perjantai 30. lokakuuta 2015

Syövän hoitosuunnitelman laatiminen on nyt ajankohtainen

Kävin Helsingin syöpäsairaalassa koliini PET/TT-kuvauksessa ja tulos oli ei aktiivista syöpälöydöstä eikä levinneisyyttä. Olen muuttanut ruokavalioni kesäkuussa heti kun syöpälöydös ilmeni ja olen noudattanut uutta ruokavaliota noin neljä kuukautta. Lääkärit ovat sitä mieltä, että syöpähoidot on nyt aloitettava ja koliini PET/TT-kuvaus vain vahvistaa sen, että syöpä ei ole levinnyt. Lääkärit eivät usko, että kaikki syöpäsolut olisivat kuolleet, vaan ovat ei-aktiivisia. Siksi on aloitettava syöpähoidot ja jatkeva hormonihoitoa pistoksin.

Syövän hoito Helsingin syöpäsairaalassa olisi tullut maksamaan 35 413 euroa. Sain yksityiskohtaisen hoitosuunnitelman ja kustannuslaskelman. Ensi keskiviikkona 4.11.2015 menen Oulun Yliopistolliseen sairaalaan, jossa laitetaan kultamarkkerijyväset eturauhaskudokseen. Ennen toimenpidettä saan antibioottitabletin (siprofloksasiini 500mg) tulehduksen ehkisemiseksi. Lääkäri tutkii eturauhasen ultraäänilaitteella ja sormella tunnustelemalla peräsuolen kautta. Ultraäänilaitteen ohjaamana lääkäri puuduttaa eturauhaskudoken ohutta neulaa käyttäen. Sen jälkeen laitetaan neulalla kolme merkkijyvästä eturauhaskudokseen. Toimenpiteen jälkeen tullee juoda runsaasti, jotta virtsatiet huuhtoutuvat eikä tulisi tulehdusta. Kotiin pääsee samana päivänä. Virtsatessa ja ulosteessa voi näkyä verta sekä virtsatessa voi tuntua kipua ja kirvelyä useamman päivän ajan. Siemenneste voi olla vanhan veren värjäämää jopa 2-3 kuukauden ajan. Verenvuodon ehkäisemiseksi tulee välttää raskaita ponnistuksia, saunomista sekä esim. polkupyörällä ajoa parin päivän ajan jyväsien asettamisen jälken. 1-2 viikon kuluttua merkkijyvästen asennuksen jälkeen saan ajan sädehoito-osastolle, jossa tehdään mittauksia ja suunnitellaan varsinainen sädehoito.


Helsingin syöpäsairaalan hoitosuunniteman mukaan saisian 25 fraktiota ulkoista sädehoitoa ja kaksi kertaa HDR-kudoksen sisäistä sädehoitoa. Nyt on mielenkiintoista nähdä millaiseen hoitosuunnitelmaan päädymme Oulun Yliopistollisessa sairaassa. Minä jatkaan edelleenkin aloittamallani ruokavaliolla, vaikka lääkärit ei sen vaikutukseen uskokaan. Minua kuitenkin vaivaa se, että minulla ei ole varmaa tietoa siitä onko minulla syöpää vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti