Suomessa hallitus ja eduskunta ovat päättäneet, että hyvinvointialue voi päättää rikkooko se tavallista lakia vai perustuslakia. Soten valinnanvapaus toteutuu tällä tavalla. On aika erikoista, että on ihmisiä, jotka pyrkivät lainrikkojiksi eli hyvinvointialueen päättäjiksi tulevissa aluevaaleissa. Heillä ei taida olla kaikki inkkarit veneessä. On nimittäin suuri vaara, että hyvinvointialueen päättäjinä he syyllistyvät potilasturvallisuuden vaarantamiseen tai jos oikein huono tuuri käy, niin potilas voi menehtyä, kun ei saa riittävän nopeasti apua. Tällöin heitä voidaan syyttää hyvinvointialueen päättäjinä asikkaan tappamisesta tai murhaamisesta. Tästä samasta rikoksesta voidaan syyttää myös vastuullisia poliittisisa päättäjiä eli ministerit ja niitä kansanedustajia, jotka ovat kannattaneet sairaalaverkon karsimista eduskunnassa. On kohtalon ivaa, että vastuualueen ministeri on juuri näiden pitkien päivystysmatkojen sairaalan kotikunnasta. On erittäin suuri todennäköisyys, että juuri täällä joudutaan pohtimaan ensimmäisenä potilasturvallisuuden vaarantamisen ongelmia tai jopa kuoleman aiheuttamista.
Terveys ja hyvä sairaanhoito on kansalaisen perusoikeuksia. Perustuslaki takaa meille oikeuden sosiaaliturvaan ja julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.
19 § Oikeus sosiaaliturvaan
Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.
Lailla taataan jokaiselle oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella.
Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä. Julkisen vallan on myös tuettava perheen ja muiden lapsen huolenpidosta vastaavien mahdollisuuksia turvata lapsen hyvinvointi ja yksilöllinen kasvu.
Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä.
22 § Perusoikeuksien turvaaminen
Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.
Hallituksella ja eduskunnalla olisi ollut mahdollisuus noudattaa perustuslakia sillä keinoja siihen olisi ollut. Kysymys on arvovalinnoista. Hyvinvointialueet olisi pitänyt lopettaa ja erikoissairaanhoito olisi pitänyt siirtää valtiolle. Suomessa on liian suuri julkinen hallinto. Olisi pitänyt perustaa 100 pientalousaluetta Suomeen ja yhdistää pientalousalueiden kuntien palvelut yhdeksi pientalusalueen palveluksi. Pientalousalueet olisivat vastanneet perusterveydenhuollosta ja ennenkaikkea ikäihmisten asioista. Pientalousalueen vastuulle olisivat tulleet myös ammattikoulutus, työvoimapalvelut, yrityspalvelut sekä sivistyspalvelut.
Suomen valtio olisi voinut tehdä säästöjä lakkauttamalla hyvinvointialueet, lopettamalla väliportaan hallinnon ja toteuttamalla oikeusjärjestelmän uudistuksen.
Suomen valtio olisi voinut puuttua veronkiertoon ja veroparatiisien käyttöön. Suomen valtio olisi voinut karsia yritystukia satoja miljoonia euroja ja lopetttamalla eriarvoistavia verotukia. Suomen valtio voisi vaikuttaa siihen, että eläkerahastojen varojen käyttö hyödyntäisi enemmän suomalaisia yrityksiä. Valtioenemmistöisten yritysten johtajien palkat olisi harmonisoitava ministerien palkkatasolle. YLE:n rahoitus on hoidettava oikealle tasolle. Suomen vaalilaki olisi uudistettava siten, että ehdokas ei saa ottaa ulkopuolista tukea vaalikampanjaansa ja saa käyttää omaa rahaa vaalikampanjaansa vain 20 000 euroa. Kansanedustajien määrää voitaisiin supistaa puoleen. Puoluetuet on poistettava. SITRA eli Suomen itsenäisyyden rahasto voitaisiin lopettaa ja siirtää varat Suomen valtiolle. Suomi on jo menettänyt itsemäämisoikeutensa EU:lle ja Nato:lle sekä länsivalloille. Maahanmuutto voitaisiin järkeistää. Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto. Maasta on poistettava rikoksiin syyllistyvät maahanmuutajat ja suomalaisen sosiaaliturvan väärinkäyttäjät. Jumala ei laiskoja elätä eikä niin voi tehdä Suomen valtiokaan. Kysymys on siis arvovalinnoista. Keinot sairaalaverkon säilyttämiseksi on olemassa. Niitä on käytettävä ja pelastettava Suomi ja suomalaisten lakisääteiset elintärkeät palvelut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti