perjantai 21. syyskuuta 2018

PE 21.09.2018



Kirjoitan blogiani silloin kun on tärkeää asiaa:

From: Erkki Aho
Sent: Friday, September 21, 2018 7:07 AM
Subject: 1000 hengen poliisijoukko ja pankkikriisin selvittäminen
Arvoisat kansanedustajat ja ministerit, tuomioistuinlaitos, syyttäjälaitos, poliisiministeriö, tiedotusvälineet
Suomeen tulossa uusi 1000 hengen poliisijoukko

Herrat pelkäävät kansannousua. Valtiopetos on tosiasia. Pankkikriisin syylliset ovat edelleen vapaalla jalalla. Pankkikriisin on edelleen selvittämättä. n, 60 000 yritystä poistettiin markkinoilta rikollisesti. Yli 500 000 ihmistä jäi työttömäksi, yli 280 000 ylivelkaantui ja n. 16 000 yrittäjää teki itsemurhan. Tämä on Suomen historian yksi järkyttävimmistä vaiheista. Valtiopetos ei vanhene koskaan. Pankkikriisin uhrit ja heidän läheisensä ovat joutuneet kärsimään Suomen valtion kidutuksesta jo yli 20 vuotta. Kidutus on ihmisoikeusrikos. Laillisuusvalvonta ei tutki eikä selvitä asiaa, Poliisi, syyttäjä ja oikeuslaitos on organisoitu suojelemaan rikoksiin syyllistyneitä pankkikriisin rikollisia ja poliittisia päättäjiä. Kansanedustajat eivät noudata lakia eikä ministerit ministerin valaa. Suomi on todellisessa kriisissä, jossa poliitikot turvautuvat suojelemaan henkeään 1000 hengen poliisijoukolla. Kansan on syytä herätä todellisuuteen.  

Ns.Koiviston konklaavi

 SSP-sopimus

Valtiopetos on tosiasia

 Pankkikriisi

TO 23.08.2018

 Oikeuslaitos ja poliisi-blogi

 Suomen perustuslaki 29 §
Kansanedustajan riippumattomuus
Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.

Virkavala
"Minä N.N. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä (vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta), että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.

Tuomarinvala
Tuomarinvalan kaava on säilynyt muuttamattomana vuodesta 1734.
"Minä N. N. lupaan ja vannon Jumalan ja hänen pyhän evankeliuminsa kautta (vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta), että minä parhaan ymmärrykseni ja omantuntoni mukaan kaikissa tuomioissa tahdon tehdä ja teen oikeutta niin köyhälle kuin rikkaallekin ja tuomitsen Jumalan ja [Ruotsin] lain ja laillisten sääntöjen mukaan: etten koskaan minkään varjolla lakia vääristele enkä vääryyttä edistä sukulaisuuden, lankouden, ystävyyden, kateuden ja vihan tahi pelon tähden taikka lahjan ja antimien tahi muun syyn takia, enkä syytöntä syylliseksi taikka syyllistä syyttömäksi tee. Minä en myöskään ennen tuomion julistamista enkä sen jälestä ilmaise oikeutta käyville enkä muille niitä neuvotteluita, joita Oikeus suljettujen ovien takana pitää. Kaiken tämän tahdon täyttää ja täytän uskollisesti, rehellisenä ja totisena tuomarina, ilman kavaluutta ja juonia, niin totta kuin Jumala minua auttakoon ruumiin ja hengen puolesta."

Tuntemattomassa paikassa

Erkki Aho
  puh. 044-3025948


Näin äänestettiin ulkoministeri Timo Soinin luottamuksesta 21.9.2018

Kommentti: Soinin loppu häämöttää – viimeiset ilot irti hupenevista hetkistä politiikan huipulla

Tämä viesti on jaettu Kalajoen päättäjille. Siitä tehty uutinen poistettiin Keskipohjanmaa-konsernin lehtien Keskipohjanmaa, Kalajokilaakso ja Kalajokiseutu-sivuilta.

MERENOJAN VANHEMPAINYHDISTYS AVOIN KIRJE JA SELVITYSPYYNTÖ
Vanhempainyhdistys.Me@Gmail.com 17.09.2018

Kalajoen Kaupunki / Kirjaamo / Hallitus / Valtuusto

SELVITYSPYYNTÖ MERENOJANKOULUN JA VÄISTÖTILOJEN SISÄILMASTA

Olemme huolestuneet lastemme mahdollisuudesta käydä koulun Merenojan yläasteella ja hankituissa väistötiloissa. Syksyllä 2018 sisäilman aiheuttamat oireet oppilaiden keskuudessa alkoivat taas lisääntyä heti koulun aloittamisen jälkeen. Sama ilmiö toistuu vuosittain ja on havaittavissa syys- ja joululoman jälkeen.
Oppilaat saavat mm. seuraavia oireita toistuvasti: astmakohtauksia, pyörtyilevät, nenäverenvuotoa, pahoinvointia, migreeniä, näköhäiriöitä yms.
Koska selvästikään Merenojan yläasteen tilat eivät täytä koulutiloille asetettuja vaatimuksia ja vahvat epäilykset myös muiden käytössä olevien tilojen ja väistötilojen sisäilman osalta on olemassa, kysymmekin:
  1. Merenojankoulun ruokailutilat – oppilaat ja henkilökunta saavat oireita ja osa ei käy edes ruokailemassa ko. tilassa
    1. Millä perusteella ko. tilaa käytetään oppilaiden ja henkilökunnan ruokailutilana?
    2. Onko kesällä 2018 ko. rakennuksen perustuksesta poistettujen homeisten ja vesivaurioituneiden materiaalin poiston jälkeen tehty sisäilmatutkimus?
    3. Milloin ko. tilassa on suoritettu arviointi, onko se mihinkään ihmisille tarkoitettuun toimintaan sopiva?
  1. Artemalta vuokrattujen tilojen sopivuus väistötilakäyttöön – oppilaat saaneet pahoinvointikohtauksia, pyörtyilleet, nenäverenvuotoa
    1. Millä perusteella ko. tilaa käytetään väistötilana?
    2. Onko ko. tiloissa suoritettu sisäilmatutkimusta? Oppilaiden kertoman mukaan, rakennuksessa on useissa kohdissa vesivaurioita katossa, joita on peitelty maalaamalla ja vaihtamalla äänieristelevyjä.
  1. Merenojan urheilukentän huoltorakennus – ko. tila haisee homeelle kymmenien metrien päähän.
    1. Millä perusteella ko. tila on otettu oppilaiden liikuntatuntien pukuhuonetilaksi?
    2. Milloin ko. tilassa on suoritettu arviointi, onko se mihinkään ihmisille tarkoitettuun toimintaan sopiva?
  1. Jäähalli, millä perusteella kyseisessä tilassa järjestetään liikuntatunteja? Oppilaat altistuvat juoksusuoralta jäähallin puolelle tulevasta sisäilmasta. Oireina pahoinvointi, astmakohtaukset, nenäverenvuoto
    1. Juoksusuoran sisäilma ei sovellu kenellekään edes lyhytaikaiseen oleskeluun, vesi valuu sisään ja muodostaa lammikoita lattialle.
    2. Jääkiekkoa harrastavien nuorten parissa Astmalääkitys on 60-70% pelaajista, normaalisti Astmaa sairastaa noin 5-10% ikäluokasta.
    3. Milloin tiloihin tehdään oikea arviointi, onko tilat sopivat mihinkään käyttöön?
  1. Miten Kalajoen kaupunki huomioi Merenojan koulun purkamisesta aiheutuvat homeiset pölyjätepäästöt ulkoilmaan koulun jatkaessa toimintaa normaalisti. Eivätkö jo olemassa olevat rakennukset aiheuta tällä hetkellä riittävän kohtuutonta terveyshaittaa oppilaille ja henkilökunnalle?
  2. Olemme näistä sisäilmaongelmista lähestyneet kuluneena keväänä kahdella eri kirjeellä suoraan sivistyslautakuntaa eikä yhtäkään vastausta ole kysymyksiimme saatu lautakunnalta, mikähän on syynä? Ja ihmetystä herättää myös se että yksikään virkamies tai kaupunginjohtaja ei ole halunnut kutsua kirjeitä lähettänyttä tahoa missään vaiheessa keskustelemaan esille nostetuista asioista.
Miten kunnanhallitus on seurannut Merenojan sisäilmaongelman hoitamista, ja mitä se on konkreettisesti tehnyt asian eteen 2017-2018 että meillä on nyt käytössä tällaiset epäasialliset väistötilat?
Mikä on ollut kaupunginjohtajan vastuu näiden asioiden hoidossa ja varsinkin hoitamatta jättämiseen ja miten voi olla mahdollista, että syksyllä 2017 ei kaupungin viranhaltijoilla ole ollut mitään strategiaa miten oireilevien oppilaiden kanssa toimitaan, eikä ole vieläkään? (Tähän kysymykseen ei riitä vastaukseksi, että oireilevat siirretään Raumankarille, se ei ole ollut mikään sisäilmanongelman ratkaisu Merenojan osalta missään vaiheessa 2016-2018)
  1. Pyydämmekin Kaupunginvaltuustoa ja hallitusta arvioimaan kriittisesti lautakuntien puheenjohtajien ja johtavien virkamiesten toimintaa Kalajoen kaupungin sisäilmaongelmien hoidossa ja päätöksenteossa. Sekä etsimään henkilön/henkilöt, joka/jotka ovat vastuussa virheellisestä johtamisesta ja sellaisesta päätöksenteon ohjaamisesta, joka aiheuttaa lasten terveydelle elinikäisen haitan.
  1. Kenen käskystä/luvalla vakavasti oireilevia oppilaita edelleen käytetään koekaniineina opetustilojen testaamiseen (opetus, kouluterveys), miksi tällaiseen toimintaan vieläkin oppilaat ja heidän vanhempansa törmäävät? Vanhemmille ehdotetaan, että ”kokeillaan jos teidän lapsenne voisi tiloissa olla.”
  1. Vaadimme kaupunkimme osallistumista Ratkaistaan yhdessä! –hankkeeseen (2018–2020) jonka tavoitteena on auttaa kuntia löytämään ratkaisuja lasten ja perheiden tukemiseksi silloin, kun koulun sisäilma aiheuttaa oireilua. Ratkaisuja etsitään lasten oppimisen, koulunkäynnin, hyvinvoinnin ja sosiaalisten suhteiden tukemiseen sekä koko perheen tukemiseen.
Edellä mainittu toiminta (1-7)on edesvastuutonta ja on aiheuttanut negatiivisen muuttoliikkeen paikkakunnalle jo vuosien ajan.

Ystävällisin terveisin Merenojan Vanhempainyhdistys

Tänään alkaa Suomi-sarja jääkiekossa Kalajoella. JHT saa vastaansa Raahe-Kiekon.

JHT Forever!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti