lauantai 4. heinäkuuta 2015

Skandaali pääministerin muotokuvasta

Kalajoella Tapion Tuvalla SiniSivellin Galleriassa voi käydä tutustumassa taitelija Markku Hakolan maalaamaan pääministeri Juha Sipilän muotokuvaan. Muotokuva on verhon peitossa, mutta verhoa raottamalla taideteos paljastuu. Taitelija Markku Hakola on Suomen paras muotokuvamaalari.


Rautiolaissyntyinen Kalajoen kaupunginvaltuutettu Erkki Aho esitti keväällä Raution kylätoimikunnan puheenjohtajalle Alpo Murtoniemelle, että Rautio-päivien yhteydessä kesällä 2015 paljastatetaan pääministeri Juha Sipilä muotokuva sekä rautiolaisten tohtoreiden muotokuvia. Tarkoitus oli että pääministerin muotokuvan paljastus olisi ollut yksi Rautio-viikon päätapahtumista. Asiasta sovittiin ja luonnollisesti kumpikin osapuoli pitää kiinni siitä mitä on sopinut ja vastaa siitä. Ulkopuolisten mielipiteen ei saa vaikuttaa lopputulokseen. Erkki Aho tilasi taiteilija Markku Hakolalta Juha Sipilän muotokuvan

Pääministeri Juha Sipilän muotokuva

ja taitelija Tanja Luukkoselta rautiolaisten tohtoreiden muotokuvat

Lisäksi kaupunginvaltuutettu Erkki Aho halusi tuoda Raution Nuorisoseuralle Juha Sipilän muotokuvan paljastutilaisuuteen Rautioon liittyvät muutkin taideteokset kuten esim. opettaja Osmo Tokolan muotokuvan
Opettaja Osmo Tokolan muotokuva

Eljas Simojoen muotokuvan
Eljas Simojoki – isänmaallinen mies


ja äitinsä Saima Ahon muotokuvan

Rautio-aiheeseen liittyy myös taiteilija Oma Orellin maalaus Raution kirkosta

sekä Leo Takalon valmistamat pienoismallit Raution pappilasta

Arno Anthoni piileskeli Raution pappilassa


ja Kalajoen Apteekista
 Kalajoen apteekin talon Pariisin kirjeenvaihtaja Helena Petäistö aikoo pystyttää Rautioon.
Helena Petäistö

Lisäksi Erkki Aho olisi hallunnut tuoda tilaisuuteen taitelija Heimo Sovan taideteoksen Tukkilaiset. Kirjailija Teuvo Pakkalahan kirjoitti aikanaan Tukkjoella näytelmän Siipojoen uitoista Kalajoella. Tukkijoella näytelmä on Suomen suosituin kesäteatteriesitys.
Taitelija Heimo Sovan maalaus Tukkijoella

Lisäksi Erkki Aho olisi halunnut tuoda esille Sulevi Juhola tutkimukset Pähkisaaren rauhan rajasta A3-kokoisena historiatauluna.

sekä kaksi A3-kokoista historiataulua, jotka kertovat Isosta vihasta Kalajoella

Nämä kaikki teokset liittyvät Erkki Ahon Kalajoki-näyttelyyn.
Kalajoki-näyttely

Erkki Aho sai postista Rautio-viikon ohjelman
ja ihmetteli miksei ohjelmassa ole pääministeri Juha Sipilän muotokuvan paljastustialaisuutta. Aho laittoi Raution kylätoimikunnan puheenjohtajalle Alpo Murotoniemelle sähköpostia ja sai vastaukseksi, että ”tuossa muutamien kanssa oli juttua ja siinä todettiin, että sen esilletuominen pitää valmistella ja tiedottaa paremmin.....”

Siis Suomen parhaimman muotokuvamaalarin Markku Hakolan maalaama taideteos pääministeri Juha Sipilästä ei kelvannut rautiolaisille, vaikka pääministerin isä ja äiti ylisti maalausta erinomaiseksi.

Minulle rautiolaisten käytös oli suuri pettymys, mutta arvasin mistä kenkä puristaa. Asialla oli eräs kaupunginvaltuutettu, joka lyö aina, kun mahdollista kapuloita rattaisiin, kun on Raution kehittämisestä kysymys.

Pääministerin isä ja äiti sekä setä ja tämän vaimo kävivät Tapion Tuvalla ihastemalla muotokuvaa pääministeristä. Taiteilija Markku Hakolan mukaan TYKKÄSIVÄT TODELLA PALJON! Isä oli sanonut: “Me kyllä viemme terveiset mitä olemme nähneet” Kiittelivät kovin kaikki lähtiessään.

Rautio-päivillä ei esitetty Suomen parhaimman muotokuvamaalarin erittäin korkeatasoista maalausta pääministeri Juha Sipilästä ja tämän mummolasta, vaan muotokuva on Tapion Tuvalla taiteilija Markku Hakolan SiniSivellin Galleriassa ”peiton alla”.

Aho on laatinut oman suunnittelmansa Raution kehittämisestä, johon myös Kalajoki-näyttely sijoittuu

Nyt kaupunginvaltuutettu Erkki Aho on saanut huomata, että rautiolaiset eivät halua Erkki Ahon palveluksia ja siksi Kalajoki-näyttely siirtyy tuntemaan paikkaa odottammaan korkeimman oikeuden

ja korkeimman hallinto-ooikeuden päätöstä

Erkki Ahon sydäntä ja sielua on tarpeeksi raastettu Kalajoen kaupungin ja Suomen valtion rikollisilla toimilla, joten Erkki Aho ei enää halua alistua kylätappeluihin. Kalajoki-näyttely on ollut eräänlaista terapiaa epäinhimillisessä oikeustaistelussa. Kalajoki-näyttelyyn en ole saanut yhteiskunnan tukea eikä apuja lähiomaisilta eikä Kalajoki-näyttely ole saanut ansaitsemaansa arvosta. Nyt on ratkaisujen aika, niin oikeustaistelussa kuin muissakin asioissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti