perjantai 19. huhtikuuta 2024

LA 20.04.2024 Näin minä toimisin




Esitän tässä vaihtoehdon hyvinvointialue Pohteen, Kalajoen kaupungin ja koulutuskuntayhtymä Jedun toiminnalle. Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosastolla oli 29 vuodepaikkaa. Vuodepaikkojen määrä olisi pitänyt lisätä 40;een vuodepaikkaan eikä lakkauttaa vuodeosastoa. Kalajoen terveyskeskuksen ja uuden Himangan terveyskeskuksen toimintaa olisi pitänyt jatkaa entiseen malliin turvaten lääkäripalvelujen saatavuus ja inhimillinen hoito. Kalajoen kaupunki oli valmis rakentamaan Kalajoen terveyskeskukseen lisää tilaa, jotta vuodepaikkamäärä olisi voitu korottaa 40:een, mutta Pohde kieltäytyi neuvottelemasta sellaisesta vaihtoehdosta. Vuodeosaston lakkautuksella on kalajokisille ja Kalajoelle äärettömän suuret haitalliset vaikutukset. Myös vastarakennettu Himangan terveyskeskus on rakennettu sitä varten, että himankalaisilla terveyspalvelut säilyisivät tulevaisuudessakin. Kysymys ei ole vain vuodepaikkojen lakkautuksesta vaan kysymys on isommasta asiasta eli Kalajoen elinvoimasta ja Kalajoen kaupungin imagosta.


Vanhusten määrä Kalajoella lisääntyy samalla tavalla kuin muuallakin Suomessa.. Siksi on kiinnitettävä huomiota siihen, että vanhukset saavat tarvitsemansa palvelut kotipaikkakunnaltaan. Tämä tavoite voidaan toteuttaa siten, että senioritalot rakennetaan Rautioon sekä Himangalle ja Kalajoelle rakennetaan seniorikeskus, jossa on kuntoutuspalvelut.


Koulukampus pitää toteuttaa niin, että Kalajoen lukion ja Arteman välinen koulutusyhteistyö onnistuu ja sujuu sekä turvaa koulutuspalveluiden tulevaisuuden sekä Kalajoen lukion ja Arteman toiminnan jatkossakin vahvana ja vetovoimaisena. Tähän kokonaisuuteen on sijoitettava yrityspalvelut sekä työvoimapalvelut. Silloin yrittäjien ja työvoiman sekä koulutuksen palvelut ovat yhdessä paikassa. Silloin se palvelee työnhakijoita, yrittäjiä sekä opiskelijoita parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi koulukampukseen on rakennettava uusi täysimittainen liikuntahalli sekä taidenäyttelytilat. Liikunta on niin opiskelijoille kun kalajokisillekin paras lääke. Kalajokiset tarvitsevat uuden täysimittaisen liikuntahallin liikuntaharrastusten toteuttamiseen. Taidenäyttelytiloissa voitaisiin harjoittaa kultturellista toimintaa mikä lisää myös kävijöiden mielenvireyttä. Taidenäyttelytiloissa olisi paikka pysyvälle Erkki Ahon taidenäyttelylle sekä vaihtuvalle taidenäyttelylle.


Uimahallin paikan pitää olla Kalajoen keskustassa. Kylpylätoiminnot saavat olla Hiekkasärkillä yksityisten yritysten toteuttamana.


Kaiken tämän edellä esitetyn toteuttamiseen olisi auttanut se, että 6 miljoonaa euroa valtion Kalajoen kaupungille antamaa Hanhikivi-kompensaatiota ja Kalajoen kaupungin siihen lisäksi sijoittamaa 6 miljoonan euron rahaa eli yhteensä 12 miljoonaa euroa rahaa olisi käytetty näiden tavoitteiden toteuttamiseen eikä sitä olisi kipattu mereen.


Jos minä saan oikeutta ja Suomen valtio maksaa minulle vaatimani Suomen valtion aiheuttamat vahingonkorvaukset taloudellista vahingoista ja hirvittävistä henkisistä kärsimyksistä ( n.200 miljoonaa euroa), niin minä olen valmis toteuttamaan esittämäni suunnitelman Kalajoella yhdessä Kalajoen kaupungin ja Suomen valtion kanssa.

PE 19.04.2024 Valtioneuvostolle

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/04/pe-19042024-valtioneuvostolle.html


MA 04.03.2024 Armahduspyyntö

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/03/ma-04032024-armahduspyynto.html


LA 13.04.2024 Armahduspyynnön täydennys

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/04/la-13042024-armahduspyynnon-taydennys.html



Konsulttitoimisto Erkki Aho Ky

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

www.erkkiaho.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti