keskiviikko 28. elokuuta 2024

PE 30.08.2024 Pientalousalueet Soten ratkaisuksi.


SOTEN EY-TAUSTA

https://www.jormajaakkola.fi/sote

Huomasin, että Mauri Pekkarinen on luonut nuo esittämäni pientalousalueet jo vuonna 1993 Soten ratkaisuksi. Mielestäni Pekkarisen suunnitelma tarvitsee päivityksen tähän aikaan.


Siis hyvinvointialueet on lakkautettava ja ne on korvattava pientalusalueilla. Näin säilyvät peruspalvelut kansalaisilla. Kunnat korvataan pientalousalueilla. Samalla Suomen valtio säästää valtavan rahasumman. Näkemykseni mukaan pientalousalueita voisi olla hieman enemmän kuin Pekkarinen esityksessään esittää. Minun näkemykseni mukaan n.100 pientalousaluetta. Erikoissairaanhoito on siirrettävä kokonaan Suomen valtion kustannetavaksi. Perusterveydenhuolto on siirrettävä takaisin pientalousalueen vastuulle.


Väestön ikääntyminen on tosiasia. Vanhuksille on järjestettävä kodinomainen vanhuus lähellä omaisiaan. Se voidaan toteuttaa rakentamalla vanhuksille palvelukoteja ja palvelukeskuksia. Kun tällainen rakennusprojekti käynnistetään niin se merkitsee talonrakennusalalle runsaasti rakennuskohteita. Samalla sen yhteiskunnalliset vaikutukset ovat erittäin suuret. Rakentamisen kerrannaisvaikutukset ovat merkittävät. Se on valtava piristysruiske alalle ja suomalaiselle yhteiskunnalle. Samalla pienyritystoiminta räjähtää käsiin. Vanhusten palvelut työllistävät merkittävän määrä kansalaisia.



Konsulttitoimisto Erkki Aho Ky

Erkki Aho


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti