sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

SU 08.04.2018 Terveellinen ruoka ja riittävä liikunta.


Olen saanut verenpaineeni kuntoon. Tänään mittaus aamulla osoitti lukemia 125/70. Tämän olen saavuttanut terveellisen ruoan ja riittävän liikunnan avulla. Kuinka paljon suomalainen yhteiskunta säästäisi jos lääkärit neuvoisivat potilaita syömään oikein ja kouluissa opetettaisiin syömään oikein ja jos oppilaille tarjottaisiin terveellistä ruokaa. Kuvassa oleva mittaustulos on kävelylenkin jälkeen.

Heräsin tänään jälleen hyvin nukutun yön jälkeen viiden aikaan. Jumppasin 30 minuuttia. Valmistin oman normaalin aamupalan, jossa on porkkanaraastetta, johon lisätty ruokaöljyä ja omenaviinietikkaa. Kaurapuuroa mustikoilla ja juomana ruusunmarjateetä, johon laitan hunajaa ja sitruunaa. Leipä, jossa juustoa, suolakurkkua ja paprikaa. Lasillinen vettä en aamupalaa tärkeä asia.
Valmistin myös jo lounasta. Tein ruskean kastikkeen omalla reseptilläni. Laiton siihen vehnäjauhojen lisäksi sipulia, mustapippuria, kurkumaa, lihaliemikuution ja vettä. En tehnyt ruskeaa kastiketta voilla. Keitin kuoriperunat ja punajuuren. Lisäksi luonaalle laitan kirjolohta, tilliä ja sitruunaa sekä tomaatin. Ruisleipää valkoisella juustolla, suolakurkulla ja valkosipulilla. Ruokajuomaksi raikasta jogurttijuomaa. Naposteltavaksi paahdoin kurpitsan siemeniä.

Mustapippuri

Jos pidät jauhetusta mustapippurista, niin hyvä juttu. Kehosi hyötyy siitä ja kiittää sinua. Mustapippurissa nimittäin on piperiiniä, voimakasta ainetta joka on ihmiskeholle hyväksi ja joka antaa pippurille sen vahvan maun. Tutkimukset ovat osoittaneet että piperiinillä on suotuisia vaikutuksia lukuisiin kehossa tapahtuviin prosesseihin, se parantaa ravintoaineiden imeytymistä, ja  sitä käytetään myös lääkkeenä. Ja mikä parasta, mustapippuria ei tarvitse syödä paljon, vaan terveyshyötyjen saamiseen riittää kun pyöräytät maustemyllyä muutaman kerran joka ruokailukerralla, tai muuten lisäät sitä ruokaan hyppysellisen.
Tässä seitsemän hyvää syytä syödä mustapippuria päivittäin.
1. Mustapippuri parantaa ravintoaineiden imeytymistä kehoon.
Mustapippurissa oleva piperiini parantaa ravintoaineiden imeytymistä ruoansulatuselimissä. Erityisesti vitamiinien ja mineraalien imeytyminen tehostuu. Jopa seleeni ja beetakaroteeni imeytyvät paremmin, kun ne nautitaan samaan aikaan mustapippurin kanssa. Mustapippuri saa lisäksi haiman erittämään enemmän entsyymeitä jotka auttavat ruoansulatuksessa.

2. Se on hyväksi suun terveydelle.
Kiinalaisen Wuhanin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan piperiini voi toimia suun sairauksien ehkäisyssä. Piperiini pienentää ientulehduksen riskiä, ja suojaa leukaluuta rappeutumiselta.

3. Mustapippuri voimistaa kurkuman tehoa.
Kurkuma sisältää ainetta nimeltä kurkumiini, jolla on lukuisia terveysvaikutuksia. Mutta ihmiskeholle tuottaa vaikeuksia imeyttää kurkumiinia ilman piperiinin apua, kuten tässäintialaisessa tutkimuksessa todettiin. Tämä englanninkielinen raportti puolestaan kertoo tutkimuksesta jossa jauhetun mustapippurin havaittiin parantavan kurkumiinin imeytymistä hulppeat 2000 prosenttia!

4. Kipulääkkeet toimivat tehokkaammin mustapippurin kanssa.
Piperiini voi auttaa joitakin kipulääkkeitä toimimaan tehokkaammin. Tutkimusten mukaan piperiini saa tulehdusta lievittävän aineen diklofenaakin, jota on mm. Voltaren-geelissä, toimimaan paremmin. Tämän tiedon toivoisi johtavan pienempiin tulehduskipulääkeannoksiin tulevaisuudessa.

5. Pienentynyt mahahaavariski.
Mustapippuri on vatsalle monella tapaa hyväksi. Yksi tapa on vatsahappojen väheneminen, ja tulehdusta suojaava vaikutus vatsalaukussa. Näin ollen mahahaavan ja muiden tulehduksien riski pienenee, kuten tutkimuksissa on todettu.

6. Mustapippuri polttaa rasvaa.
Haluatko vähentää painoa ja etenkin rasvaa kehostasi? Koeta mustapippuria. Se on parasta jauhettuna, sillä silloin pippurin solut imevät valoa itseensä. Korealainen tutkimus osoitti piperiinin ehkäisevän uusien rasvasolujen muodostumista, ja tutkijat uskovat tämän seikan olevan lupaava merkki siitä että tulevaisuudessa ylipainoa voidaan hoitaa nykyistä tehokkaammin, ja juuri piperiinin avulla. Piperiinin sanotaan lisäksi tehostavan aineenvaihduntaa, jolloin kehon lämpötila nousee väliaikaisesti. Tämä taas tarkoittaa sitä että elimistö kuluttaa enemmän energiaa.

7. Mustapippuri on hyväksi ruoansulatukselle.
Piperiini lisää myös syljen ja ruoansulatusnesteiden eritystä, jolloin ruoansulatus nopeutuu. Vatsa reagoi mustapippuriin lisäämällä suolahapon eritystä, jolloin ruoan pilkkominen nopeutuu. Hyvä juttu, eikö?

Kurkuma

Kurkuma on paitsi mauste, joka värjää curryn keltaiseksi, myös lääkekasvi, jota on käytetty intialaisessa ayurveda-lääkintäperinteessä jo tuhansien vuosien ajan hoitamaan tulehdusta, laskemaan kuumetta, parantamaan ruoansulatusta ja puhdistamaan elimistöä.
Kurkuman terveysvaikutuksia on tutkittu myös tieteellisesti. The Journal of American Chemical Society tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kurkumalla on muun muassa antioksidanttisia, antibakteerisia ja tulehdusta torjuvia ominaisuuksia.
10 terveyshyötyä, jotka kurkumaan on tutkimusten perusteella liitetty.

1. Kurkuma torjuu hiljaista tulehdusta
Kurkuma saattaa torjua kehon matala-asteista eli hiljaista tulehdusta, jonka nähdään olevan monien sairausten, kuten diabeteksen ja masennuksen takana. Kurkuma sisältää kurkumiinia, jonka on lukuisissa tutkimuksissa osoitettu hillitsevän elimistön tulehdustilaa.

2. Vähentää suolistokaasuja
Kurkumaa voidaan käyttää suolistokaasujen ja vatsan turvotuksen poistamiseen. Kurkuman sisältämän kurkumiinin on todettu vähentävän kaasun muodostumista suolistossa.

3. Toimii flunssalääkkeenä
Kurkumassa on ainesosisa, jotka auttavat vahvistamaan elimistön puolustusärjestelmää. Vahva puolustusjärjestelmä puolestaan vähentää riskiä sairaustua esimerkiksi flunssaan.
Jos kärsit flunssasta tai vilustumisesta, kokeile lääkkeeksi lämmintä kurkumateetä.

4. Lievittää kipuja
Kurkumaa pidetään luonnollisena tulehduskipulääkkeenä. Joidenkin tutkimusten mukaan kurkuman on todettu vähentävän nivelsairauksista johtuvia kipuja jopa yhtä hyvin kuin ibuprofeiinin.

5. Hoitaa haavoja
Kukuma on luonnollinen antiseptinen ja antibakteerinen aine, jota voidaan käyttää haavojen puhdistukseen.
Jos iholla on haava tai palovamma, kurkumaa voi ripotella vahingoittuneelle alueelle parantumisen nopeuttamiseksi.

6. Ehkäisee sydänkohtausta?
Kurkumiinin on tutkimusen mukaan todettu alentavan ohitusleikkauspotilaiden sydänkohtausriskiä. Tutkijat epäilevät, että taustalla ovat kurkumiinin antioksidanttiset ja tulehdusta torjuvat ominaisuudet.

7. Ehkäisee syöpää?
Kurkumalla on antikarsinogeenisia ominaisuuksia. Vaikka lisätutkimusta vielä tarvitaan, laboratoriokokeiden mukaan kurkumiinilla on havaittu olevan syöpää vastustavia ja heikentäviä ominaisuuksia. Kurkumiini voi laukaista syöpäsoluissa solukuolemaa, joten elimistö voi päästä kurkumiinin avulla eroon syöpäsoluista.

8. Alentaa kolesterolia
Kurkuma voi alentaa veren kolesterolitasoa. Koska korkea kolesteroli voi esimerkiksi aiheuttaa sydän- ja verisuonisairauksia, ruoan maustaminen kurkumalla ei ole lainkaan huono ajatus.

9. Taltuttaa närästystä
Kurkuma edistää ruoansulatusta ja torjuu närästystä. Toisaalta runsaasti käytettynä kurkuma voi aiheuttaa vatsavaivoja.

10. Tehoaa Alzheimeriin ja masennukseen?
Kurkumiinilla on vaikutusta myös aivojen toimintaan. Tutkimuksen mukaan se saattaa hidastaa ja jopa estää Alzheimerin tautia. Lisätutkimuksia aiheesta kuitenkin tarvitaan. Kurkuma voi myös ehkäistä masennusta ja lievittää stressiä.

Expressenin haastatteleman Lundin yliopiston professori Charlotte Erlanson-Albertssoninmukaan mausteet auttavat polttamaan rasvaa ja suojaavat ikääntymiseltä.
- Meidän pitäisi syödä niin paljon mausteita kuin vain pystymme, sanoo lääketieteellisen ja fysiologisen kemian professori Erlanson-Albertsson.
Erityisen terveellisinä hän pitää chilin, inkiväärin ja mustapippurin vahvoja muotoja. Mausteiden vahvat antioksidantit voivat suojata soluja ikääntymisen vaikutuksilta. Lisäksi ne voivat tehostaa laihdutusta, sillä professorin mukaan antioksidantit myös aktivoivat rasvanpolttoa vauhdittavia geenejä. Painonhallinnan kannalta erityisen hyödyllisiä ovat mausteet, joita käytetään japanilaisessa, thaimaalaisessa sekä intialaisessa keittiössä. Varsinkin nämä kuusi maustetta voivat vilkastuttaa rasvan palamista, kertoo Erlanson-Albertsson.

1. Chili
Chilin sisältämä kapsaisiini tehostaa professorin mukaan rasvan palamista. Aine nostaa kehon lämpötilaa, minkä vuoksi elimistö kuluttaa enemmän energiaa. Chiliä ei edes tarvita suuria määriä vaikutuksen aikaansaamiseksi. Erlanson-Albertssonin mielestä chiliä voi mainiosti käyttää päivittäin.

2. Inkivääri
Inkiväärin antioksidanttipitoisuus on korkea, ja se voi kiihdyttää rasvanpolttoa. Mauste on vahvaa, mutta sitä tarvitsee syödä vain pari grammaa päivässä.

3. Kurkuma
Kurkuma sisältää voimakasta kurkumiini-antioksidanttia, joka ehkäisee rasvan varastoitumista vaikuttamalla rasvasoluja sääteleviin geeneihin.

4. Kaneli
Kaneli ei ole yhtä tehokasta rasvanpolttajana kuin chili tai inkivääri, mutta senkin on professorin mukaan osoitettu lisäävän rasvanpolttoa. Lisäksi se auttaa pitämään verensokerin tasaisempana.

5. Curry
Curry on mausteseos, joka sisältää muun muassa kurkumaa - ja niin ollen myös edellä mainittua kurkumiinia. Siksi senkin käyttö voi auttaa painonhallinnassa.

6. Mustapippuri
Mustapippurilla on professorin mukaan samanlaisia vaikutuksia kuin chililläkin. Se kiihdyttää kehon lämmöntuotantoa ja vilkastuttaa näin rasvan palamista. Kehon kannalta paras muoto on hienoksi jauhettu mustapippuri, koska sen ainesosat ovat helpoimmin hyödynnettävissä. Maku ei tosin ole yhtä voimakas kuin tuoreeltaan rouhitussa mustapippurissa.

Peruna

Perunassa on magnesiumia 12 kertaa enemmän kuin esimerkiksi valkoisessa pastassa. Monilla suomalaisilla on vaikeuksia saada riittävästi magnesiumia ruoasta. Magnesiumin puutteen huomaa esimerkiksi lihaskramppeina ja suonenvetona. Lihasten rakentumisessa ja munuaisten toiminnassa tarvittavaa kaliumia perunassa on kaksikymmenkertaisesti pastaan verrattuna.
Uskomus siitä, että perunan vitamiinit liukenevat keitinveteen, ei täysin pidä paikkaansa. Jos perunan keittää kuorineen tai sitä kuorii ennen keittämistä vain ohuelti, perunan ravintoainepitoisuus säilyy hyvänä vielä keittämisen jälkeenkin. Perunassa on paljon etenkin B3-vitamiinia eli niasiinia, mutta myös B1- ja B2-vitamiinia eli tiamiinia ja riboflaviinia. Sadassa grammassa kuorineen keitettyä perunaa on 8,5 milligrammaa C-vitamiinia, mikä riittää tekemään siitä myös varteenotettavan C-vitamiinin lähteen.
Peruna on terveellisimmillään keitettynä tai uuniperunana. Paistaminen ei ole kovin terveellinen tapa laittaa ruokaa. Keitetty peruna on kevyt ruoka. 100 grammassa uusia ja keitettyjä perunoita on vähemmän energiaa kuin vastaavassa määrässä bataattia, pastaa tai spagettia. Ja toki myös vähemmän kuin lihassa. Peruna on hyvä kivennäisaineiden, erityisesti kaliumin, lähde. Keittäminen vähentää kaliumpitoisuutta. Perunasta saa myös C-vitamiinia.

Kirjolohi

Kirjolohi on ravitsemuksellisesti huippuluokkaa. Se sisältää runsaasti hyvälaatuista proteiinia, D-vitamiinia sekä terveellistä rasvaa. Kirjolohi on myös hyvä seleenin, B12-vitamiinin, jodin, kaliumin ja fosforin lähde.
Muiden kalojen tapaan kirjolohi sisältää jonkin verran vierasaineita, esimerkiksi dioksiinia ja PCB:tä. Niiden määrä on kuitenkin hyvin pieni kirjolohen terveyshyötyihin verrattuna.
Kirjolohi sisältää runsaasti pitkäketjuisia rasvahappoja eli eikosapentaeenihappoa (EPA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA). Kala on ainoa elintarvike, josta näitä saa. Ihmisen elimistö kykenee tuottamaan niitä kasviöljystä, mutta tuotanto tapahtuu hitaasti.
Kalan rasva, jota kirjolohessa on runsaasti, auttaa suomalaisten riesaan, sydän- ja verisuoitauteihin. Kalan rasvahapot laskevat veren triglyseridiarvoja, vähentävät verihiutaleiden takertuvuutta, pienentävät valtimokovettumien kokoa ja niissä esiintyvää tulehdusta sekä voivat laskea verenpainetta.

6 syytä lisätä kalaa ruokavalioon

 1. Lähes kaikki kalat rasvapitoisuudesta riippumatta sisältävät runsaasti D-vitamiinia. D-vitamiini on erityisen tärkeä luuston kunnolle.
 2. Kalan proteiini on yhtä hyvää lihan, kananmunan ja maitotuotteiden kanssa. Kala sisältää monipuolisen valikoiman eri ravintoaineita, mutta erityisen runsaasti siitä saa D-vitamiinin, hyvien rasvahappojen ja proteiinin ohella B12-vitamiinia ja seleeniä.
 3. Omega-3-rasvahapot voivat suojata aivoja ikääntymiseen liittyviltä vaurioilta esimerkiksi säätelemällä geenejä, vähentämällä hermokudoksen tulehdusta, lisäämällä hermosolujen solukalvojen liukoisuutta ja edesauttamalla hermosolujen signaalinvälitystä.
 4. Kalan säännöllinen käyttö voi vähentää sydän- ja verisuonitautiriskiä ja parantaa diabeetikoiden sokerinsietokykyä.
 5. Runsas kalan syönti voi myös vähentää muun muassa miesten eturauhassyövän riskiä ja ehkäistä ennenaikaisia synnytyksiä
 6. Useissa pitkittäistutkimuksissa on todettu, että säännöllinen kalan syönti on yhteydessä parempaan kognitioon ja pienempään riskiin sairastua muistisairauteen.

Tilli

Raikkaan tuoksuinen, pehmeän aromaattinen yleismauste. Tilli on yksi vanhimmista ja tutuimmista maustekasveista. Nykyisin tilliä käytetään pääasiassa kalan mausteena. Tosin jo tillin sisältämän rautamäärän (enemmän kuin esim. pinaatissa ja persiljassa) vuoksi tilliä pitäisi käyttää huomattavasti enemmän. Tilli sisältää myös runsaasti kaliumia siksi suolan käyttöä voi mainiosti vähentää.
Tilli kasvaa luonnonvaraisena Välimeren ympäristössä. Pohjois- ja Itä-Euroopassa tilliä käytetään paljon, mutta esim. Ranskassa ja Italiassa se on lähes tuntematon. Pohjoismaissa tilliä on viljelty ainakin 1600-luvulta lähtien. Tillillä on ruuansulatusta edistävä ja ilmavaivoja vähentävä vaikutus. Yrttilääkinnässä tilliä on käytetty teenä unettomuutta vastaan sekä vauvojen koliikin lievittämiseen.

Puolukka

Runsaan marjojen syömisen tiedetään jo vaikuttavan suotuisasti kolesteroliarvoihin ja verensokeriin. Joidenkin tutkimusten mukaan puolukka voisi ehkäistä tulehduksia, sydän- ja verisuonitauteja sekä allergioita ja jopa syöpää.
Puolukka sopii paitsi sydämelle, niin sen on todettu tasapainottavan estrogeenitasoja, parantavan ruuansulatusvaivoja ja auttavan painonhallinnassa. Puolukan sisältämät antioksidantit taas suojaavat ikääntyviä soluja.
Tutkimuksia on monenlaisia, mutta riittävää kliinistä näyttöä ei juuri ole. Se tiedetään, että marjojen syöminen on hyväksi rasva- ja sokeriaineenvaihdunnalle ja että fenoliyhdisteet, joita puolukassa on runsaasti, estävät E. coli-bakteerin lisääntymisen ja kiinnittymisen, sanoo Helsingin yliopiston ravinnon turvallisuuden professori ja Euroopan elintarvikeviraston tieteellinen asiantuntija Marina Heinonen.
E. coli on yksi virtsatietulehduksia aiheuttava bakteerityyppi. Sekä puolukan että karpalon sisältämien fenoliyhdisteiden ja prosyanidiinien on todettu torjuvan ainakin virtsatietulehduksia.

Suu ja maha kiittävät

Hapokas puolukka näyttää myös ehkäisevän bakteerien kiinnittymistä suun limakalvoihin. Sokeroimattomalla puolukalla tai puolukkamehulla on torjuttu ientulehduksia ja vauvojen sammasta.
Yleensä vaikutusta haetaan sisäisesti, eli marjoja syömällä ja mehua juomalla, mutta kansanperinteen mukaan puolukan lehdillä on desinfioiva vaikutus.
Vatsa kiittää puolukasta. Puolukan fenolit ja ellagihappo tekevät hyvää suoliston bakteerikannalle, ja hyvinvoivat suolistobakteerit taas parantavat vastustuskykyä. Puolukkamehua on perinteisesti käytetty rohtona myös nuhaan ja yskään.
Jotta puolukasta saisi kaiken hyödyn, sitä pitäisi syödä päivittäin pari desilitraa. Pakastaminen tai keittäminen eivät tuhoa puolukan hyödyllisiä yhdisteitä: niin kauan kuin punainen väri säilyy, marjan fenoliyhdisteet ovat tallella.
Kaikissa marjoissa on erityyppisiä polyfenoleja, muun muassa flavonoideja. Ne antavat marjoille niiden voimakkaat värit ja maut. Suureksi osaksi C-vitamiinin ansiosta niissä on omanlaatuinen happamuus.
Tärkeimpiä puolukan flavonoidiryhmiä ovat antosyaanit. Tähän ryhmään kuuluvat kateniinit, fenolihapot ja tanniinit, joita puolukassa onkin erittäin runsaasti. Kversetiini- ja resveratrolipitoisuudet ovat myös suuria.
Runsaan happamuutensa ja varsinkin bentsoehapon ansiosta ne säilyvät muita marjoja pitempään, jopa viikkoja, ilman lisättyä sokeria tai muita säilöntäaineita.
Puolukat näyttävät auttavan verensokerin säätelyssä. Tämä tiedettiin jo 1900-alussa, jolloin ruotsalainen lääkäri Karl Petrén ohjeisti diabeetikkopotilaitaan syömään puolisen kiloa puolukoita päivittäin.
Kansanlääketieteessä puolukoita on karpaloiden tapaan myös käytetty virtsateiden vaivoihin. Tanniinit antavat puolukalle antiseptisiä vaikutuksia, ja bentsoehappo tekee puolukan pH-arvosta niin matalan. Puolukoilla uskottiin olevan myös suojaava vaikutus suoliston verenvuodoissa.

Punajuuri

Pari puraisua punajuurta päivässä kannattaa, sillä helakan värisen juureksen on todettu vilkastuttavan aivojen verenkiertoa ja vähentävän väsymystä.
1. Alentaa verenpainetta
Punajuuren sisältämän nitraatin on tutkimuksissa todettu alentavan verenpainetta ja edistävän sydämen terveyttä.

2. Virkistää aivoja
Päivittäinen annos puna­juurimehua edistää ikääntyvien aivojen terveyttä, kertoo amerikkalais­tutkimus. Tutkittujen verenkierto parani erityisesti aivojen etulohkossa, jonka rappeutuminen yhdistetään dementiaan. Suositeltu päiväannos 2,5 dl tuoretta mehua.

3. Vähentää väsymystä
Punajuuren mehu saattaa parantaa kestävyyttä, sillä nitraatin vaikutuksesta hapen kuluminen vedestä voi vähentyä ja näin ­liikunta on vähemmän kuluttavaa kuin muuten.

4. Suojaa soluja
Punajuuri sisältää runsaasti folaattia, jonka niukka saanti on yhdistetty lisääntyneeseen syöpäriskiin. 100 g punajuurta sisältää folaattia 150 mg.

5. Luille ja lihaksille
Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita: paljon kaliumia, kalsiumia, kuparia, magnesiumia, natriumia, ­rautaa ja sinkkiä.

6. Kohentaa mielialaa
Punajuuren violetin värin ja syykuvioiden on ajateltu piristävän mielialaa. Juureksen sisältämän tryptofaanin uskotaan tuovan mielihyvää vastaavasti kuin suklaa tai punaviini.
100 g punajuurta sisältää:
 • magnesiumia 20 mg
 • kalsiumia 14 mg
 • kaliumia 450 mg

Punajuuren terveysvaikutukset

 • Punajuuren sisältämä rauta ehkäisee anemiaa ja väsymystä.Punajuuria kannattaa nauttia etenkin silloin, jos olet toipumassa pitkästä sairaudesta.
 • Punajuuri alentaa korkeaa verenpainetta.
 • Punajuuri sisältää tulehdusta hillitseviä ainesosia.
 • Punajuuri auttaa puhdistamaan verta ja maksaa. Lisäksi punajuuren nauttiminen kiihdyttää maksaa vahingoittavien myrkkyjen poistumista elimistöstä.
 • Punajuuri vähentää riskiä sairastua verenkiertoelimistön sairauksiin.
 • Punajuuri ehkäisee syöpäsairauksia muiden punaisten ruokien tapaan.
 • Punajuuren runsas kuitumäärä pitää huolta siitä, että suolisto toimii kunnolla.

Kurpitsan siemenet

8 loistavaa syytä syödä kurpitsansiemeniä

Kurpitsansiemenissä on runsaasti Omega-3 -rasvahappoja, jotka parantavat ihmisen vastustuskykyä, torjuvat niveltulehdusta sekä lievittävät tulehduksia.
Nämä siemenet, joilla on aivan omanlainen makunsa, sisältävät paljon ravinteita, jotka ovat mahtava apu kehollesi.

1. Kurpitsansiemenet ovat avuksi niveltulehduksen hoidossa
Nämä loistavat siemenet vähentävät tulehtuneisuutta, jonka niveltulehdus aiheuttaa, ja ne auttavat suojelemaan luitasi. Ja toisin kuin lääkkeillä, kurpitsansiemenillä ei ole minkäänlaisia sivuvaikutuksia.
Mitä vanhempia siemenet ovat, sitä hyödyllisempiä ne ovat terveytesi kannalta.

2. Ne suojaavat eturauhasta
Koska ne sisältävät hyödyllisiä öljyjä, kurpitsansiemenillä on olennainen rooli eturauhasen tulehtuneisuuden hallinnassa (hyvänlaatuinen prostatic hyperplasia).
Kurpitsansiemenöljy on erityisen tehokas tässä mielessä, ja sillä voikin olla lähes ihmeellisiä vaikutuksia. Näistä loistavista hoitotuloksista vastaa siementen runsas sinkin määrä.

3. Ne auttavat sinua nukkumaan paremmin
Kurpitsansiemenet ovat mahtava tryptofaanin lähde – tämä tulee lopulta muunnetuksi melatoniiniksi, joka on kuuluisa unihormoni.
Jos syöt näitä siemeniä ennen kuin menet nukkumaan, ja samalla otat jotakin kevyttä ja hiilihydraattipitoista ruokaa, kuten vaikkapa yhden hedelmän, voit nukkua yösi paremmin.

4. Ne ovat erinomainen Omega-3 -rasvahappojen lähde
Nämä siemenet ovat yksi parhaista kasviperäisistä Omega-3 -lähteistä, ja kyseiset rasvahapot ovat hyvin tärkeitä ihmisen terveydelle.
Vaikka yrittäisitkin kerätä enemmän Omega-3 -rasvahappoja kehosi kunnon parantamiseksi, muista kuitenkin olla tarkkana sen suhteen, montako kurpitsansiementä syöt. Ihanteellinen määrä on nimittäin maksimissaan 20 grammaa päivässä.

5. Ne parantavat vastustuskykyä
Koska tässä luonnontuotteessa on runsaasti sinkkiä, kurpitsansiemeniä pidetään yksinä kaikkein hyödyllisimmistä siemenistä ihmisen kehon terveyden kannalta.
Suurin osa maailman väestöstä tarvitsisi lisää sinkkiä, sillä tätä mineraalia on kadonnut kovasti viljellyiltä pelloilta.
Tämä puutos on haitallinen ihmisen vastustuskyvyn kannalta, ja se aiheuttaa viivästyksiä kasvussa sekä hiustenlähtöä. Siksi onkin hyvä idea syödä kurpitsansiemeniä aina silloin tällöin.

6. Ne ovat mahtava apu vaihdevuodet juuri läpikäyneille naisille
Tämän siemenen öljy on luonnollinen fytoestrogeeni, joka voi auttaa hallitsemaan vaihdevuosien jälkeen ilmeneviä oireita – näihin kuuluvat muun muassa seuraavat:
 • alhainen verenpaine
 • kuumat aallot
 • päänsäryt
 • nivelkivut
Siten nämä siemenet ovat hyvin suositeltuja vanhemmille naisille.

7. Ne auttavat kontrolloimaan diabetesta
Aivan kuten saksanpähkinät sekä muut samanlaiset pähkinät ja siemenet, kurpitsansiementen sisältämät hiilihydraatit ovat yhdistelmätyyppisiä. Tämä tarkoittaa sitä, että ne pitävät veren glukoosimäärän tasaisena, ja samalla ne tekevät olon täydeksi ja kylläiseksi.
Kurpitsansiemenet auttavat torjumaan stressiä, joka on haitallista mutta tavallista modernin ja kiireisen elämän viettäjillä.
Ennen kuin menet nukkumaan, me suosittelemme että istut hetkeksi alas, rentoudut ja nautit sopivan annoksen kurpitsansiemeniä. Voit syödä niitä muutaman mantelin kera.

8. Ne ovat sydäntä ja verisuonia stimuloiva tuote
Kurpitsansiemenet ovat välipala, joka on vatsalle helppo käsitellä, ja se edistää ruoansulatustasi sekä on myös vaivattomasti valmistettavissa.
Näiden siementen syönnillä ei ole moniakaan haittapuolia, mutta tärkein on ehkäpä niiden sisältämä runsas rasva. Siitä syystä onkin tärkeää, että suositeltua päivittäistä annosta ylitetä

Verenpaineeni on nyt 125/70 ja lepopulssi 55. Taas todella hyvä tulos. Parempi kuin koskaan aikaisemmin.

Blogini ja videoni


Alueuutiset

Sieville avaustappio Futsal-liigan välierissä

Mauri Peltokangas haastattelee Petteri Orpoa Kalajoella

Mielipiteet

MEDIAN ASEMA

Kotimaan uutiset

Maakuntauudistuksen tietotekniikkavalmistelut täydessä käynnissä – epävarmuus hankaloittanut asiantuntijoiden palkkaamista

Lintujen kevätmuutto on myöhässä, mutta käynnissä

Mäntyharjulla vuotanutta myrkkykemikaalia imetään pois maastosta - vuoto on tukittu

Otkes: Mäntyharjun turmajuna on venäläisen standardin mukainen ja seissyt paikalla ainakin kaksi viikkoa

Vapaavuorelta raju tyrmäys Orpolle ja koko hallitukselle: ”Joko tyhmä tai vastuuton - tai molempia”

Sipilä nihkeänä vapaaehtoistyölle – ei luvannut aktiivitoimiin luettavaksi

Ulkomaan uutiset

Kahdeksan kaveriani on poliisitutkinnassa” – Katalonian itsenäisyysliikkeen aktiivit varovat askeliaan

Talousuutiset

Sähköliitto hylkäsi sovintoesityksen – lakko uhkaa alkaa maanantaina

2 500 sähköalan ammattilaista lakkoon huomenna – voi jarruttaa suuren kauppakeskuksen valmistumista Tampereella

Rin­ne­kes­kus­ten kausi jatkuu pohjoisessa toukokuulle, talvi on ollut keskuksille hyvä

Finnair lensi ensimmäisen suoran lennon Helsingistä Pekingiin 30 vuotta sitten – "Kukaan ei osannut kuvitella, miten merkittävä verkosto syntyy Suomen ja Aasian välille."

Urheilu-uutiset

Kärpät löysi tehot myös ko­ti­kau­ka­los­saan - HIFK hävisi välierissä toisen kerran peräkkäin

Muodostelmaluistelun maailmanmestaruus Suomeen – Marigold IceUnity ylsi vapaaohjelmassa parhaaseensa

Mimosa Jallow alitti 25 sekuntia ja rikkoi Seppälän SE-ajan - "Tuli ihan puskista!"

Patrik Laine teki huimaa NHL-historiaa päätöskierroksella

20 faktaa hiihtokuningatar Marit Björgenistä – ero suomalaisten tilipusseihin vetää lähes sanattomaksi

Mikä ele! Pärmäkoski ja Niskanen kunnioittivat Saarisen uran päätöstä kauniilla tavalla

Kausi paketissa! Näin monen suomalaispelaajan NHL-urakka päättyi runkosarjaan

Oliko tässä Jussi Jokisen NHL-uran viimeinen maali? Connor McDavid voitti pistepörssin

Maailmalla tapahtuu

Järjestö: 70 kuollut kaasuiskussa Doumassa Itä-Ghoutassa

Järjestöt: Itä-Ghoutassa suuri kaasuhyökkäys – luultavasti yli 100 kuollut

Järjestöt kertovat julmasta iskusta Syyriassa: Suojaan hakeutuneita lapsia kuollut myrkkykaasuun

Autoilla on surmattu ihmisiä ympäri Eurooppaa viime vuosina

New Yorkin Trump Tower -pilvenpiirtäjässä roihuaa tulipalo - yksi kuoli, neljä loukkaantui

Massiivinen halkeama repii Afrikan mannerta kahteen osaan - uusi saari syntymässä

Vatikaani pidätti entisen diplomaattinsa epäiltynä lapsipornon hallussapidosta

Loppukevennykset

Presidentti Niinistön pojan nimeksi Aaro Veli Väinämö Niinistö

Näkökulma: Kokoomus pitää huolta omistaan - ulosottokierteeseen joutunut Tapani Mäkinen pelastettiin 7 000 euron palkalla ministeriöön

Eila kuvasi joutsenia, kunnes järven jäällä alkoi tapahtua – hurjat kuvat: Kaksi autoa rälläili menemään, toinen upposi veteen

Heinolalainen työmies salasi omaisuutensa kuolemaansa asti – Näin hylätystä pojasta tuli miljonääri

Köyhän maanviljelijäperheen poika perusti 60-luvulla yhden miehen hitsaamon navetan vintille, nyt firma työllistää yli 1500 ihmistä

Nuorukainen pahoinpiteli miestä ja rikkoi paikkoja Kemissä – poliisi turvautui kaasuun ja käsirautoihin

Reinikainen - Painiskelu (jaksosta Tähdet kertovat)

Vesku Show - Tyyne ja Kusela - Tahdon olla sulle hellä

Aplodi vai aplodit? | Pitääkö olla huolissaan | MTV3

Spede show - Tupakointi kielletty

Tanhupallon lomamatka | Putous 9. kausi | MTV3

Just For Laughs

Just for laughs

Youtube-videot

How It's Made: Toothpicks

How Toilet Paper is Made

How It's Made - Ketchup

How It's Made Yogurt

How It's Made: Milk

How It's Made Frozen Pizzas

Yle Areena

Kaikki Reinikaiset

Hymyhuulet vinoili herättelevän epäkorrektisti ja tartutti hokemat

Haudanvakava Antero Alpola oli vuosikymmeniä Ylen huumoripomo

Fakta homma – satiiri sinun naapuristasi

Irak houkutteli suomalaisia rakentajia 1970- ja 80-luvuilla

Kalajoki

Kalajoen Hiekkasärkät

Kalajoen Hiekkasärkät II

Kalajoen Hiekkasärkät

Walking on the Sandbank of Kalajoki heading for the Bothnic Gulf

Kalajoki Vihaspauha

Musiikki

Amira Willighagen ~ Live in Concert ~ O Sole Mio

André Rieu & Amira - O Mio Babbino Caro

Amira Willighagen ~ Live in Concert ~ Amazing Grace

Celtic Woman "Hills of Ireland"

Celtic Woman - You Raise Me Up

Patricia JANEČKOVÁ: "Quando me´n vo´" (Giacomo Puccini - La bohème)

Kävin kävelylenkillä ja sieltä kuvia ja mietteitä:
Kävin Kalajoen jäähallissa, jossa oli menossa junioriturnaus. Mieleeni tuli JHT-Kalajoen tilanne, koska päävalmentaja on hakusessa. Mielestäni nyt on Kalajoen oman maailmanmesterin Timo Seikkulan vuoro näyttää osaamisensa. Luonnollisesti toivon valmennustiimiin Mustosen, Joki-Erkkilän, Mäyrän ja jne. kokemusta ja näkemystä. Nyt JHT:lla on eräänlainen uuden alku, koska Mestikseen ei päästy. On rakennettava omaan osaamiseen ja nuoriin pelaajiin. Heille on luotava hyvät edellytykset ja siinä osana voisi olla Kalajoen Urheilu-Akatemia.
Hiihtoladut olivat vielä kunnossa, mutta hiihtäminen pehmeassa lumessa ei ole haustaa.
Kävelytiet ovat osittain jo sulanneet. Kevät etenee vauhdilla. Ensimmäiset joutsenet ilmoittivat tulostaan lentäessään ylitseni.
Uusi Kalajoen liikekeskus näyttää 8-tien kulkijalle tältä. Aikanaan kun piirustuksia esiteltiin valtuustolle niin kiinnitin rakentajan huomiota rakennuksen ulkonäköön ja vetovoimaan. Johtaja Asko Myllymäki lupasi viedä terveiset arkkitehdille, mutta jossain on nyt tullut tietokatkos, koska rakennus ei ole mielestäni vetovoimainen ja houkutteleva 8-tien kulkijalle.
Kevät etenee vauhdilla. Päivässä se on edennyt pitkän askeleen ja sen huomaan Kalajoen tilassa. Kuva uudelta sillalta eteläänpäin.
Routa on vaikuttanut kävelyteiden kuntoon.
Uusia rakennuksia kohotaa Kalajoen keskustaan. Kerrostaloa rakennetaan Kalajoen Osuuspankin taakse.
Valmistin päivälliseksi hernekeittoa omalla tavallani. Laitoin siihen myös sipulia ja porkkanaraastetta sekä lihaliemikuution. Omasta mielestäni se oli erinomaista. Ruokajuomana karpalomehu ja ruisleivällä juustoa, suolakurkkua ja paprikaa.

Hernekeitto

Hernekeitto on ravitsevaa ja maukasta. Se ei sisällä rasvaa juuri nimeksikään, mutta siinä on paljon proteiinia ja hyödyllisiä kuituja.
Hernekeiton sisältämät kuidut tasaavat verensokeria ja pitävät pitkään kylläisenä. Valmiissa keitossa on myös runsaasti A-vitamiinia, kaliumia ja kalsiumia. Perinteinen hernerokka onkin erinomainen vaihtoehto valmisruoalle ja hiilihydraattipitoisille kastikkeille ja pastoille.

Hernekeitto sopii osaksi terveellistä ruokavaliota
Isossa lautasellisessa hernekeittoa on jopa 8 grammaa vatsalle hyödyllisiä kuituja. Runsas kuitujen kulutus alentaa kolesteroliarvoja tehokkaasti. Kuidut myös vähentävät ummetusta ja toimivat luonnollisina laksatiiveina. Aikuisen ruokavalion tulisi sisältää suositusten mukaan 25-35 grammaa kuituja päivässä. Hernekeitto ja vierellä ruisleipä on erinomainen lounasvalinta.
Hernekeitosta saat mm. A-vitamiinia, niasiinia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, seleeniä ja folaattia, jonka tarve lisääntyy kovan harjoittelun tai raskauden vuoksi.
Hernekeitto on siis superruokaa!

Liikunta ja urheilu

Verenpaine 125 /70 , pulssi 55. Paino 92,1 kg. Jumppa 30/16630 min, kuntosali 60/5590 min, kävely 9 /537 km , uinti 0/21000m

Human Growth Hormone - The True Fountain of Youth - 5 Ways to Increase it Naturally

6 Best Workouts to Lose Belly Fat for Beginners

5 Exercises to Get the Best Back Ever

9 BRILLIANT AND EASY WAYS TO GET A GREAT POSTURE

This Happens to Your Stomach Fat When You Plank - 6 Good Reasons Why You Should Do Plank Daily

How to Lose Belly Fat Overnight Exercise - Exercise And Superfoods

Top 10 Foods for Eye Health

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti