sunnuntai 11. elokuuta 2024

MA 12.08.2024 Miten Suomi palautetaan takaisin olympialaisten mitalikantaan?

                                  Pihla Kaivo-Oja Kuva Vesa Moilanen/Lehtikuva

Siihen tarvitaan suunnitelma – toteutus ja valvonta. Suomen tulee asettaa Los Angelesin olympialaisissa 2028 mitalitavoitteeksi viisi mitalia. Tavoitteen saavuttamiseksi Suomen Olympiakomitean tulee turvata mitaliehdokkaiden toimintamahdollisuudet tavoitteen saavuttamiseksi. Mahdollisia mitaliehdokkaita ovat seuraavat urheilijat: nyrkkeilijä Pihla Kaivo-oja, rullalautailija Heili Sirviö, naismoukarinheittäjät Silja Kosonen ja Krista Tervo, seiväshyppääjät Vilma Murto ja Elina Lampela, 7-ottelijat Saga Vanninen ja Pirjo Virjonen ja purjehtijat Sinem Kurtbay & Akseli Keskinen, Nacra 17 ja Ronja Grönblom & Veera Hokka, 49er FX . Näihin tulee panostaa kaikin mahdollisin keinoin jotta tavoite toteutuu.


On perustettava myös haastajaryhmä eli sellaiset urheilijat, joilla onnistuessaan olisi mahdollisuudet mitalisijaan. Tällaisia urheilijoita ovat painija Jonni Sarkkinen ja mahdollisesti joku toinen painija. Judossa Luukas Saha ja mahdollisesti joku toinen urheilija judossa. Ampujien osalta on selvitettävä tilanne Eetu Kallioisen ja Aleksi Lepän osalta. Keihäänheittäjien osalta on selvitettävä tilanne kokonaisuudessaan. Myös ratsastajien osalta on tilanne selvitettävä kokonaisuudessaan. Vain menestys mahdollistaa pääsyn haastajaryhmään.


Lisäksi on jätettävä ovet auki mahdollisille muille menestyville urheilijoille ja heidän tukemisilleen olympiadin aikana. Vain keskittymällä todellisiin mitaliehdokkaisiin voidaan saavuttaa mitalitavoite. 

Huippu-urheilu osana suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164267/OKM_2022_28.pdf?sequence=1&isAllowed=y


Suomen olympiakomitea

https://www.olympiakomitea.fi/tietoa-meista/mika-on-olympiakomitea/hallitus-ja-jasenet/


Matti Heikkinen

https://www.olympiakomitea.fi/tietoa-meista/yhteystiedot/matti-heikkinen/


Tosiasiat on tunnustettava ja tehtävä tarvittavat suunnanmuutokset tavoitteen saavuttamiseksi. 

Urheilupomolta jämerä vastaus Suomen olympiakomitean herroille: "Ei pidä paikkaansa"

https://www.iltalehti.fi/pariisin-olympialaiset-2024/a/19a3baca-ea3e-4f5f-9953-35cdb42b4b9b

Marraskuussa Suomen Olympiakomitealle valitaan uusi johto. Toivottavasti Jan Vapaavuori ei ole ehdolla enää tähän tehtävään. Matti Heikkiselle ei ollut rohkeutta muuttaa suuntaa, vaikka ennusmerkit olivat ilmassa.

Jos mitaleita janotaan, urheilua pitää johtaa toisin

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010624535.html

Valentin Konoselta ja Riikka Lehtoselta painavaa puhetta Suomen olympiaurheilun tilasta!

https://areena.yle.fi/1-71648709



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti