tiistai 8. elokuuta 2023

TI 08.08.2023 Rasismi ja syrjintä – onko tämä Suomessa ongelma?



Suomessa rasismi ei ole ongelma. Petteri Orpon hallitus ei ole syyllistynyt rasismiin eikä sen ministerit ole syyllistynyt rasismiin.

Tiedotusvälineiden toimittajista lähes 90 %:a on vihervasemmistolaisia. Persuvihassaan he ovat päättäneet tutkivan journalismin nimissä etsiä kaikkea mahdollista negatiivista persuista. He ovat julkistaneet ne ja jakaneet tietoja ympärimaailmaa. Toiminta on ala-arvoisa journalismia ja vahingoittaa Suomen mainetta.

Suomessa on hyvät lait. Lakien noudattamisen valvominen kuuluu viranomaisille. Syyllistyykö osa RKP:läisistä syrjintään, kun ne kieltäytyvät hallitusyhteistyöstä persujen kanssa?


Rasismi eli rotusyrjintä tai etninen syrjintä on syrjintää ihmisen etnisen ryhmän tai muun syntyperään liittyvän seikan perusteella. Rasismissa ihmisryhmä arvotetaan esimerkiksi ihonvärin tai kansallisuuden perusteella alempiarvoiseksi kuin muut ryhmät. Syrjintä on Suomessa kielletty laissa ja kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa.


Mikä on syrjintää

Syrjinnässä on kyse siitä, että henkilöä kohdellaan samanlaisessa tilanteessa huonommin kuin toisia yhden tai useamman henkilökohtaisen ominaisuuden takia.


Mikä ei ole syrjintää

Kaikki ihmisten erilainen kohtelu ei ole syrjintää. Tietyissä tilanteissa erilainen kohtelu, vaikka se perustuisi johonkin kiellettyyn syrjintäperusteeseen, voi olla oikeutettua. Erilaisen kohtelun oikeuttamisperusteista säädetään yhdenvertaisuuslaissa.

Huono tai epäasiallinenkaan kohtelu tai asiakaspalvelu ei välttämättä ole syrjintää. Jotta kyse olisi syrjinnästä, epäedullisemman kohtelun täytyy johtua kielletystä syrjintäperusteesta. Esimerkiksi tavaroiden- tai palveluntarjoajan tai viranomaisen epäkohtelias tai epäasiallinen palvelu ei ole välttämättä syrjintää, etenkin, jos se kohdistuu kaikkiin.


30.12.2014/1325 Yhdenvertaisuuslaki

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2014/20141325

3 luku

Syrjinnän ja vastatoimien kiellot

8 § Syrjinnän kielto

Ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Syrjintä on kielletty riippumatta siitä, perustuuko se henkilöä itseään vai jotakuta toista koskevaan tosiseikkaan tai oletukseen.

Välittömän ja välillisen syrjinnän lisäksi tässä laissa tarkoitettua syrjintää on häirintä, kohtuullisten mukautusten epääminen sekä ohje tai käsky syrjiä.


Tohtori Matti Kyllönen:

VOUHOTUS RASISMIN KANSSA on iskenyt kivikkoon ja järjen katoon Ylessä ja HS:ssa. Viikon päivät Hesarin linja on ollut hakusessa, kun on osoittautunut, että lukijoita ja tilaajia katoaa.

Ylen eilisiltainen A-Studio oli jos mahdollista aallonpohja koko rasismisodan historiassa. Vihreiden uusi puheenjohtaja oli asiaton kiihkoilija, jonka rinnalla Ohisalo oli kuin kiihkoilun varjo vain. Perussuomalaisten Joakim Vigelius oli asiallisuudessaan yliveto, asiallinen oli myös kokoomuksen Talvitie. Ylen toimittajan toimia ihmettelin jälleen. Miten niin asiallisesta ja osaavasta, tasapuolisestakin toimittajasta on tullut näin yksipuolinen rotukiihkoilija? Arvostukseni häntä kohtaan on romahtanut tänä kesänä.

Asiallisten keskustelijain vaikea saaminen "rasismikeskusteluun" osoittaa, että todelliset asiantuntijat ovat saaneet "keskustelusta" tarpeekseen. Yle on hätäpäissään ratkaissut ongelman lähettelemällä sorrettuina pitämilleen kyselyjä, "galluppeja", osoittaakseen kuinka paljon "rasismista kärsineitä" maassamme on. Eilisiltana näitä esiteltiin omin kasvoin televisiossa.

Tälle tielle lähteminen ei ainakaan edistä suvaitsevaisuutta eikä vähennä ns. "rasismia". Jokainen valkoinenkin suomalainen tietää, että reviirin suojelu ja oman puolustamiskyvyn kasvattaminen kuuluu kaikkien lajien jälkeläiskasvatukseen.

Suomalaisten geeneissä kulkeva "ryssäviha" ja epäluulo vieraita kohtaan tulee koetusta historiasta, joka elää ja saa uuttaa voimaa tänäkin aikana. Meillä ei ole rotusorron taakkaa mitään maailman kansaa tai kansanryhmää kohtaan, eikä velvollisuutta ottaa elätettäväksemme elatuksestaan vastaamattomia ihmisryhmiä siinä määrin kuin viime vuosikymmeninä on tapahtunut.

Arvostelu ei kohdistu tulijoihin, vaan siihen väärään politiikkaan, jota maassamme on vuosikymmenet harjoitettu.

Perussuomalainen puolue ei ole syyttä syntynyt. Sen synty ja kasvu on kansamme edun vastaisen politiikan seuraus eikä se haukkumalla ja ihmisten menneisyyden tarkoitushakuisella vääristelevällä kaivelemisella katoa.

A-Studion jälkiskeskustelussa mentiin kyllä jo niin pitkälle, että se oli omiaan enemmänkin kasvattamaan vastakkainasettelua kuin vähentämään sitä.

Mielestäni rasismikiihotuksen keskeisimmät tiennäyttäjät Yle ja HS ovat kadottaneet keskeisimmän mediatehtävänsä, Suomen tien suunnan näyttämisen kansanvaltaisella, kansan vaaleissa ilmaiseman tahdon noudattamiseen ja edistämiseen. Orpon-Purran hallitus on muodostettu vaalituloksen perustalle. Vaalikauden ohjelma on luotu ja se on medioiden käytettävissä.

Nyt kesällä olisi ollut hyvä tilaisuus esitellä ohjelmaa, haastatella valtion virkamiehiä ja töissä olevia poliitikkoja ja näin edistää "Nato- ja EU-Suomen aikakauden" alkamista Suomessa.

Jos hallitusohjelmaa on jossakin ohjelmassa sivuttu, se on tehty ohjelman vahingoittamistarkoituksessa.

Pitäisi keskittyä Suomen tilanteen maalaamiseen reaalipohjalta ja edistämään kansallista eheyttä korjausliikkeen käynnistämiseksi. Uskoakseni kansamme tahtoo ja pystyy nytkin, kuten niin usein ennen, ottamaan haltuunsa korjaustarpeiden edellyttämät toimet ja maksamaan oikaisuerät.

On selvää, että ohjelmilla on aina maksajansa ja eri ryhmien kesken on kohtelueroja, mutta korjausliikkeitä voidaan lain tai asetuksen valmistelun aikana aina tehdä.

Ylen kesätoimittajien touhuja katsellessa näyttää siltä, että punavihreää Suomea varten tulevia toimitusharjoittelijoita edelleen kasvatetaan. Sama suuntaus jatkunee HS- ja maakuntalehtienkin toimituksissa. Jos päivälehdet eivät toimituspolitiikassaan noudata lukijain tahdon mukaista toimituspolitiikkaa, ne eivät menesty. Jos homma olisi hoidettu hyvin, ei sosiaalinen media olisi paisunut niille uhaksi. Kun nyt mediavallan hoitajat yrittävät ottaa "somen" haltuunsa, se ei itseään vahingoittamatta voine tapahtua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti