maanantai 16. syyskuuta 2024

MA 16.09.2024 Vaaran vuodet-kirja täydentää valtiopetoksen todistusaineistoa

 


Minulla on laaja n. 2000 kirjaa historian kirjastossa, jossa pääosa on pankkikriisiä ja siihen liittyvää valtiopetoksen historiaa käsittelevää kirjallisuutta. Kävin tänään kirjastossa ja lainasin sieltä kirjan Vaaran vuodet - muistelmia ja päiväkirjamerkintöjä vuosilta 1991 – 1995. 978-952-299-032-7. Kirjan ovat toimittaneet Iiro Viinanen ja Kalle Heiskanen. Suosittelen kirjan lukemista.

Päiväkirja kertoo tapahtumista noilta vuosilta ja valottaa asioiden taustoja. Vuoden 1992 havainnot eivät ole päiväkohtaisia, mutta kertoo kuitenkin totuuden Suomen valtion silloisesta talouspollitiikasta – Suomi oli vapaassa pudotuksessa. Viinanen kirjoittaa ”Vuosi 1992 oli hirvittävä. Mutta tiesin, että seuraava vuosi tulee olemaan vielä vaikeampi.”

Historian blogistani löytyy tarkempia tietoja vuoden 1992 tapahtumista esim.

Vuosi 1992 – Salaiseksi julistettu SSP-sopimus – ns. Koiviston konklaavi

https://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/vuosi-1992-salaiseksi-julistettu-ssp.html


Vaaran vuodet kirjan päivitys 22.10.1993 Iiro Viinanen:

Klo 7.00 pääjohtajat luonani. Yritämme rakentaa saneerauksen velkasaneerauksen päälle eli laittaa EKA:n paloiksi. SSP:n hallintoneuvostossa Esko ja IV. Tylyjä ilmeitä riittää. Aluksi Esko koettaa rauhoitella, mutta joutuu lähtemää vierailulla olevan Venäjän valtiovarainministerin Feodorovin tapaamiseen ja minä jään panttivangiksi. Seuraavaksi H. Koivisto esitelmöi ja silminnähden saa kaikki ärsyyntymään. Pyydän kesken kaiken puheenvuoron tilanteen meinatessa karata käsistä ja sanon tiukkasävyisesti: ” Kuvitteletteko omistavanne tämän pankin, puheet tuntuvat sen suuntaisilta. Pankin omistaa nyt valtio ja pankkiin on uhrattu jo yli 33 miljardia markkaa, omaisuudenyhtiöön 30 miljardia, ja lisää vaaditaan 6-8 miljardia ja te vielä yritätte määrätä. Päätös on tehtävä hallituksen tahdon mukaan ja se tehdään joka tapauksessa, päätätte te mitä tahansa. Jos ette päätä niin kuin sanon, vaihdan koko hallintoneuvosto omiin miehiin ja kahden viikon päästä asiat ovat haluamallani tolalla.”

Reuters: Neljä suomalaispankkia ostaa Säästöpankki Suomen terveet osas 5,6 miljardilla markalla. Valtiovarainministeri Iiro Viinasen mukaan kyseessä on Suomen suurin yksityistämishanke.


Olen kirjoittanut useita blogikirjoituksia vuosien 1992-1993 asioista. Todellisuudessa Säästöpankkisopimuksessa oli kysymys Suomen suurimmasta omaisuudenryöstöstä.


Koiviston konklaavi: suomalaisten ryöstäminen ja oikeusmurhat – Suomiko oikeusvaltio?

https://mvlehti.net/2019/07/30/koiviston-konklaavi-ja-suomalaisten-joukko-oikeusmurha-siis-suomiko-oikeusvaltio/


KE 08.02.2023 Valtiopetos ja yrittäjien murhat eivät vanhene koskaan

https://kalajokinen.blogspot.com/2023/02/ke-08022023-valtiopetos-ja-yrittajien.html


SU 19.03.2023 Pelasta Suomi rikollisten käsistä!

https://kalajokinen.blogspot.com/2023/03/su-19032023-pelasta-suomi-rikollisten.html


Pankkikriisi

https://pankkikriisi.blogspot.com/


Oikeuslaitos ja poliisi

https://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/


Näin toimii lestadiolaiset poliisit:

TI 15.12.2020 poliisi, tutkija Pekka Niskakangas, poliisi tutkinnanjohtaja Hannu Mensonen, poliisi tutkinnanjohtaja Tiina Sarparanta

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/12/ti-15122020-poliisi-tutkija-pekka.html



Erkki Rankaviita - Virsi 440

https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

sunnuntai 15. syyskuuta 2024

SU 15.09.2024 Suomen valtion talouden pelastaminen

 

Erkki Aho

Uusi tyly arvio: Hallitukset ottavat neljässä vuodessa velkaa 56 miljardia euroa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d616e338-ee5c-43b0-914f-53d8c1ad0a01

Valtiovarainministeriö (VM) on julkistanut ehdotuksensa valtiontalouden kehyksiksi. VM:n kehysehdotuksessa valtiontalouden alijäämän arvioidaan olevan 12,9 miljardia euroa vuonna 2025, mikä on 1,5 miljardia euroa enemmän kuin vuodelle 2024 on budjetoitu.

VM:n viime syksyn kehyspäätöksessä valtiontalouden vuoden 2025 alijäämäksi arvioitiin 12,7 miljardia euroa, eli arvio alijäämästä on kasvanut syksystä 200 miljoonaa euroa. Valtiontalouden kuluvan vuoden alijäämä on tällä hetkellä 11,44 miljardia euroa.

Verrattuna syksyn 2023 kehyspäätökseen valtiontalouden tasapainoa on heikentänyt etenkin verotuloarvioiden aleneminen. Menoja kasvattavat muun muassa hyvinvointialueiden arvioitua suurempi alijäämä ja sen vaikutus hyvinvointialueiden valtionrahoitukseen, VM:n tiedotteessa todetaan.

Hyvinvointialueiden valtion rahoitus on 26,5 miljardia euroa vuonna 2025. Hyvinvointialueiden rahoituksen taso nousee edelliseen kehyspäätökseen verrattuna 2,1 miljardia euroa. VM:n mukaan muutos aiheutuu erityisesti rahoituksen jälkikäteistarkistuksesta ja vuoden 2025 indeksikorotuksesta.

VM:n mukaan menoja alentavat kuntien peruspalveluiden valtionosuuksien supistuminen vuoden 2024 täydentävään talousarvioon sisällytetyn sote-siirtolaskelman tarkentumisen myötä sekä joidenkin määrärahojen tarvearvioiden pieneneminen.

VM:n mukaan hallitusohjelman mukaiset uudistukset ja menosäästöt pienentävät vuoden 2025 menoja noin 0,5 miljardia euroa vuoteen 2024 verrattuna.


Mielestäni näin ei voida jatkaa, vaan on tehtävä rajuja muutoksia asian tilan korjaamiseksi. Näkemykseni on se, että


  1. Suomessa on 309 kuntaa. Suomeen on perustettava 100-120 pientalousaluetta jolloin talousalueen kuntien palvelut yhdistetään pientalousalueen palveluiksi.

  2. Erikoissairaanhoidosta vastuu siirretään Suomen valtiolle. Palvelualueita ei laskuteta erikoissairaanhoidosta.

  3. Perusterveydenhuollon vastuu siirretään pientalousalueille.

  4. Hyvinvointialueet lakkautetaan.

  5. Vanhusten huolto keskitetään pientalousalueille, joihin rakennetaan vanhuksille palvelutaloja, joissa on sairaanhoitaja ja lähihoitajia sekä keittiö ja kuntosali. Palvelutalojen lisäksi vanhuksille rakennetaan palvelukeskuksia, jotka on tarkoitettu niille vanhuksille, jotka eivät enää pysty asumaan palvelutaloissa. Pientalousalueella on terveyskeskus vuodeosastoineen.

  6. Käynnistetään palvelutalojen ja palvelukeskusten rakentaminen pientalousalueille. Rakentamisen käynnistyminen vaikuttaa laajasti rakennusalan ja koko yhteiskunnan toimintaan työllistämillä suuren määrän ihmisiä rakennusalalla ja niitä palvelevissa yrityksissä.

  7. Tervehdytetään politiikkaa siten, että uudistetaan vaalirahalaki. Eduskuntavaaliehdokkaat voivat käyttää vaalikampanjaansa 25 000 euroa omia rahoja. Ulkopuolinen rahoitus kielletään. Kansanedustajien määrä vähennetään 100:aan kansanedustajaan.

  8. Puoluetuki lakkautetaan kokonaan.

  9. Yritystuet karsitaan minimiin. Yritysten toimintaedellytyksiä parannetaan valtion takauksilla.

  10. Verotuet karsitaan minimiin. Listaamattomien yritysten verotusta muutetaan yhdenvertaiseksi muiden yhtiöiden kanssa. Säätiöt verolle.

  11. Veronkierto estetään ja veroparatiisien käyttö kielletään ja estetään.

  12. Väliportaan hallinto puretaan kokonaan. Siis maakuntahallinto, hyvinvointialueet, aluehallintokeskukset ja ely-keskukset lopetetaan. Näistä vastuu siirretaan pientalousalueille.

  13. Ammattikoulutuksesta vastuu siirretään pientalousalueille.

  14. Työvoimapalvelut siirretaan pientalousalueiden vastuulle.

  15. Yrityspalvelut siirretään pientalousalueiden vastuulle.

  16. Maahanmuuttoa kiristetään ja lopetetaan haitallinen maahanmuutto. Suomi ei voi ollaa koko maailman sosiaalitoimisto. Lopetetaan jengirikollisuus.

  17. Vapautetaan apteekkiala kilpailulle, jolloin lääkkeiden hinnat laskevat. Poistetaan lääkkeiden arvonlisävero.

  18. Ylen toiminta ja rahankäyttö järkeistetään jolloin Yle-vero laskee.

  19. Valtioenemmistöisten yhtöiden palkat normalisoidaan eli lasketaan johtajien palkat pääministerin palkan tasolle.

  20. Eläkeläisten maksamat eläkerahat otetaan erityiseen valvontaan. Vehkeily eläkerahoilla estetään. Vakuutusrahojen sijoittamisessa kotimaiset kohteet etusijalle.

  21. Toteutetaan oikeushallinnon uudistus perustamalla perustuslakituomioistuin ja lakkauttamalla nykyisenkaltainen laillisuusvalvonta, hallinto-oikeudet sekä korkein oikeus.

  22. Ammattikoulutusta uudistetaan lyhentämällä ja tehostamalla koulutusta. Perusopetusta uudistetaan.

  23. Toteutetaan vauvasta vaariin-ohjelma lisäämällä koululiikuntaa kahdella viikkotunnilla sekä ottamalla terveyskasvatus opetusaineeksi. Tehostetaan yhteistyötä urheiluseurojen ja liikuntayritysten kanssa. Toteutetaan liikuntamahdollisuudet ja terveellinen ruoka myös vanhuksille.


torstai 12. syyskuuta 2024

LA 14.09.2024 Ylen rahoitus – poliitikkojen toiminta on naurettavaa

 

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila

Ylen parlamenttaarisen työryhmän toiminnalle nauravat aidanseipäätkin.

Laita lapsi asialle, mene itse perästä Mitä sananlasku tarkoittaa? Sananlaskun merkitys tai kuvaus: Tämä sanonta viittaa tilanteeseen, jossa joku pyytää tai kehottaa toista henkilöä hoitamaan jonkin tehtävän tai asian, mutta samalla kehottaa itseä menemään perässä. Sanonta kuvaa tilannetta, jossa henkilö siirtää vastuun tai työn toiselle, mutta joutuu silti pitämään kontrollin ja varmistamaan, että asia hoidetaan oikein tai halutulla tavalla. Parlamenttaarinen työryhmä ei pystynyt hoitamaan asiaa edes tyydyttävällä tavalla.


YLE sai valtiolta rahoitusta vuonna 2023 525,3 miljoonaa euroa. Viron ERR pärjää 42 miljoonalla eurolla. Mistä tämä johtuu? Ylen ylioppilaskoulutuksen saanut toimitusjohtaja saa kuukausipalkkaa 28400 euroa kuukaudessa ja kokonaispalkaksi luontaisetuineen tulee vuodessa 352 560 euroa.


Toimitus­johtaja Merja Ylä-Anttila leikkauksista: Yle saattaa joutua luopumaan MM-hiihdosta

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010694072.html



Yle aloittaa arabian- ja somalinkieliset uutiset

https://yle.fi/a/74-20110955



Ylen toimitusjohtajalle maksettiin entistä isompaa palkkaa – yli 28 000 e/kk ja bonukset

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010379680.html

Ylen toimitusjohtajan Merja Ylä-Anttilan kiinteä kokonaispalkka oli viime vuoden vuosikertomuksen mukaan luontoisetuineen 340 974 euroa. Koko vuodelle jaettuna kuukausipalkka oli siten 28 400 euroa. Edellisvuonna hänen kokonaispalkkansa oli 333 840 euroa, joten palkka nousi noin 7 100 euroa vuodessa.



Yle maksoi toimitusjohtaja Ylä-Anttilalle 352 560 euroa

https://www.iltalehti.fi/talous/a/6abad90a-3d14-4ccf-9fc1-443a6ade8f80



Seiska: Ylen uutis­päätoimittaja yhteisellä työmatkalla Ranskassa työpaikka­romanssinsa kanssa – ”Hän itse ehdotti lähtemistä”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010675680.html



Ylen päätoimittaja Riikka Räisäsen skandaali paisuu! Ex-vaimo tilittää Seiskalle: Riikka leimasi minut hulluksi

https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ylen-paatoimittaja-riikka-raisasen-skandaali-paisuu-ex-vaimo-tilittaa-seiskalle-riikka-leimasi-minut-hulluksi/1450349?sfnsn=mo



Kokoomuksen Wallinheimo maksatti Ylellä häämatkansa Pariisiin

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/64d47aff-4288-497b-8e9c-4bdb01f2d52a


Näin on toimittu

Yle-veroon pohjautuvan määrärahan osuus tuotoista oli 98,8 prosenttia. Vuonna 2022 kaikki tuotot olivat 514,1 miljoonaa euroa. Vuonna 2023 Ylen kaikki kulut olivat 525,3 miljoonaa euroa. Vuonna 2022 kaikki kulut olivat 517,1 miljoonaa euroa.

Ylen toimitusjohtajan, ylioppilas Ylä-Anttilan palkka luontoisetuineen oli viime vuonna 340.974 euroa. Lisäksi hän sai tulospalkkiota 21.528 euroa, joten kk-palkaksi tuli yli 30.200 euroa.


Suomenlahden eteläpuolella toiminta on kustannustehokkaampaa, sillä Viron yleisradioyhtiö ERR pärjää 42 miljoonan euron vuosirahoituksella. Hän huomauttaa, että jokainen veronmaksaja, Viron valtion budjetin kautta, maksaa vain 4,5 euroa vuosittain Viron yleisradioyhtiölle.

ERR:n pääjohtaja Erik Roose sanoo, että yleisö saa parhaan vastineen rahalle, koska vastine on viisi radioasemaa, neljä TV-kanavaa ja portaalit kolmella kielellä.



Yleltä leikataan lähivuosina 66 miljoonaa euroa

https://yle.fi/a/74-20111282

Parlamentaarinen työryhmä esittää, että Ylen rahoitusta vuosittain nostava indeksi jäädytettäisiin kolmeksi vuodeksi ajalle 2025–2027, liikenne- ja viestintäministeriö kertoo tiedotteessaan.

Käytännössä Ylen rahoitus on vuonna 2027 noin 47 miljoonaa euroa vähemmän kuin se olisi indeksikorotusten kanssa.

Ylen määrärahastaan maksama arvonlisävero siirrettäisiin nykyisestä 10 % verokannasta 14 % verokantaan vuoden 2026 alusta alkaen. Korotuksen vaikutus on noin 19 miljoonaa euroa vuodessa.

Yhteensä leikkaukset ovat lähivuosina 66 miljoonaa euroa.

Ylen pitää myös lisätä kotimaisten tuotantojen ostoja riippumattomilta tuottajilta. Ostoja tulee lisätä 15-20 % vuoteen 2030 mennessä.


Pauli Vahtera Vantaalta on kanssani samoilla linjoilla:

Yle-vero - poliitikkoja vedettiin höplästä kuin pässiä narussa

Yle-verosta on maksettu arvonlisäveroa 10 %, vuodesta 2026 alkaen 14 %.

Ensinnäkin Yle ei harjoita liiketoiminnan muodossa tavaroiden ja palvelujen myyntiä, joten se ei olisi arvonlisäverolain mukaan verovelvollinen. Valtion perimistä veroista ja maksuista ei yleensä makseta arvonlisäveroa. Miksi siis Ylen?

Kyseessä on temppu. Koska tempun avulla YLE saa vähentää kaikista ostoistaan 24 %:n veron. Näin Yle todellisuudessa maksoi viime vuonna arvonlisäveroa vain 5,3 miljoonaa euroa. Koska Ylen hankintoihin sisältyvä vero nousi syyskuussa 25,5 %:iin, tulevat vähennykset lisääntymään 3 miljoonaa euroa. Yle maksaisi arvonlisäveroa vuonna 2026 16 miljoonaa euroa enemmän kuin 2023. Myös kuluttajat joutuvat sopeuttamaan menonsa arvonlisäveron korottamiin hintoihin. Yle väittää veron vaikutukseksi 19 miljoonaa euroa.

Indeksijäädytyksen osuudeksi esitetään 47 miljoonaa euroa, mutta vasta 2027.

Ylen rahoitus 2024 nousee 11 miljoonaa euroa (2,1 %) indeksikorotuksen takia. Kesäkuun 2024 inflaatio vuositasolla on noussut 1,3 % eli Yle saa liian paljon korotetun tuoton.

Viime vuonna YLEn voitto oli 4,3 miljoonaa euroa. Tämä voitto on liikarahoitusta. Todellisuudessa YLE on saanut rahoituslaskelman mukaan 8,8 miljoonaa euroa enemmän tuloja kuin sillä on ollut kuluja ja investointeja vuonna 2023. Laskelmien erotus muodostuu lähinnä poistoista, jotka ovat suuremmat kuin tehdyt investoinnit. Ylen toimintaa kuten kaikkea julkista toimintaa kuvaa rahoituslaskelma paremmin kuin tuloslaskelma.

Julkisuudessa on esitetty 2025 leikkaukseksi 16 M€, 2026 55 M€ (sisältää arvonlisäveromuutoksen) ja 2027 66 M€. Kun luvuista vähennetään arvonlisäveromuutos, on indeksikorotuksen vaikutukseksi arvioitu 2,4 % kolmen vuoden aikana.

Ylen toimitusjohtaja puhuu 11 %:n leikkauksista. Vuosina 2025-27 kokonaisleikkaukset ovat Ylen tuotoista 7,7 %. Näin mikäli 2026 aidosti vähennetään Ylen rahoitusta arvonlisäveromuutoksen määrä 19 miljoonaa kahtena vuotena (2026-27).

Jos ei tehtäisi mitään ja Yle saisi vuosittain 2 %:n indeksikorotuksen Yle-veroon, olisivat 2025-27 ”leikkaukset” vain 6,1 %. No ei toimitusjohtaja valehtele tällä kertaa niin paljon kuin Sipilän hallituksen indeksijäädytyksistä esitti.

Toimitusjohtaja uhittelee, ettei hiihdon MM-kisoja korotusten takia näytetä. Rahaa kuitenkin riittää arabian- ja somalin kielisten uutisten esittämiseen. Ja Yle-johtajan lemmenlomaan.



keskiviikko 11. syyskuuta 2024

PE 13.09.2024 Onko Jan Vapaavuori todellinen syyllinen?


Suomi jäi ilman mitalia Pariisin olympialaisissa

https://selkosanomat.fi/urheilu/suomi-jai-ilman-mitalia-pariisin-olympialaisissa/

Suomen menestys Pariisin kesäolympialaisissa oli huono. Olympialaisisiin osallistui 57 suomalaista urheilijaa. Suomi ei kuitenkaan saanut kisoista yhtään mitalia. Suomi jäi ensimmäisen kerran kesäolympialaisissa ilman mitalia. Suomen olympiakomitean tavoite oli, että Suomi saa Pariisista kaksi mitalia. Ruotsi sai kisoista 11 mitalia, Tanska yhdeksän mitalia ja Norja kahdeksan mitalia.


Olympiakomitean hallitus

https://www.olympiakomitea.fi/tietoa-meista/mika-on-olympiakomitea/hallitus-ja-jasenet/


Huippu-urheilujohtaja Matti Heikkinen syrjään – Olympiakomitea on huolissaan

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/huippu-urheilujohtaja-matti-heikkinen-syrjaan/9006026#gs.egafhs


Kun asiaa tarkastellaan juridiselta kannalta, niin huippu-urheilujohtaja Matti Heikkisen ja laji- ja kisaohjelmien johtajan Leena Paavolainen erottamiselle ei ole juridisia perusteita. He ovat toimineet olympiakomitean hallituksen ohjeiden mukaan. Ei ole heidän syynsä jos suomalaiset urheilijat eivät saaneet mitaleja Pariisin olympialaisista. Käsitykseni mukaan kysymys on laittomista irtisanomisista. Todella ruma temppu ja juridisesti mielenkiintoinen tapaus. Kansalaisella pitää olla oikeusturva. Erottamisen syyt pitää perustella. Kysymys on perustuslain vastaisesta toiminnasta. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.


Todellinen syyllinen suomalaisten urheilijoiden mitalittomuuteen Pariisin olympialaisista on Suomen olympiakomitea ja ennen kaikkea sen puheenjohtaja Jan Vapaavuori. Suomen olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuoren olisi tullut kantaa vastuunsa ja pyytää eroa tehtävästään.


Asia olisi pitänyt korjata siten, että perustetaan kokonaan uusi huippu-urheiluyksikkö, johon valitaan sellaisia urheilijoita, joilla on todelliset mahdollisuudet voittaa kultamitali Los Angelesin olympialaisissa vuonna 2028. Panostetaan heidän valmennukseen ja toimintaedellytyksiin niin, että tavoite on mahdollista saavuttaa.

Kommentti: Tämän takia Matti Heikkinen sai potkut – sisä­piiristä paljon­puhuvia lausuntoja

https://www.is.fi/urheilu/art-2000010692331.html

Matti Heikkisen työ huippu-urheilu­johtajana loppuu: näin paljon se maksaa ”kunnan­johtaja­mittarilla”

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010692505.html

Näkökulma: Jan Vapaavuori menetti uskottavuutensa – Tuoreet sanat kuulostavat irvokkailta

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/89fc917d-5e7d-427b-b76e-01a0af9e8998

Yleisurheilupomolta kovaa kritiikkiä Olympiakomitean johdolle lähtöpasseista – ”Mentiin takapuoli edellä puuhun”

https://yle.fi/a/74-20111277

tiistai 10. syyskuuta 2024

TO 12.09.2024 Jo vääryys vallan saapi - virsi 440


Erkki Rankaviita - Virsi 440

https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo


Näin toimii lestadiolaiset poliisit:

TI 15.12.2020 poliisi, tutkija Pekka Niskakangas, poliisi tutkinnanjohtaja Hannu Mensonen, poliisi tutkinnanjohtaja Tiina Sarparanta

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/12/ti-15122020-poliisi-tutkija-pekka.html


Tässä on selostus Rovaniemen hovioikeuden tietoisesta rikollisesta toiminnasta_


KE 25.08.2021 Vastaus hovioikeudenneuvokselle

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/08/ke-25082021-vastaus-hovioikeudenneuvoks.html


Tässä on todistusaineisto Rovaniemen hovioikeuden ja Suomen valtion rikollisesta toiminnasta.

PE 20.08.2021Rovaniemen hovioikeuden presidentti

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/08/pe-20082021rovaniemen-hovioikeuden.html


Kun poliisi ei tutki, eikä syyttäjä syyttäjä, eikä oikeuslaitos ota käsiteltäväkseen ja laillisuusvalvonta ei huomaa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan niin kysymys on

myös tästä rikoksesta:


Kysymys on muun muassa tästä rikoksesta


Rikoslaki 11 luku 4 § (11.4.2008/212)
Törkeä rikos ihmisyyttä vastaan

Jos rikoksessa ihmisyyttä vastaan
1) rikos kohdistuu suureen joukkoon ihmisiä,
2) rikos tehdään erityisen raa’alla, julmalla tai nöyryyttävällä tavalla taikka
3) rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai järjestelmällisesti
ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava
törkeästä rikoksesta ihmisyyttä vastaan vankeuteen vähintään kahdeksaksi vuodeksi tai elinkaudeksi.
Yritys on rangaistava.


9 a § (4.12.2009/990)

Kidutus

Jos virkamies aiheuttaa toiselle voimakasta ruumiillista tai henkistä kärsimystä
1) saadakseen hänet tai muun henkilön tunnustamaan tai antamaan tietoja,
2) rangaistakseen häntä jostakin hänen tai jonkun muun tekemästä tai tekemäksi epäillystä teosta,
3) pelotellakseen tai pakottaakseen häntä tai muuta henkilöä tai
4) rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, seksuaalisen suuntautumisen, perimän, vammaisuuden, terveydentilan, uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella,
hänet on tuomittava
kidutuksesta vankeuteen vähintään kahdeksi ja enintään kahdeksitoista vuodeksi sekä lisäksi viraltapantavaksi.
Kidutuksesta tuomitaan myös virkamies, joka nimenomaisesti tai hiljaisesti hyväksyy alaisensa tai muutoin tosiasiallisessa määräysvallassaan ja valvonnassaan olevan henkilön 1 momentissa tarkoitetun teon.
Yritys on rangaistava.
Tämän pykälän virkamiestä koskevia säännöksiä sovelletaan myös julkista luottamustehtävää hoitavaan henkilöön ja julkista valtaa käyttävään henkilöön sekä viraltapanoseuraamusta lukuun ottamatta julkisyhteisön työntekijään ja ulkomaiseen virkamieheen.


Koiviston konklaavi: suomalaisten ryöstäminen ja oikeusmurhat – Suomiko oikeusvaltio?

https://mvlehti.net/2019/07/30/koiviston-konklaavi-ja-suomalaisten-joukko-oikeusmurha-siis-suomiko-oikeusvaltio/


KE 08.02.2023 Valtiopetos ja yrittäjien murhat eivät vanhene koskaan

https://kalajokinen.blogspot.com/2023/02/ke-08022023-valtiopetos-ja-yrittajien.html


SU 19.03.2023 Pelasta Suomi rikollisten käsistä!

https://kalajokinen.blogspot.com/2023/03/su-19032023-pelasta-suomi-rikollisten.html


27.05.2023 Erkki Aho 73 vuotta – Olen syytön

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/27052023-erkki-aho-73-vuotta.html


SU 09.06.2024 Erkki Ahon taidenäyttely

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/06/su-09062024-erkki-ahon-taidenayttely.html


Rikokset eivät ole vanhentuneet, koska valtiopetos ei vanhene koskaan eikä myöskään yrittäjien murhat. Ulosotto pitää muutoinkin rikokset avoimena Markku Kosken ja Mikko Kovalaisen sekä käräjätuomari Sarianne Ervastin osalta. Kidutusrikos jatkuu yhä.


Minä, Erkki Aho, olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion, mikä muutetiin ehdonalaiseksi ja yhden 5 kuukauden vankeustuomion, mikä muutettiin ehdonalaiseksi sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana yli 26 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. Minä en ole saanut esteetöntä rikostutkintaa eikä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 28 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja minä on joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Minä joutunut hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Minä olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään ja korkeaan verenpaineeseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni ja on edelleenkin hengenvaarallisen korkea. Sairastuin diabetekseen. Minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Tämä on minulle äärettömän raskas ja vaikea asia.

Olen joutunut Suomen valtion 28 vuoden kidutuksen kohteeksi ja Kalajoen kaupungin 40 vuoden syrjinnän kohteeksi. Olen edelleen ulosoton kohteena , mikä pitää rikokset avoimena ja olen edelleen kidutuksen kohteena, mikä on ihmisoikeusrikos.


Taiteilija Olga Markova-Orellin maalaus PR-talojen toiminnasta.

Maalaus PR-Talojen toiminnasta

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/maalaus-pr-talojen-toiminnasta.html


Taiteilija Rositsa Tanchevan karikatyyrimaalaus presidentti Mauno Koivistosta.

Mauno Koivisto – tasavallan presidentti – valtiopetoksen tekijä

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/mauno-koivisto-tasavallan-presidentti.html


Taiteilija Rositsa Tanchevan karikatyyrimaalaus pääministeri Esko Ahosta vuoden 1993 tilanteesta


Pääministeri Esko Aho ja SSP-sopimus

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/paaministeri-esko-aho-ja-ssp-sopimus.html


Taiteilija Rositsa Tanchevan karikatyyrimaalaus presidentti Tarja Halosesta ja Venäjän johtaja Vladimir Putinista.


Tarja Halonen tasavallan presidentti

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/tarja-halonen-tasavallan-presidentti.html


MA 01.07.2024 Virtuaalinen taidenäyttelyni on avoinna ympäri vuorokauden

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/06/ma-01072024-virtuaalinen.html


MA 19.08.2024 Oikeusjärjestelmän uudistaminen

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/08/ma-19082024-oikeusjarjestelman.html

Suomen valtio säästää satoja miljoonia euroja jos Suomessa uudistettaisiin oikeus- ja poliisijärjestelmä.


LA 17.08.2024 Miksi Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta?

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/08/la-17082024-miksi-suomessa-ei-ole.html



Jos Suomen perustettaisiin perustuslakituomioistuin, niin silloin voitaisiin lakkauttaa nykyisenkaltainen kaksinkertainen laillisuusvalvonta, korkein oikeus ja hallinto-oikeudet. Suomessa olisi sen jälkeen vain käräjäoikeudet, hovioikeudet ja perustuslakituomioistuin.

Todisteet Suomen valtion viranomaisten ja kansanedustajien rikollisesta toiminnasta seuraavat asiat:

SU 11.08.2024 Maalaukset ja muotokuvapiirrokset todistusaineistoineen todistavat syyttömyyteni

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/08/su-11082024-maalaukset-ja.html


Pankkikriisi

https://pankkikriisi.blogspot.com/


Oikeuslaitos ja poliisi

https://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

LA 03.08.2024 Pääministerin rehellisyys ja Kokoomuksen luotettavuus

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/08/la-03082024-paaministerin-rehellisyys.html


Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja Erkki Aho Kalajoella Ostoskeskus Loistossa.


Suomi on rikollisten käsissä. Kansanedustajat ja ministerit ovat kiinnostuneita vain omasta edustaan. Virkamafia jyllää. Rikollisille on annettu syytesuoja. Suomi on kaukana oikeusvaltiosta.

KE 11.09.2024 Kalajokiset herätys!


JEDU

https://jedu.fi/

Käyntiosoite
Maliskyläntie 2
85500 Nivala

Postiosoite
PL 72
85501 Nivala


Kalajoen sivistyslautakunta ja Kalajoen valtuutetut nukkuvat Ruususen unta. Stephen Kingin kirja kertoo Ruususen unesta. Pian naisten nukahtamisen jälkeen alkoi uskomattoman nopea yhteiskunnan romahtaminen. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Kalajoen päättäjät nukkuvat Ruususen unta. Ensin tuhottiin Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosasto ja nyt on aloitettu ammattikoulujen opetuksen keskittäminen. Onneksi tällä kertaa kalajokisia tyydyttävällä tavalla.



Kirjoitin SU 01.09.2024 JEDUN ja Arteman toiminnasta näin:


SU 01.09.2024 Kalajoen kaupunki ja JEDU – surkeaa

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/08/su-01092024-kalajoen-kaupunki-ja-jedu.html

Kalajoen kaupunki ei voi päättää JEDU:n Arteman toimipisteen kehittämisestä, sillä toiminnan kehittämisen jarruna ovat muut JEDUn kunnat. Kuntien välinen kilpailu ammattikoulutuksessa on erittäin kovaa. Siksi Kalajoen Arteman asema on epävarmalla pohjalla. Sen kehittämisestä päättävät ulkopuoliset eli muiden kuntien edustajat. Kalajoen kaupunki joutuu nyt luopumaan Koulukampus-hankkeestaan JEDU Arteman kanssa. Järkyttävää oman edun tavoittelua JEDUN kunnilta.

Olen edelleen sitä mieltä, että Kalajoen pientalousalueen perustaminen olisi erittäin tarpeellinen ja hyvä asia. Kalajoen pientalousalueena muodostaisivat Kalajoen kaupunki, Alavieskan kunta, Merijärven kunta ja Pyhäjoen kunta. Silloin voisimme taata Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston vähintäänkin 46 paikan toiminnan edellytyksenä se, että Suomen valtio vastaisi erikoissairaanhoidosta. Siis palattaisiin entiseen toimintaan perusterveydenhuollon osalta. Siihen kuuluvat palvelukodit ja palvelukeskukset vanhuksille. Myös Artema palautettaisiin takaisin Kalajoen pientalousalueen hoidettavaksi. Silloin voitaisiin kouluttaa oppilaita pientalousalueen yritysten ja palvelukotien, palvelukeskusten ja terveyskeskuksen tarpeisiin. Kalajoen kristillinen opisto olisi keskeinen opetuspaikka hoitohenkilöstön koulutuksessa.  Lisäksi voitaisiin järjestää työvoimapalveluiden ja yrityspalveluiden toiminta yhteistyöksi Arteman kanssa.


Jedun pienten koulutusalojen jatkosta päätetään tiistaina — Heikosti opiskelijoita vetäviä linjoja aiotaan keskittää, katso lista esityksistä

https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/jedun-pienten-koulutusalojen-jatkosta-paatetaan-tiistaina-heikosti-opiskelijoita-vetavia-linjoja-a


Kävin Kalajoen kirjastossa lukemassa Keskipohjanmaa-lehden ja siinä kerrottiin Kalajoen Arteman osalta seuraavia tietoja:

  • kone-ja tuotantotekniikan perustutkinto jatkuu Kalajoen Aremassa

  • luonto- ja ympäristöalan tutkinto siirtyy Haapavedelta matkailualan tutkinnon yhteyteen Kalajoen Artemaan

  • puualan perustutkinnon lähiopetusta tarjotaan vain Kalajoella elokuusta 2025 alkaen Haapavedeltä ja Piippolasta koulutus lakkaa

  • rakennusalan perustutkintokoulutus jatkuu Kalajoella, jos oppivelvollisia on vähintään 10 kappaletta

  • taideteollisuusalan perustutkinto, sisustusrakentaminen keskitetään Kalajoelle, Pippolasta linja loppuu

  • Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus keskitetään Nivalaan, Ylivieskaan ja Kalajoelle.


Tällä kertaa Kalajoen Artema selvisi hyvin vähillä muutoksilla, mutta on varauduttava siihen, että aina ei käy näin.


Olen kirjoittanut TE-palveluiden järjettömästä uudistuksesta. Jos Kalajoen päättäjät olisivat ajatelleet kalajokisten etua niin olisi voimakkaasti puolustettu Kalajoen Arteman asioita ja Kalajoen yritysten sekä Arteman välistä yhtestyötä, johon olisi kytketty Kalajoen työövoima ja yrityspalvelut. Nyt tehtiin sellainen uudistus, mikä voi tuhota Kalajoen itsenäiset työvoimapalvelut kokonaan.


TE-palvelut 2024 -uudistus

https://tem.fi/te-palvelut-2024-uudistus

Ei kannettu vesi kaivossa pysy.


Erkin kommentti:

TI 03.09.2024 Siirretään paskaa toisesta kädestä toiseen käteen. Onko siinä mitään järkeä?

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/09/ti-03092024-siirretaan-paskaa-toisesta.html


Tässä YLE:n hyvä juttu

Hyvässä uskossa

https://yle.fi/a/74-20097975


Lue lisäksi Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakennushanke

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hanhikivi_1_-ydinvoimalan_rakennushanke


Hanna Halmeenpää

Kalajoen vt.ympäristötarkastaja Riku Halmeenpää oli vapaa-aikanaan lausunut epäilevän mielipiteen Pyhäjoen ydinvoimahankkeesta. Siksi hänen työsuhdettaan ei jatkettu Kalajoen kaupungin kanssa määrä-ajan jälkeen. Rikusta tuli Pyhäjoen ydinvoimalan ensimmäinen uhri.


Kalajoen kaupunginvaltuusto käsitteli suljettujen ovien sisällä osallistumista Pyhäjoen ydinvoimahankkeeseen. Valtuutetut olivat sitä mieltä, että kalajokisten veroeuroja ei ole syytä laittaa Pyhäjoen ydinvoimalaan. Kalajoen kaupunginjohto ja muut alueen kunnanjohtajat olivat kuitenkin tehneet asioita, joita ei ole vieläkään julkaistu.


Kalajoella varauduttiin ydinvoimalan tuloon. Ajateltiin, että Pyhäjoelle tulee parhaaseen ydinvoimalan rakentamisaikaan n. 4000 venäläistä rakentajaa. Osa tulee perheineen. Pidettiin luonnollisena että Kalajoelle tulee asumaan ainakin 1000 venäläistä – osa perheineen. Varauduttiin siihen, että Kalajoen kaupunki järjestää tilat venäläiselle koululle, johon tulee venäläiset opettajat opettamaan venäläisiä lapsia venäläisen opetussuunnitelman mukaisesti.


Kalajoella järjestettiin jo venäläisille lapsille Rosatom-leireijä ”yhteistyössä” kalajokisten kanssa. On todennäköistä, että Kalajoelle olisi jäänyt 1000 hengen venäläisvähemmistö, sillä tuskin kukaan olisi palannut takaisin Venäjälle kun oli päässyt Kalajoelle.


Myöhemmin Kalajoella toivottiin ajateltavan näin:

Jussi-kampanjan toteutuksesta vastaavat näyttelijöiden lisäksi markkinointipäällikkö Kärjä, Visit Kalajoen mediataituri Vesa Rönty sekä matkailupuolella harjoitteluaan tekevä Sanna Pahikainen. Radiomainosten ja äänimaisemien osalta kampanja saa lisäksi apuja oululaiselta Rike Pietilältä.

Ensimmäinen video julkaistaan torstaina 20.6. kaupungin sosiaalisen median kanavissa. YouTubessa Jussi-kampanja starttaa samana päivänä klo 20.00. Pääset katsomaan videon tästä linkistä . Myös toinen ja kolmas osa löytyvät kaupungin YouTube-kanavalta. Toisen osan löydät tästä linkistä ja kolmannen videon klikkaamalla tästä linkistä .


Klikkaa: kodiksikalajoki.fi

"Ei täältä tarvitse lähteä. Tänne voi myös jäädä."


valtiovarainministeri Annika Saarikko Kalajoella


Valtiovarainministeri Annika Saarikko kävi Kalajoella ja valtioneuvosto päätti antaa Kalajoen kaupungille kompensaatiorahaa, koska Pyhäjoen ydinvoimala ei toteutunut. Kompensaation suuruus oli 6,5 miljoonaa euroa. Kalajoen päättäjät tulkitsivat niin, että se oli korvamerkittyä rahaa, mikä piti upottaa mereen ja siihen piti lisätä saman verran kalajokisten veroeuroja. Asia hoidettiin niin taitavasti, että tuskin kaikki kalajokiset valtuutetut sitä huomasivat.

Pyhäjoen ydinvoimalasta voisi kirjoittaa vaikka kirjan ja ottaa huomioon myös Matti Vanhasen vaalirahoituksen vaikutus päätöksentekoon.