tiistai 30. heinäkuuta 2024

TO 01.08.2024 Tervetuloa takaisin töihin, valtiovarainministeri Riikka Purra

 


Kiitän aktiivisesta toiminnastanne Suomen talouden pelastamiseksi. Valitettavasti ne toimet eivät ole vielä riittäviä. Veikko Huovisen roolihenkilö Konsta Pylkkänen on lausunut Huovisen kirjassa hienon määritelmän sanasta strategia (=”Strategia on sitä, että asiat harkitaan etukäteen ja kuvitellaan tapaus sikseen elävästi, että kun se kerran tapahtuu, on reitit selvät. Mutta tässä lajissa on kaksi pahaa vikaa; asia jää huvikseen tapahtumatta tai se sattuu eri tavalla. Joka arvaa ottaa tämänkin huomioon, sille on maailman ranta kevyt kiertää.”)


Suomessa valtion menoja on säästettävä mutta peruspalvelut on turvattava kansalaisille. Olen huolissani hyvinvointialueiden toiminnasta niiden tuhotessa sairaalaverkostoa. Hallituksen on ajateltava asioita tavallisen kansalaisen näkökulmasta. Miten sairaalaverkostoa voidaan säilyttää järkevällä tavalla? Kalajoen alueen ihmisille on tärkeää, että Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston palvelut jatkuvat ja Oulaskankaan sairaalan palvelut jatkuvat vähintäänkin entisellään.

Sote-uudistus on lähtenyt liikkeelle väärästä päästä. Siksi peli on vihellettävä poikki. Hyvinvointialueet on lakkautettava, organisaatiot on purettava ja johtajat on irtisanottava. On lähdettävä tarkastelemaan asioita tavallisen kansalaisen näkökulmasta.


On muodostettava Suomeen noin 100 palvelualuetta. Samalla itsenäisten kuntien määrä vähenisi mutta palvelut säilyisivät. Otan esimerkin palvelualueesta. Kalajoki, Merijärvi, Alavieska ja Pyhäjoki voisivat muodostaa palvelualueen. Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosasto tulee säilyttää ja kasvattaa vuodeosasto 40 paikkaiseksi. Kalajoen kaupunki voisi rakentaa vuodeosaston laajennuksen. Kalajoen terveyskeskus muodostaisi näiden kuntien sairaalan. Sairaala toimisi alueen ihmisten rahoittamana Suomen valtion avustuksella.


Yhteiskunnassamme vanhusten osuus kasvaa. Kansalaiset haluavat huolehtia vanhuksistaan kunniallisesti ja lähellä omaisiaan. Siksi vanhusten peruspalvelu yksikkö voisi olla palvelutalo. Otan esimerkkinä Kalajoen Raution kylän suunnitelman, jossa yritykset ja kylän henkilöt itse olivat valmiit rakentamaan ja ylläpitämään palvelutalon. Rautiolaiset halusivat rakentaa Rautioon senioritalon. Hankkeen takana ovat paikalliset Timo Rautakoski, Erkki Olkkola, Timo ja Jouni Keskisipilä, KATI ja Rakennusliike Keskisipilät. Hyvinvointialue Pohde esti senioritalon rakentamisen Rautioon. Tämä on Pohteen käsittämätöntä toimintaa. Juuri tällaisia palvelutaloja tulisi rakentaa Kalajoen palvelualueelle Rautioon, Himangalle, Alavieskaan, Merijärvelle ja Pyhäjoelle. Kustannuksista vastaisivat alueen asukkaat ja yritykset.


Seuraava isompi palveluyksikkö olisi palvelukeskus, jossa olisi laajemmat palvelut. Niistä vastaisivat palvelualueen kunnat = palvelualue valtion avustuksella. Palvelukeskus voisi olla Kalajoen palvelualueelle palvelutalon sijasta esim. Kalajoella, Pyhäjoella ja Alavieskassa.


Palvelualueelle tulisi yksi koulukampus eli lukiot ja ammattikoulu muodostaisivat koulukampuksen. Koulukampuksen yhteyteen sijoitettaisiin palvelualueen työvoima- ja yrityspalvelut. Näin yhteistyö näiden tärkeiden palvelujen osalta olisi saman katon alla kiinteässä yhteydessä keskiasteen koulupalvelujen kanssa. Lukioiden määrä Suomessa tulisi jonkin verran vähenemään samoin kuin ammattikoulujen määrä.


Mielestäni voitaisiin tehdä pilottiprojekti Kalajoen palvelualueen muodostamisesta.

Tämä prosessi voitaisiin toteuttaa seuraavan kahden vuoden aikana esimerkkinä muulle Suomelle.


Näin kunnalliselta alalta vähenisi työpaikkoja merkittävä määrä, mutta palvelut säilyisivät. Sivistyspuolella lukioiden määrä ja ammatikoulujen määrä vähenisi. Suomessa väliportaan hallinto voitaisiin purkaa ja hoitaa asiat valtion ja palvelualueiden kesken.


PE 26.07.2024 Salattu valtiopetos ja sen tekijät – Suomen salattua historiaa

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/07/pe-26072024-salattu-valtiopetos-ja-sen.html


Suomi tulee palauttaa takaisin oikeusvaltioksi ja Suomessa tulee suorittaa oikeus-ja poliisipalveluiden uudistus. Suomeen on perustettava perustuslakituomioistuin. Sellainen on muissa maissa, mutta ei Suomessa.

Perustuslakituomioistuin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin


Kansalaiset tarvitsevat käräjäoikeuden, hovioikeuden ja perustuslakituomioistuimen. Kansalaiset eivät tarvitse nykyisenkaltaista kaksinkertaista laillisuusvalvontaa eikä hallinto-oikeuksia eikä korkeinta oikeutta. Oikeudenkäyntimenettelyä tulee keventää ja lisätä sovintomenettelyä. Poliisien rikostutkinta on uudistettava merkittävällä tavalla. Rikokset on tutkittava. Siksi poliisit on uudelleen koulutettava rikostutkintaan merkittävältä osalta.

Näin Suomen valtio säästää satoja miljoonia euroja.


Pyydän, että hallitus ottaa tunnin junahaaveen ja poliittisen kotiinpäin vedon uudelleen käsittelyyn ja luopuu järjettömästä haaveesta. Moni muukin on kanssani samaa mieltä.

Pääkirjoitus: Kepeät mullat länsiradalle – Petteri Orpon ratahaave ei maksa vaivaa

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000010597247.html


Kalajoki 31.07.2024

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

044-3025948

www.erkkiaho.com


Jakelu valtiovarainministeri Riikka Purra


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti