sunnuntai 5. toukokuuta 2024

MA 06.05.2024 Villasukat jalassa jne.


Nukuin villasukat jalassa. Jaloista kulkeutuu viesti suoraan aivoihin: kehon lämpötilan muutos on aivoille signaali siitä, että on oikea aika nukahtaa. Villasukkien vetäminen jalkaan illalla nostaa kehon lämpötilaa juuri sellaisella tavalla, joka muutenkin väsyneenä ja sopivasti iltasella voi auttaa nukahtamaan. Kehon lämpötila laskee, kun ihminen valmistautuu untenmaille sekä hänen ollessaan unessa. Unen syvimmässä vaiheessa ruumiinlämpötila voi olla jopa pari astetta alhaisempi kuin hereillä. Lämmin tunne varpaissa nopeuttaa ääreisverenkertoa ja verisuonien laajeneminen helpottaa nukahtamista. Minulle villasukat merkitsevät myös sitä, että nenä ei ole tukkoinen ja voi senkin puolesta nukkua paremmin.


Söin samanlaisen aamupalan kuin eilenkin. Aamulla tuntui hyvältä, kun vessassa käyntejä ei yön aikana ollut kuin yksi. Nyt seuraan, että onko tämä tilanne jatkuvaa eli eturauhaseni tykkään tästä ruokavaliosta.


Tein aamulla jalkahieronnan. Jalkojen hoito on tärkeää, koska sairastan diabetestä. Jalkahieronta käynnistää verenkierron ja lievittää jännitystä kehossa. Jalka on kehosta se osa, joka sijaitsee kauimpana sydämestä ja jossa on siten myös heikompi verenkierto. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jalkahieronta madaltaa sydämen sykettä ja stressitasoa. Jalkahieronta ehkäisee myös jalka- ja nilkkavammoja. Rasvasin jalat hieronnan jälkeen. Tummeli on hyvää jalkarasvaa.


Olen hurahtanut meditaatioon. Tein meditaatioharjoituksen. Käytän meditaatioon Kuparimix-videoita. Meditaatio on harjoitus, jossa yksilö kehittää sisäänpäin kääntyneen itsetarkkailun muodossa omaa mieltänsä, tai harjoittaa erilaisten tietoisuuden tilojen saavuttamista.

Meditaatiota voidaan tehdä esimerkiksi mielenvirkistyksen, ilon ja rentoutumisen saavuttamiseksi. Meditaation tarkoituksena voi olla rentouttaa itsensä, vähentää kehon stressiä, selkeyttää ajatuksenjuoksua ja parantaa keskittymiskykyä sekä vapauttaa mieli sen vallanneista tunteista ja ajatuksista Päämääränä voi olla kyetä ylläpitämään jatkuvasti tyyni ja vahvasti keskittynyt mielen tila, jolla pystyy ylläpitämään oman hyvinvointinsa ja onnellisuutensa missä tahansa elämänvaiheessa, tilanteessa tai aktiviteetissa. Meditaatio voi olla mielen tyhjentämistä ajatuksista, mikä saavutetaan pysyttelemällä keskittyneesti nykyhetkessä jonkin toiminnan tai muun menetelmän avulla. Meditaatio yhdistää tiukan keskittymisen rentoutumiseen. Meditoija keskittyy intensiivisesti esimerkiksi johonkin kohteeseen, jonka seurauksena mieli tyhjentyy ajatuksista, stressistä ja levottomuudesta Minulta meditaatio on vaatinut harjoittelua jotta osaan meditoida.


Söin välipalaksi avokadon. Niiden pehmeän kermainen maku ja koostumus kun ovat kaikkea muuta kuin mihin hedelmissä on totuttu. Erikoisuuteensa lisäksi avokado on kuitenkin erinomaisen terveellinen – oikea arjen superfood. Verenkiertoelinsairauksia voidaan ehkäistä muun muassa terveellisen ruokavalion voimin. Yksi oivallinen lisä ruokaympyrään on avokado, jonka oivallinen rasvahappojen suhde hellii verenkiertoa. Avokadon sisältämät tyydyttymättömät rasvahapot alentavat huonon kolesterolin määrää, vakiinnuttavat hyvän kolesterolin määrää ja kohentavat insuliiniherkkyyttä. Avokadoissa on runsaasti fytokemikaaleja, jotka voivat ehkäistä syöpää. Fytokemikaalit ovat kasveissa luonnostaan olevia kemiallisia yhdisteitä. Avokadojen sisältämät karotenoidit hellivät kehoa monella eri tavalla.

Luteiini hidastaa ihon ikääntymistä muun muassa toimimalla puskurina UV-säteilylle. Samoin se ehkäisee näkökyvyn toimintahäiriöitä.




Perjantaina kävin parturissa. Hiukset ovat osa ulkonäköä. Kalajoella on ulkolainen miesparturi. Olen erittäin tyytyväinen hänen työnsä tuloksiin. Suosittelen muillekin tämän parturin palveluja. Ei ajanvarauksi ja parturoinnin hinta 25 euroa.



Kuntopyöräilin 10 minuuttia. Kuntopyöräily on loistava ja tehokas laji, joka kehittää erityisesti hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, mutta myös alaraajojen lihaskuntoa ja nivelten liikkuvuutta. Lajissa kehoon ei kohdistu suurta painetta iskutuksen myötä toisin kuin esimerkiksi juoksussa.


Join lasillisen vedellä laimennettua tomaattimehua, johon oli lisännyt koivunmahlaa.

Pieni lepohetki rentoutuen sängyssä. Sen jälkeen 10 minuuttia kuntopyöräilyä.

Tänään Ukrainan sodan 802.päivä. Kirjoitin sotablogiini tämän hetken tilanteesta.


Jumppasin 15 minuuttia. Minulla on lihaskunto heikentynyt. Nyt alan kohottaa lihaskuntoani jumppaamalla. Apuna minulla on käsipainot ja kuminauha.


Välipalaksi join lasillisen vedellä laimennettua maustamatona jogurttia, johon lisäsin mustikoita. Mustikan sisältämät antosyaanit ovat hyväksi verisuonten ja aivojen terveydelle ja voivat pienentää sydän- ja verisuonisairauksien, kakkostyypin diabeteksen ja muistisairauksien riskiä. Myös monien tuntema myytti mustikan hyödystä silmien terveydelle on saamassa tieteellistä näyttöä.


Tein akupainelua 10 minuutin ajan. Olen vähän perehtynyt asiaan. Akupainanta tarkoittaa keholla sijaitsevan akupisteen sormin painelua ja hierontaa. Tällä tavoin voi auttaa omaa kehoaan etsimään tasapainoa ja korjaamaan itse itseään sen mukaan mikä keholle on mahdollista korjata. Akupainantaa voi soveltaa ruoansulatusongelmissa, lihaskivuissa, päänsäryssä, käsi- ja jalkaongelmissa ja monissa kymmenissä erilaisissa vaivoissa, jotka eivät välttämättä vaadi lääkärin apua tai lääketieteellisiä toimenpiteitä tai lääkitystä. Akupainelu auttaa energian ja verenkierron vahvistamiseen, stressin ja väsymyksen karkottamiseen, immuunipuolustusta lisäämään, niveliä ja lihaksia hoitamaan sekä mieltä rauhoittamaan.

Bulgarialainen ystäväni kutsui minut pääsiäisaterialle. Nyt on vatsa täysi. Kiitos paljon ystäväni. Ortodoksissa maissa on nyt pääsiäinen.

Kävin pienellä pyörälenkillä. Ilma on kylmä. Söin liian paljon. Toivottavasti ei ole kauan paha olo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti