tiistai 8. syyskuuta 2015

Syövän torjunta

Sain tänään tiistaina 08.09.2015 Oulaskaan sairaalasta hoitopalautteen, mikä oli päivätty torstaina 03.09.2015. Kusti polkee eli posti kulkee todella hitaasti Oulaisista Kalajoelle. Mielestäni hoitopalautteessa oli erikoista se, että useassa kohdassa oli maininta että luumuutokset jäivät etiologialtaan avoimeksi eli siis syy- ja seurauksiltaan avoimiksi. Muutoin teksti oli erittäin vaikeasti ymmärrettävää. Hoitopalautteen viimeinen lause oli: Jatkossa kuvat esitetään tarkistettavaksi OYS:n urologian röntgenmeetingiin.

En ole täysin tyytyväinen Oulaskankaan ja OYKS:n toimintaan asiassani. Siksi päätin pyytän CD:lle kuvat gamma ja TT-tutkimuksesta ja otin yhtettä Decorates-syöpäsairaalaan Helsinkiin. Haluan todella varmistua siitä, että hoitodiagnoosi on oikea.

Ihmiskehossa on noin 50 biljoonaa solua. Niistä rakentuvat luut, hermot ja kaikki muutkin kehon osat. Ajan oloon jokainen solu kasvaa, kypsyy ja lopulta jakaantuu, jolloin kaksi uutta, täysin samanlaista sollua tulee sen tilalle. Niin ainakin pitäisi tapahtua.
Jos solu vaurioituu jakautuessaan, joko vahingossa tai todennäköisimmin myrkylliselle aineelle altistuttuaan, sen kasvu voi muuttua hallitsemattomaksi. Solu, joka yleensä jakaantuu kerran viikossa, saattaakin kaksinkertaistua, kolminkertaistua tai jopa nelinkertaistua muutamien päivien kuluessa. Kaikki uudet solut ovat epänormaaleja, ja ne lisääntyvät edelleen nopeasti. Seurauksena on syöpäsolujen kasvaminen ja moninkertaistuminen, mitä ei voi pysäyttää.

Keho on varustautunut poistamaan tai neutralisoimaan suolessa, munuaisissa, maksassa ja muissa elimissä olevia myrkkyjä. Nykymaailma on kuitenkin niin myrkkyjen kyllästämä, että elimistö ei aina pärjää niiden kanssa. Ilmansaasteet, teollisuuskemikaalit, torjunta-aineet ja ihmiskehon omat kemikaalit ja hormonit voivat häiritä solujen toimintaa ja laukaista syövän kasvamisen.

Ne kaksi hormonia, jotka eniten vaikuttavat siihen, keitä olemme, eli naishormoni estrogeni ja mieshormoni terstoteroni, ovat myös niitä, jotka usein aiheuttavat kasvaimia.
Naiset, joiden elimistö erittä liian paljon estrogenia, altistuvat rintasyövälle. Miehet, joilla on paljon testoteronia, ovat saltiit saamaan eturauhassyövän. Hormoneista ei tarvitse päästä kokonaan eroon, mutta niiden haittavaikutuksia on torjuttava.

Soijatuotteet sisältävät runsaasti isoflavonoideja, jotka voivat pienentää veren estrogeenipitoisuutta ja vähentää naisten rintasyöpää. Soijapitoinen ruokavalio on terveellinen miehillekin. On mahdollista, että se tasoittaa eturauhasyöpää ravitsevan testoteroinin vaikutuksia. Käytä soijatuotteita lehmän maidon sijaan. Valitse aina makeuttaman soijatuote.

Runsaskuituinen ruoka, joka sisältää vihanneksia, marjoja, hedelmiä, palkokasveja ja täysjyväviljaa pienentää estrogeenipitoisuutta. Kuitu auttaa myös huuhtomaan myrkyt pois paksusuolesta.
Estrogeeniä valmistuu paljon rasvakudoksessa, ja iso osa myrkyistä varastoitu rasvakudokseen.

Sitruuna, limetti ja appelsiini sisältävät limoneenia, joka tehostaa immuunijärjestelmän kykyä tuhota syöpäsolut ennen kuin ne alkavat lisääntyä. Sitrushedelmät sisältävät myö aineita, jotka neutralisoivat syöpää aiheuttavia aineita ja poistavat ne kehosta.

Voikukkajuoma auttaa maksaa pilkkomaan ja poistamaan myrkkyjä ennenkuin ne ehtivät vaurioittamaan soluja. Se tehosta maksan toimintaa ja auttaa torjumaan syövän lisäksi muitakin sairauksia.

Parsakaali, ruusukaali, lehtikaali ja muut ristikukkaiset kasvit sisältävät runsaasti sulforafaania. Se on luonnollinen aine, joka lisää syöpää ehkäisevien entsyymien tuotantoa.

Syö paljon valkosipulia. Se sisältää luonnonmukaista rikkiä, joka tehostaa karsinogeenja tuhoavien entsyymien tuotantoa.
Teollisesti käsitelty rasva on merkittävimpiä syövän riskitekijöitä.

Betakatoroteeni vauhdittaa tappajasolujen, eli syöpäsoluja etsivien ja tuhoavien immuunisolujen tuotantoa. C-vitamiini on yksi tehokaimmista antioksidanteista, ja sen on myös todettu estävän syöpää aiheuttavien yhdisteiden muodostumista ruoansulatuskanavassa.

E-vitamiin tehostaa immuunijärjestelmän kykyä taistella syöpäsoluja vastaan. E-vitamiinia ei saa ruoasta riittävästi, joten on suositeltaaa nauttia sitä ravintolisänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti