sunnuntai 8. syyskuuta 2024

TI 10.09.2024 Nämä muutokset on mahdollista rahoittaa listaamattomien yhtiöiden verokäytännön muutoksella

 


Suomen valtion on korvattava minulle aiheuttamansa valtavat taloudelliset tappiot sekä hirvittävät henkiset kärsimykset. Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosasto on palautettava ilman aiheetonta viivytystä takaisin. Samalla voitaisiin toteuttaa pilottihanke Kalajoen pientalousalueen muodostamisesta. Todistusaineistot asiassa ovat kiistattomat ja rikokset ovat edelleen avoimena ulosoton ja valtiopetoksen johdosta. Esitän seuraavassa todistusaineistoja asiasta. Rahat näihin korvauksiin ja muutoksiin saadaan listaamattomien yritysten verovapauden poistamisesta.


MA 19.08.2024 Oikeusjärjestelmän uudistaminen

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/08/ma-19082024-oikeusjarjestelman.html


Maalaus PR-Talojen toiminnasta

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/maalaus-pr-talojen-toiminnasta.html



PE 16.08.2024 Kalajoen palvelualueesta malli muulle Suomelle

https://kalajokinen.blogspot.com/search?updated-max=2024-08-16T07:49:00-07:00&max-results=7

Olen ollut tyytymätön jo pidemmän aikaa Hyvinvointialue Pohteen toimintaan ja Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston lakkauttamiseen. Olen esittänyt ratkaisuksi seuraavaa:

Suomeen tulisi perustaa n.100-120 pientalousaluetta. Kalajoen pientalousalueeseen tulisi kuulumaan Kalajoki (12 334), Alavieska (2347) , Merijärvi (1055) ja Pyhäjoki (2984). Hyvinvointialueet tulisi lakkauttaa ja palauttaa perusterveydenhuolto pientalousalueille ja siirtää erikoissairaanhoito kokonaan valtion vastuulle. Kalajoen terveyskeskukseen tulisi palauttaa takaisin entiselleen eli 46 paikan vuodeosastoksi.

Kalajoen Artema tulisi siirtää Jedun alaisuudesta Kalajoen pientalousalueen vastuulle.

Oppilaisten ja yritysten yhteistyötä tulisi parantaa siten, että ammattikoulun oppilaille järjestetään työharjoittelupaikat pientalousalueen yrityksiin ja se toteutetaan oppimestari-kisälli-systeemiä noudattaen. Artemassa ja Kalajoen kristillisessä opistossa koulutettaisiin oppilaita alueen yritysten ja Kalajoen terveyskeskuksen sekä palvelukotien ja palvelukeskusten tarpeisiin. Palvelukodeissa ja palvelukeskuksissa olisi oma sairaanhoitaja ja tarvittava määrä lähihoitajia. Niissä olisi myös oma keittiö sekä oma pieni kuntosali. Oppilaiden koulutuksesta näihin tehtäviin vastaisi Kalajoen kristillinen kansanopisto.


Yrityspalvelu- ja työvoimapalvelut yhdistettäisiin Arteman yhteyteen. Näin voitaisiin tehokkaasti järjestää oppilaille työharjoittelupaikkoja pientalousalueen yrityksiin. Samalla yritykset saisivat vastapalveluna edullista työvoimaa mikä auttaa yrityksen tuloksen muodostamisessa pienentämällä henkilöstökuluja. Tätä Kalajoen matkailuyritykset tarvitsevat matkailukauden jatkumisen ohella.


Kouluihin tulisi järjestää kaksi ylimääräistä viikkotuntia liikuntaa. Niiden vetäjinä voisivat toimia siihen koulutetut Arteman ja Kristillisen opiston oppilaat sekä urheiluseurojen eri toimialojen vetäjät. Samat henkilöt voisivat vastata myös palvelukotien ja eläkeläisten kuntoilusta. Tämä menetelmä toisi uusia työpaikkoa pientalousalueelle.

Työvoima- ja yrityspalvelut voitaisiin hoitaa lähes nykyisellä henkilömäärällä. Pientalousalueen vetovoima kasvaisi ja yritysten toimintaedellytykset paranisivat. Oppilaitosten vetovoima kasvaisi ja yritykset saisivat kaipaamaansa apua ja turvaa tulevaisuuttaan varten. Vanhusten huolto tulisi järjestettyä asiakasystävällisellä tavalla. Myös perusterveydenhuollon palvelut säilyisivät pientalousalueella. Erikoissairaanhoidon palvelut siirtyisivät yksistään valtion vastuulle. Kalajoen pientalousalueesta tulisi järjestää pilottiprojekti esimerkkinä muulle Suomelle siitä miten asiat pitää hoitaa.


Pääekonomistilta täystyrmäys hyvätuloisten verokevennyksille

https://www.iltalehti.fi/talous/a/664a8269-27c5-4e44-9d04-b1bc1ec37c49

Huojennukset ovat listaamattomien yhtiöiden osingoissa ovat 75-prosenttisesti verovapaita. Hän huomauttaa, että Suomen verotusjärjestelmä on tässä suhteessa kansainvälisesti poikkeuksellinen. – Sieltä tulisi valtiolle arviolta jopa 400 miljoona euroa tuloja, jos järjestelmää muutettaisiin, hän toteaa.

Konsulttitoimisto Erkki Aho Ky

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti