torstai 25. heinäkuuta 2024

LA 27.07.2024 Äänestin Sebastian Tynkkysen europarlamenttiin

 


Äänestin europarlamenttivaaleissa Sebastian Tynkkystä. Hän on aikanaan asunut Kalajoella ja hänen sukujuurensa ovat Himangan suunnalla. Olen tavannut pari kertaa Sebastian Tynkkysen kanssa. Minun mielestäni hän on mies, jolla on selkeät tavoitteet ja keinot tavoitteiden saavuttamiseksi. Valitettavasti hän on joutunut puolustamaan näkemyksiään myös oikeussalissa. Kokemukset ja käytäntö on osoittanut, että Sebastian Tynkkynen on ollut oikeassa. Olen sitä mieltä hän on joutunut oikeusmurhien kohteeksi. Minä olen luottanut Sebastian Tynkkysen toimintaan. Europarlamentissa hän on osoittanut heti mistä päin nyt tuulee. Sebastian Tynkkysen omaa kertomusta toiminnastaan:



Tänään laitettiin tuulemaan Euroopan eduskunnassa oikein kunnolla!

Kun valiokunnat järjestäytyivät tiistaina, avautui muutaman päivän ikkuna esittää muutoksia, että miten sitä EU-rahaa oikein käytetään ensi vuoden budjetissa oman valiokunnan lohkolla. Jollain ihmeellä onnistuin saamaan paikan Euroopan eduskunnan ulkoasiainvaliokunnasta ja se on valiokunta, jonka kautta myös kehitysapurahat jaetaan.

Suomessa hallitus laittaa PS:n johdolla koko kehitysapupolitiikan uusiksi.

Kehitysapuun tehdään yli miljardin leikkaukset, tuki katkaistaan Venäjän hyökkäystä tukevilta mailta ja tuki ehdollistetaan sille, että maa suostuu ottamaan vastaan omien kansalaistensa palautuksia, joilla ei ole oikeutta olla Suomessa.

Nyt esitin, että tämä sama täysremontti toteutetaan myös EU:n tasolla. Putinisteilta EU-tuet pois ja rahahanat kiinni myös silloin, jos eivät ota vastaan omia kansalaisiaan.

Sitten aloin käymään läpi EU:n jakaman kehitysavun euromääriä, joita siis Suomikin osaltaan on maksamassa. Rivit vilisivat satoja miljoonia, jopa miljardeja, joten leikattavaa löytyi.

Päätin esittää, että yhdeksältä maantieteelliseltä alueelta leikataan jokaiselta 20% pois ensi vuoden EU-kehitysavusta. Rahaahan virtaa EU:lta Karibialle, Tyynellemerelle, Lähi-itään ja oikeastaan ympäri maapalloa. Yhteensä näistä kaikista esittämistäni leikkauksista tulisi liki miljardin säästöpotti. Ainut alue, johon en esittänyt leikkauksia, oli se alue, johon Ukrainakin kuuluu. Päin vastoin nämäkin säästyneet rahat pitäisi kanavoida Ukrainan tueksi, jonka taistelulla on elintärkeä merkitys Euroopan turvallisuudelle.

Ja huomaa muuten heti jo näin alkuvaiheessa, että pohjoismaisten persukollegoiden ajatusmaailmassa on hyvin paljon samaa. Kun kerroin heille näistä ehdotuksista, kaikki ruotsalaiset ja tanskalaiset persukollegat halusivat heti olla allekirjoituksillaan tukemassa ehdotuksia.

12 sekuntia jäi kelloon aikaa, kun lopulta saatiin kaikki allekirjoitukset kerättyä ja laitettua eteenpäin systeemissä ennen aikarajan umpeutumista. Tiukille meni, mutta nyt on ehdotukset jätetty järkevämmän EU-politiikan puolesta!

Seuraan blogissani europarlamentaarikko Sebastian Tynkkysen toimintaa. Blogeissani on yli 8 miljoonaa käyntikertaa. Haluan auttaa ja innostaa Sebastian Tynkkystä hänen työssään europarlamentaarikkona.

Valiokuntapaikkojen jako Euroopan eduskunnassa

https://www.facebook.com/watch/?v=1226161191747859

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti