tiistai 15. maaliskuuta 2016

Ulkoisen sädehoidon yhdestoista ja kahdestoista kerta


Torstaina 10.03.2016 heräsin klo 04.50. Kävin yöllä kuusi kertaa vessassa. Jumppasin aamulla 30 minuuttia ja kävin suihkussa. Aamupalaksi söin mustikoiden ja jogurtin kera muroja. Söin kananmunan ja join lämmintä vettä, johon olin laittanut ruokalukasikallisen hunajaa ja puristanut siihen puoli sitruunaa. Suolen tyhjentäminen ei tunnu enää niin helpolta kuin aiemmin. Suoleen täytyy saada painetta ja sitä saadaan lisäämällä ruokavalioon kuituja,
Taksi tuli hakemaan 8.40 ja olimme Oulussa 10.25. Kävin vessassa ja join kolme lasillista vettä. Pääsin hoitokone 4:lle sovittuun aikaan 11.40. Pääsimme lähtemään takaisin klo 12.00 ja olimme Kalajolle 13.40.
Kävin Kalajoen terveyskeskuksessa otattamassa verikokeen jotta voin seurata PSA-arvoani. UYKS:n lääkärit eivät halunneet verikokeen ottamista. Lisäksi otin pissanäytteen ottamista varten pullon ja vien huomenna putkellisen virtsaa Kalajoen terveyskeskukseen näytteen analysointia varten.
KELA palautti tänään 25 euroa matkakorvausten omavastuun ylittävältä osalta. Minä olen ehtinyt maksaa 200 euroa yli, mutta Kela palauttaa rahat pienissä erissä kuten Kelan systeemiin kuuluu. Älyvapaata hommaa! Päätöksestä voi valittaa.

Perjantaina 11.03.2016 heräsin klo 4.10. Kävin yöllä vessassa viisi kertaa. Aamulla suolentyhjennys onnistui normaalisti. Kävin suihkussa ja söin aamupalan. Taksi tuli hakemaan 08.00 ja olimme OYKS:ssa n. klo 9.40. Kävin sädehoito-osastolla vessassa ja join kolme lasillista vettä kello 10.00. Pääsin sädehoitoon kello 11.05. Kaikki meni suunnitelmien mukaan ja pääsin lähtemään Kalajokea kohti kello 11.30. Olimme Kalajoella kello 13.10.

Lauantai oli välipäivä sädehoidossa. Yritin nukkua pidempään, mutta kello 07.00 nousin ylös. Olin yön aikana käynyt kuusi kertaa vessassa. Suollen tyhjennys ei onnistu ihan tavanomaisesti. Suoli tyhjenee hitaasti ja ohuesti. Ehkä tarvitaan enemmän kuitupitoista ruokaa jolloin suoleen tulee enemmän painetta. Aamulla jumppasin 30 minuuttia. Join aamulla mukillisen läämintä vettä, jossa oli ruokalusikallinen hunajaa ja siihen oli puserettu puoli sitruunaa. Juoma tuntuu todella tehokkaalta ja tervelliseltä.
Söin aamupalaksi mustikoita, jogurttia, kauranlesettä, hunajaa ja rusinoita sekä appelsiinituoremehua ja kahvia sekä juustovoileippää paprikan kanssa ja juustovoileipää suolakurkun kanssa sekä tonnikalaa.
Kävin kuntosalilla tunnin veraan sekä kävin uimassa 500 metriä. Kävin kävelemässä 4 km. Tein lehtisalaatista salaattia, johon laittoin tomaattia, juustopaloja, tonnikalaa, suolaa ja etikkaa. Söin kaurapuuroa ja mustikoita sekä join lämmintä vettä, jossa oli hunajaa ja puoli sitruunaa. Illalla kävin saunassa.

Illalla menin nukumaan jo 21.30. Kävin yön aikana vain neljä kertaa vessassa. Aamulla kävin myös tyhjentämässä suolen. On todennäköistä, että sädetys vaikuttaa suolen toimintaan. Suolen tyhjentämisessä tuntemus on nyt erilainen kuin normaalisti. Jumppasin aamulla 30 minuuttia ja kävin kuntosalilla 45 minuuttia.

Painonnousua tapahtuu, koska liikuminen on liian vähäistä nautittuun kalorimäärään verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti