tiistai 23. tammikuuta 2018

TI 23.01.2018

Kävin tänään katsomassa balettiesityksen Lumikki ja seitsemän kääpiötä.

Koko perheen baletti Lumikki ja seitsemän kääpiötä, ensi-ilta 13.11.2015

Lumikki

Lumikki Musiikkisatu (1984)

Seitsemän kääpiötä:Viisas, Jörö, Lystikäs, Unelias, Ujo, Nuhanenä ja Vilkas.

Lumikista on nyt tullut maan kaunein neito. Kateellinen kuningatar määrää vastahakoisen metsästäjän viemään Lumikin metsään ja tappamaan tämän. Hän myös vaatii metsästäjää asettamaan Lumikin sydämen jalokivin koristeltuun lippaaseen ja tuomaan sen hänelle todisteena siitä, että hänen käskyjään on noudatettu. Metsästäjä kohtaa Lumikin, mutta tajuaa, ettei voi tappaa tätä. Metsästäjä anoo Lumikilta kyynelehtien anteeksiantoa ja usuttaa tämän sitten pakenemaan metsään ikuisiksi ajoiksi. Lumikin paettua metsästäjä asettaa lippaaseen sian sydämen ja vie sen kuningattarelle.
Eksynyt ja pelokas prinsessa ystävystyy metsän asukkaiden kanssa, jotka vievät hänet syvällä metsässä sijaitsevan mökin luokse. Lumikki löytää mökin sisältä seitsemän pientä tuolia ja luulee, että mökki kuuluu seitsemälle epäsiistille ja orvolle lapselle. Pian käy ilmi, että mökki kuuluu sen sijaan seitsemälle täysikasvuiselle kääpiölle, jotka ovat palaamassa kotiin läheisestä kaivoksesta. Kääpiöt ovat nimeltään Viisas, Jörö, Lystikäs, Unelias, Ujo, Nuhanenä ja Vilkas. Kotiin päästyään kääpiöt saavat kauhukseen nähdä, että heidän mökkinsä on nyt putipuhdas, mistä he päättelevät, että mökkiin on saapunut tunkeilija. Mökin yläkerrasta kääpiöt löytävät Lumikin, joka on vaipunut uneen kääpiöiden sängyille poikittain. Lumikki herää ja näkee kääpiöt ympärillään. Lumikki esittelee itsensä, ja lopulta kaikki kääpiöt toivottavat hänet tervetulleeksi kotiinsa, varsinkin, kun saavat tietää tämän olevan hyvä kokki ja siivooja. Lumikki aloittaa uuden elämän kokaten, siivoten ja pitäen huolta kääpiöiden mökistä sillä välin, kun kääpiöt ovat työskentelemässä kaivoksessaan. Illan tullen he ryhtyvät yhdessä soittamaan, laulamaan ja tanssimaan.
Sillä välin kuningatar saa tietää, että Lumikki on yhä elossa, kun taikapeili vastaa jälleen Lumikin olevan maan kaunein neito. Kuningatar muuttaa itsensä taikajuoman avulla vanhaksi eukoksi ja valmistaa liemen nimeltä ”Uinuva kuolema”. Hän upottaa liemeen tavallisen punaisen omenan. Paha kuningatar selittää yleisölle, että omenaa maistettuaan Lumikki vaipuu maagiseen uneen ja herää unestaan vain, jos hänelle annetaan ”rakkauden ensisuudelma”. Kuningatar päättelee, ettei hänen ole syytä olla suudelmasta huolissaan, sillä kääpiöt tulevat varmasti luulemaan nukkuvaa Lumikkia kuolleeksi ja hautaamaan tämän elävältä. Kuningatar saapuu kääpiöiden mökille Lumikin ollessa yksin ja huiputtaa tämän puraisemaan myrkytettyä omenaa. Sen seurauksena Lumikki vaipuu uneen ja kuningatar huudahtaa: ”Olen maassa kaunehin!” Metsän asukkaat hakevat kääpiöt apuun tunnistettuaan noidan kuningattareksi. Peuroilla ratsastavat, kostonhimoiset kääpiöt ajavat noidan ansaan eräälle jyrkänteelle. Noita yrittää vierittää kääpiöiden niskaan suuren kivenjärkäleen, mutta jyrkänteelle iskee salama, jolloin jyrkänne romahtaa noidan jalkojen alta. Kuningatar putoaa kuolemaansa ja saa kivenjärkäleen päälleen.
Kääpiöt palaavat mökkiinsä ja löytävät sieltä kuolleelta näyttävän Lumikin. He järjestävät Lumikille valvojaiset. Kääpiöt eivät kuitenkaan henno haudata Lumikkia, vaan valmistavat tälle lasista ja kullasta arkun ja vievät sen ja siinä lepäävän Lumikin eräälle metsäaukealle. Yhdessä metsän asukkien kanssa kääpiöt ryhtyvät valvomaan Lumikkia alituisesti. Hieman myöhemmin paikalle saapuu prinssi, joka tapasi Lumikin elokuvan alussa ja rakastui tähän. Prinssi on kuullut lasiarkussa makaavasta Lumikista ja päättänyt tulla katsomaan rakastettuaan. Lumikin kauneuden lumoamana prinssi suutelee Lumikkia särkien lumouksen ja herättäen Lumikin unestaan. Kääpiöt ja eläimet ryhtyvät ilakoimaan prinssin viedessä Lumikin linnaansa, joka alkaa Lumikin läsnäolosta loistaa kultaisena.

Grimmin veljesten versiossa lapse­ton kuningatar istuu talvipäivänä ompelemassa linnan eeben-puulla kehystetyn ikkunan ääres­sä. Hän pistää itseään sormeen, ja nähdessään punaiset veripisarat ik­kunalaudan lunta vasten hän toi­voo itselleen tytärtä, jonka iho olisi val­kea kuin lumi, huulet punaiset kuin veri ja hiukset mustat kuin eebenpuu. Hän saakin tyttären, jolla on nämä ominaisuudet, ja nimeää lapsen Lumikiksi.
Jonkin ajan kuluttua kuningatar kuolee ja Lu­mikki saa turhamaisen äitipuolen. Uudella kuningattarella on taikapeili, jolta hänellä on tapana ky­syä: ”Kerro, kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin”, mihin peili vastaa kuningattaren olevan maan kaunein. Eräänä päi­vänä peili kuitenkin ilmoittaa Lumikin olevan kaunein, jolloin kateellinen äitipuoli haluaa tappaa tytön.
Lumikki viedään metsään, jossa hänen saattajansa on määrä tappaa hänet. Metsämies kuitenkin heltyy ja päästää tytön pakenemaan. Lumikki osuu metsässä seitsemän kääpiön luokse ja jää hoitamaan heidän ta­louttaan. Kuningatar saa kuitenkin selville, että Lumikki on vielä hengissä ja päättää tappaa Lumikin itse. Hän myrkyttää Lumikin omenan avulla. Kääpiöt eivät henno haudata kaunista Lumikkia maahan, vaan laskevat tämän lasiseen arkkuun keskelle metsää.
Riistaa ajava prinssi sattuu näke­mään lasiarkussa makaavan Lumikin ja rakastuu häneen. Prinssi määrää arkun kannettavaksi linnaansa, ja arkkua nostettaessa Lumikki herää henkiin kun hänen kurkkuunsa juuttunut omenanpala irtoaa.
Äitipuoli saa rangaistuksekseen Lumikin ja prinssin häissä hehkuvan kuumat rauta­kengät, joissa hänen on tans­sittava itsensä kuoliaaksi.

Blogini ja videoni


Mielipiteet

Maakuntauudistusta ei saa niellä purematta

Aktiivimallille toinen vaihtoehto, joka luo työpaikkoja

Alueuutiset

Veteraanit hiihtävät SM-mitaleista Alavieskassa

Kotimaan uutiset

Tuhansia turvapaikanhakijoita saamassa maastapoistamispäätöksen – Maahanmuuttovirasto valmistautuu lisäämällä paikkoja säilöönotossa

Maatalous työllistää valtavan joukon suomalaisia – "Tuista puhutaan, mutta raha ei jää viljelijän taskuun"

Työtön ei saa apua TE-toimistosta – Työministeri: "Resursseja tarvitaan lisää, jotta ihminen voi aktiivisuutensa osoittaa"

Ulkomaan uutiset

Venäjä kutsui kurdit mukaan neu­vot­te­lui­hin Syyrian tu­le­vai­suu­des­ta - Turkki hyökännyt jälleen kur­di­koh­tei­siin Syyriassa

Turkki: Syyrian kurdit ampuvat turkkilaissotilaita amerikkalaisaseilla

Turkki pidätti kymmeniä Syyrian sotilasoperaation arvostelusta

Yhdysvallat sinetöi hallinnon hätärahoituksen

Talousuutiset

Vesivoimayhtiö Kemijoen suurinvestointi vaarassa – Kiista uusiutuvan energian tuesta jatkuu

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut – 95 työpaikkaa vaarassa

Kiihtyvä sellunkeitto nosti uusiutuvan energian tuotannon ennätyslukemiin viime vuonna

Sotesta ei ehkä synny säästöjä, vaan lisää menoja - Talouspolitiikan arviointineuvosto kriittisenä

Urhelu-uutiset

Naisten futismaajoukkueelle iso MM-karsintapettymys - "Olihan tämä yksi painajainen"

Räty, Tapani ja Välilä tähtinä – Pyeongchangiin lähtevät Naisleijonat selvillä

Kontisen kaataja jatkaa urotekojaan Australiassa – nyt putosi Djokovic

21-vuotiaan kultaleijonan ura päättyi loukkaantumiseen - vamma vaikuttaa jokapäiväiseen elämään: ”Täytyy tarkasti miettiä, mitä pystyn tekemään”

Venäjän tähtihiihtäjä ulkona olympialaisista – myös KHL-tähtiä suljettu ulos

Maailmalla tapahtuu

Tv-dokumentti: Ruot­sa­lais­täh­den karmea menneisyys koskettaa – suo­ma­lais­syn­tyi­nen valmentaja hyväksikäytti vuosia

Yli 10 vuotta sitten Joensuussa kadonneen miehen tutkinnassa käänne – kaksi vangittu taposta

Kotilinnasäätiön tonttikaupasta rikostutkinta

Yle seuraa: Voimakas maanjäristys Alaskan etelärannikolla – tsunamivaroitus annettu Yhdysvaltoihin ja Kanadaan

En halua naimisiin” - CNN kertoo Jemenin lapsivaimojen tarinan, nuorimmat 9-vuotiaita

Raivotautinen kulkukoira hyökkäsi 17 ihmisen kimppuun Venäjällä

Maakaasuvuoto Lontoossa: 1 450 ihmistä evakuoitu hotellista ja yökerhosta

Loppukevennykset

Gallupfirmat rahastavat mielipidetutkimuksillaan: Tulokset yleensä miellyttävät tilaajaa

Asiantuntija ihmettelee valintoja suomalaishiihtäjien viimeiseen olympianäyttöön – vaikuttiko Jylhän kaksoisrooli? ”Siltä ajatukselta ei pysty välttymään”

Konstaapeli tirkisteli naisen tietoja poliisin järjestelmästä, kertoi tälle asiasta ravintolassa – tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta

Seurakunta remontoi Teemu Laajasalon tulevaa virka-asuntoa 100 000 eurolla – uusi parketti, kodinkoneita, seinät, sauna...

Työttömän Jukan, 59, työmatka aktiivimallin tähden: 140 km per suunta – ”Palkka menee bensaan ja pysäköintiin”

Pohjoismaiden suurimman kaupunkitaistelun todellisuus oli julma Tampereella: ”Kellareissa piileskeli tykistön kranaateilta turvaa etsiviä”

Suomalaistoimittaja joutui nöyryyttävän turvatarkastuksen kohteeksi Israelissa – järjestö syyttää viranomaisia etnisestä profiloinnista

ESS: Säilöönottoyksiköt täynnä - Ilman oleskelulupaa jääneitä ulkomaalaisia säilytetään poliisivankiloissa

Merja Kyllönen "Revin ja poltan paperit" -- Kyselytunti

kummeli auton osto z0JebT4kIPU fmt43 orig

Kummeli ravintola pilailua

Kummeli: Ytte ja Mosse - Pernamuusi

Youtube-videot

Isoviha-dokumenttielokuva

Aksel Fredrik Airon haastattelu.

Sotilaiden äänet : jakso 1

Sotilaiden äänet : jakso 2

Sotilaiden äänet : jakso 3

Sotilaiden äänet : jakso 4

Sotilaiden äänet : jakso 5

Sotilaiden äänet : jakso 6

President Kekkonen Of Finland Arrives In Moscow (1958)

Pres. Brezhnev Visits Finland AKA Brezhnev Visits Finland (1961)

Urho Kaleva Kekkonen külaskäigul Eestis (1964)

Urho Kekkonen 1961: Venäjäsuhteet

Sisällissota 1918 - Sodan kulku

Finnish Civil War 1918 1/4

Finnish Civil War 1918 2/4

Finnish Civil War 1918 3/4

Finnish Civil War 1918 4/4

Yle Areena

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu - yleisösuosikki 1920-luvulta lähtien

Kolera

Espanjantauti

Isäni sairasti pienenä Espanjantaudin ja menetti siinä kauniin tukkansa ja eli lopuelämäänsä kaljupäisenä.

Tuberkuloosi

Polio

Kansa koulussa

Koulu toipuu sodasta

Yhteiseen peruskouluun

Musiikki

André Rieu - Romantic Paradise (Live in Italy)

Cielito Lindo - Andre Rieu en Mexico

André Rieu - Bolero (Guadalajara,Méx.24.09.2017)

Terveys ja liikunta


Verenpaine 140/83 , pulssi 51. Paino 97.1 kg. Jumppa 15/440 min, kuntosali 0/880 min, kävely 8/87 km , uinti 1000/4000m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti