lauantai 26. maaliskuuta 2022

SU 27.03.2022 Rauhan raja

 




Suomen päättäjien eli eduskunnan, hallituksen ja tasavallan presidentin tulee tehdä ratkaisu, jolla he turvaavat suomalaisten turvallisuuden nyt ja tulevaisuudessa. Suomella on pitkä yhteinen raja Venäjän kanssa. Meidän tulee ottaa huomioon omissa ratkaisuissamme myös Venäjän näkemykset. Suomalaiset haluavat, että Suomen ja Venäjän raja on rauhan raja. Suomi ei tule eikä Suomen aluetta tulla käyttämään hyökkäyssotaan Venäjää vastaan. Nato on Suomen turvallisuus ratkaisu. Valitettavasti Suomen perustuslain 94 § ja Naton 5.artikla ovat ristiriidassa keskenään.


94 §

Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen

Eduskunta hyväksyy sellaiset valtiosopimukset ja muut kansainväliset velvoitteet, jotka sisältävät lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä tai ovat muutoin merkitykseltään huomattavia taikka vaativat perustuslain mukaan muusta syystä eduskunnan hyväksymisen. Eduskunnan hyväksyminen vaaditaan myös tällaisen velvoitteen irtisanomiseen.

Kansainvälisen velvoitteen tai sen irtisanomisen hyväksymisestä päätetään äänten enemmistöllä. Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on kuitenkin hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. (4.11.2011/1112)

Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita.


Naton 5. artikla on Naton perustamissopimuksen artikla, joka määrittää jäsenvaltioiden velvoitteen puolustaa muita jäsenvaltioita. Sen mukaan aseellinen hyökkäys Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa jotakin Naton jäsenvaltiota vastaan katsottaisiin hyökkäykseksi kaikkia liiton jäsenvaltioita vastaan. Naton 4. artikla määrää, että näistä velvoitteista maat neuvottelevat keskenään.

Viidennen artiklan perusteella koko puolustusliiton historiassa on myönnetty vain yksi turvallisuustakuu. Sen jäsenvaltiot myönsivät Yhdysvalloille vasta sen jälkeen, kun terrori-iskut 11. syyskuuta 2001 tuhosivat kaksi World Trade Centerin tornia sekä osan Pentagonia.

Artikla 5 ei kuitenkaan johtanut Nato-operaatioon. Yhdysvallat aloitti operaation al-Qaida -verkostoa vastaan Afganistanissa johtamansa 49 valtion koalition voimin.

Joulukuussa 2001 YK päätti perustaa ISAF (International Security Assistance Force) -rauhanturvaoperaation, joka alkoi tammikuussa 2002. YK luovutti ISAF:in johtovastuun Natolle 11.10.2003. Tämä ei liity Artiklaan 5.

Euroopan unionin jäsenvaltiot ovat neuvotelleet Lissabonin sopimuksessa Naton 5. artiklaa velvoittavammasta turvallisuustakuusta, jossa maat sitoutuvat antamaan kaikkea käytettävissä olevaa apuaan toiselle Euroopan unionin jäsenvaltiolle. Lissabonin sopimus on ratifiointivaiheessaan allekirjoitettuna.

Suomeen ei tule perustaa Nato-tukikohtia eikä Suomen tule ottaa vastaan Nato-sotilaita muuta kuin sotaharjoituksen ajaksi. Siis ei pysyvää lupaa Nato-sotilaille. Suomen tulee itse pitää sellaiset puolustusvoimat, että pystymme turvaamaan oman alueemme. Jos Venäjä hyökkää Suomeen niin silloin Suomen aluetta voidaan käyttää hyökkäyksen torjumiseen.


Suomen on Nato-hakemuksen käsittelyn ajaksi on hankittava tarvittavat turvallisuustakuut muilta valtuutetuilta ja sopia asiat myös Venäjän kanssa. Ne takuut tulevat muilta EU-mailta sekä Pohjoismailta sekä Englannilta ja USA:lta.


Putin häviää Ukrainan sodan


On enemmän kuin todennäköistä, että Putin häviää Ukrainan sodan. Venäjän sotajoukkojen psyykkinen kestävyys on lopussa, koska kylmä ja nälkä vaivaavat sotajoukkoja. Lännen massiivinen kalustoapu Urainalle merkitsee sitä, että venäläissotilaiden asema käy kestämättömäksi. Kuoleman pelko on aina läsnä.

Sodan kulminaatiopiste on saavutettu. Osa venäläissotilaita voi antautua vapaaehtoisesti säilyttääkseen henkensä. Lähipäivät tulevat olemaan venäläisille sotilaille äärimmäisen vaikeita.

Vaikeaa tulee olemaan myös Ukrainan siviileillä, koska Putin käy psykologista sotaa pommittamalla siviilejä. Putinillakaan ei tule olemaan helppoa, sillä oman lähipiirin rivit rakoilevat ja Venäjän kansaakaan ei voida pitää uutispimennossa loputtomiin. Ukrainalaiset odottavat sodan loppumista ja Ukrainan voittoa sodassa. Ukraina on hyväksyttävä EU:n jäseneksi.


Rauhanehdoista on sovittava


Ukrainan ja Venäjän sotaa ei ratkaista näiden kahden maan rauhanneuvotteluissa. Venäjä on tunnustettava vuoden 1991 rajat eli Krimin alue ja Dombasin alue ovat osa Ukrainaa. EU-maiden joukkoueiden on taattava Krimin alueen ja Dombasin alueen rauhanomainen kehitys tulevaisuudessa.

Putin on hankkinut väitetyn 160 miljardin omaisuuden omilla keinoillaan. Nämä varat ja kaikki Venäjän valtion ja oligarkkien jäädytetyt varat on käytettävä Dombasin alueen ja Krimin alueen jälleen rakentamiseen ja kehittämiseen. Ukrainan ja Venäjän rajasta on tultava rauhan raja.


Putinin tulevaisuus


Putinin ja Venäjän päättäjien on päätettävä Putinin tulevaisuudesta. Putin on menettänyt Lännen ja EU:n luottamuksen. Niin kauan kuin Putin on Venäjän johdossa Venäjä pysyy eristettynä ja lähenee Pohjois-Korean tilannetta. Venäjä tarvitsee uuden johdon ja Venäjän kansalle on kerrottavat totuus Putinin toimista. Venäjän kansaa on tietoisesti johdettu harhaan. Meidän ei tule jättää venäläisiä yksin. Meidän on autettava venäläisiä kehittämään yhteiskuntaansa rauhanomaisesti ja demokraattisesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti