Oulun käräjäoikeus
käräjätuomari Markku
Hämäläinen
asia R20/925 täydennys ,
tiedoksi laamanni Antti Savela
Oulun käräjäoikeus
käräjätuomari Markku Hämäläinen on pyytänyt minulta
rikosasiassa R20/925 seuraavan täydennyksen;
Oikeudenkäynnistä
rikosasioissa annetun lain 7 luvun 2 §:n mukaan
haastehakemuksessa
on ilmoitettava muun muassa:
1)
vastaaja/vastaajat
2)
syytteenalainen teko, sen tekoaika ja -paikka ja muut tiedot, jotka
tarvitaan
teon kuvaamiseksi
3)
rikos, johon asianomistaja katsoo vastaajan/vastaajien syyllistyneen
4)
rangaistus- ja menettämisvaatimus sekä lainkohdat, johon ne
perustuvat
5)
muut mahdolliset vaatimukset, jotka asianomistaja esittää ja
vaatimusten
perusteet
6)
selvitys siitä, että syyttäjä on päättänyt jättää syytteen
nostamatta
taikka
esitutkintaviranomainen tai syyttäjä on päättänyt, ettei
esitutkintaa
toimiteta
taikka että se keskeytetään tai lopetetaan
7)
todisteet, jotka asianomistaja aikoo esittää ja mitä hän kullakin
todisteella
aikoo näyttää toteen sekä
8)
seikat, joihin tuomioistuimen toimivalta perustuu, jollei toimivalta
muutoin
ilmene haastehakemuksesta esitetystä.
Yritysjohtajana,
konsulttina ja opettajana olen tottunut asioiden selvittämiseen
siten, että ensin selvitetään
- missä olemme eli tämän hetken tilanne,
- mihin aiomme mennä eli tavoitteet
- kuinka aiomme päästä perille eli keinot tavoitteen saavutamiseksi
- Kuka vastaa eli kuka on vastuussa asioista
- paljonko maksaa eli kuinka paljon tulee maksamaan
- Tämän hetken tilanneOlen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana 25 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 25 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja olen joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunu hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään ja korkeaan verenpaineeseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöni.
- Selostus tapahtumista mistä johtuvat edellä esitetyt asiat.Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä myi Euronio O:lle ( myöhemmin PR-Teollisuus Oy) 11.05.1995 kolmella eri kauppasopimuksella maa-alueet, koneet ja laitteet, tuoteoikeudet sekä keskeneräisen tilauskannan. Myyjinä toimivat väliaikaiset konkurssipesän hoitajat Antti Latola ja Hannu Maskonen. Heidän päämiehinään olivat Arsenal Oy ja Kera Oy. Kauppasopimuksista on kopiot kirjani Olet Maamme Armahin Suomenmaa ISBN 952-91-4593-X sivuilla 277 – 285. Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän väliaikaiset pesänhoitajat Antti Latola ja Hannu Maskonen myivät kiinteää omaisuutta konkurssisäännön 50 a §:n vastaisesti. He myivät toisen omaisuutta omanaan, koska heillä ei ollut esittää valtakirjoja. He toimivat maakaaren 2 luvun 3 §:n vastaisesti. He salasivat kaupanteossa 48 pantatut kiinnitykset kuten kauppasopimuksista käy ilmi. Niistä ei ole kauppasopimuksissa mitään mainintaa. Toimitan kopiot salatuista pantatuista kiinnityksistä Oulun käräjäoikeuteen postitse 28.04.2020 mennessä todistusaineineistoksi asiassa. Kopiot niistä on myös Oulun poliisilla. Kirjaani on vielä myynnissä Kalajoen kirjakaupassa.Konkurssisääntö 50 a § (31.1.1995/110)
Väliaikainen pesänhoitaja voi myydä velallista ja suurimpia velkojia kuultuaan konkurssipesään kuuluvaa irtainta omaisuutta siinä laajudessa kuin se on välttämätöntä tappioiden välttämikseksi tai kka konkurssipesän hallinnosta tai hoidosta aihetuvien kustannusten maksamiseksi.
Maakaari 2 luku 3 § Valtuutus kiinteistön kauppaan
Valtuutus kiinteistön myyntiin on tehtävä kirjallisesti. Myyjän on allekirjoitettava valtakirja ja siitä on käytävä ilmi asiamies ja myytävä kiinteistö.
Koska väliaikaiset pesänhoitajat Antti Latola ja Hannu Maskonen myivät lainvastaisesti toisen kiinteää omaisuutta ilman valtakirjaa ja vielä konkurssisäännön vastaisesti salaten 48 miljoonan pantatut kiinnitykset, niin rikos on kiistattomasti tapahtunut. Suomen lain mukaan rikoksen avulla tehty oikeustoimi on pätemätön. Teko täyttää kiistatta törkeän petoksen tunnusmerkistön. Kera Oy oli päättänyt poistaa PR-talot markkinoilta ylikapasiteetin purkamiseksi. Kera Oy oli Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän toinen päämies ja toinen oli Arsenal Oy. Markkinoilta poistamispäätöksestä huolimatta se myi kiinteistöt, maa-alueet, koneet ja laitteet sekä tuoteoikeudet markkinoilta poistettavalle yritykselle. Kera Oy:ssä oli päätetty markkinoilta poistettavat yritykset. Kera Oy käytti saattohoitajia tehtävän suorittamiseen. Toimialarationalisointi oli päätetty myös SSP-sopimuksessa 22.10.1993.Ostajien joukkoon oli soluttautunut Kera Oy:n saattohoitajaksi epäilemämme erikoisella tavalla konkurssiin ajetun Alavieskan Puurakenne Oy:n talouspäällikkö kauppatieteen maisteri Jouni Remes, joka oli tullut Alavieskan Puurakenne Oy:n palvelukseen Kera Oy:n kirjallisen suosituksen perusteella. Jouni Remes teki muiden osakkaiden tietämättä Kera OY.n kanssa sopimuksen, ettei Kera Oy:tä käytetä rahoittajana. Jos muut osakkaat olisivat tienneet asiasta niin koko yritystä ei olisi perustettu. Remeksen toiminta oli yksi osa törkeää petosta. Remeksen tekemä sopimus kirjan sivulla 276.
Rikoslaki 19.12.1889/39 36 luku 2 § (24.8.1990/769). Törkeä petos.
Jos petoksessa 1) tavoitellaan huomattavaa hyötyä, 2) aiheutetaan huomattavaa tai erityisen tuntuvaa vahinkoa 3) rikos tehdään käyttämällä hyväksi vastuulliseen asemaan perustuvaa erityistä luottamusta tai) rikos tehdään käyttämällä hyväksi toisen erityistä heikkoutta tai muuta turvatonta tilaa ja petos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä petoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.
Väliaikaiset konkurssipesänhoitajat Antti Latola ja Hannu Maskonen myivät myös keskeneräisen tilauskannan, jonka arvo oli todellisuudessa 15 miljoonaa markkaa pienempi kuin kaupantekohetkellä ilmoitettiin. Konkurssipesänhoitajien Latolan ja Maskosen toiminta on ollut myös kauppakaaren vastaista. Törkeä petos oli 63 miljoonaa markkaa. Tilauskannan suuruudeksi myyjä oli ilmoittanut 26 miljoonaa markkaa. Asia näkyy Kalevan lehtileikkeessä, jonka kopio on kirjani sivulla 286. Kauppa oli siten myös kauppakaaren vastainen ja silloin voimassa olleen laki varallisuusoikeudellista oikeustoimista vastainen.
Kauppakaari 31.12.1734/3 9 §
Jos tavara väärennetään, käyköön sen rikoksen niinkuin muunkin varkauden. Jos käsityöläinen sen tekee, menettäköön myös ammattioikeutensa. Jos joku myypi tavaran, jonka tietää väärennetyksi tahi vilpinalaiseksi, niinkuin huonon hyvästä, sekoitetun puhtaasta, olkoon sama laki. Väärästä mitasta ja painosta säädetään 8 luvussa ja väärän rahan tekemisestä Rikoskaaressa.
Myös laki varallisuusoikeudellisista oikeustoimista 13.6.1929/228 esittää tiettyjä ehtoja kaupantekemiselle eli kauppaehtojen kohtuuttomuudelle.
30 § Jos se, johon oikeustoimi on kohdistettu, on saanut sen aikaan petollisella viettelyllä taikka jos hän on tietänyt tai hänen olisi pitänyt tietää, että toinen on oikeustoimen tekijän sen tekemiseen petollisesti vietellyt, ei oikeustoimi sido vieteltyä.
31 § Jos joku, käyttäen hyväkseen toisen pulaa, ymmärtämättömyyttä, kevytmielisyyttä tai hänestä riippuvaista asemaa, on ottanut tai edustanut itselleen aineellista etua, joka on ilmeisessä epäsuhteessa siihen, mitä hän on antanut tai myöntänyt, tahi josta mitään vastiketta ei ole suoritettava, ei täten syntynyt oikeustoimi sido sitä, jonka etua on loukattu.
32 § Jos jonkun tahdonilmaisu on erhekirjoituksen tai muun hänen erehdyksensä johdosta saanut toisen sisällyksen, kuin on tarkoitettu, ei tahdonilmaisu sellaisena sido sen antajaa, jos se, johon tahdonilmaisu on kohdistettu, tiesi tai hänen oli pitänyt tietää erehdyksestä.
33 § Oikeustointa, jota muuten olisi pidettävä pätevänä, älköön saatettako voimaan, jos se on tehty sellaisissa olosuhteissa, että niistä tietoisen olisi kunnian vastaista ja arvotonta vedota oikeustoimeen, ja sen, johon oikeustoimi on kohdistettu, täytyy olettaa niistä tietäneen.
37 § Jos oikeustoimen ehto on kohtuuton tai sen soveltaminen johtaisi kohtuuttomuuteen, ehtoa voidaan joko sovitella tai jättää se huomioon ottamatta. Kohtuuttomuutta arvosteltaessa on otettava huomioon oikeustoimen koko sisältö, osapuolten asema, oikeustointa tehtäessä ja sen jälkeen vallinneet olosuhteet sekä muut seikat.
Kauppalaki 27.3.1987/355 määrittelee irtaimen kaupan.
Tiedot tavarasta 18 § Tavarassa on myös virhe, jos se ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on antanut tavaran ominaisuuksista tai käytöstä tavaraa markkinoitaessa tai muuten ennen kaupantekoa ja joiden voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan.
Tavarassa on myös virhe, jos se ei vastaa niitä tietoja, joita joku muu kuin myyjä, aikaisemmassa myyntiportaassa tai myyjän lukuun, on ennen kaupantekoa tavaraa markkinoitaessa antanut sen ominaisuuksista tai käytöstä ja joiden voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan. Tavaran ei kuitenkaan katsota olevan virheellinen, jos myyjä ei ollut eikä hänen olisi pitänytkään olla selvillä näistä tiedoista.
Sellaisena kuin se on -ehto 19 § Jos tavara on myyty "sellaisena kuin se on" tai samankaltaista yleistä varaumaa käyttäen, siinä katsotaan kuitenkin olevan virhe, jos:
1) tavara ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut sen ominaisuuksista tai käytöstä ja joiden voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan
2) myyjä on ennen kaupantekoa laiminlyönyt antaa ostajalle tiedon sellaisesta tavaran ominaisuuksia tai käyttöä koskevasta olennaisesta seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon, ja laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan; tai
3) tavara on olennaisesti huonommassa kunnossa kuin ostajalla sen hinta ja muut olosuhteet huomioon ottaen on ollut perusteltua aihetta edellyttää.
Kaupanvahvistajaksi on kauppakirjojen mukaan merkitty tuleva syyttäjä Sulo Heiskari. Toinen kauppakirjan allekirjoittaja Heino Virta todistaa kirjallisesti ettei hän ole koskaan tavannut kaupanvahvistaja Sulo Heiskaria. Heino Virran todistus kirjan sivulla 294.
Kaupanvahvistajan kutsuma todistaja PR-talojen talomyyjä Arto Ranta-Ylitalo todistaa KRP:n kuulusteluissa, että hän ei ollut paikalla, kun kauppasopimukset on allekirjoitettu. Kaupanvahvistaja-asetus edellyttää, että kaupanvahvistaja ja kaupanvahvistajan kutsuma todistaja ovat paikalla, kun kaupat vahvistetaan. Näin ei ole ollut. Siksi kauppa on mitätön. Syyttäjä Sulo Heiskari on merkitty kaupanvahvistajaksi kaupoissa, jossa hän on toiminut syyttäjänä. Hän on varmasti esteellinen syyttäjistä annetun lain perusteella. Kiinteistokauppa on maakaaren ja kaupanvahvistaja-asetuksen sekä oikeudenkäymiskaaren vastainen. Arto Ranta-Ylitalon todistus on Erkki Ahon korkeimmalle oikeudelle tekemän tuomionpurkuhakemuksessa, mikä on toimitettu Oulun käräjäoikeuteen tässä asiassa R 20/925
Maakaaren 2 luku Kiinteistön kauppa 1 § Kauppakirjan muoto
Kiinteistön kauppa on tehtävä kirjallisesti. Myyjän ja ostajan tai heidän asiamiehensä on allekirjoitettava kauppakirja. Kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa.
Kauppakirjasta on käytävä ilmi:
1) luovutustarkoitus;
2) luovutettava kiinteistö;
3) myyjä ja ostaja; sekä
4) kauppahinta ja muu vastike.
Kauppa ei ole sitova, ellei sitä ole tehty tässä pykälässä säädetyllä tavalla. Jos myyjä ja ostaja ovat sopineet kauppakirjaan merkittyä suuremmasta kauppahinnasta tai muusta vastikkeesta, myyjällä ei ole oikeutta saada perityksi enempää kuin mitä kauppakirjaan on merkitty.
Kaupanvahvistaja-asetus 28.12.1979/1080 3 § (17.1.1992/25)
Luovutuskirjan oikeaksi todistaminen. Kaupanvahvistaja todistaa oikeaksi maakaaren 1 luvun 2 §:ssä tarkoitetun luovutuskirjan merkitsemällä todistuksen luovutuskirjaan. Todistuksesta tulee käydä ilmi luovutuskirjan allekirjoittaneiden henkilöiden nimet sekä heidän henkilöllisyytensä toteaminen. Todistuksessa on mainittava, ovatko allekirjoittajat olleet yhtaikaa saapuvilla, sekä että he ovat myöntäneet luovutuskirjan oikeaksi ja sen omakätisesti allekirjoittaneet. Siinä on lisäksi mainittava luovutuskirjan oikeaksitodistamispaikka ja -aika. Kaupanvahvistajan, jonka on mainittava virka-asemansa tai tuomioistuimen hänelle antama määräys toimialueineen, sekä hänen kutsumansa esteettömän todistajan on allekirjoitettava todistus. Jos luovutuskirjaa on laadittu useita kappaleita, todistus on merkittävä jokaiseen niistä. Kirjallinen esisopimus on todistettava samalla tavoin kuin luovutuskirja.
Oikeudenkäymiskaari 17 luku 43 § (29.7.1948/571)
Milloin lain mukaan oikeustoimi on päätettävä esteettömäin todistajain läsnä ollessa tai esteettömän todistajan on toimituksessa oltava läsnä, olkoon, mikäli erikseen ei ole toisin säädetty, sellaiseksi todistajaksi esteellinen:
1) se, joka 30 §:n mukaan ei saa vannoa todistajanvalaa;
2) se, joka itse on toimituksessa asianosainen tai jonka oikeutta toimitus koskee tahi joka itse on oikeustoimeen osallinen taikka jonka hyväksi oikeustoimi tehdään;
3) se, joka on 20 §:ssä tarkoitetussa suhteessa henkilöön, joka toimituksessa on asianosainen tai jonka oikeutta toimitus koskee tahi joka on oikeustoimeen osallinen tai jonka hyväksi oikeustoimi tehdään; taikka
4) se, joka on 20 §:ssä tarkoitetussa suhteessa siihen, jonka tehtäviin toimitus kuuluu, tai notaarin tahi viran tai toimen haltijaan, jota käytetään oikeustoimen tekemisessä.
Syyttäjän tehtävät määrätään laissa Laki yleisistä syyttäjistä 11.3.1997/199. 1 § Syyttäjän asema ja tehtävät.
Syyttäjän tehtävänä on huolehtia rikosoikeudellisen vastuun toteuttamisesta rikosasian käsittelyssä, syyteharkinnassa ja oikeudenkäynnissä asianosaisten oikeusturvan ja yleisen edun vaatimalla tavalla. Tehdessään tähän liittyvät oikeudelliset ratkaisut ja muut toimenpiteet syyttäjän on noudatettava tasapuolisuutta, joutuisuutta ja taloudellisuutta.
Esteellisyys määritellään 12 §. Syyttäjä on esteellinen, jos:
4) hän on palvelussuhteessa tai käsiteltävään asiaan liittyvässä toimeksiantosuhteessa asianosaiseen taikka siihen, jolle asiassa on odotettavissa hyötyä tai vahinkoa;
6) muu kuin 1–5 kohdassa tarkoitettu seikka on omiaan antamaan perustellun aiheen epäillä hänen puolueettomuuttaan asiassa.Syyttäjä Sulo Heiskari on toiminut kaikissa kauppasopimuksista käydyissä oikeudenkäynneissä ja niistä johtuvissa oikeudenkäynneissä esteellisenä syyttäjänä seuraavissa oikeudenkäynneissäSyyttäjä Sulo Heiskari on toiminut esteellisenä syyttäjänä näissä oikeudenkäynneissä:R98/503 Ylivieskan käräjäoikeus 01.06.1998 R98/71 144R02/393 Ylivieskan kärjäoikeus 15.02.2002 RD01/361 10046S01/320 Ylivieskan käräjäoikeus 30.01.2001 K00/1003 148S00/1437 Ylivieskan käräjäoikeus 13.11.2000 K00/1003 1311S01/447 Ylivieskan käräjäoikeus 28.02.2001 K001/1003 280R98/692 Ylivieskan käräjäoikeus 26.08.1998 R98/90 224R03/150 Ylivieskan käräjäoikeus 19.12.2002 R02/276 R1.OH.KPYlivieskan käräjäoikeuden päätös 30.05.1996 nro 860Ylivieskan käräjäoikeuden päätös 03.01.1997 96/531Ylivieskan käräjäoikeuden päätös 28.06.1996 nro 900Ylivieskan käräjäoikeuden tuomio 26.08.1998 nro 228Ylivieskan käräjäoikeudenpäätös 19.09.2000 bro 1066Ylivieskan käräjäoikeuden tuomio 03.10.2000 nro 1050Vaasan hovioikeuden tuomio 21.05.1999 nro 521Vaasan hovioikeuden päätös 08.12.2000 nro 1376Vaasan hovioikeuden päätös 07.05.2001 nro 545Vaasan hovioikeuden päätös 13.01.2000 nro 39 R98/692Vaasan hovioikeuden päätös 31.01.2000 nro 39Korkeimman oikeuden päätös 11.01.2002 R2000/206 nro 0017Korkeimman oikeuden päätös 24.01.2001 H2000/386 nro 0143Korkeimman oikeuden päätös 20.09.2001 nro 1841Korkeimman oikeuden päätös 10.07.2003 H2001/318 nro 1800Korkeimman oikeuden päätös 10.07.2003 H2002/16 nro 1801Korkeimman oikeuden päätös 10.07.2003 H2002/210 nro 1802Korkeimman oikeuden päätös 28.06.2002 H2001/138 nro 1771Korkeimman hallinto-oikeuden päätös 22.12.2004 3383 nro 17602/04konkurssiasiat
K 96/531, PR-Teollisuus Oy (hja Alavieskan Puurakenne )
Konkurssituomio 3.1.1997/1
K 97/1236 International Timber (hja Eläke-Varma Keskinäinen yhtiö)
Konkurssituomio 7.9.1998/963
K 00/1003 Erkki Aho (hja Alavieskan Puurakenne)
ratkaisu 28.2.2001/280, rauennut/sillensä, valitettu hovioikeuteen
K 10/5019 Erkki Aho (hja Mikko Kovalainen)
ratkaisu 4.1.2011/38, peruutettu
K 10/3862 Erkki Aho (hja Mikko Kovalainen)
ratkaisu 30.8.2010/4430, sillensä, muu syy
K 11/1589 Erkki Aho (hja Mikko Kovalainen)
ratkaisu 26.9.2012/7257, rauennut, sillensä
ITC Finland Oy:n konkurssi, ei löytynyt diaarista
Rikosasiat:
R 98/71 Asia: velallisen vilpillisyys
ratkaisu 1.6.1998/144
R 98/90 Asia: muut rikoslakia vastaan tehdyt rikokset
ratkaisu 26.8.1998/1
ratkaisu 13.8.1998
RD 01/361 ratkaisu 15.2.2002/10046 , jätetty tutkimatta
R 05/506 asianomistajana Tapio Lahola
Tuomio 28.11.2005/529, valitettu hovioikeuteen
R 10/506, asianomistaja Mikko Kovalainen
Tuomio 6.9.2010/1034, valitettu hovioikeuteen
R 11/537 asianomistaja Markku Koski
Tuomio 27.7.2011/587, valitettu hovioikeuteen
Rikosasiaa, jossa asianomistajana Torsti Kalliokoski, ei löytynyt diaarista
Rikosasia R 97/288 koskee muuta vastaajaa, rikosilmoituksen numerolla ei löydy diaarista
S 95/1488 Kja Alavieskan Puurakenne, vjat: Erkki Aho, Kari Konu, Markku Koski, PR-Teollisuus Oy, Remes Jouni ja Virta Heino, asiaan osallisena PR-Teollisuus Oy:n konkurssipesä
Ratkaisu 28.6.1996 , hyväksytty kokonaan tai osittain
Katriina Rantinsalo
hallintosihteeriYlläoleva on hallintosihteeri Katriina Ratinsalon ilmoitus asiakirjapyyntööni.
Alavieskan
Puurakene Oy:n konkurssipesä haastoi PR-Teollisuus Oy:n ja
Ylivieskan käräjäoikeuteen maksamattomista takauksista. Kirjani
sivu 298. Haasteiden toimittamisesta asianosaisille vastaa syyttäjä
Sulo Heiskari. Asiakirjassa on käräjäsihteerin käsin kirjoitettu
teksti Tiedoksiannot? Huom. Aho, Koski ja Virta eivät ole
palauttaneet tiedoksiantotodistuksia.
Syyttäjä
Heiskari ei ollut lähettänyt tiedoksiantoja asianosaisille.
Asianosaisia
käräjäoikeudessa oli edustanut heidän tietämättään ja ilman
heidän valtakirjojaan ja toimeksiantojaan asianajaja Jouni
Vihervalli. Valitimme asiasta Suomen Asianajajaliittoon. Kirjan sivu
299-300. Asianajaja Vihervalli tunnustaa, ettei hän ole edes
keskustellut puhelimessa kantelijoiden kanssa.
Alavieskan
Puurakenne Oy:n konkurssipesä purki tekemänsä kaupat PR-Teollisuus
Oy:n kanssa 19.3.1996. Kirjan sivut 307-308 sekä toinen purkusopimus
18.4.1996 Kirjan sivu 305. Myyjän purkuoikeudesta on säädetty
Kauppalain 54 §:ssä. Kiinteistön kaupat purettiin lain
vastaisesti, koska kaupanvahvistajaa ei ollut paikalla.
Kaupanpurkuilmoitus
on peruuttamaton ,ks. Telaranta: Sopimusoikeus Helsinki 1990 s.1939.
Kun ko. kauppa on purettu,niin myös takaussitoumukset raukevat.
Takaussitous on liitännäinein kauppasopimukseen, joten missään
tapauksessa takaukset eivät voi jäädä voimaan pääsitoumus
purettaessa.Kirjan sivuille 309 – 310 varatuomari Jorma Herttuaisen
kirje Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesälle.
Takaukset
olivat maksettu kokonaan. Kirjan sivu 302 summa 401 404,45 markkaa,
kirjan sivu 303 summa 500 000,00 markkaa, kirjan sivu 304 summa 100
000, 00 markkaa. Takauksista oli maksettu kaikkiaan 1 641 444,45
markkaa, mikä näkyy asianjaja Asko Keräsen kirjeestä asianajaja
Hannu Maskoselle. Katso kirjan sivut 516-517.
Alavieskan
Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki PR-Teollisuus Oy:n konkurssiin
väärillä tiedoilla, koska kaupat oli purettu ja takaukset olivat
rauenneet ja lisäksi takaukset oli maksettu. Väärillä tiedoilla
haettu konkurssihakemus on kirjan sivuilla 328- 329. Konkurssihakemus
on tehty väärillä tiedoilla koska kaupat oli purettu ja takaukset
olivat rauenneet ja lisäksi konkurssihakemuksessa mainitut takaukset
oli maksettu – siis maksettu ja sitten vielä rauenneet.
Varatuomari
Paavo M.Petäjä tunnustaa, ettei hänellä ole ollut toimeksiantoa
konkurssiasiassa. Petäjän tunnustus kirjan sivulla 514. Varatuomari
on kuitenkin antanut Ylivieskan käräjäoikeudelle konkurssiasissa
väärän lausuman asianomaisten tietämättä ja ilman
toimeksiantoja ja asianomaisten valtakirjoja.
Konkurssituomio
kirjan sivuilla 314 – 316. Miksi syyttäjä Heiskari on lähettänyt
konkurssihakemuksen varatuomari Paavo M. Petäjälle eikä
PR-Teollisuus Oy:lle ja takaajille? Miksi varatuomari Paavo M. Petäjä
on antanut lausuman käräjäoikeudelle ilman PR-Teollisuus Oy:n
toimeksiantoa ja valtakirjoja? Varatuomarii Paavo M. Petäjä oli
menettänyt asianajaja tittelin saatuaan petostuomion oikeudessa.
Lisäksi
konkurssiinhakija oli antanut väärän lausuman PR-Teollisuus Oy:n
tietämättä ja ilman toimeksiantoja ja valtakirjoja. Kirjan sivut
330-331.
Väärä
konkurssipäätös sain lainvoiman koska asianajaja Asko Keränen jätti
valituksen tekemättä. Korkeimmalle oikeudelle tehdyssä
tuomionpurkuhakemuksessa, mikä on toimitettu Oulun
käräjäoikeudelle todistusaineistoksi tässä asiassa sisältää
entisen asianajajan, nykyisen varatuomarin Asko Keräsen
kirjallinen tunnustus asiassa. Keränen on tunnustanut myös
muita rikoksia joista hän sai ehdottoman vankeustumion.
Koska
asianajaja Asko Keränen jätti valituksen tekemättä Vaasan
Hovioikeudelle , niin ainoa mahdollisuus saada tuomiot purettua hakea
tuomionpurkua korkeimmalta oikeudelta. Korkein oikeus ei ole
kuitenkaan suostunut purkamaan vääriä tuomioita.
Olen
tehnyt asioista tarkemman ja laajemman selvityksen
todistusaineistoineen näihin linkkeihin:
PR-talojen konkurssivyyhti
todistusaineistoineen
PR-Talojen konkurssivyyhti
todistusaineistoineen 2
PR-Teollisuus Oy:n
konkurssivyyhti todistusaineistoon 3
Olen tehnyt asioista
seuraavat videot mitkä todistavat tapahtumat
Hätähuuto Suomesta
SSP-sopimus
Toimialarationalisointi
Saattohoitajat
Oikeudenkäynti
tietämättämme
Rikolliset konkurssit
Rikoksia ei tutkita
Ahojahti
Nimeni on Erkki Aho
Lisäksi
olen tehnyt Ylivieskan käräjäoikeuteen erittäin laajan
selvityksen asioista. Ylivieskan käräjäoikeus on nykyisin Oulun
käräjäoikeutta. Tämän aineiston olen nimennyt todistusaineistoksi
asiassa. Lisäksi olen tehnyt siihen tarkemman todistusaineiston.
Tyytymättömyyden
ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden
esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun
Tässä
aineistossa on täydelliset kopiot tuomioista ja
todistusaineistoista. Tämä on määrätty säilytettäväksi
Ylivieskan käräjäoikeudessa vuoteen 2021. Koska
Ylivieskan käräjäoikeus on nykyistä Oulun käräjäoikeutta niin
aineisto on siirrettävä tähän istuntoon todistusaineistoksi.
LIITE
1
Kauppakirjan
allekirjoittaja Heino Virta todistaa, ettei hän ole koskaan tavannut
kaupanvahvistaja Sulo Heiskaria. Nimismies Sulo Heiskari ei Heino
Virran mukaan ole ollut paikalla kun kauppakirjat on allekirjoitettu.
LIITE
2
Kaupanvahvistajan
kutsuma todistaja Arto Ranta-Ylitalo todistaa, ettei ole ollut
kaupanvahvistajan kutsumana todistaja paikalla, missä Alavieskan
Puurakenteen konkurssipesä on myynyt Euronio Oy:lle maa-alueet ja
kiinteistöt.
Liite
3
Pentti
Arhippaisen todistus kauppakirjojen allekirjoituksiin ja kaupan
vahvistamiseen. Arhippainen todistaa tässä törkeän petoksen
Euronio Oy:n ja Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän välisessä
kaupassa.
LIITE
4
Erkki
Ahon todistus kauppakirjojen allekirjoituksiin ja kaupan
vahvistamiseen. Kauppakirjan allekirjoitajan todistuksen mukaan
kaupanvahvistajana toiminut tuleva syyttäjä ei ollut paikalla eikä
myöskään kaupanvahvistajan kutsuma todistaja.
LIITE
5
Syyttäjä
Sulo Heiskarin väärä lausuma oikeudelle, jossa hän todistaa,
ettei Erkki Aholla ole oikeutta valita syyttäjää omien
mieltymystensä mukaisesti. Olin esittänyt oikeudessa
esteellisyysväittämän koskien syyttäjä Sulo Heiskaria.
LIITE
6
JOHTOPÄÄTÖKSET:
Kaupanvahvistajana toiminut nimismies Sulo Heiskari on ollut
esteellinen toimimaan syyttäjänä, koska hän toiminut
kaupanvahvistajana kauppasopimuksissa. Lisäksi hän on antanut
väärän lausuman oikeudelle asiassa.
Syyttäjä
Sulo Heiskari on näinollen ollut esteellinen toimimaan kaikissa
oikeudenkäynneissä mitkä koskevat ko. kauppasopimuksia.
TOINEN
TODISTUSAIHE: Tutkinnanjohtaja, poliisi Raimo Ollilan
virkavelvollisuuksien laiminlyönti
Poliisi
Raimo Ollila on lyönyt virkavelvollisuutensa laiminlyönnin
jättäessään tutkimatta kyseessäolevan kaupanvahvistuksen ja muut
rikokset. Selostan ja todistan seuraavassa asioiden kulun, jotka
tutkinnanjohtaja, poliisi Raimo Ollila on jättänyt tutkimatta.
SSP-sopimus
solmittiin Kansallis-Osake-Pankin, Osuuspankkien keskusliiton,
Postipankin ja Unitas Oy:n sekä Valtion vakuusrahaston kesken ns.
SSP-sopimus Helsingissä 21.10.1993. Sopimus julistettiin salaiseksi.
Sopimuksen sivulla 17 määriteltiin yritysten kaatamisperusteet: jos
yritys toimii jollakin seuraavista toimialoista
- kiinteistösijoittaminen ja kiinteistösijoittamiseen verrattava kiinteistötoiminta
- muu sijoittaminen
- rakentaminen
- vähittäiskauppa
- hotelli- ja ravintolatoiminta
- vapaa-aikatoiminta
todistusaineistona
salaiseksi julistettu SSP-sopimus, mikä liittyy olennaisena osana
ns. Koiviston konklaaviin, missä tasavallan presidentti Mauno
Koivisto ohjeisti oikeuslaitosta. Menettely täyttää valtiopetoksen
tunnusmerkistön.
LIITE
7
RTS-toimialaraportti-97
osoittaa talopakettimarkkoilla olevan ylikapasiteettiin ja
tilinpäätöstiedot vuodelta 1992 osoittavat Suomen talotehtaiden
tilanteen vuonna 1992. Todistusaineistona Rakennustutkimus RTS Oy:n
RTS-toimialaraportti -97 talopakettimarkkinat. Minulla on tuo
asiakirja ja voin lähettää kopion siitä korkeimmalle oikeudelle,
mutta tässä yhteydessä lähetän vain olelliset sivut asiassa.
LIITE
8
Helsingin Sanomien lehtileike 1.3.1999 osoittaa, että Kera Oy:ssä toimi ns.
ruumiinpesuryhmä varatoimitusjohtaja Seppo Arposen alaisuudessa ja
sitä johti kehityspäällikkö Veikko Anttonen. Ruumiinpesuryhmän
tehtäviin kuului pelastaa markkinoilta Kera Oy:n rahoittamat
ongelmayritykset ja minimoida tappiot. Kera Oy oli toinen Alavieskan
Puurakenne Oy:n konkurssipesän päämies ja Arsenal Oy oli toinen.
LIITE
9
Kera
Oy käytti toiminnassaan ns. saattohoitajia. Alavieskan Puurakenne
Oy:n talouspäälliköksi tuli Kera Oy:n kirjallisen suosituksen
perusteella kauppatieteen maisteri Jouni Remes. Alavieskan Puurakenne
Oy meni konkurssiin, kun Keski-Pohjan Säästöpankki lopetti
yrityksen rahoittamisen sopimusten vastaisesti. Uuden yrityksen
perustamiseen ja konkurssiin mennen yrityksen jatkajien joukkoon
soluttautui kauppatieteen maisteri Jouni Remes. Hän teki Kera
Oy:n kanssa sopimuksen muiden osakkaiden tietämättä, että uuden
yhtiön rahoitusjärjestelyt eivät edellytä Kera Oy:n mukaantuloa
rahoittajana.
LIITE
10
Kaupatieteen
maisteri Jouni Remes käytti luottamusasemaansa väärin, kun
konkurssiin mennen Alavieskan Puurakenne Oy:n talouspäällikkönä
teki laskelmia useammalle eri taholle ja näin sai nostettua
kauppahintaa korkeammaksi. Lisäksi hän väärensi Euronio Oy
hallituksen kokouksen pöytäkirjan kansanedustaja Markku Kosken
kanssa. Kokouspaikaksi pöytäkirjaan on merkitty Euronio Oy:n
kokoustilat Helsingissä. Euronio Oy oli paperiyhtiö, jolla ei ollut
toimitiloja Helsingissä eikä muuallakaan eivätkä myöskään
pöytäkirjassa mainitut hallituksen jäsenet Heino Virta, Kari Konu
ja Erkki Aho ole olleet Helsingissä 8.5.1995. Pöytäkirja on siis
väärennetty.
LIITE
11
Pöytäkirjaan
merkityn hallituksen jäsenen Heino Virran todistus siitä, ettei hän
ole ollut tuossa kokouksessa.
LIITE
12
Pöytäkirjaan
merkitys hallituksen jäsenen Kari Konun todistus siitä, ettei hän
ole ollut tuossa kokouksessa.
LIITE
13
Pöytäkirjaan
merkitys hallituksen jäsenen Erkki Ahon todistus siitä, ettei hän
ole ollut tuossa kokouksessa
LIITE
14
Euronio
Oy:n ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirja Euronio Oy:n
toimitiloissa Helsingissä 8.5.1995. Pöytäkirja on väärennetty
eikä Euronio Oy:llä ole ollut toimitiloja Helsingissä. Pöytäkirjan
ovat allekirjoittaneet Joun Remes ja kansanedustaja Markku Koski.
LIITE
15
Väärennetyillä
kauppakirjoilla on haettu patentti- ja rekisterihallituksesta
yrityksen rekisteröinti.
LIITE
16
Alavieskan
kunnan kanssa Erkki Aho oli neuvotellut investointitukiasian.
Alavieskan kunnanhallitus käsitteli asiaa keskiviikkona 10.5.1995
klo 9.00-11.00. Kokouksessa tehtiin perustetulle yritykselle
myönteinen investointiavustuspäätös.
LIITE
17
Uuden
yhtiön perustajajäsenten puolesta asioita hoitanut Kera Oy
kirjallisen suosituksen perusteella Alavieskan Purakenteen
talouspäälliköksi tullut Jouni Remes otti yhteyttä kunnanjohtaja
Aarne Karvoseen ja Alavieskan kunnanhallitus kokoontui 15.5.1993 klo
21.00 -21.50 kokoukseen, jossa se muutti aiemmin 10.5.1995 tekemäänsä
päätöstä investointituesta rikkomalla Erkki Ahon osakkaiden
puolesta neuvotteleman sopimuksen.
LIITE
18
Kauppasopimukset
jotka tehtiin Euronio Oy:n ja Alavieskan Puurakenne Oy:n
väliaikaisten pesänhoitajien Antti Latolan ja Hannu Maskosen
kesken.
Kauppasopimuksista
käy ilmi, että väliaikaiset
pesänhoitajat tekivät konkurssisäännön vastaisesti
kiinteistön kauppasopimuksen. Edellä olen jo esittänyt, että
kauppasopimukset on tehty laittomasti, koska kaupanvahvistaja ja
kaupanvahvistajan kutsuma todistaja eivät todistusaineiston mukaan
ole olleet paikalla. Kauppasopimus on tehty myös maakaaren
vastaisesti, koska kauppasopimuksissa myyjillä ei ollut kirjallista
lupaa myydä kiinteistöjä. Kaiken lisäksi kiinteistöt olivat
pantattu velkojen vakuudeksi ja pantatut 48 miljoonan kiinnitykset
salattiin kauppasopimuksissa kuten kauppasopimuksista näkyy.
Kiinteistöjen kauppasopimus, vaihto-omaisuuden, ns. tuoteoikeuksien,
sopimuskannan ja keskeneräisten töiden sekä omaisuuden
kauppasopimukset.
LIITE
19
Kauppasopimuksissa
salatut 48 miljoonan pantatut kiinnitykset. Ylivieskan
käräjäoikeudesta saa kopiot pantatuista kiinnityksistä. Salatut
pantatut kiinnitykset todistusaineistona.
LIITE
20
Osakkeenomistaja
Pauli Kiimamaan todistus siitä, että hän ei ole tiennyt
pantatuista kiinnityksistä ja katsoo joutuneensa törkeän petoksen
kohteeksi
LIITE
21
Osakkeenomistaja
Timo Viitamaan todistus siitä, että hän ei ole tiennyt pantatuista
kiinnityksistä ja katsoo joutuneensa törkeän petoksen kohteeksi.
LIITE
22
Osakkeenomistaja
Kari Konun todistus siitä, että hän ei ole tiennyt pantatuista
kiinnityksistä.
LIITE
23
Osakkeenomistaja
Reijo Nahkalan todistus siitä, että hän ei ole tiennyt pantatuista
kiinnityksistä ja katsoo joutuneensa törkeän petoksen
kohteeksi.
LIITE
24
Alavieskan
Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki suoritustuomiota riita-asiassa
takaajia ja PR-Teollisuus Oy:tä vastaan. Takaajia asiassa on
edustanut asianajaja Jouni Vihervalli takaajien tietämättä ja
ilman takaajien valtakirjoja. Lisäksi Ylivieskan käräjäoikeus on
jättänyt haasteet toimittamatta takaajille asiassa. Haasteiden
toimittamisesta vastaa syyttäjä Sulo Heiskari. Todistusaineistona
Ylivieskan käräjäoikeuden merkinnät asiakirjaan, jossa on
merkitty kysymysmerkillä Tiedoksiannot? Ylivieskan käräjäoikeus
on kuitenkin tehnyt asiassa päätöksen vaikka tiedoksiantoja ei ole
toimitettu asianosaisille ja asianosaisia on edustanut heidän
tietämättään heille täysin tuntemanton asianajaja Jouni
Vihervalli ilman toimenksiantoja ja valtakirjoja.
LIITE
25
Suomen
Asianajajaliittoon on valitettu asianajaja Jouni Vihervallin
toiminnasta. Vastineessaan asianajaja Jouni Vihervalli toteaa,
että ” en ole koskaan tavannut kantelijoita enkä muista edes
keskustelleeni heidän kanssaan puhelimitse.” Asianajaja Jouni
Vihervalli siis tunnustaa tekonsa.
LIITE
26
Kauppakirjan
allekirjoittaja ja PR-Teollisuus Oy:n osakkeenomistaja Heino Virta,
joka oli Uhtua Wood Oy:n kautta osakkeenomistaja, todistaa, ettei hän
ole antanut valtakirjaa asianajaja Jouni Vihervallille eikä
varatuomari Paavo M. Petäjälle eikä asianajaja Antti Latolalle
eikä Veli Päivikkö Ky:n asianajaja Sampsa Teittiselle.
LIITE
27
Kun
yhtiön osakkaiden luottamus toimitusjohtaja Jouni Remeksen
toimintaan loppui niin toimitusjohtajaksi hyväksyttiin Kera Oy:n
kiristyksen jälkeen Stig Weckström, joka jatkoi saattohoitajaksi
tunnistamamme Jouni Remeksen toimintaa. Konsultti Stig Weckström
ilmoitti yhtiön pikkujoulutansseissa yrityksen vientisihteerille,
että hänen tehtävänään on ajaa yritys hallitus alas. Sitä
mahdollisuutta yhtiön osakkaat eivät antaneet Stig Wecsktromille,
kun kävi ilmi hänen toimintansa. Osakkeenomistaja Timo Viitamaan
lausunto osoittaa sen, että Stig Weckström toimi yhtiön etujen
vastaisesti.
LIITE
28
PR-Teollisuus
Oy.ssä toimi osakkeenomistajana bulvaanien kautta Tapani Kääntä
muiden kuin kahden osakkeenomistajan tietämättä. Tapani Kääntä
on antanut kirjallisen lausunnon, jossa hän todistaa Stig
Weckströmin toimivan yhtiön edun vastaisesti levittäessään
perättömiä tietoja rahanpesusta.
LIITE
29
Kera
Oy oli tehnyt perättömän ilmoituksen PR-Teollisuus Oy:stä ja sen
johtohenkilöistä rahanpesusta ja oli levittänyt tätä tietoa
laajalti niin, että perätön tieto oli mennyt Japaniin asti.
LIITE
30
Kera
Oy selkeästi pyrki poistamaan PR-Teollisuus Oy:n markkinoilta
levittämällä perättömiä huhuja ja auttamalla saattohoitajia
PR-Teollisuus Oy:n palvelukseen. Kera Oy:n lakimiehen lausunto Kera
Oy:n roolista rahanpesuilmoittelussa.
LIITE
31
Kera
Oy:n kehityspäällikkö Veikko Anttonen, jonka Helsingin Sanomat
nimesi ns. ruumiinpesuryhmän vetäjäksi tunnustaa Kera Oy:n roolin
rahanpesuhuhujen levittämisessä.
LIITE
32
Kaleva
uutisoi, että kauppahetkellä voimassaoleva tilauskanta oli 26
miljoonaa markkaa. Todellisuudessa se oli myyjän eli Kera Oy:n
mukaan 11 miljoonaa markkaa. Kysymyksessä on törkeä petos.
LIITE
33
Kera
Oy:n Seppo Arponen todistaa vastauksessaan, ettei voimassaollut
tilauskanta ollutkaan 26 miljonaa markkaa, vaan noin 11-12 miljoonaa
markkaa. Tämä todistaa, sen Kera Oy on ollut päämiehenä
kaupassa, jossa salattiin 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset
ja ilmoitettiin tilauskanta n. 15 miljooaa suuremmaksi kuin se
todellisuudessa oli. Todisteena kirjani Olet Maamme Armahin Suomenmaa
ISBN 952-91-4593-X ja sivu 287.
LIITE
34
On
syytä epäillä, että kauppa- ja teollisuusministeriö oli vahvasti
mukana toimialarationalisoinissa mikä oli päätetty salaiseksi
julistetussa SSP-sopimuksessa 22.10.1993. Siitä on todistuksena
lainvastainen KTM:n tukipäätös jossa vedotaan siihen, että yritys
jatkaa konkurssin tehneen yrityksen toimintaa. Tämä ei voi olla
lainmukainen kielteisen päätöksen syy avustushakemukselle. Se on
perustuslain vastainen päätös. Kaikkia ihmisiä ja yrityksiä on
kohdeltava yhdenvertaisesti.
LIITE
35
Kun
toimitusjohtaja Stig Weckström erotettiin ja hallituksen
puheenjohtajalle Markku Koskelle annettiin mahdollisuus erota niin he
jatkoivat PR-Teollisuus Oy:n vastaista toimintaansa vielä senkin
jälkeen kun heidät oli saatu pois yhtiön toiminnasta. Koska
saattohoitajaksi tunnistamamme Stig Weckström ei saanut yritystä
konkurssiin, niin Alavieskan Puurakenne
Oy:n konkurssipesä purki kiinteistön kaupat vastoin lakia
19.3.1996. Kaupanvahvistajaa ei ollut mukana kaupanpurussa niinkuin
laki edellyttää.
LIITE
36
Alavieskan
Puurakenne Oy:n konkurssipesä purki tuoteoikeuksien ja omaisuuden
kauppasopimuksen 18.4.1996. Minä Erkki Ahon en
hyväksynyt Oulussa asianajaja Hannu Maskosen toimistossa sopimusten
purkua joten asianajaja Hannu Maskonen kutsui viereistä huoneesta
kaksi todistajaa paikalle, jotka todistivat, että kaupat oli
purettu. Kaupan purku on aina lopullinen ja peruuttamaton.
Kaupanpurku merkitsi myös sitä, että kauppasopimuksen liitännäiset
eli takaukset raukesivat, koska kauppasopimus purettaessa takaukset
eivät voi jäädä voimaan.
LIITE
37
Lakiasiaintoimisto
Jorma Herttuaisen kirje Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesälle
johtuen kauppojen purusta. Herttuainen todistaa, että kaupat
oli purettu.
LIITE
38
Kun
kaupat oli purettu niin Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä
haki PR-Teollisuus Oy:n konkurssiin väärillä tiedoilla.
Konkurssihakemuksessa mainitaan perusteluiksi mm.
vaihto-omaisuudesta ja tuoteoikeuksista 1.130.000 markkaa.
LIITE
39
PR-Teollisuus
Oy oli maksanut tuoteoikeuksia koskevia takauksia 19.06.1995
401.444,45 markkaa, 28.03.1996 500.000,00 markkaa ja 09.05.1996
100.000,00 markkaa. Takauksista oli siis maksettu 1001,444,45 markkaa
ja lisäksi kaupat purettaessa takaukset olivat rauenneet.
Konkurssihakemus on siis tehty väärillä tiedoillla.
LIITE
40
Konkurssiasiassa
Ylivieskan käräjäoikeudelle on antanut lausuman varatuomari Paavo
M. Petäjä ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja ja todennut, että
kanne on oikea.
Ylivieskan
käräjäoikeus ei ole tarkistanut onko varatuomari Paavo M.
Petäjällä valtakirjoja. Käräjäoikeus on laiminlyönnyt
tehtävänsä. Paavo M. Petäjällä ei ollut toimeksiantoja eikä
valtakirjoja asiassa.
LIITE
41
Varatuomari
Paavo M. Petäjä tunnustaa Oulun KRP:lle antamassaan lausunnossa,
ettei hänelä ollut toimeksiantoa konkurssiasiassa.
LIITE
42
Varmemmaksi
vakuudeksi konkurssiinhakija Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä
antoi Ylivieskan käräjäoikeudelle lausuman PR-Teollisuus Oy:n
nimissä ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja.
LIITE
43
Koska
Ylivieskan poliisi ei tutkinut asioita niin käännyimme KRP:n
puoleen ja teimme useita tutkintapyyntöjä asioiden tutkimiseksi.
Tässä todisteena Heino Virran tekemä tutkintapyyntö varatuomari
Paavo M. Petäjän toiminnasta. KRP;n poliisi on laiminlyönyt
virkavelvollisuutensa asiassa.
LIITE
44
Ylivieskan
käräjäoikeus päätti asettaa PR-Teollisuus Oy:n
konkurssiin. Seurauksena konkurssituomio.
LIITE
45
Konkurssivalvonnassa
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä ilmoittaa
vahingonkorvaussaatavakseen 9.413.000 markkaa. Näin Alavieskan
Puurakenne Oy:n konkurssipesä tunnustaa purkaneensa kaupat. Missä
on loppuselvitys kauppojen purkamisesta?
LIITE
46
Velkojien
kokouksessa mukana olivat syyttäjä Sulo Heiskarin lisäksi myös
asianajaja Asko Keränen. Ilmoitin tilaisuudessa oman
näkemykseni konkurssiasiassa eli siis sen, että koska kaupat oli
purettu, niin konkurssi oli laiton. Lisäksi kiinnitin huomiota
siihen, että pesänluettelon tarkistamiseen ei oltu jätetty
riittävää aikaa ja pyysin jatkoaikaa siihen, koska mielestäni
pesänluettelosta oli jätetty mm. 32 miljoonan tilauskanta pois.
Syyttäjä Sulo Heiskari käytti puheenvuoron ja kehotti minua
tekemään asiassa vain varauksen jotta asian käsittelyä ei
hidastettaisia. Tilaisuuden jälkeen asianajaja Asko Keränen
pyysi minut kahville ja totesi, että konkurssi on laiton, koska
kaupat oli purettu. Hän pyysi, että laittaisimme hänelle
valtakirjat jotta hän voi tehdä Vaasan hovioikeudelle asiassa
valituksen. Allekirjoitimme avoimet valtakirjat asianajaja Asko
Keräselle asioiden hoitamiseksi. Asianajaja Asko Keränen laittoi
asiasta kirjeen Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesälle.
LIITE
47
Tekemistämme
avoimista valtakirjoista todisteena osakkeenomistaja Heino Virran
tekemä avoin valtakirja asianajaja Asko Keräselle.
LIITE
48
Asianajaja,
nykyinen varatuomari Asko Keränen tunnustaa, että jätti valitukset
tekemättä
LIITE
49
Todistusaineisto
tilauskannan suuruudesta, mikä oli jätetty pois pesänluettelosta.
Erillinen nidottu kirja tilaussopimuksista todistusaineistona
oikeuskäsittelyssä.
LIITE
50
Konkurssin
jälkeen PR-Teollisuus Oy:n konkurssipesä myi tilauskannan konsultti
Stig Wecktromin Trio Leadership System Oy Ab:lle. Kirjallinen todiste
asiasta.
LIITE
51
Tilauskanta
luovutettiin Vieskan Elementti Oy:lle ja Alavieskan kunta maksoi
konsultti Stig Wecksrtömille tilauskannasta 88.495,00 markkaa.
LIITE
52
Alavieskan
Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki suoritustuomion takaajia vastaan
Ylivieskan käräjäoikeudessa. Hakemus oli tehty väärillä
tiedoilla, koska saatavaa ei todellisuudessa ollut, koska kaupat oli
purettu, mutta takaukset oli saatu voimaan Ylivieskan käräjäoikeuden
konkurssipäätöksellä, mikä oli saatu aikaan konkurssipesän ja
varatuomari Paavo M. Petäjän väärillä lausumilla ja Ylivieskan
käräjäoikeuden tuomarin virheellisellä menettelyllä.
Käräjätuomari ei ollut tarkistanut valtakirjoja varatuomari Paavo
M. Petäjältä. Takaajia ei siis ole kuultu asiassa, koska heitä on
edustanut PR-Teollisuus Oy:n konkurssipesä eli siis asianajajat
Sampsa Teittinen ja Jyrki Anttinen ilman toimeksiantoja ja
valtakirjoja.
LIITE
53
Lakiasiaintoimisto
Jorma Herttuainen teki rikostutkintapyynnön asioista Oulun KRP:lle,
mutta KRP jätti asiat tutkimatta ja laiminlöi
virkavelvollisuutensa.Tutkintapyyntö todistusaineistona kirjan Olet
Maamme Armahin Suomenmaa ISBN 952-91-4593-X sivuilla 334-344.
LIITE
54
Alavieskan
Puurakenne Oy:n konkurssipesä myi koneet, laitteet ja kaluston
luxemburgilaiselle International Timber Comany S.A:lle. Yritys
paljastui myöhemmin rahapesuyritykseksi, mutta Suomessa poliisi
jätti asian tutkimatta. USA:ssa vaadittiin yhtiön johtohenkilöille
Hendrik Rienstralle 210 vuotta vankeutta ja Richard Rienstralle 190
vuotta vankeutta. Kiinteistöistä tehtiin vuokraussopimus, koska
niitä ei voitu myydä kiinteistöjen panttausten johdosta.
Kirjan
Olet Maamme Armahin Suomenmaa ISBN 952-91-4593-X sivut 348-351.
LIITE
55
Kun
Hendrik Rienstra oli kuollut ja Richard Rienstra istui vankilassa,
niin International Timber Company Finland haettiin konkurssiin.
Konkurssipäätös tuomio 963 7.9.1998 97/1236
LIITE
56
Konkurssipäätös
tuli erikoisella tavalla. Tämä käy ilmi asianajaja Asko Keräsen
kirjeestaä asianajaja Antti Kejolle. Kirjeen viimeinen lause
paljastaa koko totuuden: ”Muuta selvitystä toimille en keksi kuin,
että yhtiöön tulossa ollut rahamäärä sai sotkemaan
sopimuksemme.” Tämä pitää paikkansa, sillä konsultti Stig
Weckström tuli ITC Finland Oy:n konsultiksi ennen konkurssia ja hän
laski tutustuttuaan kirjanpitoon milloin oli edullisin ajankohta
hakea yritys konkurssiin. Yritys haettiin konkurssiin muistaakseni
torstai-päivänä ja perjantaina yritykseen tuli niin iso määrä
vientisaatavia, että konkurssi olisi voitu välttää.
LIITE
57
Laitoin
asianajaja Asko Keräsen kirjeen Suomen Asianajajaliittoon. Siellä
se aiheutti melkoisen hämmingin ja asianjajaja Keränen ja Kejo
lienee sopineet asiat mahdollisesti Rienstran tuella. Siitä
osoitetuksena maksukuitit joita voidaan epäillä
rahanpesurikoksiksi.
LIITE
58
International
Timber Company Finland Oy:n velkojain kokouksessa ilmoitin, että
koneet ja laitteet eivät olleet yhtiön omaisuutta vaan kuuluivat
toiselle firmalle eli ITC S.A:lle. ITC Finland Oy:n konkurssipesä ei
esittänyt kauppakirjaa jolla se olisi ostanut ko. koneet.
Velkojain
kokouksessa otin jo asian esille, mutta minun ymmärtääkseni Richard
Rienstra teki väärän valan ja hyväksyi asianajaja Antti
Kejon mielestäni lainvastaisen menettelyn. Syyttäjä Sulo
Heiskari oli läsnä tilaisuudessa, jossa toin esille asian.
Ehkä
asiaan vaikutti se, että uuden perustettavan yrityksen, Ultra Prima
Oy:n, omistaja oli Richard Rienstra.
LIITE
59
Korkeinta
ostotarjousta konkurssipesät eivät hyväksyneet vaan myivät
omaisuuden Richard Rientran Ultra Prima Oy:lle. Korkeimmasta
tarjouksesta, Karfer Oy:n tarjouksesta kopio kirjan sivulla 357.
LIITE
60
Syyttäjä
Sulo Heiskari lienee pelännyt omien tekojensa esilletulemista ja
poliisi Raimo Ollilan virkavelvollisuuksien laiminlyöntien
paljastumista, niin he käynnistivät järkyttävän ajojahdin Erkki
Ahoa kohtaan. Helpoin tapa oli yrittää Kalajoen valtuuston
ylivoimaisen ääniharavan maineen mustaamista
kunnianloukkaussyytteillä Kunnanjohtaja Torsti Kalliokoski oli
sopiva apuri asiassa. Kunnanvaltuutettu Erkki Aho pyysi julkisesti
selvitystä kunnanjohtaja Torsti Kalliokoskelta Rahjan saariston
Natura Life-asiassa. Rahoitushakemuksessahan oli laitettu
itsehallinnon omaavat Kallan karit Rahjan saariston
NaturaLife-hakemukseen itsehallinnon omaavan Kallan karien
itsehallintoelinten päätöstä ja myös vastoin Himangan
kunnanvaltuuston päätöstä. Rahoitushakemus oli tehty väärillä
tiedoilla ja sen allekirjoittana oli muun muassa kunnanjohtaja Torsti
Kalliokoski. Poliisi jätti asian tutkimatta eikä ottanut
todistusaineistoa vastaan. Asioista selvitys kirjassani ja
todistusaineisto sivuilla 380-420.
LIITE
61
Erkki
Aho tuomittiin kunnanjohtaja Torsti Kalliokosken
kunnianloukkauksesta, koska tutkinnanjohtaja Raimo Ollila ei ottanut
todistusaineistoa vastaan. Teko ei ole vanhentunut, koska ulosotto on
voimassa. Syyttäjänä asiassa oli esteellinen syyttäjä Sulo
Heiskari.
LIITE
62
Asianajaja
Hannu Maskonen esitti Erkki Aholle, että tämä lopettaisi asioiden
penkomisen ja maksaisi hänelle 10 000 markkaa ja hän ei hakisi
Erkki Ahoa henkilökohtaiseen konkurssiin. Erkki Aho ilmoitti
kielteisen kantansa asiaan.
Asaianajaja
Hannu Maskonen haki Merita Pankki Oy:n nimissä Erkki ja Eila Aholle
tuomiota velallisen epärehellisyydestä. Kalajoen Meritapankin
johtaja ei tiennyt lainkaan, että Merita Pankki Oy on
asianomistajana asiassa. Pankinjohtaja Mauri Ylitalo todistaa, että
Kalajoen konottorin toimesta ei asiaa ole laitettu vireille.
Tuomio
R98/71 todisteena sekä Kalajoen Meritapankin johtajan Mauri
Ylitalon todistus asiassa. Erkki Aho oli Kalajoen kaupunginvaltuuston
jäsen ja Kalajoen kaupunginvaltuusto pyysi Erkki Aholta selvityksen
ehdottoman vankeustuomion takia. Aho sai 75 päivän ehdottoman
vankeustuomion, mikä muutettiin ehdonalaiseksi. Aho teki 1879 sivun
selvityksen Kalajoen kaupunginvaltuustolle, mutta valtuuston
puheenjohtaja esti Erkki Ahoa esittämästä selvitystä Kalajoen
kaupunginvaltuustolle. Selvityksestä kuva, jossa on 1879 sivun
aineisto ja kirjat.
Selvitys
on edellen Kalajoen kaupunginarkistona ja nimeän sen
todistusaineistoksi korkeimalla oikeudelle. On huomattava, että teko
ei ole vanhentunut, koska sen oikeusvaikutukset ovat voimassa eli
ulosotto on voimassa.
LIITE
63.
Asianajaja
Hannu Maskonen toteutti uhkauksensa ja haki Erkki Ahon
henkilökohtaiseen konkurssiin. Kysymys oli siis takaussaatavasta,
jota ei todellisuudessa ollut olemassa, koska kaupat oli purettu ja
takaukset olivat rauenneet ja toiseksi takaussumma oli maksettu jo
takaisin, koska PR-Teollisuus oli maksanut yli miljoonaa markkaa ja
konkurssipesä oli tehnyt kolmen takaajan kanssa sopimuksen jolla he
maksoivat 450 000 markkaa ja konkurssipesä oli myynyt jo
tuoteoikeudet uudelle omistajalle 200 000 markalla. Tämän jälkeen
asianajaja Hannu Maskonen putosi parvekkelta ja kuoli.
Konkurssipäätös
280 28.02.2001 00/1003
LIITE
64
Alavieskan
Puurakenne Oy:n konkurssipesä oli tehnyt kolmen takaajan kanssa
sopimuksen takausvastuun maksamisesta. Kahden takaajan kanssa ei
neuvoteltu, vaan heiltä perittiin täyttää takausuummaa korkoineen
ulosotossa. Poliisi jätti selvittämättä mistä Markku Koski sai
rahat takausten maksuun. Avustiko Kera Oy Maskku Kosken vaimon
leipomoa vai maksettiinko takaukset jotenkin muuten. Kera Oy:n
varatoimitusjohtaja Seppo Arponen oli luvannut pelastaa Markku Kosken
kuten esitän kirjassani ja saman esittää myös Pentti Arhippainen
todistajalausunnossaan.
LIITE
65
Asioiden
selvittämiseksi tehtiin lukuisia tutkintapyyntöjä, mutta poliisi
jätti kaikki tutkintapyynnöt selvittämättä. Poliisiti
laiminlöivät virkavelvollisuutensa.
LIITE
66
Erkki
Ahon ajojahti jatkui. Aho joutui olemaan maanpaossa Suomessa ja
Ruotsissa ankaran ajojahdin takia. Seuraavana oli vuorossa
kunnianloukkausoikeudenkäynti työvoimatoimiston johtaja Tapio
Laholan kunniasta. Tutkinnanjohtajana oli jälleen poliisi Raimo
Ollila joka ei ottanut todistusaineistoa vastaan. Näin syyttäjä
Sulo Heiskarilla oli paremmat mahdollisuudet mustata esteellisenä
syyttäjänä Kalajoen kaupunginvaltuuston ääniharavan Erkki Ahon
mainetta ja samalla peitellä omia ja tutkinnanjohtaja Raimo Ollilan
tekoja.
Tuomio
05/529 28.11.2005 R 05/84. Teko ei ole vanhentunut, koska ulosotto on
edelleen voimassa.
LIITE
67
Seuraavan
vuorossa oli varatuomari Mikko Kovalaisen
kunnianloukkausoikeudenkäynti. Tutkinnanjohtajana oli jälleen
poliisi Raimo Ollila, joka ei ottanut todistusaineistoa vastaan.
Syyttäjänä oli Esa Mustonen, joka antoi asiassa väärän lausuman
Rovaniemen hovioikeudelle. Lisäksi hän ei huomioinut
todistusaineistoa, jotka lähetin hänelle sähköposititse, koska
tutkinnanjohtaja poliisi Raimo Ollila ei ottanut
todistusaineistoa vastaan. Oikeudenkäynnissä käräjätuomari Jyrki
Määttä ei antanut minun, Erkki Ahon, kuulustella vastapuolen
todistajaa Kalervo Savolaista, mikä on EU:n ihmisoikeussopimuksen
vastainen teko. Todistajalausunnot ja tuomio 10/1034 6.9.201 R 10/506
todistusaineistona
LIITE
68
Seuraavana
oli vuorossa Markku Kosken törkeä
kunnianloukkausoikeudenkäynti, jossa syyttäjä etukäteen ilmoitti
tiedotusvälineitä hyväksikäyttäen, että Aholle on tulossa
vankeustuomio. Jutun kirjoittajana toimi toimittaja Anne Mattila.
Koska
Aholle syyttäjä oli esittänyt vankeustuomiota, niin Ahon piti
tehdä selvitys Kokkolaan Kriminaalihuoltoyhdistykselle asian
johdosta. Sen Aho teki ja todisti syyttömyytensä kaikkiin rikoksiin
mistä hänet on tuomittu. Syyttäjä Esa Mustonen vetäytyi asiasta
juuri ennen oikeudenkäyntiä
Syyttäjäksi
ilmaantui kihlakunnan syyttäjä Kati Alkula, joka kertoi, että hän
voi toimia syyttäjänä vaikka ei ole perehtynytkään asiaan.
Markku Koski oli tietoinen Kera Oy:n toiminnasta ja pantatuista
kiinnityksistä, koska hän kertoi PR-Teollisuus Oy:n hallituksen
kokouksessa, että PR-talot oli markkinoilta poistettavien listalla.
Viittaan Pentti Arhippaisen todistajalausuntoon liitteessä 4. Markku
Koskella oli asianajajana oikeudenkäynnissä Timo Hautamäki, joka
varmasti tiesi asioiden todellisen tilan, sillä hän oli hoitanut
aikaisemmin minun, Erkki Ahon, asioita ja nyt vaihtoi puolta.
Hovioikeus- käsittelyssä asiaan vaihtui syyttäjä kuten
blogikirjoituksistani selviää. Koko oikeustoimi ja poliisi blogi
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/
on
todistusaineistona asiassani.
TUOMIO
11/857 27.7.2011 R11/357 Teko ei ole vanhentunut, koska ulosotto on
voimassa
LIITE
69
Varatuomari
Mikko Kovalainen haki Erkki Aho henkilökohtaiseen konkurssiin. Se
oli mahdollista, koska Ylivieska-Raahen käräjäoikeus oli tehnyt
EU:n Ihmisoikeussopimuksen vastaisen teon kieltämällä Erkki Ahoa kuulustelemasta vastapuolen todistajaa ja hyväksyessään asiassa
tutkinnanjohtajaksi esteellisen poliisin Raimo Ollilan. Oikeustoimi
ja poliisi blogissani on laaja selostus varatuomri Mikko Kovalaisen
toiminnasta.
Konkurssipäätös
17/2011 4.1.2011 K 10/5019. Teko ei ole vanhentunut, koska ulosotto
on voimassa.
Asioita
ei ole saatu oikeuskäsittelyyn, koska Ylivieskan oikeusaputoimisto
on kieltäynyt antamasta oikeusapua ja estänyt ruotsalaisen
asianajajan käytön, jolla oli lupa toimia Suomessa. Lisäksi
Ylivieskan oikeusaputoimisto on jättänyt valituksen tekemättä
korkeimpaan oikeuteen kuten kirjassani oleva todistusaineisto
osoittaa sekä jättänyt haastamataa asianajaja Hannu Maskosen ja
asianajaja Antti Latolan oikeuteen. Ylivieskan oikeusaputoimiston
rooli on erittäin merkittävä siinä ettei asioita ole saatu
oikeuskäsittelyyn. Vieläkään Ylivieskan oikeusaputoimisto ei auta
Erkki Ahoa oikeusavun saamisessa. Sen lisäksi asianajajat Suomessa
eivät uskalla ottaa asioita hoidettavakseen tai tekevät ne
puolinaisesti kuten asianhoitajani hakemuksen korkeimmalle
oikeudelle, jossa hän jätti perusasian eli PR-Teolllisuus Oy:n
konkurssin hakemuksen ulkopuolelle ja juuri tämä on se asian ydin
eli syyttäjän esteellisyys ja tutkinnanjohtajan
virkavelvollisuuksien laiminlyönti.
Todistusaineistona
lisäksi kirjani Olet Maamme Armahin Suomenmaa 952-91-4593-X ja
sieltä tässä yhteydessä sivut 159-160. Lisäksi todistusaineisto
kirjan todistusaineiston selitykset ja mitä todistusaineistoilla
todistetaan
LIITE
70
Koska
poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä, oikeuslaitos ei ota
todistusaineistoa vastaan eikä kuule todistajia, hovioikeus ei anna
suullista käsittely ja laillisuusvalvojat eivät näe asioissa
mitään laitonta rikoksista puhumattakaan niin on syytä epäillä,
että asioita johdetaan ylemmältä taholta. On syytä epäillä
valtiopetosta, josta todistavat kirjat
Laman
ja rahan pelurit ISBN 978-952-99691-1-1
A-P.
Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit ISBN 978-951-884-443-6
Seppo
Konttinen Salainen pankkituki ISBN 978-951-31-4251-3
sekä
presidentti Tarja Halosen tekemä kirjallinen salaamispäätös
A/9670/05 Helsinki 24.10.2005 ns. Koiviston konklaavista, minkä
jatkoa on salaiseksi julistettu SSP-sopimus sekä Suomen valtion
saamat runsaat kielteiset päätökset Euroopan
Ihmisoikeustuomioistuimesta. Valtiopetos ei vanhene koskaan.
Tässä lyhyt versio todistusaineistosta ja selostus mitä todistusaineistolla todistetaan
Kera
Oy käytti saattohoitajaa, jonka tehtävänä oli tuhota yritys.
Saattohoitaja teki muiden osakkaiden tietämättä Kera OY:n kanssa
kuvassa olevan sopimuksen. Kysymyksessä on törkeä petos, koska
myyjä Kera Oy oli päättänyt poistaa perustettavan yhtiön
markkinoilta. Siihen liittyy kuvassa oleva sopimus.
Väliaikaiset
pesänhoitajat eivät konkurssisäännön mukaan saa myydä kiinteää
omaisuutta. He kuitenkin myivät kiinteää omaisuutta maakaaren
vastaisesti. Heillä ei ollut valtakirjoja ja he myivät toisen
omaisuutta omanaan kauppakaaren vastaisesti.
Kaupanteossa
salattiin 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset. Kysymyksessä
oli 63 miljonan markan törkeä petos.
Minä
esitän pantatut kiinnitykset todistusaineistona asiasta
Kaupanvahvistajaksi
on merkitty tuleva syyttäjä Sulo Heiskari, joka ei kauppakirjan
allekirjoittajan mukaan ollut paikalla, kun kauppasopimus
allekirjoitettiin. Sulo Heiskari on toiminut syyttäjänä kauppasopimuksista käydyissä oikeudenkäynneissä. Syyttäjistä
annetun lain mukaan hän on toiminut esteellisenä syyttäjänä.
Kaupanvahvistajan
kutsuma todistaja Arto Ranta-Ylitalo todistaa, ettei hän ollut
paikalla kun kauppakirjat allekirjoitettiin. Kauppasopimukset ovat
siis laittomia.
Kaupanvahvistajaksi
merkitty nimismies Sulo Heiskari toimi syyttäjänä kaikissa
kauppasopimuksista johtuvista oikeudenkäynneistä. Syyttäjistä
annetun lain mkaan hän ehdottomastai esteellinen toimimaan
syyttäjänä näissä asioissa.
Juristi
Asko Keräsen talousrikosoikeudenkäynti yllätti syyttäjän ja
tuomarin – Keränen tunnusti kaiken heti kättelyssä
Tutkinnanjohtajana
ollut poliisi Raimo Ollila on jättänyt kaikki rikostutkintapyynnöt
tutkimatta.
Asianajaja
Hannu Maskonen teki asiassa oman lopullisen ratkaisunsa, ”putosi”
parvekkeelta ja kuoli.
Ennen
kuolemaansa asianajaja Hannu Maskonen haastoi Erkki ja Eila Ahon
oikeuteen velallisen epärehellisyydestä Merita-pankin nimissä
pankinjohtajan tietämättä asiasta. Tässä pankinjohtajan
todistus asiassa.
Erkki Aho tuomittiin asiassa 75 päivän ehdottomaan vankeuteen sellaisen velan perusteella jota ei todellisuudessa edes ollut olemassa.
Koska oli eduskuntavaalit tulossa niin kansanedustajaehdokas Kalajoen kaupunginvaltuuston silloinen puheenjohtaja Raili Myllylä organisoi asiat niin, että Erkki Ahon piti antaa valtuustolle selvitys vankeustuomiosta otsikolla Luottamusmiehen rikollinen toiminta luottamustoimen ulkopuolella. Valtuutettu Erkki Aho teki parissa viikossa 1879-sivun selvityksen asioista. Valtuuston puheenjohtaja Raili Myllylä apunaan Kalajoen kaupungin virkamiesjohto estivät valtuutettu Erkki Ahoa esittämästä asioita valtuutetuille valtuuston kokouksessa. Kysymyksessä oli törkeä luottamusaseman ja virka-aseman väärin käyttö sekä rikollisten suojelu. Poliisi kieltäytyi tutkimasta asiaa.
Kirjani
Olet Maamme Armahin Suomenmaan todistusaineisto. Olen toimittanut
Oulun käräjäoikeuteen kolme kappaletta näitä kirjoja.
Kirjani
Olet Maamme Armahin Suomenmaa ISBN 952-91-4593-X (529 sivua) sisältää
seuraavat todistusaineistot ja selostukset asioista:
Kirjoitin
asiasta kirjan Olet Maamme Armahin Suomenmaa
Kirjassa on selostukset ja keskeinen todistusaineisto asioista lukuun ottamatta kaupanvahvistajan kutsuman todistajan Arto Ranta-Ylitalon todistusta siitä, ettei hän ole ollut paikalla kun kauppakirjat on allekirjoitettu. Kirjan todistusaineistosta puuttuu lisäksi entisen asianajaja Asko Keräsen tunnnustus siitä, että hän on jättänyt valituksesta tekemättä Vaasan Hovioikeuteen. Kirjasta puutuu kopiot 48 miljoonan pantatuista kiinnityksistä,mutta maininta niistä löytyy kirjasta. Nämä kirjasta puutuvat aineistot on minulla esittää paperitulosteena.
Olen
saanut selville, että valtiopetoksessa pankeille annettiin
suosituimmuusasema eli pankit voittivat ylemmissä oikeusasteissa ja
rikollisille on annettu syytesuoja.
Erkki
Ahon oikeustaistelu
sivu
108 Maakunnallinen veturyritys
sivu
109 Pankkikriisi ja talotehtaiden pudotuspeli
aivu
111 Kera Oy:n ruumiinpesuryhmä
sivu
112 Velkasaneerausmiehet aloittivat likaisen työn
sivu
114 Toimintaedellytysten kartoitus ja Jouni Remeksen petos
sivu
115 Alavieskan kunnan petollinen toiminta
sivu
116 Vanhalle Pöllölle ja muillekin alavieskalaisille
sivu
117 Kera Oy:n petos ja pitämättömän kokouksen pöytäkirja
olemattomissa tiloissa
sivu
118 Kohtuuton kauppasopimus ja kaupanvahvistus etätyönä
sivu
119 Otin lainaa osakepääomaan
sivu
120 Markku Kosken kelkankääntö
sivu
121 Messuvoitto Joensun asuntomessuilta
sivu
121 Vihdoinkin Remekselle lopputili
sivu
122 Kera Oy:n kiristys
sivu
123 Konkurssi tavoitteena
sivu
124 Meistä tehtiin rahanpesijöitä Kera Oy:n toimesta
sivu
127 Ulkomainen ostajataho
sivu
128 Oikeuskäsittely tietämättämme Ylivieskan käräjäoikeudessa
sivu
129 Konkurssipesä purki kaupat
sivu
130 Konkurssiin hakeminen
sivu
131 Uusi konkurssipesä ja konsultti Weckström
sivu
132 Tappouhkauksia, rikosilmoituksia, likaista peliä
sivu
134 Uuden yrityksen perustaminen
sivu
134 Ajojahti käynnistyy
sivu
135 Kolmen miljoonan mies
sivu
137 Kohtalokas konsultointi ja äkkinäinen konkurssi
sivu
137 Uskomatonta toiminta
sivu
138 ITC Finland Oy:n pesänluettelon vannomistilaisuus
sivu
139 Velkojien kokous Kajaanissa 22.04.1998
sivu
140 Ajojahti jatkuu
sivu
141 Oikeudenkäynti velallisen epärehellisyydestä
sivu
143 Hyvitykset konkurssin myöhäisemmässä vaiheessa
sivu
144 Virkamiesterrorismi, Hyvä veli-järjestelmä ja kollegiaalinen
suojelujärjestelmä
sivu
146 Mittaamattomat henkiset kärsimykset ja valtavat taloudelliset
tappiot
sivu
147 Vaasan Hovioikeuden väärä päätös
sivu
148 Vaasan Hovioikeuden toinen väärä päätös
sivu
148 Hallitusmuodon 32 §
sivu
148 Kuin paatunut rikollinen
sivu
149 Vaikea uutisoitava
sivu
151 Saatanan tunarit
sivu
152 Aktiivisuuteni herättää huomiota
sivu
153 Korkeimman oikeuden suojelupäätös
sivu
154 Kansanedustaja Kuisman eduskuntakysely
sivu
155 Kansanedustaja Vistbackan puhe 21.2.2000
sivu
156 Kirjeenvaihtoa Tasavallan Presidentin kanssa
sivu
158 Valitus Korkeimpaan oikeuteen
sivu
159 Tuomiopurkuhakemukset Korkeimpaan oikeuteen
sivu
160 Menin yllättäen Vantaan KRP:hen
sivu
160 Henkilökohtainen konkurssi
sivu
162 Kirje Arkkipiispalle
sivu
162 Maskosen outo kuolema
sivu
163 Matkailuyrittämisen ihanuus Kalajoella
sivu
169 Kuntosalilaitteet rahoitettiin moneen kertaan
sivu
169 Muotokuvafarssi
sivu
171 Metsäpalstoja tukimiehelle
sivu
172 Kuntaliitossopimusta ei kunnioitettu
sivu
172 Laholan perätön ilmianto
sivu
173 Haastoin Laholan ja suuren määrän todistajia oikeuteen
sivu
175 Betonista Oy:n konsultointi
sivu
175 Ikimuistoinen Puolan vierailu
sivu
176 Outoa tonttikauppaa
sivu
177 Palautin Korkeimman Oikeuden päätöksen
sivu
178 Erkki Aho rahoituksen este
sivu
179 Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle
sivu
180 Kantelut EU:n komissiolle
sivu
181 Ylivieskan käräjäoikeuden huikea päätös
sivu
181 Mitä kansalainen edellyttää tuomioistuimelta
sivu
182 Kalajokilaakson ja muiden lehtien uutisointi
sivu
182 Avoin kirje Eduskunnan oikeusasiamies Pauniolle
sivu
184 Epätietoisuutta, pelkoa, odotusta
sivu
185 Paavo M. Petäjän rooli
sivu
187 Valitus Vaasan Hovioikeuteen ja täydennys Korkeimpaan oikeuteen
sivu
190 Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle ja
perustuslakivaliokunnalle
sivu
191 Starttirahan takaisinmaksu
sivu
194 Alpo Ylitalon loppuyhteenveto kirjaani
sivu
202 Erkki Ahon muistiinpanot ITC Finland Oy:n ajalta
sivu
230 Liitteet
sivu
235 Erkki Ahon ansioluettelo
sivu
238 Kunnallisvaalien tulos
sivu
239 Maanvuokrausanomus Satumaa Oy, tämä todistaa sen, että
Kalajoen kunta varasti Satumaa idean meiltä , minulta Erkki Aholta
ja Allan Seikkulalta ja niiden ideoiden pohjalta perustettiin
JukuJukumaa. Kalajoen kunnanjohtaja Torsti Kalliokoski oli myös
Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n hallituksen puheenjohtaja eli toimi
esteellisenä asiassa.
Sivu
240 Esitys Matkailun yhteistyöstä /Tapioland Oy, kopio
pöytäkirjasta osoittaa miten Kalajoen kunta varasti Allan
Seikkulalta kylpylä-idean. Kunnajohtaja Kalliokoski oli kunnallisen
Hiekkasärkät Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja toimi siis
esteellisenä
Sivu
243 Yrittäjä Allan Seikkulan kirje Kalajoen
Yrittäjäjärjestölle.Kirje kertoo totuuden yrittäjän asemasta
Kalajoen matkailussa Kalajoen kaupungin monopolin varjossa.
Sivu
246 Yrittäjä Esa Tanskan aloite Kalajoen kunnan matkailuasioiden
selvittämiseksi. Yrittäjät kokivat Kalajoen kunnan monopolin
haitallisena ja yrittäjien toimintaa rajoittavana
Sivu
249 Anomus keskioluen tarjoilusta Leiribaarissa, pöytäkirja
osoittaa Erkki Ahon syrjinnän
sivu
250 Kunnanvaltuuston pöytäkirja mikä osoittaa Erkki Ahon olleen
oikeassa vastustaessaan todetessaan , että kunnan riski tässä
asiassa on liian suuri. Kysymys oli Paratiisikylpylä Oy:n
rakentamisesta.
Sivu
252 Eriävä mielipide takauksen myöntämiseen Kalajoen
Paratiisikylpylä Oy:n lainoille. Eriävä mielipide oli oikeaan
osunut: ”Kalajoen kunnan ei ole syytä lähteä tukemaan Kalajoen
Paratiisikylpylä Oy:n lainoja koska hankkeelle ei ole ole olemassa
riittäviä kannattavuusedellytyksiä. Nykyisillä
kannattavuusedellytyksillä riski on liian suuri. Ensin on
varmistettava kannattavuusedellytykset ja saatava varmuus toteutuksen
ja toiminnan tasosta. Näin suurten lainojen takaus on kunnalle
kohtuuttoman suuri riski.
Paratiisikylpylä
Oy olisi mennyt konkurssiin mutta kunta pelasti ottamalla
vastattavakseen 21,7 miljoonan korkeakorkoiset lainat. Samalla
pelastettiin kunnallinen Kalajoen Hiekkasärkät Oy konkurssilta. Sen
hallituksen puheenjohtaja oli kunnanjohtaja Torsti Kalliokoski.
Sivu
252 Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtajan valheellinen
katsaus yhtiön sijoitusmuistiossa.
Sivu
253 Sijoitusmuistiossa johdetaan sijoittajia harhaan utopistisilla
investointisuunnitelmilla'
Sivu
254 Kalajoen kunnanvaltuutetuille esiteltiin täysin virheelliset ja
utopistiset laskelmat jotta valtuutetut ottaisivat Kalajoen
Paratiisikylpylä Oy:n velata Kalajoen kunnan maksettavaksi.
Sivu
255 Valtuustoaloitteeni jonka tarkoituksena oli selvittää Kalajoen
matkailun asiat ja niiden lainmukaisuus. Asia ei tietenkään
edennyt, mutta Erkki Aho oli oikeassa.
Sivu
258 Tilinpäätöksestä todistus, mikä osoittaa, että
kirjapitoarvot olivat täysin tuulesta temmattuja, tonttien arvot
olivat täysin mielikuvituksen tuotetta. Tuomitaverna n. 20 miljooaan
ja Kuusikkonokka 10 miljoonaa.
Sivu
259 Tilintarkastajien lausunto on harhaanjohtava
sivu
261 Todistus siitä miten yhtiön kirjanpidossa puliveivaukset
tehtiin jotta yritys saatiin pelastettua konkurssilta
sivu
263 Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n tilinpäätös tiedot
sivu
264 Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kanteluvastaus ósoittaa
laillisuusvalvojien toiminnan yleisen laadun EI ANNA AIHETTA
sivu
265 Kalajokiseudun uutinen , jossa kerrotaan että SaniFani löi
valtuutetut ällikällä. Valtuutetuille tuotiin yllättäen
päätettäväksi Kalajoen kaupungin suurin investointi korkaan eli
uimahallin rakentaminen. Asia tuli valtuutetuille yllätyksenä ja
ohi kaikkien hyväksyttyjen toimintasuunnitelmien. Tarkoituksena oli
pelastaa Kalajoen Hiekkasärkät Oy konkurssilta..
sivu
269 Kylpylä Sanifanin kustannusennuste oli täysin ”metsässä”.
Tällä johdettiin harhaan päättäjiä.
Sivu
270 Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n lainajärjestelyt olivat melkoista
suhmurointia. Niistä päättäjillä ei ollut tarpeeksi tietoa
päätöksenteon pohjaksi.
Sivu
272 RTS-toimialaraportti-97 .mikä osoittaa talotehtaiden
ylikapasiteetin kysyntään verrattuna. SSP-spimukesssa oli sovittu
ylikapasiteetin poistamisesta ja yritysten kaatamisperusteista.
Sivu
273 Helsingin Sanomien uutinen mikä todistaa Kera Oy:n roolin ja
toiminnan ylikapasiteetin poistamisessa. Kera Oy:ssä oli perustettu
niin sanottu ruumiinpesuryhmä, jonka tavoitteena oli poistaa Kera
Oy:n rahoittamia yrityksiä uhkaavat kilpailijat. Ruumiinpesuryhmä
toimi Kera Oy:n varatoimitusjohtaja Seppo Arposen alaisuudessa ja
sitä veti kehityspäällikkö Veikko Anttonen.
Sivu
274 Alavieskan Puurakenne Oy:n jatkohanke. Tämä on todiste siitä,
miten Kera Oy:n kirjallisen suosituksen perusteella Alavieskan
Puurakenne Oy:n palvelukseen tullut Jouni Remes oli tehnyt Kera Oy:n
kanssa sopimuksen muiden osakkaiden tietämättä, että perustettava
yritys ei edellytä Kera Oy:n tukea. Jos muut osakkaat olisivat
tienneet tällaisesta sopimuksesta niin koko yritystä ei olisi
perustettu. Myöhemmin Jouni Remes paljastui Kera Oy:n
saattohoitajaksi ja hänet erotettiin PR-Teollisuus Oy:n
palveluksesta.
Sivu
277-285 kauppakirjat ( 3 kpl) Alavieskan Puurakenne Oy:n
konkurssipesän ja Euronio Oy:n välillä. Kauppakirjat todistavat,
että väliaikaiset konkurssipesän hoitajat myivät konkurssisäännön
vastaisesti kiinteää toisen omaisuutta omanaan. Kauppakirjoissa ei
mainita mitään 48n miljoonan pantatuista kiinnityksistä. Kaupoissa
siis tehtiin torkeä petos. Myöhemmin ilmeni, että perustettava
yritys oli markkinoilta poistettavien listalla joten myyjä tiesi
myydessään, että yritys tullaan poistamaan markkinoilta eli
ajamaan konkurssiin. Teko on varmasti törkeä petos.
Sivu
286 Kalevan uutinen jossa kerrotaan kaupasta. Lehti uutinen todistaa
toisen petoksen kaupassa.
Sivu
287 Keran johtajan Seppo Arposen todistus asiassa. Myyjä siis
todistaa, että petos on tapahtunut: keskeneräinen tilauskanta ei
ollutkaan 26 miljoonaa vaan 11-12 miljonaa. Petoksen suuruus oli siis
15 miljonaa + salatut pantatut kiinnitykset 48 miljoonaa on yhteensä
63 miljoonaa markkaa.
Sivu
288 Kuulustelupöytäkirja osoittaa , että Jouni Remes oli Kera Oy:n
saattohoitaja
Sivu
292 Pitämättömän kokouksen pöytäkirja olemattomissa tiloissa
Helsingissä. Kukaan pöytäkirjassa mainituista henkilöistä ei
ollut paikalla olemattomissa tiloissa Helsingissä. Pöytäkirja on
väärennetty saattohoitaja Jouni Remeksen ja kansanedustaja Markku
Kosken toimesta.
Sivu
292 Kauppakirjan allekirjoittaja Heino Virta todistaa petoksen
tapahtuneen
Sivu
294 Kauppakirjan allekirjoittaja Heino Virta todistaa, ettei hä ole
koskaan henkilökohtaisesti tavannut kaupanvahvistaja Sulo Heiskaria.
Sivu
295 Haastehakemus irtaimesta kaupasa Ylivieskan käräjäoikeuteen
Sivu
298 Asianajaja Jouni Vihervalli on edustanut osakkaita asiassa ilman
valtakirjoja ja toimeksiantoja. Käräjäoikeuden sihteeri ihmettelee
missä on tiedoksiannot asioista. Se on merkitty kirjallisesti
asiakirjoihin. Tiedoksiannoista vastaa kihlakunnansyyttäjä Sulo
Heiskari. Asianomaiset eivät siis saaneet asiaa tiedokseen ja heitä
edusti oikeudessa heidän tietämämättään ja ilman valtakirjoja
heille täysin tuntematon henkilö asianajaja Jouni Vihervalli.
Sivu
299 Suomen Asinajajaliitoon antamassaan vastineessa asianajaja Jouni
Vihervalli todistaa, ettei ole koskaan tavannut kantelijoita eikä
musa edes koskaan keskustelleensa heidän kanssaan puhelimitse.
Sivu
301 Heino Virran todistajalausunto jossa hän todistaa kuinka
asianjajaja Jouni Vihervalli, varatuomari Paavo M. Petäjä ja
asianajaja Antti Latola ovat edustaneet häntä ilman valtakirjoja
hänen tietämättään. Virta ei ole myöskään antanut
valtakirjoja Veli Päivikkö Ky:lle.
Sivu
302 Todistus siitä, että PR-Teollisuus Oy on maksanut
takaussummasta 401.444,45 markkaa. Tämä on todiste sitä että osa
maksu takaussummasta on suoritettu ja tämä osa on sitä
kokonaisuutta,mikä todistaa sen, että aikanaan konkurssihakemus on
tehty väärillä tiedoilla, koska takaukset oli maksettu eikä
konkurssipesällä ollut enää takaussaatavaa.
Sivu
303 Todistus siitä, että PR-Teollisuus Oy on maksanut
takaussummasta 500.000,00 markkaa. Tämä on todiste sitä että osa
maksu takaussummasta on suoritettu ja tämä osa on sitä
kokonaisuutta,mikä todistaa sen, että aikanaan konkurssihakemus on
tehty väärillä tiedoilla, koska takaukset oli maksettu eikä
konkurssipesällä ollut enää takaussaatavaa.
Sivu
304 Todistus siitä, että PR-Teollisuus Oy on maksanut
takaussummasta 100.000,00 markkaa. Tämä on todiste sitä että osa
maksu takaussummasta on suoritettu ja tämä osa on sitä
kokonasuutta,mikä todistaa sen, että aikanaan konkurssihakemus on
tehty väärillä tiedoilla, koska takaukset oli maksettu eikä
konkurssipesällä ollut enää takaussaatavaa.
Sivu
305 Todistus kauppojen purkamisesta. Kun kaupat on näin purettu niin
takaussaatava myös purkaantui. Kaupat purettaessa sen liitännäiset
eivät voi jäädä voimaan vaan purkautuivat. Konkurssihakemus oli
siis tehty väärillä tiedoilla koska kaupat oli purettu ja
takaukset oli kaiken lisäksi maksettu. Kaupan purku on lopullinen ja
peruuttamaton.
Sivu
306-308 Alavieskan Purakenne Oy:n konkurssipesä purki kiinteistöjen
kaupat. Kaupat purettiin virheellisesti koska kauppojenpurku tapahtuu
samalla tavalla kuin kauppojen tekeminen eli kaupanvahvitajan
läsnäollessa. Nyt tässä ei ollut kaupanvahvistajaa eikä
kaupanvahvistajan kutsumaa todistajaa paikalla.
Sivu
309-310 Varatuomari Jorma Herttuaisen kirje Alavieskan Puurakenne
Oy:n konkurssipesälle. Kirjeestä käy selkeästi esille tosiasiat
kaupanpurusta.
Sivu
311-13 Varatuomari Paavo M. Petäjän lausuma Ylivieskan
käräjäoikeudelle ilman toimeksiantoja ja valtakirjoja takaajien
asiassa. Lausuma on väärä koska kaupat oli purettu ja takaukset
oli maksettu. Lausuma on annettu ilman toimeksiantoja ja
valtakirjoja.
Sivu
314-316 Ylivieskan käräjäoikeuden tuomio
riita-asiassa Tuomio on tehty väärillä tiedoilla ja rikosten
avulla koska Paavo M. Petäjällä ei ollut valtakirjoja ja
toimeksiantoja asiassa. Petäjä tunnustaa tekonsa. Kaupat oli
purettu ja takaukset olivat rauenneet lisäksi takaukset oli
maksettu. Tästä rikoksilla aikaansaadusta päätöksestä johtuu
ulosottosaatavani ja tätä rikoksilla aikaansaatua päätöstä on
esteellinen syyttäjä ja muut rikoksista epäillyt ovat käyttäneet
hyväkseen saadakseen uusia vääriä päätöksiä
Sivu
317 - 318 Heino Virran rikostutkintapyyntö Paavo M. Petäjästä
Sivu
318- 321 Kera Oy:n Seppo Arpoosen vastaus, mikä osoittaa, että Kera
Oy oli tehnyt meistä kansainvälisen rahanpesuilmoituksen mikä
osoittautui perättömäksi. Tämä oli todella häikälemtön rikos,
mutta se tarkotuksena minun näkemykseni mukaan oli mustata meidän
kansainväliset ja meille tärkeät markkinat.
Sivu
322 Keran kehityspäällikkö Veikko Anttosen vastaus
oikeuskanslerille osoittaa kuinka Kera Oy levitti perätöntä tietoa
eri tahoille.
Sivu
323 -324 Kera Oy:n Juhani Ruudun vastaus Heino Virralle todistaa Kera
Oy:n menettelyn, Kera levitti meistä tietoja kilpailjoille.
Vastauksessa todetaan, että Muistio sisältää normaaleja
selvitystyössä ja yritystutkimuksissa tehtyjä havaintoja iskeä
viittauksia keskusteluihin Teidän kanssanne. Kera Oy:n
tutkintasyyteminä yritysiin oli yritystutkimukset, joita Kera Oy:n
henkilöt käyttivät häikäilemättömästi hyväkseen omien
tarkoitusperiensä toteuttamiseen.
Sivu
325 Tapani Käännän todistus siitä, miten toinen saattohoitaja
Stig Weckström levitti perätöntä rahanpesutietoa eteenpäin.
Sivu
326 Timo Viitamaan todistus siitä miten saattohoitaja Stig Weckström
levitti perätöntä tietoa eteenpäin.
Sivu
327 KTM:n päätös mikä ei perustu lakiin ja osoittaa PR-Teollisuus
Oy:n syrjintää. Päätöksen perustelut: ”Yritys jatkaa viimeksi
kuluneen vuoden aikana konkurssin tehneen yrityksen toimintaa.
Ministeriön ohjeiden mukaan konkursiin tehneen yrityksen jatkajallle
tukea voidnaan myöntää vain ensimmäisen tilikauden vahvistamisen
jäleen.
Sivu
328 -329 Konkurssihakemus. Konkurssihakemus on tehty väärillä
tiedoilla, koska kaupat oli purettu ja takaukset olivat rauenneet.
Lisäksi takauset oli kokonaan maksettu joten Alavieskan Puurakenne
Oy:n konkurssipesällä ei ollut saatavaa PR-Teollisuus Oy:ltä.
Sivu
330-331 Konkurssiasiassa käräjäoikeudelle lausuman on antanut
konkurssiin hakija konkurssiin haettavan puolesta tämän tietämättä
ja ilman toimeksiantoja ja valtakirjoja.
Sivu
332 Anne Sormunen luovuttaa PR-Teollisuus Oy:n tilauskannan
saattohoitaja Stib Weckströmille. Tilauskannan suuruus oli n. 32
miljonaa markkaa. Tilauskannasta olin ottanut kopiot
kauppasooimuksista ja olen toimittanut ne todistusaineistoksi
Ylivieskan käräjäoikeuteen. Kirja on löydyttävä
käräjäoikeudesta, koska käräjäoikeus ei ole sitä minulle
palauttanut.
Sivu
333 Alavieskan kunta maksoi konsultti saattohoitaja Stig
Weckströmille tilauskannasta 88 000,00 euroa
Sivu
334-344 Varatuomari Jorma Herttuainen teki laajan ja perusteellisen
tutkintapyynnön asioista Oulun KRP:lle. Oulun KRP jätti asian
tutkimatta.
Sivu
345-346 Kera Oy teki kolmen takaajan kanssa sopimuksen rikollisesti
aikaansaatujen takausten maksusta. Nämä kolme henkilöä olivat
Markku Koski, Jouni Remes ja Kari Konu. Tällaista sopimusta ei tehty
eikä tietääkseni esitettykään Heino Virralle ja Erkki Aholle.
Sivu
347 Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä jatkoi täysimääräisen
takausvastuun perimistä Erkki Aholta ja Heino Virralta vaikka oli
tehnyt maksusopimuksen muiden takaajien kanssa. Todisteena Erkki
Aholta perittyä 1 207 502,94 markan perintää, jota todellisuudessa
ei ollut olemassakaan , koska kaupat oli purettu ja takaukset olivat
rauenneet ja takaussummatkin oli kaikki maksettu. Lisäksi takauksen
kohteena olleet tuoteoikeudet oli myyty etenpäin ja niistä oli
saatu 200 000,00 markkaa.
Sivu
348-351 Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän kauppakirja
rahanpesijöiden kanssa. Siitä näkyy kauppasumma 2.360.000.00
markkaa. Ostajina rahanpesusta epäillyt Henrik Riensta, syyttäjä
USA:ssa vaati Henrikille vankeutta 210 vuotta mutta Henriki kuoli
ennen oikeudenkäyntejä. Richard Rienstralle vaadittiin 190 vuotta
vankeutta,mutta hän pääsi vähemmällä. Kun Richard oli
vankilassa niin Richardin yritys Suomessa meni konkurssiin.
Sivu
352-353 Asianajaja Asko Keräsen kirje asianajaja Antti Kejolle, mikä
todistaa Kejon rikolliseksi epäiltävän toiminnan. Seuraava lause
kertoo kaiken: ”Muuta selvitystä toimille en keksi kuin , että
yhtiöön tulossa ollut rahamäärä sai sotkemaan sopimuksemme”.
Sivu
354-356 International Timber Company Oy:n velkojain kokous.
Konkurssipesän hoitaja Antti Kejo laittoi konkurssipesään kokonaan
konkurxsipessän kuuulumattoman yrityksen koneet ja
laitteet konkurssipesän omaisuudeksi. Näin parannettiin
konkurssipesän tilannetta. Minä vastustin menettelyä
Sivu
357 Konkurssipesä ei hyväksynyt korkeinta tarjousta vaan hyväksyi
sopivimman tarjouksen eli rahanpesijoiden tarjouksen.
Sivu
358-59 Tuomonourkuakemus korkeimalle oikeudelle jonka Ylivieskan
oikeusaputoimisto teki mutta jätti allekirjoittamatta.
Sivu
360-361 Ylivieskan poliisin Raimo Ollilan tutkimattajättämispäätös,
mitä on syytä epäillä virkarikokseksi.
Sivu
362 Kahdeksan kansanedustajan kuudesta eri puolueesta tekemä
rikostutkintapyyntö, josta yksi allekirjoittaja eli Antti
Rantakangas veti myöhemmin nimensä yli koska huomasi, että hänen
kaverinsa Markku Koski voi joutua todellisiin vaikeuksiin jos
rikostutkinnat aloitetaan. Kari Häkämies oli tuolloin
sisäministerinä. Kun soitin sisäministerin erityisavustajalle niin
tämä kertoi, että hänelle on annettu ohjeet tehdä
tutkimattajätämispäätös asiassa.
Sivu
363 Ministeri Häkämiehen vastaus asiassa
Sivu
364-365 Sisäministeriön vastaus asiassa. Aikanaan sovin Jouni
Välkin kanssa tapaamisen sisäministeriöön. Kun menin tapaamiseen
sovittuna aikana niin minua oli vastassa komisario Jonne Lähteenmäki
joka kertoi etten voi tavata Jouni Välkkiä ja Lähteenmäki kertoi
minulle että minun on poistuttuava välittömästi tai muuten hän
pidättää minut. Myöhemmin kuulin, että Jouni Välkki oli ampunut
itsensä.
Jouni
Lähteenmäen päätös on kiistaton virkarikos sen allekirjoittanut
poliisijohtajan sijainen Jorma Vuori.
Sivu
366 Kun en saanut mielestäni viranomaisilta oikeita ratkaisuja niin
käännyin tasavallan presidentti Tarja Halosen puoleen. Halonen
vastasi: ”Kun kyseessä olevassa tapauksessa viranomaiset ovat
ratkaisseet asian voimassa olevan lainsääsäädännön mukaisesti
jakun aisa ei löinsäädännän mukaisesti kuulu presidentin
toimivaltaan´, en katsoi voivani puuttua asiaan. Tarja Halonen
Tasavallan Presidentti:”
Sivu
367 Kriminaaliyhdistyksen kirje. Tämä osoitta syyttäjä Sulo
Heiskarin toiminnan. Hän oli esteellinen syyttäjä syyttäjistä
annetun lain mukaan. Hän toimi Yllivieskan käräjäoikeuden
tiedottajana eli hän kävi myös lehdistossä oikeudenkäyntejä ja
vaaransi näin Ylivieskan käräjäoikeuden puolueettomuuden , koska
hän kommentoi Ylivieskan käräjäoikeuden tuomioita
tiedotusvälneissä. Kävin kertomassa huoleni asiassa silloiselle
Ylivieskan käräjäoikeuden laamannille henkilökohtaisesti.
Sosiaalityöntekijä
Rainer Kolppanen ilmoitti minulle puhelimitse, että kyllä hän
minut tuntee ettei tarvitse tulla soveltuvuusselvitykseen.
Sivu
368 Internarional Timer Company kirje, jossa sovittiin minun
palkkasaatavani maksusta. Maksut jäivät saamatta ja konkurssipesä
ei hyväksynyt minun palkkasaataviani konkurssipesän hoidettavaksi.
Sivu
369 Korkein oikeus ei purkanut vääriä alioikeuksien päätöksiä.
Päätös on perustelematon ja siten perustuslain ja
ihmisoikeussopimusten vastainen.
Sivu
370 Henkilökohtaisen konkurssipesän hoitaja asianajaja Veli
Päivikkö uhkasi minua vankeudella kun pyysin häntä selvittämään
totuuden asioissa. Hän kirjoittaa, että ”tulen vaatimaan Ahon
vangitsemista niskoittelevana velallisena , koska hän on saanut
vankeuden uhasta tiedon useaan kertaan:”
Sivu
371 Käräjäoikeus ei ole suostunut vaatimuksiini Maskosen tahdosta
Sivu
372-375 Haaste Ylivieskan käräjäoikeuteen niiden osalta joiden
olen katsonut toimineen rikollisesti. Tässä on neljä sivua
tutkimattajättämispäätöksiä ja niiden numeroita ja tekijöitä,
joiden olen katsonut toimineen rikollisesti asioissa.
Sivu
376 Valitus EU-komissiolle Natura-asiassa. Suomen Natura on tehty
direiktiivien vastaisesti. Olen selvittnyt laajasti asioita
NATURA-blogissani.
Sivu
377 Matti Orellin ja Lauri Seikkulan kantelu EU-komissiolle asiasta
Sivu
378-379 Ympäristöministeriön ilmoittanut Natura 2000 verkoston
perustamisperiaatteet ovat kokonaan toiset kuin EU-direktiivien
edellyttämät perustelut.
Sivu
380-381 Itsenäiset Kallan karit liitettiin Naturaan vastoin
itsehallintoelinten päätöksiä
Sivu
382 Himangan kunnanvaltuuston päätös asiasta. Himangan kunnan
alueet on liitetty Naturaan Himangan kunnan vastustuksesta
huolimatta.
Sivu
383-384 Kallan karineuvoston kirje mikä todistaa että Kallan karit
on liitetty Naturaan itsehallintoelinten päätösten vastaisesti.
Sivu
385 Kalajokiseudun uutinen karikokouksesta Naturalle yksimielinen ei
Sivu
386 Rahoitushakemukse sivu jossa todetaan tilanne
sivu
387 Poliisineuvos Veikko Autereen todistus asiassa
Sivu
388-389 Kalajoen kunnanhallituksen päätös mikä on tehty väärillä
tiedoilla. Tämä osoittaa hakemuksen tekijöiden petoksen, koska
hakijoiksi on ilmoitettu sellaisia tahoja jotka eivät ole mukana
eivätkä myöskään rahotitamassa hakemusta.
Sivu
390 Rahoitushakemus on tehty väärillä tiedoilla . Todistaa
petoksen.
Sivu
391-392 Asianajaja Timo Nikulan selvitys Oikeusturva ja perusoikeudet
unohtuvat Naturan valmistelussa
Sivu
393-395 Asianajaja Timo Nikulan selvitys Natura 2000 ja Life-rahoitus
Todistaa Naturan ongelmat.
Sivu
396-397 Varatuomari Karja Apajan luento Kalajoen käräjillä
28.11,1998 Todistaa Naturan ongelmallisuuden
Sivu
398-399 Tutkintapyyntö Naturasta
Sivu
400 Tarkennus tutkintapyyntöön
Sivu
401 poliisipäällikkö Esa Heikkisen vastaus Oulun
lääninhallitukselle valitukseeni Ylivieskan poliisin toiminnasta-
Sivu
402-403 Uudistettu tutkintapyyntö Naturasta
Sivu
404 -405 Kokkolan poliisin tutkimattajättämispäätös
Sivu
406-413 Vastine Oulun lääninhallitukselle poliisi Raimo Ollilan
toiminnasta-Sivu 414-416 Oulun lääninhallituksen päätös
Kävin
Oulun lääninhallituksessa tapaamassa läänin poliisijohtaja Erkki
Haikolaa yhdessä Alpo Ylitalon kanssa. Keskustelun kuluessa minä
halusin tarkistaa kuinka hyvin poliisijohtaja tuntee lakia. Haikola
ei siitä tykännyt vaan totesi ei tämä ole mikään tietokilpailu.
Valitettavasti jouduin toteamaan poliisijohtajan laintuntemuksen
varsin vähäiseksi.
Sivu
417.418 Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle
Sivu
419-420 Eduskunnan oikeusasiamiehen vastaus
Sivu
421-423 kirje valtionvarainministeri Sauli Niinistölle
Sivu
424-425 Natura tietokanta ja sen tulosteet (0ngelmat)
Sivu
426-427 Huomautus Euroopan komissiolle ( Naturan virheellinen
toteutus eli direktiivien vastainen toteutus Suomessa)
Sivu
428-430 komissaarin vastaus
Sivu
431-432 komission jäsenen vastaus
Sivu
434-436 MOT-toimittaja Martti Backmanin kirje Tapani Veistolalle
Sivu
437 -442 Selvitys EY-säädösten muodoista
Sivu
443-447 kantelu oikeuskanslerille
Sivu
444-458 valitus korkeimmalle oikeudelle
Sivu
459 tiedote eduskuntaryhmille
Sivu
460 Valtakunnansyyttäjän vastaus
Sivu
461 Eduskunnan oikeusasiamiehen vastaus
Sivu
462 – 464 Pyyntö Ympäristöministeriölle
Sivu
465 Europarlamentaarikon näkemys Naturasta
Sivu
466 Kirje eduskuntaryhille ja kansaedustajille laillisuusvalvojien
toiminnasta
Sivu
468 Keskustelun vahvistu sisäministeri Ville Itälän kanssa
Sivu
468-473 Oikeuskanslerin päätös ( normaali päätös ei anna
aihetta)
Sivu
474-485 Ylivieskan käräjäoikeuden päätös haasteeseeni
sivu
486-487 Suomen Asianajajaliiton vastaus kanteluuni Miksi osa on
julistettu salassa pidettäväksi?
Sivu
488-491 Suomen Asianajajaliiton suojelupäätös koskien asianajaja
Antti Kejon toimintaa.
Sivu
492-493 konkurssiasiamiehen vastaus Heino Virralle
Sivu
494-498 Puhelinkeskustelun vahvistus korkeimman oikeuden
esittelijälle
todistaa
korkeimman oikeuden toiminnan
Sivu
499 Tasavallan presidentin vastaus
Sivu
500 Kansanedustajien kantelu oikeuskanslerille
Sivu
501 Eduskunnan hallintovaliokunnan vastaus
Sivu
502 Oikeusministerin vastaus
Sivu
503 Kauppa- ja teollisuusministerin vastaus
Sivu
504 -508 Ministeri Suvi-Anne Siimeksen vastaus
sivu
509 Arkkipispa Jukka Parman vastaus
Sivu
510 Keskustelut Paavo M. Petäjän kanssa
Sivu
511-512 Paavo M. Petäjä kieltäytyy hoitamasta asiaa
Sivu
sivu 513 kirjeeni eduskuntaryhmillel
Sivu
514 Paavo M. Petäjän tunnustus
sivu
515 Konkurssipesä tunnustaa kaupanpurut konkurssissa
sivu
516-517 Asianajaja Asko Keräsen kirje osoittaa, että konkurssi on
laiton eikä saatavaa ole konkurssipesällä
sivu
518-522 Hannu Maskosen vastaus Ylivieskan käräjäoikeudelle
sivu
523-526 Maskosen vastaus konkurssiasiamiehelle
Sivu
527 Rahanpesufirman ilmoitus New England Internatinal Surety INC.
Sivu
528 Sopimukseni Henrik Rienstran ja Richard Rienstran kanssa
Sivu
529 Rikostutkintapyyntö
Poliisi ja muuut
viranomaiset ovat jättäneett rikokset tutkimatta ja laiminlyönyt
virkavelvollisuutensa,käyttäneet törkeästi virka-asemaansa väärin
ja suojelleet rikollisia.
Raimo Ollila, Ylivieskan
poliisi, jokainen tutkintapyyntö on jätetty tutkimatta.
Tutkintapyynnöt on tehty ajoissa, mm.
15.3.1997, täydennys
23.3.1997, päätös
26.06.1997 6870/5406/97
9.10.1997 6870/R/891/97,
S10109/01,
13.08.2002
6870/S/10109/01,
13.08.2002 S/10456/02,
03.01.2002 R/1690/ Olli
Sikala Haapajärven poliisi
Erkki Huhtakallio,
Ylivieskan poliisi 3.8.1998 tehty tutkintapyyntö
Kaarlo Similä, Ylivieskan
poliisipäällikkö, tutkintapyyntö 12.07.2002
lausuma Ylivieskan
käräjäoikeudelle 25.2.2004
Tapio Mäkelä Oulun KRP,
tutkintapyyntö 20.08.1997
10.1.1998
26.8.1998 2521/R/737/97,
kirje 30.3.200,
varatuomari Jorma
Herttuaisen tekemä tutkintapyyntö 22.5.1998, lausuma 30.3.2000
Eero Klemetti, Oulun KRP:n
päällikkö 2400/R/506/00
Pentti Yliniva, KRP:n
päällikkä. Pohjoinen osasto
18.11.1999 tehty
tutkintapyyntä
10.09.1998 tehty
tutkintapyyntö
2400/R/760/9919.4.2000
2400/R/737/97.19.12.1997
2400/R/760/99,18.11.1999
2400/S/13013/9919.11.1999
2400S/13077/99 15.12.1999
,
19.5..2000 106/TUP/98
Kauko Aaltomaa, KRP,
apulaisjohtaja, tutkintapyyntö 5.5.2000,
ratkaisu 30.5.2000
106/TUP/98,
tutkintapyyntö
Aaltomaalle 4.6.2000,
3.4.2001 28/TUP/01
Rauno Ranta, KRP:n
päällikkö tutkintapyyntö 18.8.1998,
Rauno Ranta, Juha Keränen,
päätös 15.12.1998 106/TUP/98
2.5.2000 106/TUP/98 Rauno
Ranta ja Kauko Aaltomaalle
1.9.2003 64/TUP/03 Rauno
Ranta ja Marko Viitanen
Jouko Rajaniemi,
poliisiylitarkastaja Oulun läänin hallitus 6.7.1999 POL 374 B
Erkki Haikola, Oulun
läänin poliisiosaston päällikkö, tutkintapyyntö 18.8.1998
Jorma Vuorio ja Jonne
Lähteenmäki, sisäasiainministeriön poliisiosasto 10.8.1998
84/662/98,
poliisiministeri Jan-Erik
Enestamille tehty tutkintapyyntö 20.7.1998
17.8.1998 kirje ja
tutkintapyyntä poliisiylitarkastaja Jorma Vuoriolle
10.8.1998 päätös
84/662/98
28.6.2000
SM-2000-1060/Ri-2 Jorma Vuorio ja Jonne Lähteenmäki
Jorma Toivanen ja Jonne
Lähteenmäki 20.3.2000 dnro 49/662/98
11.6.2002 SM-2002-1312/Ri-
Kimmo Markkula KRP Vantaa
12.7.2002 88/TUP/02,
12.7.2002 88/TUP/02
12.7.2002 93/TUP/02
Juha Vehmaskoski KRP:n
rahanselvittelykeskus, kieltäytyi tutkimasta Rinstrojen rahanpesua,
vaikka Rienstra oli tuomittu USA:ssa rahanpesusta ja Suomessakin
näytöt olivat kiistattomat
Reijo Naulapää,
poliisiylijohtaja sisäasiainministeriö tutkintapyyntö 16.8.1998
kirje 20.3.2000 dnro
49/662/98,
tutkintapyyntö
Naulapäälle 29.5.2000
Kari Häkämies
sisäministeri 25.8.1999, vastaus kansanedustajien Risto Kuisma,
Raimo Vistbacka, Bjarne Kallis, Tapio Karjalainen, Matti Huutola,
Marja-Leena Kemppainen, Pekka Vilkkuan tutkintapyyntöön, yksi
kansanedustaja pyyhki nimensä yli tutkintapyynnöstä. Hänen
nimensä on Antti Rantakangas
Rauno Rannan vastaus
kansanedustaja Raimo Vistbackalle
Ville Itälän
keskustelunvahvistus 8.1.2001 SM-2001-776/Tu-411
Tapio Kalliokosken
päätökset 22.10.2004
20.10.2004.
25.10.2004
22.10.2004
22.9.2004, päätökset
ovat koodittomia
Tapio Mäksen päätös
22.4.2005 2400/s/10249/05
6870/S/10431/99, Aho,
Virta
6870/R/1104/97, Aho
6870/R/372/97, Aho, Virta
6870/R/1279/98, Aho
6870/R/1372/99, Aho
6870/S/10148/00, Aho
6870/R/1371/99, Aho
6870/R/833/00, Aho
6870/S/10109/01, Aho
6870/R/137/01, Aho
6870/R/412/97, Aho
4728/R/288/96, Aho
4728/R/339/96, Aho
6870/S/10375/02, Aho
6870/R/120/03, Aho
6870/R/1041/07, Aho
6870/R/1521/04, Aho
6870/R/4131/07, Aho
6870/R/10837/06, Aho
6870/S/10225/08, Aho
6030/R/1690/02, Aho
6610/S/10590/05, Aho
6610/S/11066/05, Aho
6610/S/10599/06, Aho
Keskusrikospoliisin
asiankäsittelyjärjestelmästä löytyvät diaarinumerot:
106/TUP/98
28/TUP/01
88/TUP/02
93/TUP/02
157/TUP/03
156/TUP/04
923/7/08
328/7/10
360/7/10
2400/2011/1106
2400/2011/1376
2400/2011/1639
2400/2012/609
POL-2015-2595
Poliisiasiain
tietojärjestelmästä löytyvät, Keskusrikospoliisin piirikoodille
kirjatut ilmoitusnumerot:
2400/S/10176/14
2400/S/10104/14
2400/S/10078/14
2400/s/10615/11
2400/S/10357/08
2400/S/10249/05
2400/S/10591/04
2400/S/10590/04
2400/S/10589/04
2400/S/10588/04
2400/S/10736/03
2400/R/760/99
2400/R/737/97
Valtakunnansyyttäjäviraston
ilmoitus
Valtakunnansyyttäjänvirastoon
toimittamianne kirjoituksia on käsitelty seuraavilla
diaarinumeroilla:
186/41/98, 217/22/98,
109/42/99, 239/42/99, 80/41/99, 108/41/99,
58/42/00, 83/42/00, 184/42/00,
2/42/01, 111/42/01, 142/42/01,
126/42/02, 198/42/02,
11/41/03,
137/42/04, 7/41/04, 63/41/04, 148/41/04, 155/41/04,
159/41/05,
136/41/08,
37/42/09, 74/42/09, 9/41/09, 155/21/09,
44/41/11,
96/21/12,
45/21/13
Lisäksi kirjoituksianne on diarioitu seuraaville diaarinumeroille:
2/92/08, 1/92/09, 2/82/10, 2/92/11, 2/92/12, 2/92/13 ja 2/92/14
Laillisuusvalvojien
päätökset
apulaisoikeusasiamies
Petri Jääskeläinen päätös 24.11.2004 Dnro 2406/4/04
suppea luettelo löytyy
tästä osoitteesta
Kirjassani
on sivuilla 3 sivua 373- 375 nimejä ja päivämääriä
viranomaisten tekemistä päätöksistä, joissa he ovat tehneet
tutkimatta tai syyttämättä jättämispäätökset.
Erikoisia
tapauksia rikostutkinnassa
Kahdeksan
kansanedustajaa kuudesta eri puolueesta pyysi rikostutkintaa
asiassani. Silloinen sisäministeri Kari Häkämies esti
rikostutkinnat. Kun soitin, hänen erityisavusajalleen ennen
päätöksen tekemistä, niin hän tunnusti, että hänelle oli
annettu määräys tehdä kielteinen päätös asiasta. Minulla on
kirjassani kertomus ja todistusaineisto asiassa.
Olin
sopinut asiassani tapaamisen sisäministeriöön poliisi Jouni Välkin
kanssa. Kun menin sovittuna aikana sisäministeriöön, niin minua
oli vastassa poliisi Jonne Lähteenmäki, joka uhkasi pidättää
minut jos en poistu välittömästi. Myöhemmin kuulin, että Jouni Välkki oli tehnyt itsemurhan.
Menin
50-vuotispäivänä vuonna 2000 Vantaan KRP:hen selvittämään
asioita. Jouduin odottamaan reilun tunnin poliisi Pauli Mattilaa. Kävimme
asiat lävitse ja hän sanoi suoraan, että rikollisesti asiassa ovat
toimineet syyttäjä Sulo Heiskari ja poliisi Raimo Ollila. Mattila
sanoi minulle, että jää viikonlopuksi Helsinkiin ja aloitetaan
maanantaina rikostutkinta. Mattila sanoi, että hänen pitää ensin
saada lupa esimieheltään Kauko Aaltomaalta ennenkuin voidaan
rikostutkinta aloittaa. Hän soitti siltäistumalta Kauko
Aaltomaalle, joka ilmoitti, ettei asiaa ryhdytä tutkimaan. Kuulin
puhelun.
Kävin
Oulun poliisilaitoksella, kun suojelupoliisi halusi kuulla minua.
Menin sovittuna aikana suojelupoliisille Oulun poliisiasemalle.
Neuvonnassa vastaanottovirkailija totesi ettei kyseinen
suojelupoliisi ollut paikalla. Minä lähdin ajelemaan kotimatkalle,
kun puhelin soi. Suojelupoliisi soitti minulle ja kysyi, että missä
olen menossa. Hän sanoi, että mene tiettyyn baariin. Hän tulee
sinne. Hän kertoi minulle että et sinä voi tulla suojelupoliisin
luokse, jos KRP:n miehet näkevät.
Baarissa
kävimme mielenkiintoisen keskustelun suojelupoliisia kiinnostavista
asioista. Minulla oli hyvä tieto ja tuntemus silloisen
Neuvostoliiton KGB-toimintaan. Tunsin Karjalan KGB-johtajan joka oli
minulle henkilökohtainen tuttu. Myös Viron asioista olin hyvin
perillä koska Viron ministerit olivat henkilökohtaisia tuttujani ja myös eräs Viron kaitsepolise.
Kävin
Oulun KRP:ssä selvittämässä asioita. Silloin Oulun KRP:n tutkija Tapio Mäkelä sanoi minulle, että olet ollut monta kertaa liipaisemella.
Ymmärsin, että poliisit ovat jahdanneet minua ja yrittäneet tappaa
minut. Tein asiasta kantelun oikeuskanslerille, joka totesi
pätöksessään, että kysymyksessä on väärinkäsitys.
Ministeri
Pirkko Mattila järjesti minulle tapaamisen poliisylijohtaja Mikko
Paateron kanssa. Esittelin rikokset poliisylijohtajalle
todistusaineistoineen. Tapaaminen oli erittäin hyvähenkinen ja
Paatero kysyi minulta, että ovatko rikokset vanhentuneet. Hän otti
todistusaineistot vastaan ja kertoi, että hänen alaisensa tutkivat
aineiston. Minulle oli valtava pettymys kun asiallisen tapaamisen ja
suuria odotuksia luovan tapaamisen jälkeen sisäministeriö teki
asiassa kielteisen päätöksen. Kerron asiasta blogissani.
Rikostutkinnassa
Kalajoella poliisi Harri Rahkola ei ottanut todistusaineistoa vastaan Mikko Kovalaisen asiassa. Hän
oli tehnyt suunnitelman kuulustelukertomukseksi. Minä en hyväksynyt
sitä ja hän uhkasi pidättää minut jos en allekirjoita hänen
laatimaansa kuulustelukertomusta. Kysymys oli varatuomari Mikko
Kovalaisen kunnianloukkausasiasta. Rahkolalla oli ase näkyvästi
esillä kuulustelun aikana. Kuulusteluhuoneeseen saapui yllättäen
täydessä seilissä oleva pörröpäinen kihlakunnansyyttäjä Sulo
Heiskari. Rahkola ohjasi Heiskarin pois huoneesta. Rahkola ei siis
ottanut mitään todistusaineistoa minulta. Hän otti minulta
sormenjäljet ja valokuvasi minut edestä ja sivulta.
Rahkolan
menettely oli erikoista, koska Harri Rahkola oli minulle tuttu mies.
Hän toimi aikanaan Kalajoen Junkkareiden painonnostojaoston
puheenjohtajana. Minulla oli siihen aikaan menestyvä yritys
Leiribaari Ky Kalajoen Hiekkasärkillä. Juhannuksena minulla oli
järjestyksen valvoijina Junkkareiden painonnostajat. Maksoin
painonnostojaostolle merkittävät summat järjestyksen valvonnasta.
Näillä rahoilla painonnostojaosto pyöritti mainekasta
painonnostotoimintaa aina olympiatasolle asti.
Mikko Kovalaisen
oikeudenkäynnissä syyttäjäksi oli muuttunut Esa Mustonen. Tässä
oikeudenkäynnissä en saanut kuulustella vastapuolen todistajaa
lähes 90-vuotiasta henkilöä Kalervo Savolaista. Käräjätuomari
Jyrki Määttä esti minulta kuulustelun. Menettely on
ihmisoikeussopimuksen vastainen. Oikeudenkäyntiä oli kuuntelemassa
kokkolainen Alpo Ylitalo, Olli Puolitaival Jäälistä ja Pentti
Kettunen Suomusalmelta. He todistavat kirjallisesti asian.
Kuulustelunauhat todistivat asian. Asiassa Rovaniemen hovioikeudelle
väärän lausuman antoivat käräjätuomari Jyrki Määttä,
syyttäjä Esa Mustonen sekä vastapuoleni varatuomari Mikko
Kovalainen. Asiasta tein kantelun oikeuskanslerille,mutta kuten
tavallista niin oikeuskansleri ei näe asioissa mitäään laitonta
rikoksista puhumattakaan.
Jumalisjärven Lohi ay ja
Emajoen Lohi Oy – nimismies Vesa Juntunen ja varatuomari Mikko
Kovalainen
Oulun
käräjäoikeuden tuomari Sarianne Ervasti oli tehnyt minusta
rikosilmoituksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.
Kuulusteluun asiasta minut pyysi poliisi, joka kertoi, että
kuulustelussa kysymykset ja vastaukset on tehty valmiiksi. Kysyin,
että miksi pitää tulla kuulusteluun jos vastaukset on tehty
etukäteen valmiiksi. Menin kuulusteluun sovittuna aikana ja otin
kuulustelutodistajan mukaan. Kuulustelutodistaja todistaa etten saanut
esittää kuulusteluissa mitään todistusaineistoja eikä
todistajiana kuultu. Asia on vielä kesken. Olen kuitenkin
todistanut, että rikosilmoitus oli perätön ja käräjätuomari
Sarianne Ervsti itse oli laiminlyönyt virkavelvollisuutensa. Olen
kertonut asiasta blogissani. Kuulustelu ja esitutkinta-asia on tehty
minun oikeustajuni mukaan esitutkintalain, poliisilain, perustuslain
ja ihmisoikeussopimusten vastaisesti. Tutkijana asiassa on toiminut
Pekka Niskakangas ja tutkinnanjohtajana esteellien Hannu Mensonen.
Kun
huomasin, että silloinen Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomari
Sarianne Ervasti haluaa tehdä väärän päätöksen, niin kävin
Raahen käräjäoikeudessa tarkistamassa todistajan kanssa sähköpostitse lähettämäni
aineiston. Totesin sen väärin tulostetuksi ja muutoinkin asian
väärin käsitellyksi. Minulla oli todistaja mukana joka todistaa,
että käytäydyin asiallisesti. Samaa todistaa käräjäsihteeri
kuulustelukestomuksessaan. Kun huomasin tilanteen niin poistuin
todistajani kanssa käräjäoikeuden kanssliasta ja ajoimme suoraan
Raahen poliisiasealle tekemään rikosilmoitusta asiasta.
Polisiiasemalla ei ollut yhtään poliisia paikalla vaan se oli
niiltä osin suljettu. Kun tulin kotiin tein välittömästi
rikosilmoituksen Oulun poliisille asiasta. Rikostutkinta oli annettu
Hannu Mensosen vastulle. Mensonen siirsi asian KRP:lle. KRP:llä
muistaakseni Rossi-niminen henkilö teki asiassa
tutkimattajättmispäätöksen. Minä valitin Rossin päätöksestä
valtakunnasyyttäjävirastoon. Siellä kihlakunnansyyttäjä Heidi
Savurinne teki syyttämättäjättämispäätöksen. Soitin Heidi
Savurinteellee, joka kertoi että hän on tenyt päätöksen Oulun ja
Lapin poliisin lausuntojen perusteella. Kun kysyin tarkemmin asiasta
niin hän kertoi ettei hän ole perehtynyt asiassa esittämiin
asioihin eli hän tunnusti tekonsa. Koska syyttäjälaitos kuuluu
oikeusministeriön alaisuuteen niin tein selvityspyynnön
oikeusministeri Anna-Maja Hensikssonille. Oikeusministeri ei ole
vastannut minulle. Minä tein selvityspyynnön myös sisäministeri
Maria Ohisalolle. Hänkään ei ole vastannut minulle.
Olen
tehnyt lukusia rikostutkintapyyntöjä asiassani Oulun poliiseille,
mutta niitä ei ole edes käsitelty. Yksi vaikemmista tapauksista on
Ilkka Piispanen,joka ei näe asioissa mitään rikoksia.
Poliisjohtaja Sauli Kuha en tavoita mitenkään eikä myöskään
Arno Karnarantaa. Antero Aulakoski ei reagoi asiaan.
Kansanedustajanaehdokkaina olleet poliisit eivät reagoineet asiaan. Olen
tehnyt kymmeniä rikostutkintapyyntöjä Oulun polisille ja KRP:lle
mutta mitään ei tapahdu.
Olen
tehnyt asioista rikostutkintapyyntöjä valtakunnnasyyttäjävirastoon,
mutta rikostutkintoja ei saada aikaan.
Minä
ajoin tahallani autollani yleinopeuden jotta saan rikostutkinnat aikaan.
Poliisi Leskinen ilmoitti kuulusteluissa, että esittämiäni asioita
ei oteta käsittelyyn. Minä sain kuukauden ajokiellon, mutta asiaani
ei otettu käsittelyyn, vain tekemäni ylinopeusasia
käsiteltiin.Poliisi Leskinen menetteli lain vastaisesti.
Minulle
on Kalajoki-näyttely.josta kerron Kalajoki-blogissani.
Kalajoki-näyttelyn
synty
Kalajoki-näyttely
Etappi-Kirppiksellä
Minä
ilmoitin ulosottoviranomaisille, että olen syyllistynyt velallisen
epärehellisyteen koska olen siirtänyt omaisuuttani velkojien
ulottomattomiin eli oman yritykseni nimiin. Ulosottoviranomaiset
eivät reagoineet asiaan. Minä tein itsestäni rikosilmoituksen Kalajoen
poliisille. Poliisi teki tutkimatta jättämispäätöksen. Minä
haastoin poliisin oikeuteen. Raahen käräjäoikeuden tuomari Timo
Tammiketo ei ottanut asiaa käsiteltäväkseen vaan teki asiassa
poliisin suojelupäätöksen. Kalajoki-näyttelyn talulujen
verotusarvo verottajan hyväksymänä oli siihen aikaan 33 400 euroa.
Nyt se on huomattavasti suurempi ja lähentelee kaikkinensa minun
arvioni mukaan 100 000 euroa. Minä en siis saanut asioita rikostutkintaan enkä oikeuskäsittelyyn.
Aikanaan
kun poliisit tulivat hakemaan minua kotoa pidätettäväksi niin olin
pyörälenkillä. Kotini ympärille oli tullut kaksi poliisin
mustamaijaa ja poliisit olivat tulleet molemmilta puolin asuntoa
pidättämään minua. Tämä oli kauhea kokemus vaimolleni.
Käsitykseni mukaan käsky oli tullut syyttäjä Heiskarilta.
Poliisit tulivat sen jälkeen pidättämään minut Tapion Tuvalta.
Kerron asioista tarkemmin blogissani otsikoilla Tapon yritys ja
Erikoinen isänpäivä.
Vaikeuksia asianajajan
saamisessa
Ylivieskan
oikeusaputoimiston johtaja Peippo teki minulle tuominopurkuhakemuksen
korkeimmalle oikeudelle mutta jätti tehtävän hoitamisen kesken.
Kerron siitä kirjassani.
Samainen
oikeusaputoimiston johtaja esti minulta oikeusavun , kun en saanut
alueeltamme asianajajaa eikä Ylivieskanoikeusaputoimisto auttanut,
niin menin Haaparantaan Ruotsiin ja sieltä sain asianajajan joka
ryhtyi hoitamaan asiaani, mutta Ylivieskan oikeusaputoimiston johtaja
Kari Peippo ei myöntänyt oikeusavustajalle palkkiota. Siksi
tuomionpurkuhakemuksia ei tehty.
Menin aikanaan Helsinkiin
Alpo Ylitalon kanssa tapamaan sen ajan tunnettua asianajajaa Reino
Lundenia. Esittelin asiani Lundenille. Tämä kieltäytyi
kohteliaasti tehtävästä ja sanoi, että sinulla on vastassa
salaliitto ja Suomessa ei ole lakia salaliitosta.
Kysyin asianajajakseni
Erkki Aurejärveä kun kävin Kokkolassa kuuntelemassa hänen
luentoaan. Kun esittelin asiani Aurejärvelle niin hän totesi että
jos hän syhtyy ajamaan minun asiaani niin varmasti häviän.
Pyysin professori Jyrki
Virolaista ajamaan asiaani, mutta hän kieltäytyi vedoten ikäänsä
ja kuntoonsa.
Kalajokinen asinajaja,
mikä täyttää oikeudenkäymiskaaren pätevyysvaatimuksen, Sari
Krook, suostui tekemään tuomionpurkuhakemuksen korkeimmalle
oikeudelle. Krook sanoi, että asiani on niin tunnettu, että en tule
saamaan asianajajaa Oulun ja Kokkolan väliltä nämä paikkakunnat
mukaanluettuna. Asianajaja Sari Krook teki tuomionpurkuhakemuksen
korkeimmalle oikeudelle salaa minulta ja tietenkin sellaisen
hakemuksen millä korkein oikeus ei varmasti voinut purkaa vääriä
tuomioitani.
Olen
pitänyt blogeja asioista vuodesta 2007 lähtien ja nimeän ne
kokonaisuudessaan todistusaineistoksi asiassa. Asiat ovat olleet
vireillä keskeytyksettä koko 25 vuoden ajan. Siksi ne eivät ole
vanhentuneet. Ulosotto on voimassa ja pitää rikokset avoimena.
Valtiopetos liittyy olennasena osana PR-talojen konkurssivyyhteen.
Valtiopetos ei vanhene koskaan. Todistusaineistona blogini,mitkä
todistavat kidutusrikokseni.
Erkki
Aho videot ja blogit
Minulla
on vielä varastossani 9 banaanilaatikollista asiakirjoja
todistusaineistoksi asiaan viranomaisten vääristä päätöksistä.
En ehdi määräaikaan mennessä luetteloida niitä asiakirjoja
todistusaineistoksi käräjäoikeuteen mutta varaan oikeuden nimetä
niitä todistusaineistoksi asiassa.
Näistä
kirjoista olisi löytynyt lisää tietoa, Olen toimittanut nämä
kirjat Ylivieskan käräjäoikeuteen jossa niitä pitää säilyttää
vuoteen 2021. Ylivieskan käräjäoikeus on nyt samaa käräjäoikeutta
Oulun käräjäoikeuden kanssa. Nämä aineistot todistavat
valtiopetoksen.
Uutta todistusaineistoa asioista tulee koko ajan ja tärkein niistä on tohtori Jukka Davidssonin haastattelut 27.05.2019 ja tutkimukset, jotka tukevat omia todistusaineistojani
Totuudesta
muutokseen
Olen
tutkimuksisani saanut selville, että Suomessa on tapahtunut
valtiopetos, mikä ei vanhene koskaan.
Valtiopetos
on tosiasia
Tätä näkemystä tukivat Wikipedian kirjoitus
Koiviston
konklaavi
Koiviston
konklaavi
Valtiopetosta
todistaa muun muassa nämä selvitykset
Jorma Jaakkolan kotisivut
Jukka Davidsonin nettikirja Isänmaan ryöstäjät
Velallisten tukiryhmän toiminta
Kiireellinen toimenpidepyyntö Euroopan neuvostolle
Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset
Valtiopetos
on tosiasia
Jatketun 24 vuoden oikeusmurhan ja kidutuksen kohteena
Velallisten
tuki ry
c/o
Liisa Mariapori
Pohjolankatu
27, 96100 Rovaniemi
Suomi
SUOMEN
PERUSRAPORTTI YK:N SOPIMUSVALVONTAELIMILLE, MÄÄRÄAIKA 27.11.2019
IHMISOIKEUSRIKKOMUKSET
SUOMESSA
Suomi
on syyllistynyt vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin vuosina 1992-2019 ja
syyllistyy edelleen:
Vuosina
1992-2019 ovat sadat tuhannet Suomen kansalaiset menettäneet perus-
ja ihmisoikeutensa ja omaisuutensa julkisen vallan edustajien
tekemien virhepäätösten seurauksena. Suomen poliittinen eliitti ja
tulospalkkainen virkakoneisto ovat polkeneet suomalaisten
ihmisoikeuksia vuodesta 1992 lähtien. Tämä on ollut mahdollista
siksi, että Suomessa ei ole Perustuslakituomioistuinta, eikä
laillisuusvalvonta Suomessa siten toimi. Suomessa on 1990 vuodesta
lähtien säädetty hallitusmuodon ja Suomen perustuslain vastaista
lainsäädäntöä. Tämä on ollut mahdollista siksi, että samat
kansanedustajat, jotka oat mukana ensin säätämässä ja
hyväksymässä lakeja, sitten istuvat perustuslakivaliokunnassa
päättämässä itse hyväksymiensä lakien
perustuslainmukaisuudesta. Näin Suomeen syntyy koko ajan lisää
Suomen ja EU:n perustuslain vastaista lainsäädäntöä.
Suomessa
on 90-luvun finanssikriisin seurauksena langetettu tuhansia ja taas
tuhansia vankeustuomioita velallisen epärehellisyyden tms.
perusteella. Nämä vuosina 1992-2019 annetut tuomiot perustuvat
presidentti Mauno Koivisto määräykseen 6.5.1992, jolloin hän ns.
Koiviston konklaavissa määräsi, että instituutiot eivät saa
hävitä ja näin suomalaiset yrittäjät eivät ole voineet saada
oikeutta Suomen oikeuslaitoksissa 1992 vuoden jälkeen.
Presidentti
Mauno Koiviston määräyksestä vuonna 1992 johtuen Suomessa
tapahtuu koko ajan vakavia ihmisoikeusloukkauksia, joista törkeimpiä
ovat teot, jotka täyttävät kidutuksen ja muun julman,
epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen kieltävän
sopimuksen määrittäviä tekoja. Näihin tekoihin ovat
syyllistyneet hallinnon virkamiehet ja kaikki Suomen hallitukset ja
presidentit vuodesta 1992 lähtien, sillä presidentti Mauno
Koiviston antamaa määräystä, että instituutiot eivät saa hävitä
ei ole vielä tähän päivään mennessä kumottu.
Ihmisoikeusloukkaukset ovat näin suomalaisten arkipäivää, ovat
olleet jo kohta 30 vuotta.
Julkisen
vallan edustajat ovat lainsäädännössä ja oikeuslaitoksissa
selvästi suosineet kaikkia velkojia, kuten pankkeja ja
perintätoimistoja aina 6.5.1992 lähtien ja näin julkisen vallan
edustajat, Eduskunta ja koko oikeuslaitos ovat toimillaan
aiheuttaneet tuottamuksellisesti tai tahallisesti taloudellista
vahinkoa valtiolle ja suomalaisille yrittäjille kymmenien tai
satojen miljardien eurojen edestä. Suomen eduskunta rikkoo
lainmuutoksissa Euroopan Unionin perusoikeuskirjan säännöksiä
monella eri tavalla. Suomessa ei ole elinkeinovapautta II-76 artikla,
eikä suomalaisilla yrittäjillä ole Euroopan unionin perustuslain
takaamaa omistusoikeutta II-77 artikla. Suomessa Eduskunta säätää
ja on säätänyt jo 30 vuotta hallitusmuodon ja perustuslain
vastaista lainsäädäntöä, jonka nojalla tulospalkkaiset
Verohallinnon verotarkastajat voivat takavarikoida yrittäjien koko
omaisuuden ennen lainvoiman saanutta verotuspäätöstä ja verot
pitää maksaa muutoksenhausta huolimatta ja verojen täytäntöönpanon
kieltoa ei myönnetä, jolloin yritykset joutuvat lopettamaan
toimintansa, kun ulosottomiehet vievät kaikki rahat yritysten
tililtä usein jo ennen verotarkastuskertomusten valmistumista.
Suomessa yrittäjillä ei siis ole oikeutta nauttia laillisesti
hankkimastaan omaisuudesta, eikä käyttää, luovuttaa ja
testamentata sitä. Suomen ylisuuri virkakoneisto on ottanut Suomessa
vallan ja käyttää sitä täysin mielivaltaisesti ja laittomasti
saavuttaakseen Valtiovarainministeriön sille asettamat
tulostavoitteet ja saadakseen itselleen tulospalkkion.
Nämä
Suomen julkisen vallan tekemät ihmisoikeusrikkomukset tulisi
kartoittaa riippumattoman kansainvälisen asiantuntijaryhmän eli
totuuskomission toimesta, jotta näihin tekoihin syyllistyneet Suomen
presidentit, hallitukset, virkamiehet ja muut virallisessa asemassa
toimivat henkilöt saataisiin vastuuseen teoistaan vuosina 1992-2019
tapahtuneista teoista, joihin kuuluvat maanpetos, valtiopetos, törkeä
virka-aseman väärinkäyttö, kansanmurha jne. Suomessa vallitseva
hyvävelijärjestelmä ja syvä korruptio estävät kaikki
ihmisoikeusrikkomusten tutkinnat Suomessa. Suomessa koko poliittinen
johto ja virkakoneisto toimii yhdessä Suomen kansalaisia vastaan,
joten suomalainen yrittäjä ei voi saada oikeutta Suomen täysin
korruptoituneessa oikeuslaitoksessa, joka toimii edelleen presidentti
Mauno Koiviston määräysten mukaan,.
Suomen
perustuslaissa on turvattu ihmisarvon loukkaamattomuus, yksilön
vapaus ja oikeudet sekä oikeudenmukaisuuden edistäminen
yhteiskunnassa. Perusoikeudet ovat yksilölle kuuluvia oikeuksia ja
ovat luonteeltaan yleisiä eli kuuluvat kaikille yhdenvertaisesti.
Kun Suomen koko oikeuslaitos ja virkakoneisto on alistettu
presidentti Mauno Koiviston määräyksellä tahoksi, jossa
instituutiot eivät saa hävitä, on tämä presidentin määräys
samalla vienyt suomalaisilta kaikki ihmisoikeudet ja nykyjärjestelmä
tekee jatkuvia rikoksia ihmisyyttä vastaan ja näin Suomen valtio ja
koko virkakoneisto polkee suomalaisten ihmisoikeuksia siitäkin
huolimatta, että YK:n peruskirjassa asetetaan jäsenvaltioiden
tehtäväksi suojella ihmisoikeuksia. Suomi on yhtenä peruskirjan
allekirjoittajana sitoutunut mainittuun oikeuden turvaamiseen ja näin
muodoin myös julistukseen, jossa ihmisoikeudet määritellään ja
johon yhä enemmän vedotaan. ihmisoikeustuomioistuinten toiminnassa
ja päätöksissä.
Suomen
ihmisoikeusrikkomukset ovat peräisin 1980 luvun aikana tehdyistä
täysin virheellisistä talouspoliittisista päätöksistä ja Suomen
EU-jäsenyyskuntoon saattamiseksi vaatineista pankkien
vakavaraisuuden nostamisesta 8 %:iin siten, että Suomen hallitus
teki tiettyjen pankkien kanssa SSP-pankkisopimuksen vuonna 1993,
jolla sopimuksella hallitus antoi pankeille luvan sanoa
yksipuolisesti irti tiettyjen toimialojen yritysten velat ja näin
kaataa 65.000 yritystä. Näin näistä 65.000 yrittäjästä ja
heidän takaajistaan tehtiin Suomeen ikuisuusvelallisia. Samalla
Suomen lainsäädäntöä muutettiin velkojia suosivaksi ja
siirryttiin summaariseen menettelyyn oikeuslaitoksissa, mikä
summaarinen menettely tarkoittaa käytännössä sitä, että
velkojan ei tarvitse oikeuslaitoksessa esittää mitään todistetta
velasta, ei velkakirjaa tai laskua vaan oikeuslaitoksen antavat lähes
poikkeuksetta asiassa ns. yksipuolisen tuomion, jolla velallinen
velvoitetaan maksamaan velkojan vaatimat velat siitäkin huolimatta,
että velallinen perusteellisesti kiistää saatavan olemassaolon.
Myöskään velkojen vanhentumista ei tutkita missään vaiheessa,
kun alkuperäistä velkakirjaa siirtomerkintöineen ei tarvitse
esittää.
Jotta
suomalaisten yritysten tuho olisi täydellinen myi Suomen
hallitus/talouspoliittinen ministerivaliokunta vielä 31.3.2000 ns.
Arsenal kauppakirjalla näiden SSP-pankkisopimuksella ryöstettyjen
yritysten velat (56.000 yrityksen 77.000 velkaa määrältään 12
miljardia markkaa)) norjalaisille perintätoimistoille, jotka olivat
amerikkalaisen Pra Group-yhtiön bulvaaneja. Nämä 12 miljardin
velat myytiin 5 %:lla niiden nimellisarvosta eli 600 miljoonalla
markalla antamatta velallisille mahdollisuutta maksaa velkaansa pois
tuolla 5 %:lla velan arvosta. Osaa näistä veloista peritään
yrittäjiltä ja heidän takaajiltaan edelleen ilman velkakirjaa tai
tilityksiä, jolloin esim. takaajat eivät pysty käyttämään
regressioikeuttaan. Näillä valtion virkamiesten ja poliitikkojen
toimilla saatiin Suomeen suurtyöttömyys, jolloin työttömänä on
ollut pitkään noin 500.000 suomalaista.
Näillä
Suomen hallituksen toimilla kumottiin Suomessa omaisuudensuoja.
Ryhtyessään sopimussuhteeseen pankkien kanssa on Suomen valtio
toteuttanut oikeustoimensa suunnitelmallisesti, tahallisesti ja
tietoisena asioitten tilasta sekä seurauksista. Samalla valtio on
julistanut asiakirjat salaiseksi, eikä esim. ns Arsenal kauppakirjaa
31.3.2000 ole vieläkään saatu julkiseksi monista yrityksistä
huolimatta. Suomen hallitukset vuodesta 1992 ovat pystyneet ja
pystyvät edelleen salaamaan omat rikoksensa julistamalla asiakirjat
salaiseksi jopa 100 vuodeksi.
Valtioneuvoston
sopimukset pankkien kanssa ovat laittomia, koska mainitut sopimukset
ja niitten käytännön toteuttaminen ovat johtaneet törkeisiin ja
moninaisiin ihmisoikeudenloukkauksiin. Tätä sopimusvyyhteä ja
niiden aiheuttamia tekoja tulee arvioida kahden osapuolen rahallisena
toimintana tiettyä ihmisryhmää vastaan. Kummankin osapuolen,
valtion ja pankkien, olisi perusoikeuksien nimissä tullut ottaa
huomioon aiheutettu loukkausten ketju sekä yksilöitten
oikeudellisesti arvioitu heikompi asema. Valtion velvollisuutena on
lisäksi valvoa mainittujen tekojen aiheuttajia, eikä itse olla
aktiivisena sopijapuolena toteuttamassa niitä. Nämä
ihmisoikeusloukkaukset Suomessa käsittävät suoraan laskentatavasta
riippuen noin 200.000-400.000 Suomen kansalaista. Tämä määrä
edustaa noin 4-8 % koko väestöstä laskettuna. Epäsuorasti
loukkausten vaikutukset koskevat noin 1-1,3 miljoonaa suomalaista (26
%).
Suomen
valtio oikeuslaitoksineen polkee ja on vuodesta 1992 alkaen polkenut
suomalaistan ihmisoikeuksia seuraavasti:
- Omaisuudensuoja, PL 15 §, EIS ensimmäinen lisäpöytäkirja 1 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 17 artikla.
- Kansalaisten yhdenvertaisuus ja syrjinnän kielto. PL 6 §, EIS 14 artikla, seitsemäs lisäpöytäkirja 5 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 1 artikla, 2 artikla, 7 artikla, KP-sopimus 2 artikla, 3 artikla, 4 artikla, 14 artikla, 20 artikla, 23 artikla, 24 artikla, 25 artikla, 26 artikla, TSS-sopimus 2 artikla.
- Oikeusturva PL 21 §, EIS 6 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 10 artikla, 11 artikla, KP-sopimus 14 artikla.
- Oikeus tehokkaaseen oikeussuojakeinoon EIS 13 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 8 artikla, KP-sopimus 2 artikla. Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastainen yleissopimus 13 artikla.
- Oikeus työhön ja elinkeinovapaus PL 18 , Euroopan sosiaalinen peruskirja SopS 43-44/1991, 1 osa kohdat 1.12 erityisesti 1.10 artiklat. TSS-sopimus 6 artikla, 7 artikla, 11 artikla. YK:n ihmisoikeuksien julistus 20 artikla.
- Oikeus sosaaliturvaan PL 19 §, YK:n ihmisoikeuksien julistus 22 artikla, 25 artikla, TSS-sopimus 11 artikla
- Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen kielto PL 7 §, EIS 3 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 5 artikla, KP-sopimus 7 artikla. Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastainen yleissopimus 1 artikla, 16 artikla.
- Perus- ja ihmisoikeuksien turvaamisvelvollisuus ja oikeuksien väärinkäytön kielto. PL 22 §.
- Suomessa Verohallinto on vuosina 1992-2018 ajanut ja ajaa edelleen noin 3000 yritystä konkurssiin Verohallinnon verotarkastajien tekemillä virheellisillä verotarkastuskertomuksilla, jotka eivät perustu lakiin tai tosiasianäyttöön. Näin vuosittain 3000 yrittäjää menettää koko omaisuutensa ja usein vielä tuomitaan keksitystä veropetoksesta vankilaan syyttömänä.
Kuten
kaikki edellä oleva osoittaa, Suomi rikkoo kaikkia solmimiaan
ihmisoikeussopimuksia räikeästi ja suomalaiset eivät voi saada
Suomessa oikeutta, kun presidentti Mauno Koivisto on 6.5.1992
määrännyt, että instituutiot eivät saa hävitä.
Kohta
30 vuotta Suomessa vallinnut oikeudeton tila on nyt johtanut siihen,
että ensimmäinen suomalainen yrittäjä on hakenut Euroopan
perustuslain II-78 artiklan mukaista turvapaikkaa Bulgariasta
pakolaisten oikeusasemaa koskevan 28 päivänä heinäkuuta 1951
tehdyn Geneven yleissopimuksen ja pakolaisten oikeusasemaa koskevan
31 päivänä tammikuuta 1967 tehdyn pöytäkirjan määräysten sekä
Euroopan perustuslain mukaisesti.
Tuhansia
suomalaisia yrittäjiä on Verohallinnon suorittamien
ryöstöverotuksen vuoksi muuttanut vapaaehtoisesti pois maasta ja
muutosvirta kiihtyy koko ajan.
Kysymyksemme
siis kuuluu: Missä maassa ja miten suomalaiset
yrittäjät, joiden koko omaisuus on ryöstetty Valtioneuvoston ja
pankkien tekemällä SSP-pankkisopimuksella 22.10.1993 tai
Verohallinnon verotarkastajien vuosina 1992-2019 tekemillä lakiin
perustumattomilla ja virheellisillä verotarkastuskertomuksilla,
voivat saada asiassaan oikeutta ja miten saada Suomen valtio
korvaamaan vuosina 1989-2019 Suomen yrittäjille ja heidän
takaajilleen aiheuttamat vahingot?
Suomessa
on tällä hetkellä ulosotossa 580.000 henkilöä ja köyhyysloukussa
noin 1 miljoona suomalaista.
Jotta
Suomessa oleva tilanne saadaan jotenkin hoidettua kuntoon, niin tämä
kirje toimitetaan YK:n ihmisoikeustuomioistuimelle, Euroopan
neuvostolle, Euroopan neuvoston vetoomusvaliokunnalle, Euroopan
komissiolle ja Velallisten Tuki ry:n perusraporttina YK:n
sopimusvalvontaelimille 27.11.2019.
Rovaniemellä
27 päivänä marraskuuta 2019.
Liisa
Mariapori
Velallisten
tuki ry:n puheenjohtaja
+358405604180
Asioiden käsittelyssä on huomioitava
Suomen
perustuslaki
Euroopan
Ihmisoikeussopimus
YK:n
ihmisoikeujulistus
Näiden
sopimusten noudattamiseen Suomi on sitoutunut
Ulosottoviranomaiset
on haastettu oikeuteen sen takia, että he ovat estäneet oikeuden
saannin kun olen vaatinut rikoksilla aikaansaatujen ulosottojen
keskeytystä sekä lopettamista oikeuden päätöksellä.
Kysymyksessä on ulosottomies Eveliina Nissilä, joka on tehnyt
minusta rikosilmoituksen 5770/R/15736/19, kun olen vaatinut oikeutta
asioissani. Valitettavasti hän jäi itse kiinni perättömästä
ilmiannosta. Asia on vielä kesken rikostutkinnassa. Kihlakunnanvouti
on tehnyt asiassa väärän päätöksen ja on antanut
käräjäoikeudelle sellaisen lausuman että sitä on syytä epäillä
vääräksi lausumaksi viranomaismenettelyssä. Valtakunnanvouti
vastaa ulosottotoiminnasta ja hän on ollut tietoinen siitä, että kaikki
ulosotossa olevat ja olleet saatavat on saatu aikaan rikosten avulla.
Otan
pari esimerkkiä asioista:
Ulosottoviranomaiset
ovat olleet tarkasti tietoisia tosiasioista.
Vastaus
ylitarkastaja Ylva Norrgårdille
Ylitarkastaja
Heidi Korri 15.11.2018
Kantelu
ylitarkastaja Laura Kvarnströmin toiminnasta 20.09.2018
Oikeusministeri
Anna-Maja Henriksson ja sisäministeri Maria Ohisalo vastaavat
nykyisin Suomessa oikeus- ja poliisiasioista. He eivät vastaa
sähköposteihin eivätkä ryhdy asian vaatimiin toimenpiteisiin. Siksi
heidät on haastettu oikeuteen jotta he omin silmin ja korvin saavat
selkeän kuvan siitä kuinka huonolla tolalla Suomen oikeus-ja
poliisiasiat ovat. Katson, että he ovat laiminlyöneet
virkavelvollisuutensa asiassa. En kuitenkaan vaadi heille
rangaistusta asiassa,mutta edellytän, että ryhtyvät asian
vaatimiin toimiin asioiden korjaamiseksi.
Avoin
kirje pääministeri Antti Rinteelle 27.07.2019
SU
04.08.2019 Suomi ei ole oikeusvaltio – Suomi tarvitsee muiden
EU-maiden apua oikeusvaltioiperiaatteiden toteuttamiseen
Terve
Juha!
Pankkikriisi
Oikeuslaitos
ja poliisi
Vahingonkorvauslaskelma
ajalta 11.5.1995 – 30.6.2017
- osakepääoma 100 857 euroa
- toimitusjohtajan palkka 4 438 394 euroa
- omaisuuden menetys (omakotitalo, kesämökki) 302 571 euroa
- tuotemerkit ym. 1 344 477 euroa
- henkiset kärsimykset 2 140 000 euroa
- tilauskanta 165 911 euroa
- kotimaan myynti 26 053 406 euroa
- Japanin myynti 1 443 430 euroa
- Optinorm Saksa 30 425 586 euroa
- ikkunakauppa 17 551 182 euroa
- Rautia/Kesko 47 407 000 euroa
- Saksan hirsi 10 460 000 euroa
- Venäjän puu 11 460 569 euroa
- rikollinen ulosotto 1.7.1996 – 31. 5.2017 535 000 euroayhteensä153 828 383 euroa
- korko 7 %:a ajalle 1.6.2017 – 31.5.2018 n 10 767 986.81 euroa164 596 369,80
- korko 7 % ajalle 1.6.2018 – 30.11.2018 5 760 872, 94 euroayhteensä 170 357 242,74 euroa
17.Avioero,
häätö ja hengenvaarallisen korkeaan verenpainetautiin
sairastuminen.
Vaimoni
on ollut minulle todella rakas, mutta hän ei kestänyt kovassa
paineessa oikeustaisteluani ja vävyni 7,2 miljoonan lottovoiton
painetta. Menetys on minulle todella raskas mitä on vaikea rahaksi
muuttaa. Vahinkorvauslaskelma on ajantaistettava.
Vaadin
ulosoton keskeytystä välittömästi. Ulosottokaaren
4 luvun 52 §:n mukaan ulosmittaus on keskeytettävä määräajaksi,
kun 1) ulosmittaus on toimitettu tulorajanulosmittauksena, 2)
velallisen välttämättömät asumiskustannukset tai muut
elinkustannukset ovat hänelle ulosmittauksen jälkeen jäävään
määrään nähden korkeat tai 3) keskeyttämiseen on erityinen syy.
Erityinen syy on
oikeudenkäynti, jossa todistan kaikki ulosotossa olleet ja olevat
saatavat ovat rikoksilla aikaansaatuja ja ovat siten
perintäkelvottomia.
Minä
vaadin, että käräjäoikeus päättää, että ulosottoni
keskeytetään välittömästi ja ulosottoni lopetetaan ja Suomen
valtio palauttaa minulle kaikki perimänsä ulosotot 30.06.1996 tähän
päivään saakka maksaa niistä korkea 7 % ja korkoa korolle
systeemillä kuukauden kuluessa.
Oikeustoimi ja
poliisblogini ja muut blogini todistavat kidutusrikokseni ja sen että
ulosottoviranomaiset ja muut valtion viranmaiset ovat tietoisesti
kiduttaneet minua eivätkä ole suostuneet ulosoton
yhteisymmärryksessä tapahtuvaan lopettamiseen.
Minä
en vaadi kenellekään mitään rangaistusta vaan halua oikeutta
itselleni. Suomi on oikeusvaltio ja ministerit ovat vastuussa siitä,
että viranomaiset toimivat lain mukaisesti ja jos eivät toimi niin
valvovat viranomaiset vastaavat siitä.
Vaadin,
että käräjäoikeus tekee sellaisen päätöksen, joka velvoittaa
Suomen valtion korvaamaan minulle Erkki Aholle kaikki valtavat
taloudelliset tappiot ja hirvittävät henkiset kärsimykset
korkoineen.
Vaadin,
että käräjäoikeus tekee sellaisen päätöksen, joka velvoittaa
Suomen valtion korvaamaan minulle Erkki Aholle kaikki valtavat
taloudelliset tappiot ja hirvitävät henkiset kärsimykset
korkoineen. Asiasta on sovittava Suomen valtion ja Erkki Ahon kesken
kahden kuukauden kuluessa. Korvausmääriä ei käsitellä oikeudessa
vaan vain korvausvelvollisuus.
Vaadin,
että käräjäoikeuden päätös on sellainen, että korkein oikeus
purkaa kaikki minua ja yritystoimintaani koskevat eri oikeusateiden
päätökset.
Vaadin
oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä ja asioiden suullista käsitelyä
ilman aiheetonta viivytystä sekä tarvittaessa valmisteluistunnon
järjestämistä.
Vaadin,
että oikeudenkäyntikulut tulevat Suomen valtion kustannettavaksi.
Olen
valmis sopimaan asiat Suomen valtion kanssa.
Erkki
Aho
Merenojantie
9 B 16
85100
Kalajoki
Oulun
käräjäoikeus
käräjätuomari
Markku Hämäläinen, tiedoksi laamanni Antti Savela ja
laillisuusvalvoja Jarmo Härkönen
R20/925,
lisäys todistusaineistoon
Erikoinen
isänpäivä - tapon yritys
Perjantaina 11.11.2005 kello 17 aikoihin poistuin Kalajoen kaupunginvaltuuston juhlakokouksesta Pohjankylän koululta. Piha-alueelta lähti perääni siviiliauto, mikä seurasi minua kotiin saakka. Kun olin poistumasta autosta kaksi poliisimiestä ilmoitti pidätysmääräyksestä, mutta heillä ei ollut oikeudenpäätöstä esittää asialle. Minut vietiin Ylivieskan poliisilaitoksen putkaan. Ehdin kuitenkin ottaa mukaani pyyhkeiden ja henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvien asioiden lisäksi joitakin asiapapereita, verenpainelääkkeeni ja verenpainemittarini, mikä pelasti henkeni.
Jos en olisi pystynyt näyttämään todeksi verenpainettani ja hengenvaarallista tilannettani, niin olisin varmasti nyt vainaja. Asiasta olisi todennäköisesti uutisoitu, että kalajokinen mies kuoli Ylivieskan poliisilaitoksen putkaan, kuolinsyy on tuntematon.
Verenpaineeni nousi törkeän, epäoikeudenmukaisen sekä järjettömän pidätyksen johdosta perjantaina 11.11.2005 niin, että klo 18.00 lukemat olivat 223/137 pulssi 88, klo 20.00 lukemat olivat 223/137 pulssi 88, kello 22.20 lukemat olivat 208/135 pulssi 82, klo 24.00 lukemat olivat 258/142. Minut kiidätettiin ambulanssilla poliisisaattueessa puolenyön aikaan Oulaisten terveyskeskukseen. Minua oli siellä lisäksi kahden poliisin saattue vastassa. Sain Oulaisten terveyskeskuksessa ampullin, en muista lääkettä. Verenpaine saatiin laskemaan muistaakseni 170/105. Poliisisaattueessa minut vietiin takaisin putkaan.
Lauantaina 12.11.2005 verenpaineeni alkoi jälleen nousta lääkityksestä huolimatta. Kello 5.50 verenpaineeni oli 191/111 pulssi 70, klo 6.30 204/129 pulssi 80, klo 6.30 204/129 pulssi 80, klo 7.20 199/129 pulssi 78, klo 9.40 203/138 pulssi 78. Silloin minut kiidätettiin Ylivieskan terveyskeskukseen. Verenpaineeni oli edelleen korkea, klo 11.20 191/128 pulssi 84, klo 12.20 186/113 pulssi 85, ja kello 13.10 210/122 pulssi 82. Minut vietiin poliisisaattueessa uudelleen Ylivieskan terveyskeskukseen n. klo 14.00. Sain verenpainelääkettä, minkä avulla verenpaineeni saatiin laskemaan. Katson, että kysymyksessä oli selkeä tapon yritys, koska minut oli jätetty yksin ilman valvontaa pyhäpäiväksi sairaana Ylivieskan poliisilaitoksen putkaan.
Puheluita en saanut vastaanottaa sunnuntaina, jolloin oli isänpäivä, mikä on omalle perheelleni varsin tärkeä juhlapäivä. Tyttäreni ja vaimoni olivat yrittäneet soittaa useita tunteja Ylivieskan poliisilaitokselle, mutta kukaan ei ollut vastannut puhelimeen. Myös lukuisat muut henkilöt olivat yrittäneet tavoittaa minua, mutta minulle ei välitetty puheluita. En saanut myöskään soittaa puhelimella.
Maanantaina n. klo 9.00 minut vietiin poliisien saattamana Ylivieskan käräjäoikeuteen. Minulla ei ollut mahdollisuutta saada ruokaa aamulla eikä koko päivänä. Jouduin olemaan oikeudenistunnossa 9.00 – 16.40 ilman ruokaa. Juomana oli vain kaksi jaffapulloa. Verenpaineeni lienee ollut n. 220-240/ 130-140 oikeudenkäynnin aikana. Tilanne oli kahden lääkärinlausunnon perusteella hengenvaarallinen.
Oikeudenkäymiskaaren 12 luvun 33 §:n mukaan minua olisi saanut pitää säilössä kolme päivää. Olen ollut säilössä neljä päivää eli perjantaista 11.11.2005 maanantaihin 14.11.2005. Miksi näin on menetelty? Kuka teki virkavastuulliset päätökset siitä, että minut pidätetään ja pidetään poliisin säilössä vaikka terveydentilani sairaudestani johtuen oli hengenvaarallinen? Miksi oikeudenistunto pidettiin vaikka minä ilmiselvästi en ollut juridisesti läsnä oikeudenistunnossa? Oikeudenkäynti ei mielestäni täyttänyt alkeellisimpiakaan oikeudenmukaisen oikeudenkäynninperiaatteita. Minä jouduin oikeuteen ilman asiakirjoja, ilman asianajajaa ja lääkäreiden mukaan vakavasti sairaana, koska terveydentilani oli hengenvaarallinen.
Ylivieskan käräjäoikeuden tuomarina oli täysin kokematon henkilö, joka oli täysin syyttäjän Sulo Heiskarin pyöriteltävissä.
Mikä oli pidätyksen todellinen syy?
Olen selvittänyt perusteellisesti PR-talojen konkurssien syyt ja syylliset, jotka ovat vielä vapaalla jalalla ja voivat käyttää virka-asemaansa törkeästi väärin. PR-talojen konkurssit ovat Suomen taloudellisen laman yksi keskeisimmistä rikoksista, joiden avulla voidaan paljastaa laaja rikollisjoukko.
Pankkikriisin seurauksena kaadettaviin yrityksiin ujutettiin ns. saattohoitajia, joiden tehtävänä oli ajaa yritykset konkurssiin. Velkasaneerauksen aikana Alavieskan Puurakenne Oy:n talouspäälliköksi valittiin velkasaneerausmiesten vaatimuksesta ja Kera Oy:n kirjallisen suosituksen perusteella taloustieteiden maisteri Jouni Remes, joka oli toiminut aikaisemmin muissa talotehtaissa, jotka olivat menneet konkurssiin sekä Sodankylän Osuuspankin johtajana. Kun Alavieskan Puurakenne Oy saatiin konkurssiin niin Jouni Remes ryhtyi tekemään laskelmia kahdelle ostajataholle samanaikaisesti siitä mitä konkurssipesälle kannattaa tarjota kiinteistöstä, maa-aluista, koneista, laitteista ja keskeneräisestä tilauskannasta. Remes laski keskeneräisen tilauskannan määräksi 26 miljoonaa markkaa vaikka se todellisuudessa oli 15 miljoonaa markkaa. Tuotoksi laskettiin 6,5 miljoonaa markkaa vaikka se todellisuudessa oli vain 5000 markkaa.
Olin itse silloin Raahen Porvari- ja kauppakoulussa opettajana ja olin toiminut myös Pohjois-Suomen Toimitusjohtajakoulun johtajana. Katsoin, että liikeidea on kunnossa ja uskoimme rahoituksen järjestämisen alan ammattilaisen Jouni Remeksen tehtäväksi. Halusin kuitenkin itse varmistaa Alavieskan kunnan investointiavustuksen, mikä oli 950 000 markkaa ja pyysin perustettavan yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi kansanedustaja Kalevi Mattilaa. Tämä kieltäytyi kunniasta tekosyynä sairaus. Pyysin Mattilan kieltäytymisen jälkeen puheenjohtajaksi kansanedustaja Markku Koskea. Hän lupautui tehtävään ja katsoin, että näin oli varmistettu suhteet Kera Oy:n lainoihin ja avustuksiin.
Jouni Remes oli Kera Oy:n järjestämä saattohoitaja yritykselle. Saattohoitajaepäilyksen kuulin ensimmäisen kerran kansanedustaja Kalevi Mattilalta, kun jouduimme Jouni Remeksen erottamisen jälkeen ottamaan yhtiön toimitusjohtajaksi Stig Weckströmin Kera Oy:n ja Arsenal Oy:n kiristyksen jälkeen.
Rekisterimerkintärikokset
Saattohoitaja Jouni Remes ja kansanedustaja Markku Koski väärensivät perustettavan yhtiön hallituksen ja yhtiökokouksen pöytäkirjat. Väärennetyn pöytäkirjan mukaan Euronio Oy:n yhtiökokous on pidetty Helsingissä 8.5.1995 yhtiön toimitiloissa ja osallistujiksi on merkitty Jouni Remes, Markku Koski, Heino Virta, Kari Konu ja Erkki Aho. Totuus on se, että Euronio Oy oli paperiyhtiö eikä sillä ollut toimitiloja Helsingissä eikä Kari Konu, Heino Virta ja Erkki Aho ole olleet Helsingissä 8.5.1995. Myös yhtiön ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirja on väärennetty Jouni Remeksen ja Markku Kosken toimesta. Kukaan yhtiön osakkaista ei ole ollut Helsingissä tammikuun 4 päivänä 1994. Näillä väärennetyillä asiakirjoilla Jouni Remes haki yrityksen rekisteröinnin ja salasi totuuden osakkeenomistajilta.
Törkeät petokset kaupanteossa
Saattohoitaja Jouni Remes teki Kera Oy:n vaatimuksesta ja perustettavan yhtiön osakkaiden tietämättä 8.5.1995 sopimuksen, että yhtiön rahoitusjärjestelyt eivät edellytä Kera Oy:n mukaan tuloa. Tämän vaatimuksen Kera Oy esitti sen takia, että se oli päättänyt poistaa PR-talotehtaan markkinoilta. Tätä ei kuitenkaan kerrottu perustettavan yhtiön osakkaille.
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän väliaikaiset pesänhoitajat Antti Latola ja Hannu Maskonen myivät 11.5.1995 kolmella eri kauppakirjalla kiinteistöt, maa-alueet, koneet ja laitteet, tuoteoikeudet ja keskeneräisen tilauskannan Euronio Oy:lle (myöh. PR-Teollisuus Oy). Väliaikaisilla pesänhoitajilla ei konkurssisäännön mukaan ole oikeutta myydä kiinteää omaisuutta. Väliaikaiset pesän eivät esittäneet kaupanteon yhteydessä myöskään valtakirjaa että heillä on oikeus myydä toisen omaisuutta.
Kaupanteossa salattiin 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset ja tilauskanta ilmoitettiin 26 miljoonaksi markaksi. Todellisuudessa keskeneräinen tilauskanta oli 15 miljoonaa markkaa ja tuotto 5000 markkaa ilmoitetun 6,5 miljoonaan sijaan.
Kauppasopimukset on allekirjoitettu Oulussa asianajaja Hannu Maskosen toimistossa. Kauppakirjojen allekirjoittajana ovat olleet Euronio Oy:n puolesta Heino Virta ja Jouni Remes.
Asian voi todistaa Maskosen toimistossa työskennellyt Minna Hanhisuvanto. Kaupanvahvistajaksi on tietoisesti valittu tuleva syyttäjä Sulo Heiskari, joka ei kuitenkaan ole ollut paikalla, kun kauppakirjat on allekirjoitettu. Myöskään kaupanvahvistajan kutsuma todistaja Arto Ranta-Ylitalo ei ole ollut paikalla kun kauppasopimuksen on allekirjoitettu ja kaupat on vahvistettu.
Kauppasopimuksiin liittyi 1 530 000 markan takaus, jossa takaajina olivat Markku Koski, Heino Virta, Jouni Remes, Kari Konu ja Erkki Aho.
Alavieskan Puurakenne Oy:n väliaikaiset pesänhoitajat Hannu Maskonen ja Antti Latola esittivät Ylivieskan käräjäoikeudelle 26.6.1995 väärän pesänluettelon, mikä vannottiin oikeaksi. Menettely oli todella törkeää toimintaa.
Alavieskan kunnan petollinen toiminta
Alavieskan kunnanhallitus piti kokouksen 10.5.1995 ja päätti asioista niin kuin oli perustettavan yhtiön osakkaiden kanssa sovittu. Asia käsiteltiin kokouksessa asiana 74 §. Keskustan ryhmäkokouksen jälkeen kunnanhallitus piti yllättäen uuden kiireellisesti kokoon kutsutun kokouksen 15.5.1995 klo 21. Siinä asia käsiteltiin uudelleen kohdassa 77§. Sihteerinä ja esittelijänä toimi kunnanjohtaja Aarne Karvonen.
Kunnanvaltuusto käsitteli asian 16.5.1995. Kunnanvaltuusto käsitteli asian § 74 pohjalta, mutta valtuusto käsitteli asian pykälän 77 mukaisesti. Valtuuston päätös oli kokonaan toinen kuin oli perustettavan yhtiön osakkaiden kanssa sovittu. On syytä epäillä, että Alavieskan kunnanvaltuuston päätökseen vaikutti saattohoitaja Jouni Remeksen toiminta, jonka tehtävänä oli perustetavan yhtiön toiminnan tuhoaminen ja PR-talotehtaan markkinoilta poistaminen.
Kosken kelkan kääntö
Yhtiön hallituksen kokousten yhteydessä kansanedustaja Markku Koski kertoi, että häntä on voimakkaasti moitittu siitä Kera Oy:n taholta, että hän lähti mukaan PR-Teollisuus Oy:öön. Koski kertoi, että Kera Oy:ssä on tehty päätös poistaa ylikapasiteettia markkinoilta ja PR-Talot on poistettavien listalla. Erään ravintolaillan jälkeen Kera Oy:n varatoimitusjohtaja Seppo Arponen oli luvannut pelastaa Markku Kosken. Arponen oli sanonut ”Kuule Markku, kyllä minä sinut pelastan”.
Heinäkuussa 1995 Kosken käytöksessä oli havaittavissa selvää muutosta. Kera Oy ja Arsenal Oy olivat selkeästi vaikuttaneet Kosken toimintaan. PR-Talotehdas oli poistettava markkinoilta.
Saattohoitaja Jouni Remes teki kovasti töitä tämän asian toteuttamiseen. Hän esti PR-Teollisuus Oy:n pääosakkaan Uhtua Wood Oy:n 500 000 markan lainansaannin. Pankinjohtaja Anja Kauppi olikin pyytänyt Uhtua Woodin edustajia kutsumaan PR-Teollisuus Oy:n hallituksen hätäkokoukseen ja erottamaan Jouni Remeksen yhtiön vastaisen toiminnan johdosta.
Asianajajien ja käräjäoikeuden sikailua
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä esitti Ylivieskan käräjäoikeudelle väärän pesänluettelon 24.5.1995 ja Alavieskan Puurakenne Oy:n vastuulliset henkilöt tekivät väärän valan.
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä haastoi PR-Teollisuus Oy:n ja takaajat Ylivieskan käräjäoikeuteen 13.11.1995 lähetetyllä haastehakemuksella. Haastehakemusta ei toimitettu takaajille, vaan takaajille täysin tuntematon asianajaja Jouni Vihervalli ilmoitti Ylivieskan käräjäoikeudelle, että hän edustajaa kaikkia takaajia ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja vaikka nämä eivät ole saaneet haastetta tiedoksi lainkaan. Ylivieskan käräjäoikeus hyväksyi menettelyn, teki asiassa ratkaisun ja jätti ilmoittamatta asiasta takaajille joten nämä eivät voineet käyttää lakisääteisiä oikeussuojakeinojaan.
Kera Oy:n kiristys
Heikko rahoituksen hoito oli herättänyt pääosakkaan eli Uhtua Wood Oy:n huomiota jo kesän aikana. Jos asian ilmaisee ilmeikkäämmin niin Remeksellä ja Uhtua Wood Oy:llä oli mennyt sukset pahemman kerran ristiin. Usko Jouni Remeksen kykyihin ja tahtoon hoitaa asioita rehellisesti oli mennyt. Jouni Remes nautti enää Markku Kosken luottamusta, ei muiden hallituksen jäsenten. Markku Kosken käytös oli muuttunut kesän aikana ratkaisevasti. Hän kertoi jutelleensa paljon Kera Oy:n ja Arsenal Oy:n Seppo Sipolan kanssa. Tuntui kuin hänet olisi aivopesty.
Erotimme Jouni Remeksen. Markku Koskella oli heti Remekselle seuraaja valmiina. Hän oli kera Oy:n ja Arsenal Oy:n suosittelema ja vaatima henkilö, konsultti Stig Weckström. Hän oli omasta mielestään vertaansa vailla oleva henkilö. Kaikki mitä hän oli tehnyt oli suurta menestystä. Vain kerran elämässään hän oli epäonnistunut. Weskströmin palkkavaatimus oli 5000 markkaa päivä + arvonlisävero ja juoksevat kulut. Käytännössä tämä merkitsi 6800-8000 markan päivittäistä kuluerää. Kera Oy:n vaatimus oli se, että Weckström oli valittava toimitusjohtajaksi tai muuten yritys ajetaan konkurssiin.
Teimme Weckströmin palkkaamisesta oman sopimuksemme, jonka laitoimme Markku Koskelle eduskuntaan. Määrittelimme Weckströmille 500 000 markan uhkasakon, jos tämä luovuttaa tietoja ulkopuolisille tahoille. Sopimukseen sisältyi myös kohta, että Weckström ei ollut yksin nimenkirjoitusoikeutta.
Konkurssi tavoitteena
Pian vahvistui käsityksemme siitä, että Weckströmillä ei ole puhtaat jauhot pussissa. Jo ensimmäisen työpäivänsä iltana, mikä oli yrityksen pikkujoulu, hän kertoi tanssilattialla yrityksen vientisihteeri Ela Lillemaalle, että hänen tehtävänään on ajaa yritys hallitusti alas. Olisikohan pikkujoulubooli saanut vanhan herran avoimeksi? Lillemaa tulikin hädissään tiedustelemaan vientipäällikkö Tapani Käännältä, että ei hallittu alasajo merkitse konkurssia.
Pian Weckström ryhtyikin operoimaan Kera Oy:n ruumiinpesuryhmän kanssa PR-Teollisuus Oy:n alasajoa. Pöytäkirjojen mukaan neuvotteluita oli käyty 6.2.1996 Oulussa ja 17.2.2006 Ylivieskan Arsenal Oy:n tiloissa.
Wecktröm soitti minulle 17.2.1996 kesken kokouksen ja pyysi minua kutsumaan yhtiön hallituksen koolle illaksi ja jättämään konkurssianomuksen. Kerroin ettei sellainen ollut mahdollista, koska Heino Virta oli Karjalassa, Markku Koski Helsingissä ja Kari Konu työmatkalla. Yritys pyöri silloin kolmessa tuurissa, koska tilauksia oli enemmän kuin ehti toimittamaan. Yritys meni niin lujaa että se oli saatava vastapuolen mielestä äkkiä konkurssiin.
Kera Oy teki kaikkensa asiassa. Se levitti PR-Teollisuus Oy:stä ja Uhtua Wood Oy:stä tietoa rahanpesijöinä ja tietoa levitettiin laajasti aina Saksaa ja Japania myöten. Myös lehdet kirjoittivat vihjailevasti PR-Teollisuus Oy:n rahan pesusta. Asiasta tehtiin myös rikosilmoitus Kera Oy:n toimesta, mutta se salattiin KRP:n toimesta, koska se oli aiheeton.
Kauppasopimukset purettiin
Annoimme konsultti Stig Weckströmille lopputilin ja myös yhtiön hallituksen puheenjohtaja Markku Koski pyysi eroa tehtävästään johon me mielihyvin suostuimme. Näiden erojen jälkeen nämä kaksi henkilöä käynnistivät meitä vastaan mm. rahanpesukampanjan.
Kun yritystä ei saatu konkurssiin niin Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä, jonka suurimmat velkojat olivat Kera Oy ja Arsenal Oy, purkivat kauppasopimukset kiinteistöjen osalta 19.3.1996 ja muiden sopimusten osalta 18.4.1996. Myyjällä oli yksipuolinen oikeus purkaa sopimukset.
Konkurssiin väärillä tiedoilla
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki PR-Teollisuus Oy:n väärillä tiedoilla konkurssiin, sillä kun kaupat oli purettu niin konkurssipesällä ei ollut selvää ja riidatonta saatavaa, koska loppuselvitystä ei oltu tehty. Lisäksi konkurssihakemus oli tehty muutoinkin väärillä tiedoilla, sillä konkurssihakemuksessa ei oltu huomioitu lainkaan sitä, että kaupat oli purettu ja takauksen kohteena olleista 1 530 000 markan tuoteoikeuksien kaupoista oli maksettu jo yli miljoona markkaa.
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä antoi PR-Teollisuus Oy:n puolesta ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja lausuman konkurssiasiassa Ylivieskan käräjäoikeudelle ja käräjäoikeus hyväksyi lausuman. Lisäksi varatuomari Paavo M. Petäjä antoi Ylivieskan käräjäoikeudelle ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja lausuman, että kanne on oikea. Petäjä tunnustaa Oulun KRP:lle antamassaan lausunnossa 10.7.2000 ettei hänellä ollut toimeksiantoa asiassa. Ylivieskan käräjäoikeus ei tarkistanut oliko Petäjällä valtakirjoja asian hoitamiseen.
Ylivieskan käräjäoikeus teki näillä asiakirjoilla konkurssipäätöksen, josta valittaminen annettiin Erkki Ahon ja Heino Virran toimesta asianajaja Asko Keräselle, joka jätti valituksen tekemättä.
Tämä
pidätys liittyy siihen oikeudenkäyntiin, johon olin esittänyt
oikeudenkäyntiväittämän syyttäjä Sulo Heiskarin
esteellisyydestä ja olin nimennyt siihen myös todistajat. Olin
lisäksi vaatinut käräjätuomaria hankkimaan oikeudenkäyntiin
todistusaineistoksi neljä salaiseksi julistetttua asiakirjaa. Olin
vedonnut Euroopan Ihmisoikeustuomioiistuimen ratkaisuun 15.7.2003
oikeus kontradiktooriseen oikeudenkäyntiin mikä tarkoitti
asianosaisten oikeutta saada tietoonsa kaikki oikeuden päätökseen
vaikuttamista silmälläpitäen esitetyt todisteet sekä lausua
niistä mielipiteensä.
Soitin
ennen oikeudenkäyntiä käräjätuomarille ja kysyin, että onko
oikeudenkäyntiväittämääni koskien syyttäjä Sulo Heiskarin
esteellisyyttä nimeäni todistajat kutstuttu oikeudenkäyntiin.
Käräjätuomari vastasi että ei ole. Eikä myöskään oltu
hankittu salaisia julistettuja asiakirjoja , jotka vaikuttavat
oikeudenkäynnin lpputulokseen ja joista minulla olisi ollut Euroopan
Ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisun 15.7.2003 perusteella ollut
oikeus lausua mielipiteeni. Minä katsoin, että oikeudenkäynti ei
ole oikeudenmukainen, koska käräjätuomari ja syyttäjä olivat
menetellyt vastoin lakia. Siksi en mennyt oikeudenkäyntiin ja olin
pyytänyt oikeudenkäynnin siirtoa. Siksi minut haettiin
oikeudenistuntoon minun oikeustajuni mukaan laittoman pidätyksen ja
putkan kautta.
Asiasta
on Kalajokiseudussa 23.11.2005 erittäin tärkeä kirjoitus otsikolla
Tappamisen meininkiä. Valitettavasti nyt kirjasto on kiinni enkä
voi käydä ottamassa kopiota tuosta kirjoituksesta
todistusaineistoksi oikeudenkäyniin.
Oikeudenkäynnissä
käräjätuomari kysyi syyttäjä Sulo Heiskarilta, että tunteeko
tämä itsensä esteelliseksi ja syyttäjä vastasi ettei tunne.
Olen
toimittanut Oulun poliisille kopiot 48 miljoonan markan salatuista
pantatuista kiinnityksistä. Valitettavasti minulla nyt ei ole varaa
ostaa edes monistuspaperia, että voisin toimittaa nuo asiakirjat
Oulun käräjäoikeuteen. Pyydän Oulun poliisia toimittamaan noista
asiakirjoista kopiot Oulun käräjäoikeuteen käräjäuomari Markku
Hämäläiselle ensi tilassa.
Erkki
Aho
Merenojantie
9 B 16
85100
Kalajoki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti