

Sveitsin hamppukultakuume

Sulkavan Suursoudut on yhdessäoloa ja vauhtia

Pilaako kaivos Saimaan vesistön?

Kalajoki

Ansiolla Kallaan 2 2018

Retki Kalajoen Kallaan Kaljaasi Ansiolla

Hiekkapesis 2010

Hiekkapesiksen MM 2015 - Vellun orjat

Hiekkapesiksen MM 2015 - Peevelin Mirrit

Hiekkapesiksen MM 2015 - Peevelin Mirrit 2

Hiekkapesiksen MM 2016 - Entiset Nuoret Urheilijat

Hiekkapesiksen MM 2015 - Nimelän kylän polkijat

Hiekkapesiksen MM 2015 - Könnikiikerin sonnit

Juha-Pekka Haataja

Matkailu

Turkey

Turkey, Alanya

Video: 20 Things To Do In Alanya

Istanbul

Istanbul - Türkiye / Turkey

Istanbul Guide - Istanbul in 2 Days

Istanbul aerial view, drone view

Historia

Lapin Sota 1944-1945 osa 1/4

Lapin Sota 1944-1945 osa 2/4

Lapin Sota 1944-1945 osa 3/4

Lapin Sota 1944-1945 osa 4/4

Lapin sota - Tornion maihinnousu

Musiikki

Francis Goya - Natacha

Romance d'Amour

GIOVANNI MARRADI - Just For You

Danube Love - Andre Rieu - Oscar Straus

Frederic Francois Chopin (?) - Joie De Vivre

Kielten opiskelu

IELTS & TOEFL Vocabulary: Talking about Food

LOL!! Learn English vocabulary about JOKES: hilarious, dirty joke, LMAO...

English Vocabulary: other words for LIKE and DON'T LIKE

Learn Bulgarian - Simple sentences - Lesson

Learn Bulgarian 24/7 with BulgarianPod101 TV

The verb 'To Be' in Bulgarian

Terveellinen ruoka


5 syytä syödä kiiviä – erinomaisia terveysvaikutuksia

12 syytä syödä pinaattia säännöllisesti

8 pätevää syytä syödä enemmän kananmunia
Omenaviinietikan 10 uskomatonta terveyshyötyä

Kuntoilu

4 weeks Six Pack Abs workout - Level 1

Six pack in 3 Months (8 minutes) a day

Get six pack abs in 6 minutes on your couch. Works Fast!

7 Easy Exercises for a Flat Stomach and Small Waist

9 Exercises To Get Flat Stomach In Just A month

Liikunta ja terveys

Verenpaine 141 /84 lepopulssi 49. Paino 89,1 kg. Jumppa 0 /2790 min, kuntosali 0/6705 min, kävely 0 /832 km , uinti 0/34000m, pyöräily 42 /2563 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti