keskiviikko 11. syyskuuta 2024

PE 13.09.2024 Onko Jan Vapaavuori todellinen syyllinen?


Suomi jäi ilman mitalia Pariisin olympialaisissa

https://selkosanomat.fi/urheilu/suomi-jai-ilman-mitalia-pariisin-olympialaisissa/

Suomen menestys Pariisin kesäolympialaisissa oli huono. Olympialaisisiin osallistui 57 suomalaista urheilijaa. Suomi ei kuitenkaan saanut kisoista yhtään mitalia. Suomi jäi ensimmäisen kerran kesäolympialaisissa ilman mitalia. Suomen olympiakomitean tavoite oli, että Suomi saa Pariisista kaksi mitalia. Ruotsi sai kisoista 11 mitalia, Tanska yhdeksän mitalia ja Norja kahdeksan mitalia.


Olympiakomitean hallitus

https://www.olympiakomitea.fi/tietoa-meista/mika-on-olympiakomitea/hallitus-ja-jasenet/


Huippu-urheilujohtaja Matti Heikkinen syrjään – Olympiakomitea on huolissaan

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/huippu-urheilujohtaja-matti-heikkinen-syrjaan/9006026#gs.egafhs


Kun asiaa tarkastellaan juridiselta kannalta, niin huippu-urheilujohtaja Matti Heikkisen ja laji- ja kisaohjelmien johtajan Leena Paavolainen erottamiselle ei ole juridisia perusteita. He ovat toimineet olympiakomitean hallituksen ohjeiden mukaan. Ei ole heidän syynsä jos suomalaiset urheilijat eivät saaneet mitaleja Pariisin olympialaisista. Käsitykseni mukaan kysymys on laittomista irtisanomisista. Todella ruma temppu ja juridisesti mielenkiintoinen tapaus. Kansalaisella pitää olla oikeusturva. Erottamisen syyt pitää perustella. Kysymys on perustuslain vastaisesta toiminnasta. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.


Todellinen syyllinen suomalaisten urheilijoiden mitalittomuuteen Pariisin olympialaisista on Suomen olympiakomitea ja ennen kaikkea sen puheenjohtaja Jan Vapaavuori. Suomen olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuoren olisi tullut kantaa vastuunsa ja pyytää eroa tehtävästään.


Asia olisi pitänyt korjata siten, että perustetaan kokonaan uusi huippu-urheiluyksikkö, johon valitaan sellaisia urheilijoita, joilla on todelliset mahdollisuudet voittaa kultamitali Los Angelesin olympialaisissa vuonna 2028. Panostetaan heidän valmennukseen ja toimintaedellytyksiin niin, että tavoite on mahdollista saavuttaa.

Kommentti: Tämän takia Matti Heikkinen sai potkut – sisä­piiristä paljon­puhuvia lausuntoja

https://www.is.fi/urheilu/art-2000010692331.html

Matti Heikkisen työ huippu-urheilu­johtajana loppuu: näin paljon se maksaa ”kunnan­johtaja­mittarilla”

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010692505.html

Näkökulma: Jan Vapaavuori menetti uskottavuutensa – Tuoreet sanat kuulostavat irvokkailta

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/89fc917d-5e7d-427b-b76e-01a0af9e8998

Yleisurheilupomolta kovaa kritiikkiä Olympiakomitean johdolle lähtöpasseista – ”Mentiin takapuoli edellä puuhun”

https://yle.fi/a/74-20111277

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti