lauantai 2. huhtikuuta 2016

Ulkoista sädehoitoa kahdeskymmenestoinen kerta, kahdeskymmeneskolmas kerta, kahdeskymmenesneljäs ja kahdeskymmenesviides kerta

Kuva bräkyhoidostani eli eturauhasen sisäisestä sädetyksestä

Pääsiäisen aikana olen voinut kohottaa kuntoani jumppaamalla, kuntosalilla, uimalla, kävelemällä ja pyöräilemällä. Kokeilin myös Tamsulosinihydrokloridin pois jättämäistä pääsiäisen aikana. Virtsaaminen muutti normaaliksi. En kuitenkaan uskaltanut jättää Tamsulosinihydrokloridia pois, vaan jatkoi sen käyttöä edelleen. Taksi tuli tiistaiaamuna hakemaan minua klo 8.35 ja olimme OYKS:ssa klo 10.20. Menin sädehoito-osastolla vessaan ja tyhjensin suoleni ja virtsarakkoni. Join kolme lasillista vettä klo 10.40 ja pääsin sädehoitoon klo 11.35. Kaikki meni normaalisti. Sairaanhoitaja välitti minulle tiedon lääkäriltä, että hoitosuunnitelmaani ei muuteta ja lääkäri palautti minulle lähettämin kirjeen takaisin. Minulla olisi ollut mahdollisuus keskustella lääkärin kanssa, mutta katsoin sen turhaksi, koska lääkäri oli tehnyt päätöksen, että hoitosuunnitelmaa ei muuteta. Kello 12.00 lähdimme kohti Kalajokea ja olimme Kalajoella 13.40. Illalla kävin kävelemässä 4 km ja juppasin 30 minuuttia. Huomenna minulla on aikainen lähtö Ouluun, sillä taksi tulee hakemaan kello 6.00 aamulla.

Heräsin jo 4.30 ja nukuin yöni erittäin huonosti. Kävin lukuisia kertoja vessassa yön aikana. Kävelylenkki ja iltajumppa aiheuttivat elimistön vilkkaampaa toimintaa. Aamulla kävin suihkussa ja söin aamupalan jo kello 5.30. Taksi tuli hakemaan kello 6.00 ja olimme OYKS:ss. n. klo 7.40. Kello 8.00 join kolme lasillista vettä. Sädehoitoon pääsin klo 9.05. Ihotarkastus suoritettiin ja kehotettiin käyttämään Daktarin rasvaa sekä ilmakylpyjä. Olin valmiina lähtemään kotiin kello 9.25. Olimme Kalajoella 11.10.
Söin hiukan ja menin nukkumaan vähäksi aikaa, koska olin niin väsynyt. Kello 16 menin Rahjan kylään tekemään loppuhaastattelun Kalle Ojalasta kertovaan kirjaan. Illala kävin saunassa ja sen jälkeen rasvasin itseni.

Torstaina oli kahdeskymenesneljä kerta ulkoista sädehoitoa. Viime yönä nukuin huonosti. Kävin ehkä 20 kertaa vessassa. Todennäköisesti syynä oli sauna, mikä ei todennäköisesti sovellu saunan kanssa. Nousi aamulla ylös 6.30. Kävin suihkussa ja söin aamupalan. Taksi tuli hakemaan kello 8.40 ja olimme OYKS:ssä n. klo 10.20. Kävin sädehoito-osastolla vessassa. Kello 10.40 join kolme lasillista vettä ja kello 11.40 pääsin sädehoitoon. Lähdimme Kalajokea kohti klo 12.00 ja olimme Kalajoella takaisin n. klo 13.35. Tulomatka tuli hieman nopeammin kuin menomatka, koska nopeusrajoituksia oli nostettu 100 km/ tunnissa.

Nukuin yön varsin hyvin, mutta kävin kuitenkin vessassa yön aikana ainakin viisi kertaa. Heräsin kello 5.00. Kävin suihkussa ja söin aamupalan. Menin sen jälkeen sohvalle levähtämään ja heräsin kello 7.00. Taksi tuli kello 7.10 hakemaan minua. Olimme OYKS.ssä n. klo 8.45. Kävin sädehoito-osastolla vessassa ja join klo 9.10 kolme lasillista vettä. Pääsin sädehoitoon klo 10.20. Taksikuljettaja oli hiukan yllättänyt kun oli saanut 50 euron sakkolapun tuulilasiin. Kieltämättä on aika erikoista, että taksia sakotetaan, sillä on täysin selvää, että taksi ei turhan takia ole odottamassa potilaita ko. parkkipaikalla. Ehkä Oulun kaupungin pysäköintivalvojille olisi syytä hieman selventää asiaa. Pidän pysäköintivalvojan toimintaa ala-arvoisena. Pääsimme lähtemään kohti Kalajokea klo 10.40 ja olimme Kalajoella klo 12.10.


Ensi viikolla alkaa syöpähoidoissa ns. boosterjakso. Se kestää viisi päivää ja silloin sädetetään vain eturauhasta. Sitten on sädehoitojakso ohi ja todennäköisesti syöpähoidot jatkuvat hormonihoitoina vielä jonkin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti