perjantai 23. marraskuuta 2018

PE 23.11.2018


Olen lukenut tasavallan presidenttien päiväkirjoista Lauri Kristian Relanderin päiväkirjat, Juho Kusti Paasikiven päiväkirjat ja Urho Kaleva Kekkosen päiväkirjat. Nyt oli vuorossa nykyisen tasavallan presidentin Sauli Väinämö Niinistön päiväkirjat.

Tässä lainauksia Niinistön päiväkirjoista:
8.8.2013 Luin Kataisen haastattelun. Yrittää pelastaa koko maailmantalouden kriisin toivomalla, että suomalaiset puhaltavat yhteen hiileen. Hallitsematon tulipalo tuosta tulee mieleen.
6.3.2018 Vihdoinkin jotain muuta. Tänään televisiossa Sanna Suutari kertoo vaginan kiristyksestään!
21.4.2014 Olenko ainoa, joka Aleksander Stubbin kuntoiluhulluutta katsellessaan ajattelee, että kannattaisi ehkä nähdä sama vaiva oman mielenterveytensä kanssa?
19.5.2014 Soitin Putinille. Se tunne kun löytää itsensä parisuhteesta, jossa on totaalisen alistetussa parisuhteessa.
21.4.2015 Jos Jumala on suurin, miksi Päivi Räsänen edes pyrkii eduskuntaan?
4.5.2015 Heräsin Timo Soinin vallanhimoon.
21.5.2015 Stubb-Sipilä-Soini. Kuin evoluution oppitunti miehen degeneraatiosta.
30.5.2015 Jotain liikuttavaa siinä tuohtumuksessa, etteivät puolueet pidäkään vaalilupauksiaan. Juuri tämän takia Joulupukki on Suomessa.
4.9.2015 Kun ihmisellä ei ole mitään sanottavaa, hän sanoo ”stragiset painopistealueet”.
6.10.2015 Hellyttävä tämä Sipilän hallitus. Kun katselisi normaalia yksinkertaisemman lapsen opettelemista kävelemään eikä kukaan aikuinen viitsi sanoa, että minne se nyt kävelisi, ei kukaan halua nähdä sitä.
7.10.2015 Mihin ovat kadonneet Stubbin naurunvalkoiset selfiet?
12.1.2016 Lapsiressukka eksynyt Linnaan. Taputin päätä, rauhoittelin ja ohjasin Sanni Grahn-Laasosen ulko-ovelle.
26.1.2016 Putinilta kirje. Siinä lista ihmisistä, jotka tulevat kuolemaan seuraavan puolen vuoden sisällä vanhuuteen.
17.3.2016 Valmistaudun Putin tapaamiseen syömällä omaa nyrkkiäni..
11.4.2016 Timo Soinin salkusta pilkahti kruunu ja valtikka. En halua tietää, onko kysymys vallanhalun harhoista vai seksileikeistä.
17.4.2016 Hienoa. Hallituksen ratkaisu omiin ongelmiinsa on pakottaa työttömiä yrittäjiksi, jotta ongelmat siirtyisivät vielä enemmän niille, joilla ongelmia on muutenkin.
24.8.2016 Teeskentelin olevani huolissani suomalaisten olympiamenestyksestä, koska sellaista presidenttiä Suomi tarvitsee.
1.10.2016 Kun Erkki on ulkoministeri, häntä vielä kuuntein. Soinin tapaamisissa vain katselen ja pohdiskelen, pukeutuuko hän noin huonosti siksi, että häenen maailmansa on ruma vai kannattajiensa vuoksi koska ajattelee heidän maailmansa olevan ruma.
15.1.2017 Ei yhtään vituta, ei yhtään, matkustaa pimeää Suomea siksi, että Suomi täyttää 100 vuotta, ei yhtään vituta, ja tuossa joku lausuu taas Kalevalaa, ei yhtään vituta, ja nyt tarjotaan kalaa, ei yhtään vituta, ei.
9.3.2017 Rauhoittavaa lukea suomalaistoimittajien tuohtuneempia näkökulmia siitä, ettei Trump ole vieläkään päätöksissään ottanut huomioon suomalaistoimittajien aiempia tuohtuneita näkökulmia.
15.3.2017 Totesin leikkisästi Sipilälle, että tämä on kuin väärään paikkaan tungettu välimerkki väärinkäännetyssä lauseessa, ja Sipilä kiittää liikuttuneesti.
7.4.2017 Miltähän tuntuisi olla ”ähtäriläinen panda?” Varmasti vituttaisi.
16.4.2017 Silloin tällöin yllätän itseni pohtimassa, haluaako Suvi-Anne Siimes minua vieläkin.
16.5.2017 Sipilä pyörtyi, kun kerroin hänelle, että Suomessa saa juoda alkoholia kotioloissa ilman erityislupaa. Herätin hänet juottamalla viskiä. Nyt Juha riisuu itseään ja laulaa virsiä.
1.8.2017 Tarjoan Laura Huhtasaarelle banaanin voidakseni ottaa kuvan, kun Huhtasaari syö banaania kyykkyasennossa.
8.8.2017 Kysyin Sipilältä, onko hänen esiintymisvalmentajansa käskenyt Juhaa näyttämään nykyään siltä kuin kärsisi tuskallisen anaaliseksin seurauksista vai onko idea Juha oma. Juha oli hiljaa ja näyttää siltä kuin kärsisi tuskallisen anaaliseksin seurauksista.
24.9.2017 Iso, iso pettymys!Luulin saaneeni vastaehdokkaaksi näyttelijä Laura Malmivaaran, niin näissä vaaleissa olisi edes kaksi esiintymistaitoista. Olikin joku sekava öljyinen maalaistyttö, ja nyt olen kirjoittanut kämmeneeni ”HUHTA! SAARI!”
22.10.2017 Harmittelen Juha Sipilälle, ettei ”kaikelle sitä, mitä Juha on ” ole keksitty mitään kokoavaa tautiluokitusta, nopeuttaisi keskustelua. Juha kertoo ylpeänä olevansa lestadiolainen absolutisti-insinööri. Vastaan, ettei riitä alkuunkaan.
29.12.2017 Nyt kun Väyrynenkin on tullut mukaan presidentinvaalikeskusteluihin, tuntuu kuin nielisin sanojani samanaikaisesti neljällä eri vuosikymmenellä.
11.1.2018 Viesti Juha Sipilältä taisi tulla väärään osoitteeseen: ”Sexi ok? Piillota sähkö pyörä osakkeet! Siis Sexi edelleen ok? Onhan sexi ok? Sexi OK?” Vastaan Juhalle ” Sexi on ok.”
16.3.2018 Ehdokkaani suomen kielen pelottavimmaksi lauseeksi: ”Anne Berner odottaa ovella”.
22.3.2018 Puhelinkeskustelu Putinin kanssa kuin elämä täynnä hetkiä, jotka haluaisi unohtaa.
28.3.2018 Hieman hymyilyttää. Tarinoin täällä Brysselissä juuri Junckerille pikkupyykistä ja varpaista. Juncker oudon hiljaa. Myöhemmin illalla huomasin muistilipusta, että tarkoitus oli keskustella ”arktisista” ei ”arkisista” kysymyksistä.

On pakko tunnustaa, että kirja herätti minussa mielenkiintoa ja monia ajatuksia. Tämä päiväkirja on erilainen kuin aikaisempien presidenttien päiväkirjat. Kun kirjoituksia analysoi tarkemmin, niin tulee esille monia mielenkiintoisia asioita. Vienoa vittuilua koko kirja. Varmasti herättää keskustelua ja mielenkiintoa. Voi herättää jopa arvostelua.
Ehkä Sauli Niinistön olisi kannattanut jättää kirja kirjoittamatta presidentin arvovallan ja presidetti-instituution takia. Toisaalta taas on hyvä että kansalaisille tulee oikeaa tietoa presidentin ajatuksista ja toiminnasta. Ymmärrän Sauli Niinistön huolen Laura Huhtasaaren suhteen. Huhtasaarihan halusi 1990-luvun pankkikriisin asiat selvitettäväksi ja niissä asioissa Sauli Niinistöllä on varsin suuri rooli samoinkuin vaalirahasotkussa. Ymmärrän Sauli Niinistön huolen Paavo Väyrysen suhteen. Paavo Väyrynen oli ainoa todellinen kilpailija Niinistölle presidentinvaaleissa. Ymmärrän Sauli Niinistön ivan Jyrki Kataista ja Alexander Stubbia kohtaan. Ymmärrän Sauli Niinistön ivan Sanni Grahn-Laasosta kohtaan. Mielestäni vallanhmoinen huonisti pukeutunut Timo Soini on ollur Niinistölle uskollisempi palvelija kuin Lennu-koira. Sen sijaan iva pääministeri Juha Sipilää kohtaan on mielestäni tasavallan presidentiltä mautonta, jopa arovostelykyvyn alittavaa kiusaamista, mistä häntä on syyllistetty jo aikaisemman työhistoriansa aikana.

Luin professori Erkki Aurejärven muistelmat Kovaa peliä. Hän ei säästele sanojaan: suomalaisten tuomareiden moraali on venyvä ja ymmärryskyky rajallinen. Omahyväisiä tuomareita löytyy kaikista oikeusasteista, Peli on kovaa ja mennään nappulat edelleä – myös tässä kirjassa.
Olen ollut professori Erkki Aurejärven luennolla. Olen keskustellut asiastani professori Erkki Aurejärven kanssa.
Professori Erkki Aurejärvi - Turhaan etsit oikeutta oikeudesta

Tuomarit tuomitsevat syyttömiä turhaan (aamu-tv 15.5.2014)

Erkki Aurejärvi, muistelmien "Kovaa peliä" julkistaminen; Pressiklubi Helsinki 2.10.2013

Kalajoki

Kalaoen kaupunginvaltuuston esityslista on ennätyksellisen lyhyt.
Erkin kommentti: Nyt valtuutetuilla on oikeus kysyä ja tietää miten viime valuuston kokouksessa päätetty asia etenee. Kuka on toimijana ja koollekutsujana asiassa ja miten asia käsitellään. Kuka päättää ja mistä päättää?

Alueuutiset

Oulaskankaan synnytysosaston ovi on sukeutumassa lopullisesti – Synnytysten jatkuminen vaatisi päivystysasetuksen muutoksen lisäksi terveydenhuoltolain muutoksen, ja vielä senkin jälkeen ratkaisu jäisi Valviralle
Erkin kommentti: Oulaskankaan synnytysosaston sulkeminen tulee näkymään Keskustan ja Sinisten kannatusluvuissa seuraavissa eduskuntavaaleissa ainakin Oulun läänin eteläosassa.

Tiina Ojutkankaasta Keskipohjanmaan seuraava päätoimittaja
Erkin kommentti: Toivottavasti Keskipohjanmaa-lehden ja Keskipohjanmaa-konsernin linja muuttuu, sillä nyt molemmat ovat kasvamassa alaspäin kuin lehmän häntä.

Joulukonserteilla tehdään hyvää Kalajoella ja Raahessa

Kotimaan uutiset

Tuore kysely: Presidentti Sauli Niinistön arvostus huipussaan - ulkoministeri Timo Soini kyntää syvällä
Erkin kommentti: Odotan mielenkiinnolla seuraavan kyselyn tuloksia. Toivottavasti mahdollisimman moni lukee Niinistön päiväkirjat ja Jarmo Korhosen Maan tapa-kirjat.

Uusi tilasto julki: Alkoholinkulutus kääntyi nousuun Suomessa – Lonkeron myynti räjähti

Ouluun rakennetaan uusi yliopistollinen sairaala – nykyinen surkeassa kunnossa

Ulkomaan uutiset

Venäjän sotilastiedustelun johtajan kuolemaa edelsivät huhut epä­suosioon joutumisesta – vastasi GRU:n kohu­operaatioista lännessä

Hillary Clinton haluaa pysäyttää oikeistopopulistiset liikkeet - neuvoo Eurooppaa hillitsemään maahanmuuttoa: ”Eurooppa on tehnyt osansa”

Espanjan ja Britannian pääministereiden brexit-neuvottelut päättyivät tuloksettomina

Analyysi: Britannia on neuvotellut EU:n kanssa huippudiilin – Se takaisi Britannialle tiiviimmän EU-suhteen kuin Norjalle ja avaisi jopa ovet EU:n huippukokouksiin

Reuters: Ainakin 26 kuollut moskeijaan tehdyssä iskussa Afganistanissa

Talousuutiset

Viljasato yhtä niukka kuin 20 vuotta sitten – peruna kasvoi paremmin

Nuorisosäätiötä haetaan konkurssiin – taustalla talousrikollisen vaatimus

Urheilu-uutiset

Fanit piirittävät NHL:n pistepörssiä johtavaa suomalaista jo harjoituksissakin, mutta nöyrästi menestykseen suhtautuva Mikko Rantanen ei paukuttele henkseleitään

Mäkisensaatio Antti Aalto on neljännen polven hyppääjä – Wislan menestys tuli pienenä yllätyksenä

Soravuo voimisteli ensi kertaa maailmancup-finaaliin

Suomalaiskooste 20.11.2018

Jesse Puljujärvi AHL fight

Maailmalla tapahtuu

Lahtelaismies remontoi keittiön ja kylppärin rälläkällä – kuusi karmeaa kuvaa vuokralaisten aiheuttamista täystuhoista

Salkku auki 11 - Puheita tyhjälle salille

Paul Erik Vitikainen ei pukahtanut tapahtumista rintamalla juuri mitään, mutta hänen ottamansa kuvat kertovat sitäkin enemmän

Sisarukset löysivät Britanniassa kuolleen äitinsä talosta muumioituneen veljensä, jonka olemassaolosta he eivät olleet koskaan tienneet

Sotakorvaukset Neuvostoliitolle 1944-1952 olivat ikiaikaisen perinteen mukainen hävinneen osapuolen ryöstö - jäljet näkyvät taloudessa vieläkin

Yle areena

Brexit kuilun partaalla

Miksi Jemenin hätä ei herätä?


Vaalit lähtökuopissa

Youtube-videot

Miksi GCM-sopimuksesta vaietaan? I BlokkiMedia

Ennuste 23.11.2018: Sää muuttuu talviseen suuntaan!

БОГАТЫРЬ из Донбасса - Дмитрий Халаджи - Самый СИЛЬНЫЙ Человек в МИРЕ. Мотивация

Mielipiteet

Järkevän maahanmuuttopolitiikan tiekartta

Nyt Suomeen povataan jo varsinaista vasemmistojytkyä

Kotimaan matkailu

Söderskär, ehkä Suomen kaunein majakkasaari

Bengtskärin majakka

Bengtskärin majakka — Risteily Rosalasta ja sisäkuvaa (2010)

Tankar Visit Kokkola 2015

Ulkomaan matkailu

This is Bavaria

Top 10 Amazing European Castles You Can Visit

The 12 best European places to visit in 2017

Musiikki

Helene Fischer BBO Minsk Russisch

Alpenzusjes - Wienie Wienie

Die Jodel Sprache (Oesch's Die Dritten)

Sissel Kyrkjebø - O Helga Natt

Helene Fischer | Stille Nacht (Live aus der Hofburg Wien)

Loppukevennykset

Outo ilmiö: vaurioituneita autoja tuodaan Venäjältä Suomeen kolaroitaviksi – vakuutusyhtiöt paljastaneet useita huijauksia

Kuntoilu

8 Best Exercises To Shrink Stomach Fat Fast

Miellyttävä pakaran venytys - Helppo liike, kokeile!

Iskiashermon liu'utus istuen - Hieros

Liikunta ja terveys

Verenpaine /, pulssi , Paino 94.6 kg. Jumppa 60 /4310 min, kuntosali 0/8885 min, kävely 0 /1092 km , uinti 0/41000 m, pyöräily 9 /3556 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti