tiistai 27. elokuuta 2024

KE 28.08.2024 Keisarin uudet vaatteet – 2,3 promillea


Suomessa on jokihelmisipukoita 2,2 miljoonaa kappaletta yhteensä 150 joessa tai purossa. Suomussalmella Hukkajoesta on pelastettu n. 5000 jokihelmisimpukkaa eli raakkua. 5000 on 2.2 miljoonasta 2.3 promillea. Suomussalmen Hukkajoen tapauksesta tulee mieleen H.C.Andersenin satu Keisarin uudet vaatteet.


Keisarin Uudet Vaatteet

https://iltasatu.org/lue-selaimessa/?id=302

Olipa kerran kauan sitten eräs keisari, joka piti kauniista vaatteista. Hän piti vaatteista niin paljon, että hän käytti kaikki rahansa uusiin, hienoihin pukuihin. Keisari ei välittänyt kaupunkilaistensa murheista tai valtakunnan asioista. Hän ei ylipäätään ollut kiinnostunut mistään muusta kuin omista vaatteistaan. Sen sijaan, että olisi tehnyt töitä, hän vietti päivänsä lähinnä vaatekomerossa uusia hattuja ja takkeja sovitellen.


Keisarin kaupungissa vieraili paljon ihmisiä. Eräänä päivänä kaupunkiin saapui kaksi huijaria, jotka selittivät olevansa taitavia kankaantekijöitä. Miehet väittivät, että heidän kankaissaan oli ihmeellinen taika: niistä valmistetut vaatteet olivat niin hienoja, että niitä nähdäkseen täytyi olla erityisen viisas. Tyhmät ihmiset eivät sen sijaan näkisi kankaita lainkaan, väittivät huijarit.

Minun täytyy saada itselleni tuota taikakangasta“, tuumi keisari. „Siihen pukeutumalla saisin selville, kuka valtakunnassani on viisas ja kuka tyhmä“, hän ajatteli. Niinpä keisari pyysi huijareita kutomaan hänelle taikakangasta. Hän antoi kankaantekijöille runsaasti rahaa, jotta nämä pääsisivät työssään alkuun.


Huijarit pystyttivät kangaspuut ja olivat tekevinään kangasta, vaikka heillä ei ollut työssään lankoja lainkaan. He vaativat työtään varten kultaa ja silkkiä, mutta eivät käyttäneet niitä kankaaseen vaan kätkivät rikkaudet omiin taskuihinsa. Huijarit olivat kutovinaan kangasta yömyöhään saakka.


Haluaisinpa jo tietää, miltä taikakangas näyttää“, tuumi keisari uteliaana. Mutta toisaalta häntä huolestutti, että kankaan näkisivät vain viisaat ihmiset. Ei hän tietenkään itsensä puolesta pelännyt, mutta silti keisari piti varmempana lähettää kangasta tarkastamaan vanhan ministerinsä. „Ministeri on taatusti kyllin viisas näkemään kankaan“, tuumi keisari.

Ja niin vanha ministeri meni katselemaan kahden miekkosen työskentelyä tyhjien kangaspuiden ääressä. Ministeri pelästyi. „Hyvänen aika, enhän minä näe tuossa mitään kangasta“, hän ajatteli, muttei sanonut ääneen mitään. Ministeri ei kerta kaikkiaan kehdannut sanoa, ettei nähnyt kangasta, sillä silloin muut olisivat pitäneet häntä typeränä. Mutta eihän ministeri tietenkään mitään olisi voinutkaan nähdä, sillä kangaspuut olivat tyhjät.


Ministeri palasi nolona takaisin keisarin luo. Hän ei uskaltanut paljastaa, ettei ollut nähnyt kangasta lainkaan. Niinpä hän kertoi keisarille mukamas innoissaan, että huijareiden kangas oli ollut kerrassaan kauneinta, mitä maa päällään kantoi. Keisari myhäili tyytyväisenä ja antoi huijareiden käyttöön lisää kultaa ja silkkilankaa. Nämä kuitenkin pistivät kaiken taas omaan kätköönsä ja jatkoivat olemattoman kankaan kutomista. Pian keisarin uteliaisuus taas heräsi ja hän lähetti toisen virkamiehen katsomaan työn etenemistä. Hänen kävi kuten ministerin: kangaspuut näyttivät tyhjiltä. „Eikö kankaamme olekin kaunista“, kysyivät huijarit, ja virkamiehen ei auttanut muu kuin myönnellä. Hänkään ei kehdannut kertoa, ettei nähnyt kangasta.


Kun virkamieskin oli vuolaasti kehunut taikakankaan kauneutta, halusi keisari viimein itse nähdä sen. Keisari asteli kangaspuiden ääreen ministeri ja virkamies mukanaan. Huijarit esittivät yhä kutovansa näkymätöntä kangasta. „Suurenmoinen!“, huudahtelivat ministeri ja virkamies keisarin vieressä. „Eivätkö olekin upeat värit?“ Keisari kauhistui, sillä hän ei nähnyt kerrassaan mitään. „Tämäpä kauheaa“, ajatteli keisari-parka. Mutta hänkään ei uskaltanut tunnustaa, että ei nähnyt kangasta, sillä silloin häntä olisi luultu tyhmäksi. „Se on todella kaunis“, keisari sanoi ääneen ja yritti näyttää vakuuttavalta.


Ministeri ja virkamies kehottivat keisaria esiintymään uudesta kankaasta valmistetussa vaatteessa valtakunnan juhlapäivänä. Keisari myöntyi. Juhlapäivää edeltävänä yönä huijarit olivat ompelevinaan vaatetta keisarille näkymättömästä kankaasta. He leikkasivat saksilla tyhjää ilmaa ja neuloivat neulalla, josta puuttui lanka. Lopuksi huijarit lopettivat työn ja huudahtivat: „Nyt puku on valmis!“


Aamulla keisari saapui hoviherrojensa saattamina puvun luokse. Huijarit nostivat tyhjät kätensä ilmaan ja olivat esittelevinään keisarin uutta vaatetta. „Kas tässä housunne, arvon keisari“, he sanoivat. „Ja tämä tässä on uusi upea takkinne“. „Tosiaankin upea“, säestivät keisarin hoviherrat. Mutta eivät he tietenkään nähneet mitään. Kukaan ei vain uskaltanut tunnustautua tyhmyriksi.


Keisari riisui vaatteensa. Huijarit auttoivat häntä pukemaan päälleen uudet vaatteet, joita todellisuudessa ei ollut olemassakaan. He olivat solmivinaan takinnyörejä ja suoristavinaan housunlahkeita. He ihastelivat ääneen, miten komealta keisari uusissa vaatteissaan näyttikään. Myös keisarin hoviherrat ylistivät vaatteita kilpaa. „Kerrassaan verraton asu!“


Niin keisari astui saattueineen ulos ja asteli kaiken kansan eteen ilman vaatteita. Kaupunkilaiset olivat tulleet sankoin joukoin keisarin juhlakulkuetta katselemaan. Ihmiset hurrasivat ja ihastelivat keisarin uusia vaatteita. „Katsokaa miten kaunis laahus, miten upeat housut“, kaupunkilaiset kehuivat kilpaa. Kukaan ei kehdannut myöntää, ettei nähnyt uusista vaatteista langanpätkääkään, sillä kukaan ei halunnut myöntää olevansa tyhmä.

Silloin kuului ihmisjoukosta pienen tytön ääni. „Mutta eihän keisarin yllä ole lainkaan vaatteita“, tyttö huudahti. Lapsen sanat levisivät nopeasti ihmisjoukossa. „Joku sanoi, että keisarilla ei ole vaatteita“, kuiskasivat ihmiset toisilleen. „Keisarilla ei ole vaatteita, niin kuultiin sanottavan“, he supisivat.


Mutta eihän hänen yllään olekaan mitään“, huusivat lopulta kaikki. Ja se hävetti keisaria suunnattomasti, sillä hän tiesi kaupunkilaisten olevan oikeassa. Hän ymmärsi viimein, että häntä oli huijattu. Ja niin keisariparan ei auttanut muu kuin nostaa päänsä pystyyn ja kävellä alushousuisillaan takaisin kotiin. Sen pituinen se.



Lauantaina Kalajoen Hiekkasärkillä nähdään jälleen Suomen suurin Ilotulitus!!!

Liikenteen sujuvuuden edistämiseksi yleisön toivotaan saapuvan ajoissa paikalle. Suosittelemme pysäköimään autot raviradan tai lentokentän pysäköintialueelle tai saapumaan paikalle linja-autolla tai pyörällä.

Visit Kalajoki järjestää maksuttoman kuljetuksen Kalajoen keskustasta Hiekkasärkille ja takaisin. Kalajoen linja-autoasemalta lähtee neljä Wiimaxin bussia klo 20:45 kohti Hiekkasärkkiä ja takaisinkuljetus lähtee lentokentältä klo 23:30. Bussit ajavat Matkailutietä pitkin kohti Kalajoen linja-autoasemaa ja mukaan voi hypätä miltä tahansa pysäkiltä.

Edellisvuoden tapaan Matkailutie suljetaan puomein klo 21-24, ABC:n päässä liikenneympyrän jälkeen ja Tapion Tuvan päässä Tahkorvantien jälkeen. Alueella on maksuton bussikuljetus klo 21-24. Neljä linja-autoa kuljettaa asiakkaita non-stop lentokentän ja raviradan välillä. Linja-autosta voi jäädä pois haluamallaan pysäkillä ja samoin kyytiin voi nousta linja-autopysäkeiltä.

Ilotulitusalueella aivan rannan tuntumassa ei saa oleskella ilotulituksen valmistelun ja

ilotulitusnäytöksen aikana. Alueella on järjestyksenvalvontaa ja opastusta.

Katso venetsialaisten koko ohjelma: https://visitkalajoki.fi/koe/kalajoen-venetsialaiset-2024/

Suomen joukkue maaotteluun

Miehet:

100 m: Riku Illukka Vantaan Salamat, Samuel Purola Oulun Pyrintö, Valtteri Louko Lapuan Virkiä.

200 m: Samuel Purola Oulun Pyrintö, Riku Illukka Vantaan Salamat, Eljas Aalto IF Sibbo Vargarna.

400 m: Eljas Aalto IF Sibbo Vargarna, Jaakko Linnus Tampereen Pyrintö, Benjamin Stendahl Borgå Akilles.

800 m: Joonas Rinne Saarijärven Pullistus, Niko Viljola Helsingin Kisa-Veikot, Ville Lampinen Kenttäurheilijat -58.

1500 m: Joonas Rinne Saarijärven Pullistus, Aleksi Kivelä Lempäälän Kisa Yleisurheilu, Santtu Heikkinen Lempäälän Kisa Yleisurheilu.

5000 m: Eemil Helander Jyväskylän Kenttäurheilijat, Mustafe Muuse Turun Urheiluliitto, Leevi Keronen Lempäälän Kisa Yleisurheilu.

10 000 m: Eero Saleva Helsingin Kisa-Veikot, Leevi Keronen Lempäälän Kisa Yleisurheilu, Mustafe Muuse Turun Urheiluliitto.

110 m aj: Elmo Lakka Jyväskylän Kenttäurheilijat, Santeri Kuusiniemi Jyväskylän Kenttäurheilijat, Konsta Kankainen Tampereen Pyrintö.

400 m aj: Tuomas Lehtonen Liedon Parma, Jaakko Linnus Tampereen Pyrintö, Kalle Kompuinen Liedon Parma.

3000 m ej: Topi Raitanen Helsingin Kisa-Veikot, Eero Heinonen Turun Urheiluliitto, Oscar Nyholm Borgå Akilles.

Korkeus: Daniel Kosonen Tampereen Pyrintö, Arttu Mattila Äänekosken Urheilijat, Julius Kuusela Länsi-Uudenmaan Urheilijat.

Seiväs: Urho Kujanpää Tampereen Pyrintö, Juho Alasaari Laihian Luja, Tommi Holttinen Turun Urheiluliitto.

Pituus: Kristian Pulli Oulun Pyrintö, Kalle Salminen Joensuun Kataja, Otto Pulkkinen Imatran Urheilijat.

Kolmiloikka: Simo Lipsanen Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Tuomas Kaukolahti Kenttäurheilijat -58, Marc Alingue Janakkalan Jana.

Kuula: Arttu Korkeasalo Lielahden Kipinä, Nico Oksanen Turun Urheiluliitto, Eero Ahola Porin Yleisurheilu.

Kiekko: Rami Kankaanpää Ilmajoen Kisailijat, Antti Pränni Pudasjärven Urheilijat, Juho Suominen Piikkiön Kehitys.

Moukari: Tuomas Seppänen Noormarkun Nopsa, Henri Liipola Tammelan Ryske, Marco Kammer HIFK-friidrott.

Keihäs: Lassi Etelätalo Joensuun Kataja, Oliver Helander Oulun Pyrintö, Eemil Porvari Hartolan Voima.

3-ottelu: Tarmo Savola Vasa IS, Aleksi Savolainen Tampereen Pyrintö, Joni Heikkinen Oulun Pyrintö.

10 000 m kävely: Joni Hava Espoon Tapiot, Aleksi Ojala Urjalan Urheilijat, Jerry Jokinen Turun Urheiluliitto.

4 x 100 m: Riku Illukka Vantaan Salamat, Eino Vuori Hämeenlinnan Tarmo, Valtteri Louko Lapuan Virkiä, Santeri Örn Polvijärven Urheilijat.

4 x 400 m: Jaakko Linnus Tampereen Pyrintö, Benjamin Stendahl Borgå Akilles, Valtteri Keskinen Jyväskylän Kenttäurheilijat, Simeon Vorselman Helsingin Kisa-Veikot.

Naiset:

100 m: Lotta Kemppinen HIFK-friidrott, Anniina Kortetmaa Jyväskylän Kenttäurheilijat, Jenna Kokkonen Kajaanin Kipinä.

200 m: Aino Pulkkinen Jyväskylän Kenttäurheilijat, Mette Baas Joensuun Kataja, Jenna Kokkonen Kajaanin Kipinä.

400 m: Mette Baas Joensuun Kataja, Milja Thureson Lahden Ahkera, Aino Pulkkinen Jyväskylän Kenttäurheilijat.

800 m: Eveliina Määttänen Espoon Tapiot, Veera Mattila Vammalan seudun Voima, Veera Perälä Lahden Ahkera.

1 500 m: Nathalie Blomqvist IK Falken Pedersöre, Veera Mensonen Maaningan Mahti, Saija Seppä Suolahden Urho.

5 000 m: Nathalie Blomqvist IK Falken Pedersöre, Nina Chydenius Gamlakarleby If Kokkola, Aino Suni Turun Urheiluliitto.

10 000 m: Nina Chydenius Gamlakarleby If, Alisa Vainio Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Mari Laakkonen Pudasjärven Urheilijat.

3 000 m ej: Katariina Kärkkäinen Iisalmen Visa, Alisa Virtanen Jyväskylän Kenttäurheilijat, Janette Vänttinen Helsingin Kisa-Veikot.

100 m aj: Reetta Hurske Tampereen Pyrintö, Lotta Harala Tampereen Pyrintö, Saara Keskitalo Espoon Tapiot.

400 m aj: Hilla Uusimäki Kenttäurheilijat -58, Kristiina Halonen Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Heidi Salminen Jyväskylän Kenttäurheilijat.

Korkeus: Ella Junnila Tampereen Pyrintö, Heta Tuuri Turun Urheiluliitto, Elin Pajunen Vasa IS.

Seiväs: Wilma Murto Salon Vilpas, Elina Lampela Oulun Pyrintö, Saga Andersson Esbo IF.

Pituus: Jessica Kähärä Mikkelin Kilpa-Veikot, Taika Koilahti Turun Weikot Yleisurheilu, Anne-Mari Lehtiö Kenttäurheilijat -58

Kolmiloikka: Kristiina Mäkelä Orimattilan Jymy, Jessica Kähärä Mikkelin Kilpa-Veikot, Emma Pullola Vaasan Vasama.

Kuula: Emilia Kangas Kuortaneen Kunto, Senja Mäkitörmä Varpaisjärven Vire Lapinlahti, Kaisu Eskelinen Maaningan Mahti.

Kiekko: Salla Sipponen Tampereen Pyrintö, Helena Leveelahti Virtain Urheilijat, Katri Hirvonen Joensuun Kataja.

Moukari: Silja Kosonen Turun Urheiluliitto, Krista Tervo Karhulan Katajaiset Kotka, Charlotta Sandkulla IF Åsarna Kruunupyy.

Keihäs: Anni-Linnea Alanen Oulun Pyrintö, Jatta-Mari Jääskeläinen Turun Urheiluliitto, Vivian Suominen HIFK-friidrott.

3-ottelu: Emmi Valtonen Turun Urheiluliitto, Jessica Rautelin Esbo IF, Emmi Hietanen Hämeenlinnan Tarmo.

5000 m kävely: Enni Nurmi Espoon Tapiot, Tiia Kuikka Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Elisa Neuvonen Lappeenrannan Urheilu-Miehet.

4 x 100 m: Lotta Kemppinen HIFK-friidrott, Anniina Kortetmaa Jyväskylän Kenttäurheilijat, Aino Pulkkinen Jyväskylän Kenttäurheilijat, Jenna Kokkonen Kajaanin Kipinä.

4 x 400 m: Mette Baas Joensuun Kataja, Milja Thureson Lahden Ahkera, Aino Pulkkinen, Hilla Uusimäki Kenttäurheilijat -58.

Ruotsin joukkue maaotteluun

Miehet:

100 m: Henrik Larsson 99 IF Göta Karlstad, Zion Eriksson 02 Falu IK, Jean-Christian Zirignon 95 IFK Lidingö

200 m: Henrik Larsson 99 IF Göta Karlstad, Zion Eriksson 02 Falu IK, Linus Pihl 03 IK Lerum FI

400 m: Kasper Kadestål 99 Malmö AI, Nick Ekelund-Arenander 89 Malmö AI, Marcus Tornée 98 Örryte IS

800 m: Samuel Pihlström 01 Hälle IF, Alexander Lundskog 96 Ullevi FK, Jonas Magnusson 04 Hälle IF

1 500 m: Samuel Pihlström 01 Hälle IF, Jonatan Gustafsson 99 YMCA Örebro, Arvid Öhrn 94 Hälle IF

5 000 m: Simon Sundström 99 IFK Lidingö, Awet Mengsteab 95 Örryte IS, Abdelfath Yassin 95 Tramway FK

10 000 m: Oliver Löfqvist 98 Spårvägens FK, Arvid Öhrn 94 Hälle IF, David Nilsson 87 Högby IF

3 000 m esteet: Awet Mengsteab 95 Örryte IS, Leo Magnusson 98 Sävedalen AIK, Vidar Johansson 96 Ullevi FK

110 m aidat: Sidrak Afework 01 Spårvägens FK, Anton Levin 92 IFK Lidingö, Ludvig All 02 Täby IS

400 m aidat: Karl Wållgren 01 Örgryte IS, Anton Bertilsson 99 IFK Växjö, Gustav Karlsson 00 Örgryte IS

Korkeus: Melwin Lycke Holm 04 Kils AIK, Albin Eriksson 03 Tyresö FK, Adam Svensson 03 Malmö AI

Seiväs: William Asker 04 Örryte IS, Robin Jacobsson 98 Ullevi FK, Axel Rogö 07 IFK Gothenburg

Pituus: Joakim Hellbratt 03 Huddinge AIS, Niklas Wall 03 Hammarby IF, Melker Gustavsson 00 IF Göta Karlstad

Kolmiloikka: Jesper Hellström 95 Hässelby SK, Gabriel Wallmark 02 Örryte IS, Lukas Edqvist 02 Örgryte IS

Kuula: Victor Petersson 98 Malmö AI, Jesper Arbinge 97 Spårvägens FK, Leo Zikovic 04 Örryte IS

Kiekko: Daniel Ståhl 02 Tramway FK, Jesper Ahlin 03 Turebergs FK, Victor Petersson 98 Malmö AI

Moukari: Ragnar Carlsson 00 Hässelby SK, Alfons Haals 02 Västerås FK, Hugo Sörby 01 Upsala IF

Keihäs: Jakob Rahm 02 Sävedalen AIK, Theodor Thor 93 Eskilstuna FI, Leon Bodén 05 YMCA Örebro

Kolmiottelu: Elliot Duvert 03 Hässelby SK, Vincent Arousell 03 Hässelby SK, Erik Larripa Taxell 05 Hässelby SK

4x100 m: Jean-Christian Zirignon 95 IFK Lidingö, Zion Eriksson 02 Falu IK, Linus Pihl 03 IK Lerum FI, Viktor Thor 01 Strands IF

4x400 m: Marcus Tornée 98 Örryte IS, Nick Ekelund-Arenander 89 Malmö AI, Kasper Kadestål 99 Malmö AI, Carl Bengtström 00 Örgryte IS

10 000 m kävely: Perseus Karlström 90 Eskilstuna FI, Anatole Alm Ibáñez 85 Eskilstuna FI, Christer Svensson 69 Växjö AIS

Naiset:

100 m: Julia Henriksson 00 Malmö AI, Elvira Tanderud 04 Ullevi FK, Nora Lindahl 04 Hässelby SK

200 m: Julia Henriksson 00 Malmö AI, Elvira Tanderud 04 Ullevi FK, Nora Lindahl 04 Hässelby SK

400 m: Lisa Lilja 96 Örryte IS, Jonna Claesson 00 Spårvägens FK, Moa Granat 04 Turebergs FK

800 m: Wilma Nielsen 01 Örryte IS, Julia Nielsen 01 Örryte IS, Maria Freij 98 Malmö AI

1 500 m: Hanna Hermansson 89 Turebergs FK, Wilma Nielsen 01 Örryte IS, Julia Nielsen 01 Örryte IS

5 000 m: Elin Brink 97 Mölndals AIK, Hanna Hermansson 89 Turebergs FK, Evelina Henriksson 99 IFK Umeå

10 000 m: Lovisa Modig 93 Torsby LK, Evelina Henriksson 99 IFK Umeå, Johanna Larsson 93 Örgryte IS

3 000 m esteet: Emilia Lillemo 00 Täby IS, Linn Söderholm 96 Sävedalen AIK, Julia Samuelsson 99 Högby IF

100 m aidat: Alva von Gerber 00 Huddinge AIS, Julia Wennersten 01 IK Ymer, Johanna Carlsson 94 Malmö AI

400 m aidat: Moa Granat 04 Turebergs FK, Linnea Frobe 98 Täby IS, Ebba Svantesson 97 Upsala IF

Korkeus: Louise Ekman 97 Gefle IF, Bianca Salming 98 Turebergs FK, Ellen Ekholm 96 Ullevi FK

Seiväs: Sandra Alvero 01 IFK Växjö, Annika Jönsson 96 Spårvägens FK, Gabriella Jönsson 01 IFK Helsingborg

Pituus: Maja Åskag 02 Råby-Rekarne FIF, Kaiza Karlén 98 IF Göta Karlstad, Emilia Kjellberg 96 IF Göta Karlstad

Kolmiloikka: Maja Åskag 02 Råby-Rekarne FIF, Katharina Gråman 03 Tramway FK, Fatima Kone 99 Mölndals AIK

Kuula: Fanny Roos 95 Malmö AI, Axelina Johansson 00 Hässelby SK, Emilia Malmehed 01 IF Göta Karlstad

Kiekko: Vanessa Kamga 98 Hässelby SK, Caisa-Marie Lindfors 00 Upsala IF, Emma Ljungberg 94 Spårvägens FK

Moukari: Thea Löfman 03 Malmö AI, Rebecka Hallerth 96 Spårvägens FK, Sara Forssell 00 IF Göta Karlstad

Keihäs: Beatrice Lantz 07 Hässelby SK, Carolin Näslund 98 IF Göta Karlstad, Matilda Elfgaard 92 IFK Växjö

Kolmiottelu: Lovisa Karlsson 04 Högby IF, Evelina Olsson 08 IFK Sunne, Erika Wärff 00 IFK Växjö

4x100 m: Julia Henriksson 00 Malmö AI, Michelle De Silva 99 Mölndals AIK, Elvira Tanderud 04 Ullevi FK, Esther Sahlqvist 06 Hammarby IF

4x400 m: Lisa Lilja 96 Örryte IS, Jonna Claesson 00 Spårvägens FK, Moa Hjelmer 90

Suomi pääsi lentopallon MM-kisoihin

https://www.is.fi/lentopallo/art-2000010657250.html

Suomen miesten lentopallomaajoukkue pelaa ensi vuonna lajin MM-lopputurnauksessa.

Lentopalloliitto vahvisti tiistaina, että Suomi on rankingin kautta jaettavien paikkojen listalla kymmenes, kun rankingista mukaan pääsee 15 maata.

MM-lopputurnauksessa pelaa ensi vuonna 32 maata. Lopputurnaus pelataan Filippiineillä 12.–28. syyskuuta 2025.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti