torstai 24. maaliskuuta 2016

Ulkoisen sädehoidon kahdeksastoista, yhdeksästoista, kahdeskymmenes ja kahdeskymmenesensimmäinen kerta


Kuva bräkyhoidostani eli eturauhasen sisäisestä sädetyksestä

Heräsin aamulla klo 04.30. Jumppasin 30 minuuttia. Suoritin aamuaskareeni. Söin aamupalaksi puolukkasoppaa ja kaurapuuroa, ruisleipää, juustoa ja soijamaitoa sekä kupillinen kahvia. Tein eväät valmiiksi Oulun reissua varten. Hain aamupostin. Taksi tuli hakemaan klo 8.05. Olimme OYKS:ssa klo 09.45. Menin sädehoito-osastolle ja kävin vessassa. Kello 10.10 join 3 lasillista vettä. Sädehoitoon pääsin 11.15. Annoin hoitajalle kirjeen vietäväksi lääkärille. Lääkäri saa päättää miten hoitoni jatkuu. Lähdiemme takaisin Kalajoelle n. klo 11.30 ja olimme Kalajoella 13.10. Taksimatkan aikana minulle selvisi, että Taksiliitto toimii rahastajana KELAn ja taksiyrittäjien välissä laskuttamalla 4,6 % :n palkkion KELA-kyyteistä. Tämä ehkä selittää sen miksi systeemin purkaminen on niin vaikeaa KELAlle. Yhteiskunnan kannalta kysymys olisi erittäin suuresta säästöstä, jos Taksiliitto olisi ulkona KELA-kyytien rahastuksesta.

Tiistai–aamuna heräsin kello 05.30. Yöllä olin käynyt viisi kertaa vessassa. Ja tyhjensin myös suoleni. Kaikki toimii normaalisti. Kävin suihkussa. Söin aamupalaksi puolukka-ja karpalomehua, ruisjuustovoileivän ja kananmunan. Söin kaurapuuroa ja join kupillisen kahvia. Tänään jätin aamujumpan väliin, koska tuli aikapula.
Taksi tuli hakemaan 08.10. Olimme OYKS:ssa kello 9.40. Kävin sädehoito-osastolla vessassa. Join kolme lasillista vettä klo 10.10. Vaihdoimme kuulumiset erään ylivieskalaisen syöpäpotilaan kanssa. Hänkin oli tuntenut samanlaista kutinaa selässä kuin minä. Pääsin sädehoitoon kello 11.10. Kerroin hoitajille tuntemuksistani, mutta he olivat sitä mieltä, että sädehoito ei voi aiheuttaa selän kutinaa. Minä olen kuitenkin sitä mieltä, Firmagos pistoshoito ja sädehoito aiheuttavat iho-oireita ja meidän tapauksissamme selän kutinaa. Tätä hoitajat eivät usko, vaan he kertovat, että sädetysalueen ulkopuolelle ei aiheudu ongelmia. Olen toista mieltä ja mielestäni myös kynsien kasvu on lisääntynyt.
Sain bräkyhoidosta otetut valokuvat hoitajalta. Ne näyttävät totuuden tehokkaasta bräkyhoidosta.
Lähdimme Kalajokea kohti n. kello 11.30 ja olimme Kalajoella klo 13.10. Illalla kävin suihkussa ja rasvasin selkäni ja lantion alueen.

Keskiviikkona heräsin aamulla viiden aikaan. Yöllä kävin vessassa viisi kertaa. Aamulla tyhjensin suoleni. Kävin suihkussa ja söin aamupalaksi ruisvoileivän, kananmunan ja puolukka-karpalomehua. Taksi tuli hakemaan klo 8.05 ja olimme OYKS:ssa klo 10.40. Kävin sädehoito-osastolla vessassa. Join kello 10.10. kolme lasillista vettä. Pääsin sädehoitoon kello 11.20. Sen jälkeen kävin hoito-ohjauksessa uteliaisuuttani seksuaalineuvojan luona n. 20 minuutin ajan. Mitään uutta ei tullut esille. Lähdimme kohti Kalajokea n. kello 12.20 ja olimme Kalajoella n. klo 14.00.
Kävin illalla suihkussa ja rasvasin itseni huolellisesti.


Torstaina heräsin aamulla kuuden aikaan. Yöllä kävin vessassa ainakin kuusi kertaa. Aamulla tyhjensin suoleni. Kävin suihkussa ja pesin itseni huolellisesti pois rasvasta. Aamulla söin aamupalaksi soijamaitoa ja voileivän. Join kupin kahvia. Taksi tuli hakemaan kello 8.35 eli noin viisi minuuttia etuajassa. Minä lähdin niin nopeasti taksiin, että avaimet ja puhelin unohtuivat kotiin. Olimme OYKS:ssa kello 10.20. Kävin vessassa sädehoito-osastolla ja join kolme lasillista vettä n. klo 10.40. Pääsin sädehoitoon kello 11.35 eli viisi minuutia etuajassa. Minulle tehtiin ihotarkastus ja suositeltiin Daktacot tai Daktarin rasvaan jos iho-ongelmia ilmaan sädehoidon johdosta. Lähdimme Oulusta Kalajokea kohti kello 12.00 ja olimme Kalajoella n. kello 13.40. Kävin apteekissa tutustumassa minulle suositeltuihin rasvoihin, mutta katsoin, että Dactacort on varmasti liian voimakas lääke minulle, koska mitään iho-ongelmia ei ole. Ostin kuitenkn Daktarin lääkkeen, mikä maksoin yli 11 euroa. Harkitsen nyt, että käytäntö lääkettä, koska se on tarkoitettu ihon sieni- ja hiivaihottumien hoitoon. Ehkä kuitenkin kokeilen, koska nyt on neljän päivän tauko sädehoidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti