torstai 15. elokuuta 2019

PE 16.08.2019 Asian vetäminen pois oikeuskäsittelystä



From: Erkki Aho
Sent: Friday, August 16, 2019 5:33 AM
To: oulu.ko@oikeus.fi ; maria.ohisalo@eduskunta.fi ; anna-maja.henriksson@eduskunta.fi ; antti.rinne@eduskunta.fi ; kirjaamo@tpk.fi ; kirjaamo@vnk.fi ; kirjaamo@okv.fi ; VKSV@oikeus.fi ; raahe.uo@oikeus.fi
Subject: asian vetäminen pois oikeuskäsittelystä

Oulun käräjäoikeus
Asia L19/14038

Käräjätuomari Minna Leikas

Kiitän tarkistuspyynnöstä. Kuten olen ilmoittanut, niin VEDÄN ASIAN L19/14038 POIS OULUN KÄRÄJÄOIKEUDEN KÄSITTELYSTÄ.

Minä katson, että en olisi voinut saada oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä, koska Oulun käräjäoikeus ei ole hankkinut valtiopetosta koskevaa todistusaineistoa asiassa. Nämä asiakirjat ovat
  1. salaiseksi julistetut ns. Koiviston konklaavin asiakirjat
  2. 100 vuodeksi salaiseksi julistettu SSP-sopimus
  3. 25 vuodeksi salaiseksi julistettu Aktiv Hansa-kauppa
Minä olen lähettänyt haastehakemukseni rikosasiana enkä riita-asiana. Minä olen katsonut, että kysymyksessä on ihmisoikeusrikos eli kidutusrikos, koska en ole saanut esteetöntä rikostutkintaa 24 vuoteen enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 24 vuoteen. Tämä sama meno jatkuu edelleen. Kidutus on alkanut 11.5.2019 ja jatkuu edelleen. Katson, että ulosottoviranomaiset ovat syyllistyneet toiminnalla kidutusrikokseen ja ovat osa valtiopetoskokonaisuutta.

Minä tein asiassa rikostutkintapyynnön valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle ja pyysin häntä henkilökohtaisesti ratkaisemaan asian, koska kysymyksessä on äärettömän vakava asia koko Suomen historiassa. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen oli siirtänyt asian käsittelyn kihlakunnansyyttäjä Heidi Savurinteelle, joka tunnusti puhelinkeskustelussa ettei hän ole perehtynyt ko. kolmeen asiakirjaan vaikka on tehnyt asiassa kielteisen päätöksen. Asiassa rikostutkinnat olisi päätöksen mukaan pitänyt tehdä Oulun poliisi Antti Räsänen ja Lapin poliisi Jukka Haataja. Kumpikaan ei ole ollut minuun yhteydessä enkä ole saanut esteetöntä rikostutkintaa. Katson, että kysymyksessä on poliisien ja syyttäjän virkarikos.

Poliisin olisi pitänyt tutkia asia ja syyttäjän olisi pitänyt nostaa syyte. Valtiopetos ei vanhene koskaan. Totta on se, että valtiopetos ja minun tapaukseni ovat yhteydessä toisiinsa. Valtiopetoksen johdosta minä jouduin törkeän petoksen ja prosessipetoksen kohteeksi. Kysymyksessä on ja oli rikosliigan toiminta, jossa keskeiset rikolliset olivat syyttäjä Sulo Heiskari, asianajaja Antti Latola ja asianajaja Hannu Maskonen sekä varatuomari Paavo M. Petäjä ja entinen asianajaja ja nykyinen varatuomari Asko Keränen sekä poliisi Raimo Ollila.

Tosiasiat ilmenevät näistä kolmesta linkistä:

Vastaus ylitarkastaja Ylva Norrgårdille
Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle

SU 04.08.2019 Suomi ei ole oikeusvaltio – Suomi tarvitsee muiden EU-maiden apua oikeusvaltioperiaatteiden toteuttamiseen

Kuten sähköpostiviestit osoittavat niin koko Suomen valtion virkakoneisto on mukana valtiopetoksessa. Kaikki ovat olleet kuin susi kukassa, vaikka esimerkiksi sisäministeri Maria Ohisalon olisi pitänyt reagoida oman vastuualueensa asioihin, mutta hän on ollut vaiti. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ei ole reagoinut syyttäjälaitoksen rikolliseksi epäiltävään toimintaa, vaikka on ollut varmasti ja todistettavasti tietoinen ja vastuullinen asioissa. Pääministeri Antti Rinne ei ole reagoinut asioihin vaikka on varmasti ja todistetusti ollut tietoinen ja vastuullinen ministerireidensä ja hallituksensa toiminnasta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ollut tietoinen asioista, mutta presidentti Sauli Niinistö on vähätellyt Unkarin pääministerin Viktor Orbanin oikeaan osuneita lausuntoja. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Sauli Niinistön uralla on asioita, jotka liittyvät valtiopetokseen.

Olen kiistattomasti joutunut Suomen valtion toimien johdosta 24 vuotta ja edelleenkin jatkuvan ihmisoikeusrikoksen eli kidutuksen kohteeksi ja olen kärsinyt syyttömänä rikollisliigan toiminnan johdosta 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion sekä 7 kunnianloukkaustuomioita. Laillisuusvalvojat ovat olleet tietoisia asioista, mutta eivät reagoi asioihin. Meillä ei ole perustuslakituomioistuinta. Siksi en voi saada oikeutta Suomessa enkä EIT:ssä, koska suomalaiset estävät sielläkin oikeudensaannin suomalaisilta.
Katson, että asioiden oikea käsittelypaikka on kansainvälinen rikostuomioistuin. Suomeen on perustettava perustuslakituomioistuin ja totuuskomissio, mikä selvittää 1990-laman, pankkikriisin ja valtiopetoksen. Perustettava perustuslakituomioistuin käsittelee sitten asian. Koska luottamus suomalaisen virkakoneiston luotettavuuteen on todistettavasti heikko, niin perustuslakituomioistuimessa tulisi aluksi olla myös EU:n ja Venäjän määräämät kansainväliset tuomarit osana asioiden käsittelyä,
Olen käntynyt muiden EU-maiden ja Venäjän sekä kansainvälisen rikosistuimen puoleen asiassa.

Embassies of the EU and Russia and the International Criminal Court, Russian President Vladimir Putin, Hungarian Prime Minister Viktor Orban

EU-maiden ja Venäjän suurlähetystöt sekä kansainvälinen rikostuomioistuin, Venäjän presidentti Vladimir Putin , Unkarin pääministeri Viktor Orban

Посольства ЕС и России и Международный уголовный суд, президент России Владимир Путин, премьер-министр Венгрии Виктор Орбан

Finland is not a state governed by the rule of law. Finland has a good constitution. There is no constitutional court in Finland. Certain crimes are not investigated by the police, certain crimes are not prosecuted by the prosecutor, certain crimes are not prosecuted by the court. Only 0.06% of the complaints filed with law enforcement officers raise a concern.
The Supreme is in violation of the Constitution and human rights treaties.
During the recession of the 1990s and the banking crisis, Finnish political leaders decided to rescue the banks. Companies and guarantors of entrepreneurial loans and entrepreneurs' assets were selected as payers. Leaders of fallen entrepreneurs were criminally wronged and their property robbed. A total of 60,000 companies were withdrawn from the market, more than 500,000 people lost their jobs and 280,000 were over-indebted. In addition, 14,500 entrepreneurs committed suicide in a difficult situation. It is about theft of property and genocide.
Everything is based on the mistakes of Finnish political leaders. President of the Republic Mauno Koivisto intervened in the functioning of an independent court. It was decided that the bank would win in the higher courts and that the criminals would be granted prosecution. Matters were agreed in a so-called "proclamation". Koivisto Conclave 6 May 1992. Subsequently, on 22 October 1993, Esko Aho's government and four buyer banks signed a 100-year SSP agreement. The agreement agreed on the rationalization of the sector, ie companies to be withdrawn from the market. On March 31, 2000, the Aktiv Hansa trade was made secret for 25 years to cover up crimes.
I myself am a victim of the banking crisis, which did not receive unfettered criminal investigation and a fair trial 24 years. The police do not investigate, the prosecutor does not investigate, the court does not adjudicate, and the law enforcement does not see anything illegal, not to mention crimes, even though the evidence is undeniable and the criminals have admitted their actions.
I urge all EU countries and Russia to work on bringing Finland's case to the International Criminal Court. Establish a Constitutional Court and Truth Commission in Finland to investigate the events of the 1990s, the banking crisis and state fraud.

Suomi ei ole oikeusvaltio. Suomessa on hyvä perustuslaki. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta. Poliisi ei tutki tiettyjä rikoksia, syyttäjä ei syytä tietyistä rikoksista, oikeus ei ota käsiteltäväkseen tiettyjä rikoksia. Laillisuusvalvojille tehdyistä kanteluista vain 0.06 prosenttia aiheuttaa huomautuksen vastaisen varalle.
Korkein toimii perustuslain ja ihmisoikeussopimuksen vastaisesti.
1990-luvun lamassa ja pankkikriisissä Suomen poliittiset johtajat päättivät pelastaa pankit. Maksajiksi valittiin yritykset ja yrittäjien lainojen takaajat sekä yrittäjien omaisuus. Kaadetujen yrittäjien johtajista tehtiin rikollisia oikeuden väärillä päätöksillä ja ryöstettiin heidän omaisuutensa. Markkinoilta poistettiin kaikkiaan 60 000 yritystä, yli 500 000 ihmistä menetti työpaikkansa ja 280 000 ylivelkaantui. Lisäksi 14 500 yrittäjää teki vaikeassa tilanteessa itsemurhan. Kysymys on omaisuuden ryöstöstä ja kansanmurhasta.
Kaikki perustuu Suomen poliittisten johtajien virheisiin. Tasavallan presidentti Mauno Koivisto puuttui riippumattoman oikeusistuimen toimintaan. Päätettiin, että pankki voittaa ylemmissä oikeusasteissa ja rikollisille annettiin syytesuoja. Asiat sovittiin alaiseksi julistetussa ns. Koiviston konklaavissa 6.5.1992. Sen jälkeen Esko Ahon hallitus ja neljä ostajapankkia tekivät 100 vuodeksi salaiseksi julistetun SSP-sopmuksen 22.10.1993. Sopimuksessa sovittiin toimiala-rationalisointi eli markkinoilta poistettavat yritykset. 31.03.2000 tehtiin 25 vuodeksi salaiseksi julistettu Aktiv Hansa-kauppa rikosten peittelemiseksi.
Olen itse pankkikriisin uhri, joka ei ole saanut esteetöntä rikostutkintaa eikä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 24 vuoteen. Poliisi ei tutki, syyttäjä ei syystä, oikeus ei ota käsiteltäväkseen ja laillisuusvalvonta ei näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan, vaikka todistusaineisto on kiistaton ja rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa.
Pyydän kaikkia EU-maita ja Venäjää toimimaan niin, että Suomen asiat saadaan kansainvälisen rikostuomioistuimen käsittelyyn. Suomeen on perustettava perustuslakituomioistuin ja totuuskomissio 1990-luvun tapahtumien, pankkikriisin ja valtiopetoksen selvittämiseksi.

Финляндия не является государством, регулируемым верховенством закона. У Финляндии хорошая конституция. В Финляндии нет конституционного суда. Некоторые преступления не расследуются полицией, некоторые преступления не преследуются прокурором, некоторые преступления не преследуются судом. Только 0,06% жалоб, поданных сотрудниками правоохранительных органов, вызывают озабоченность.
Верховный нарушает Конституцию и договоры о правах человека.
Во время экономического спада 1990-х годов и банковского кризиса финские политические лидеры решили спасти банки. В качестве плательщиков были выбраны компании и поручители предпринимательских кредитов и активов предпринимателей. Лидеры погибших предпринимателей подверглись уголовному преследованию, а их имущество ограблено. В общей сложности 60 000 компаний были выведены с рынка, более 500 000 человек потеряли свои рабочие места и 280 000 были чрезмерно задолжены. Кроме того, 14 500 предпринимателей покончили жизнь самоубийством в сложной ситуации. Речь идет о краже имущества и геноциде.
Все основано на ошибках финских политических лидеров. Президент Республики Мауно Койвисто вмешался в функционирование независимого суда. Было решено, что банк победит в вышестоящих судах и что преступникам будет предоставлено уголовное преследование. Вопросы были согласованы в так называемом «провозглашении». Конклав Койвисто 6 мая 1992 года. Впоследствии, 22 октября 1993 года правительство Эско Ахо и четыре банка-покупателя подписали 100-летнее соглашение SSP. В соглашении согласована рационализация сектора, то есть компаний, которые будут выведены с рынка. 31 марта 2000 года торговля Aktiv Hansa была засекречена на 25 лет для сокрытия преступлений.
Я сам являюсь жертвой банковского кризиса, который не получил неограниченную уголовное расследование и справедливый суд 24 лет. Полиция не проводит расследование, прокурор не проводит расследование, суд не выносит решения, и правоохранительные органы не видят ничего незаконного, не говоря уже о преступлениях, даже если доказательства неоспоримы и преступники признали свои действия.
Я призываю все страны ЕС и Россию работать над доведением дела Финляндии до Международного уголовного суда. Создать в Финляндии Конституционный суд и комиссию по установлению истины для расследования событий 1990-х годов, банковского кризиса и мошенничества со стороны государства.

Huom. käännökset on tehty google translate-systeemillä, käännöksissä voi olle virheitä, mutta suomenkielinen teksti on oikea

Note. translations are done by google translate, there may be errors in translations, but the Finnish text is correct

Примечание. переводы выполняются с помощью гугл переводчика, в переводах могут быть ошибки, но текст на английском языке верный

Kalajoki 16.08.2019

Erkki Aho


Kalajoki

Himangan Sautinkarin uimarannat asetettiin perjantaina uintikieltoon. Leirintäalueen uimalaiturin ja hiekkarannan uimavesissä on todettu korkeita suolistoperäisten bakteerien arvoja.
Bakteerien määrä ylittää kymmenkertaisesti viitearvot. Kyse on ihmisperäisistä bakteereista. Korkea määrä viittaakin esimerkiksi viemärivuotoon. Saastumisen syytä selvitellään, tuloksia odotellaan ensi viikon alussa.
Sautinkarin rannat uimakieltoon – Lestijoen vedessä Himangalla poikkeuksellisen paljon bakteereita

Alueuutiset

Ylivieskan uuden kirkon rakentaminen on vaarassa palautua lähtöruutuun, kertoo aamun Keskipohjanmaa-lehti.
(siirryt toiseen palveluun)

Kirkkohallituksen täysistunto saa ensi keskiviikkona eteensä esityksen, jossa kirkkosuunnitelmia esitetään hylättäväksi. Esittelijänä kirkkohankkeessa on Kirkkohallituksen vt. yliarkkitehti Kristiina Koskiaho.
Hän perustelee esitystään sillä, että suunniteltu kirkko ei ole sellainen rakennus, joka kestäisi 200 vuotta ilman korjauksia, kuten seurakunta oli suunnitellut. Koskiahon mukaan kirkkoa jouduttaisiin sen rakennusteknisten ominaisuuksien takia korjaamaan usein tulevaisuudessa.
Lisäksi esittelijä pitää lähes 13,4 miljoonan euron hanketta taloudellisesti liian kovana riskinä Ylivieskan seurakunnalle.
Keskipohjanmaa-lehti: Ylivieskan uuden kirkon rakentaminen jäihin? Kirkkohallitus saattaa torpata suunnitelman liian kalliina

Kotimaan uutiset

Eduskunnasta putoaminen ei merkinnyt taloudellista syöksykierrettä joukolle entisiä kansanedustajia – pikemminkin päinvastoin.
ILTA-SANOMIEN valtioneuvoston kansliasta saamien tietojen mukaan Tuomo Puumala(kesk), Kimmo Tiilikainen (kesk), Pilvi Torsti (sd) ja Olli-Poika Parviainen (vihr) tienaavat Antti Rinteen (sd) hallituksessa valtiosihteereinä toimiessaan 9834 euroa kuukaudessa, kun kansanedustajana heidän peruspalkkionsa oli 6614–7408 euroa kuukaudessa.Vaaleissa ulos eduskunnasta, nyt jopa 10 000 €/kk – katso täältä Rinteen hallituksen erityisavustajien ja valtiosihteereiden palkat

Puoluetoimintaa tuetaan ehdotuksen mukaan ensi vuonna 35,6 miljoonalla eurolla, kun tänä vuonna summa on ollut 29,6 miljoonaa euroa.
Budjettiehdotus julki: Puoluetukeen tulossa kuuden miljoonan korotus

Keskusrikospoliisi on selvittänyt historiallisen suuren rahanpesuepäilyn. Kaksi virolaista miestä on saanut Helsingin käräjäoikeudessa syytteen tapauksessa, jossa heidän epäillään pesseen 130–140 miljoonaa euroa rikollista alkuperää olevaa rahaa.
Ylen MOT:n tietojen mukaan KRP uskoo, että rahat ovat alun perin peräisin venäläiseltä järjestäytyneen rikollisuuden toiminnasta. Rikollisjärjestön edustajia ei kuitenkaan ole saatu asetettua syytteeseen Suomessa.
Poliisi selvitti historiallisen suuren rahanpesuepäilyn – venäläinen rikollisjärjestö pesi yli sata miljoonaa euroa suomalaisyhtiön kautta
Erkin kommentti: Miksi pankinjohtajat ja pankit vapautettiin asiassa? Miksi heidän toimintaansa ei tutkita eikä syytetä?

Ulkomaan uutiset

Trump ilmaisee olevansa huolissaan, että Hongkongin tilanne ratkaistaan väkivalloin – aikoo pian puhua Xin kanssa puhelimitse

Talousuutiset

Eläkeyhtiö Varman Risto Murto on perustavan­laatuisesti huolissaan talouden tilasta: ”Näyttää menevän umpi­solmuun”

Sudanissa alkaa historiallinen siirtymä siviilihallintoon – oppositio nimesi pääministeriehdokkaan

Urheilu-uutiset

Suomen Venla Harju on voittanut pronssia suunnistuksen MM-kisojen keskimatkan kilpailussa Norjassa. Suomalainen jakoi mitalisijan saman ajan juosseen Venäjän Natalia Gemperlen kanssa. Ruotsin Tove Alexandersson voitti kultaa myös keskimatkalla. Pitkällä matkalla hän oli ylivoimainen, mutta keskimatkan kilpailussa eroa hopealle suunnistaneeseen Sveitsin Simona Aebersoldiin oli vain viisi sekuntia.
Harju ja Gemperle jäivät kärjestä minuutin ja 45 sekuntia.
Mitalista pitkällä matkalla keskiviikkona tiukasti kamppaillut Marika Teini jäi kärkivauhdista jo matkan alkuvaiheessa ja oli lopputuloksissa yhdeksäs. Teini jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 46 sekuntia.
Mitalitili auki! Venla Harju suunnisti MM-pronssia keskimatkan kilpailussa

Maailmalla tapahtuu

Venäjän armeija rakensi helikopterikentän aivan Suomen rajan tuntumaan – tutkija kertoo, miksi

Yle Areena

Meki perustaa haaveittensa puusepänverstaan, mutta yrittäjän arki ei ole ruusuista. Unelmat alkavat murskautua, ja niiden hinta kasvaa suureksi, liian suureksi? Miten jatkaa yli pettymysten?
Verstaallinen unelmia

Yuotube

Vihapuhe ja valtionpelka

BenTV: ”Sallikaa mun nauraa!”

KorkkiTV: Kyllä Rinteellä rahaa riittää, mutta kenelle?

Ville Tavio: Kuuluuko valta kansalle vai korporaatioille?

Mielipide

Keskusta on tehnyt talouspolitiikassaan muutamassa kuukaudessa 180 asteen suunnanmuutoksen. Kasvot sille antaa lisävelkaa kahmiva valtiovarainministeri Mika Lintilä, Juha Sipilän entinen luottomies, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala. Lintilän budjettiesityksen keskeisin luku ei ole edes esityksen 57 miljardin loppusumma, vaan se, että budjettiesitys on peräti 2,3 miljardia alijäämäinen.
Kommentti: Keskusta käänsi takkinsa Lintilän johdolla 180 astetta Sipilään aikoihin verrattuna
Erkin komentti: Pidän valtionvarainministeri Mika Lintilän ensimmäistä budjettiesitystä vastuuttomana, koska se on 2,3 miljardia alijäämäinen ja perustuu tuulentupien rakentamiseen. Mielestäni olisi selkeästi pitänyt tehdä sellaisia toimia joilla kuluja pienennetään. Suomessa on n. 7000 kielteisen turvapaikka päätöksen saanutta henkilöä. Olisi pitänyt tehdä sellainen päätös, että Suomesta poistetaan vuosittain 8000 turvapaikan hakijaa. Tällöin yhteiskunnan menot olisivat pienentyneet 800 000 euroa vuositasolla. Lisäksi olisi pitänyt pienentää yritystukeja kaiksinkertainen määrä jokainen vuosi nelisvuotiskauden ajan. Silloin säästä vuositasolla olisi 200 000 euroa vuodessa. Verotukeja olisi voitu poistaa myös 200 000 euroa vuositasolla neljän vuoden ajan. Veronkiertoa olisi voitu vaikeuttaa ainakin 200 000 eurolla vuodessa. Muun muassa kieltämällä tuntemattoman sijoittaminen ja vakuuskuorien käyttö, Veroparatiisien käyttö olisi voitu estää tehokkaamin ja säästää sitä kautta 300 000 euroa vuositasolla joka vuosi neljän vuoden ajan. Suomessa on kymmeniätuhansia virkamiehiä liikaa. Olisi pitänyt aloittaa rakennemuutos, jossa valiportaan hallinto poistetaan kokonaan eli lakkautetaan AVI:t ja ELY:t. Säästöä on vaikea arvioida vuositasolla, koska toimepide kestää useita vuosia. Luovutaan maakuntahallinnnon suunnittelusta ja toteutuksesta, koska se vain lisää yhteiskunnan menoja. Sote-ratkasu voidaan toteuttaa huomattavasti halvemmalla kun hyödynnetään kuntien yhteistyötä suuremmassa määrin. Valtion ja kuntien hallinnosta eläköityy ihmisiä kovalla vauhdilla ja sitä pitää hyödyntää. Kunnissa täytyy pdättäymiä henkilöstön lisäyksillä ja kuntien välistä yhteistyötä on lisättävä. Pienenmpien kuntien tulisi toimia vain kuntalaisten nykyaiksta tekniikkaa hyväksikäyttäävnä palvelukeskuksena. Kaikki nykyisia virkoja ei jokaisessa kunnassa tarvita, vaan palvelut voi ostaa toisesta kunnasta tai yksityiseltä. Minsisterien avustajamäärä tulee laskea kolmasosaan jolloin säästetään ainakin 20 miljoonaa euroa vuositasolla. Puoluetuet voidaan puolittaa vuosittain neljän vuoden ajan. Oikeushallinnon uudistus on kiireelinen tehtävä. Perustetaan perustuslakituomistuin ja totuuskomissio. Lakkautetaan nykyisenkaltainen laillisuusvalvonta, hallito-oikeudet ja korkein oikeus. Säästö olisi kymmeniä miljoonia euroja ellei reilusti enemmänkin, kun huomioidaan se, että kansalaiset alakaisiavat saamaan oikeutta. Säästö on järkyttävän suuri. Kehitysapu olisi kohdennettava niin, että se hyödyttä suomalaista yhteiskuntaa. Ei rahaa Afrikkaann vaan oman maan lähialueille. Suomi ja Venäjä voisivat tehostaa yhteistyötään monella eri sektorilla ja yhteistyö hyödyttäsi kumpaa valtiota erittäin merkittävästi. Esimerkiksi nuorten kouluttaminen paikkaa kotimaista tyvoimapulaa ammattikolutuksen kautta. Valitettavasti on niin, että venäläinen nuori on lähempänä suomalaista kulttururia ja elämänmuotoa kuin afrikkalaiset tai arabimaista tulleet. Näillä toimenpiteillä päästäisiin vuositasolla jo tasapainoon eli pois tuosta 2,3 miljardin alijäämästä. Ja tämä valtion talousarvio olisi jo vuonna 2021 ylijäämäinen.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) julkisti keskiviikkona ehdotuksensa valtion vuoden 2020 talousarvioksi.
Lintilän budjettiehdotuksen loppusumma on 57 miljardia euroa. Budjettiehdotus on 2,3 euroa alijäämäinen. Alijäämä katetaan ottamalla lisää uutta velkaa. Valtion menot nouset siis noin 1,3 miljardia euroa kuluvan vuoden 55,7 miljardista eurosta.
Ministeri Lintilä perustelee velanoton lisäämistä menolisäysten etupainotteisuudella ja vakuuttelee, että tasapaino saavutetaan hallituksen suunnitelmien mukaan vuoteen 2023 mennessä.
Velkavetoinen budjettilinja lisää talouden epävarmuutta
Erkin kommentti: Mika Lintilä ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan mikään talousmies. Mielestäni tiedotusvälineet ovat antaneet tietoisesti väärää kuvaa Lintilästä. Budjettiesitys paljastaa totuuden. Mitä enemmän budjettiesitykseen perehtyy sitä tyhmeltä se tuntuu.
Kotimaan matkailu

Kalastusta Tyngänmyllyllä Hihnalankoskella // Vaan kalastusta(4)

kirjolohen kalastusta

merilohen vetouistelua kalajoella 2016. Ari ja Kymppi lohi.

Ulkomaan matkailu

France’s Loire: Château Country

101 Facts About France

Normandy: War-Torn Yet Full of Life

Musiikki

Andre Rieu Macarena & Lambaba Les Del Rio by Marijana

André Rieu - Libiamo - Happy Birthday! DVD

André Rieu - O Sole Mio

Loppukevennykset

Myllyrinne Company: Kirsi on uusi toimitusjohtaja -- oli karvan verran parempi

Myllyrinne Company: Silikonilla voi tilkitä vuodon kuin vuodon

Myllyrinne paljastaa suomifutiksen ongelmat alle minuutissa

Kuntoilu

FULL BODY FAT BURNING HIIT WORKOUT (no equipment)

At Home CARDIO/STRENGTH FAT BURNING HIIT Workout (No Equipment)

FAT BURNING HIIT CARDIO (No Equipment)

Liikunta ja terveys

Verenpaine 131/77, 67 pulssi , Paino 109,0 kg. Jumppa 10 /3800 min, kuntosali 0 / 3660 min, kävely 0 / 371 km , uinti 0 / 33 000 m, pyöräily 4 /1887 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti