lauantai 17. joulukuuta 2022

LA 17.12.2022 Joulukauppa vilkastuu Kalajoella

 

Paikallislehti Kalajokiseutu uutisoi seuraavasti:

Kaupunkilaisten joululahja on nyt selvillä – Älä lue juttua loppuun asti, jos haluat säilyttää asian yllätyksenä

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/650819


Asiaa on käsitelty kaupunginhallituksen kokouksessa 21.11.2022 § 32


Kaupunginhallitus 21.11.2022 § 308

 

Valmistelija talousjohtaja Pirjo Männistö

Kalajoelle on rakentunut jo 100 uusiutuvan energiantuotannon tuulivoimalaa. Ne tuottavat puhdasta energiaa mittavasti, moninkertaisesti yli Kalajoen tarpeen. Uusimpina ovat valmistuneet Mökkiperä-Pahkamaan 29 voimalaa ja Juurakon 7 tuulivoimalaa. Tuulivoima on Kalajoen kaupungille tärkeä sekä energiatuotannon että kaupungin tulopohjan vahvistamisen näkökulmasta.

Sähkömarkkinatilanne on kuitenkin huolestuttava, ja Kalajoen kaupunki haluaa muistaa kuntalaisia vaikean hintakehityksen alla jouluisella tervehdyksellä. Tilivuosi 2022 on päätymässä ylijäämäiseksi ja mahdollistaa kuntalaisten muistamisen. Muistaminen toteutetaan kaupunginhallituksen alle varatusta muihin toimintakuluihin varatusta määrärahasta.

Joulumuistamisen sisältö ja toteutus esitellään kokouksessa. 


Kaupunginjohtaja Puoskari Jukka

Kaupunginhallitus päättää toteuttaa joulumuistamisen esitetyn mukaisesti.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus päätti käsitellä asian seuraavassa kokouksessaan 28.11.2022.


Kaupunginhallitus 28.11.2022 § 321

869/02.02.02/2022

Valmistelija talousjohtaja Pirjo Männistö

Joulumuistamisen sisältö ja toteutus esitellään kokouksessa.


Kaupunginjohtaja Puoskari Jukka

Kaupunginhallitus päättää toteuttaa joulumuistamisen esitetyn mukaisesti.

Kaupunginhallitus

Merkitään pöytäkirjaan, että talousjohtaja Pirjo Männistö esitteli asian kaupunginhallitukselle ja oli kokouksessa läsnä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan.

Kaupunginhallitus päätti toteuttaa joulumuistamisen esitetyn mukaisesti. Joulumuistamisesta tiedotetaan kuntalaisia erikseen.


Asia on toteutettu käytännössä seuraavasti: Jokaiseen talouteen on laitettu Kalajoen kaupungin kirje, jossa kerrotaan 100 tuulivoimalasta Kalajoella. Kirjeen alaosassa n 30 euron numeroitu lahjakortti ja kerrotaan, että tämä lahjakortti on 30 euron ruokaostoksiin kalajokisissa elintarvikeliikkeissä. Etukuponki on voimassa 31.12.2022.

Kirjeen on allekirjoittanut kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.


Minulla on sellainen käsitys, että etukortti on käytettävä kokonaan valitsemassaan liikkeessä yhdellä kertaa viimeistään 31.12.2022.


Tässä kopio minulle tulleesta lahjakortista.




Mitä korruptio tarkoittaa? Korruptio on vaikutusvallan väärinkäyttöä edun tavoittelemiseksi. Väärinkäyttö voi olla lainvastaista tai muuten epäeettistä toimintaa. Siihen voivat syyllistyä niin yksityishenkilöt, virkamiehet, poliitikot kuin elinkeinoelämän palveluksessa toimivat.


Korruptio

https://fi.wikipedia.org/wiki/Korruptio


Korruptio Suomessa

https://fi.wikipedia.org/wiki/Korruptio_Suomessa


Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari on koulutukseltaan juristi. Hän on joutunut toimimaan erittäin tarkasti jottei riko lakia. Vaikka kysymyksessä on kiistaton tuulivoimayhtiöiden etujen ajaminen, niin en katso, että lakia olisi rikottu. Tosiasia on se, että tuulivoimaloista saatu kiinteistövero on Kalajoen kaupungille erittäin suuri ja merkittävä tuloerä. Tuulivoimaloiden kaavat käsitellään kaavoitus- ja elinvoimatoimikunnassa. Siellä on esittelijänä kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.


Kaavoitus- ja elinvoimalautakunnan jäsenet vuosina 2021 – 2025

  • Mauno Rahkola, puheenjohtaja

  • Juha Rahkola, varapuheenjohtaja

  • Hannu Heikkilä

  • Mari Niemelä

  • Riitta A. Tilus

  • Jenni Tuliniemi

  • Aulis Vuotila

Esittelijänä toimii kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.


Kaupunginhallituksessa esittelijänä on kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.


Kaupunginhallituksen jäsenet 2021 – 2025


On luonnollista, että kaupunginjohtaja on erittäin paljon tekemisissä tuulivoimayhtiöiden kanssa. Siksi hän joutuu toimimaan erittäin tarkasti jotta ei synny mitään epäilyjä siitä, että hän joutuisi korruptioepäilyjen kohteeksi.


En voi välttyä vaikutelmalta, että lahjakorttikirjeen teksti on kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin tekemä ja hän on myös sen allekirjoittanut. En voi myöskään välttyä vaikutelmalta, että esitys asiassa kaupunginhallitukselle on alun perin kaupunginjohtajan muotoilema ja esiteltiin kaupunginhallitukselle talouspäällikön esityksenä.


30 euron lahjakortti on kuitenkin erinomainen lahja kalajokisille perheille ja kalajokisille elintarvikeliikkeille. Kysymys ei ole minun lain tuntemukseni perusteella korruptiosta, vaikka kysymys on kiistatta tuulivoimaloiden etujen ajamisesta ja myötämielisyyden lisäämisestä kalajokisten perheiden keskuudessa.


Tuulivoimayhtiöiden toiminta on kuitenkin aika aggressiivista. Minä sain muuttama sitten paikallislehteen asiallisen kirjoitukseni tuulivoimayhtiöiden toiminnasta Kalajokiseutu-lehteen. Tuulivoimayhtiöt reagoivat siihen seuraavassa Kalajokiseudussa 4-sivun ilmoituksella. Kun ajattelen paikallislehden toimintaan, niin tiedän sen, että niiden toimittaminen ei ole helppoa. Siksi paikallislehti ottaa vastaan kielipitkällä 4-sivun ilmoituksen.

Mielestäni Kalajokiseutu on kuitenkin antanut tuulivoima-asioissa kaikkien kukkien kukkia. Kalajokiseutua ei ole syytä epäillä linjattomuudessa asiassa.


Pidän kuitenkin kaupungin joululahjakirjeen sisältöä hieman varomattomana, sillä se herättää aiheettomia korruptioepäilyjä, sillä ei kaupunkialiset tiedä millaista peliä siellä virkamiehet ja tuulivoimayhtiöiden miehet pitävät.


Lisäys tehty tähän blogiin 21.12.2022 kello 03.00


Kalajoen asukkailla postilaatikoissa mukava yllätys – kaupunki jakoi joulurahaa yhteensä lähes 170 000 euron edestä

https://yle.fi/a/74-20009538

Kotitalouksille jaettu lahjakortti on arvoltaan 30 euroa ja voimassa tämän vuoden loppuun saakka

Kalajoen kaupungin asukkaita odotti tällä viikolla postilaatikoissa iloinen yllätys kaupungilta. Kaupungin joulukirjeen mukana kotitalouksille saapui 30 euron lahjakortti.

Lahjakortin voi käyttää paikallisissa päivittäistavarakaupoissa.

Kirjeitä on lähetetty yhteensä 5620 kappaletta. Tiedot asukkaista on saatu Digi- ja väestöviraston järjestelmästä 30. marraskuuta 2022.

Rautiolainen Eila Mäntylä sanoo, että lahjakortin löytäminen postilaatikosta oli suuri yllätys. Omalla lahjakortillaan hän osti jouluruokaa.

Kyllähän tällä varmasti iso merkitys on monelle, vaikkei sitä sähkölaskuun voikaan laittaa. Se on kuitenkin hienoa, että tämä annettiin tasapuolisesti kaikille.

Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari kertoo, että lahjakortista on tullut paljon positiivista palautetta. Hän ei ole kuullut, että muissa kaupungeissa olisi jaettu samanlaista joulurahaa.

Halusimme Kalajoen sadannen tuulivoimalan kunniaksi muistaa kaupunkilaisia ja lähettää tietenkin samalla joulumieltä, sanoo Puoskari.

Puoskari kuvailee lahjakorttien lähettämistä melkoiseksi postitusrumbaksi, ja kiittelee lähetyksissä auttanutta talkooväkeä.

Vaikkei summa mikään valtaisa olekaan, niin toivomme, että erityisesti tällaisena aikana kun kustannukset nousevat jatkuvasti, niin tästä olisi perheille iloa.

Valtaosalle kaupungin joulukirje on jo saapunut, mutta osa saattaa olla vielä matkalla. Jos joku kotitalous on jäänyt ilman lahjakorttia, Puoskari pyytää ilmoittamaan asiasta kaupungille.

Kirjeet on postitettu kotitalouden vanhimman nimen perusteella, mutta lahja on tarkoitettu koko perheelle.

Mikä salainen rahakätkö on tämä kaupunginhallituksen muut toimintakulut? Onko tuulivoimayhtiöillä sormet pelissä? Minua kiinnostaa mihin näitä Kalajoen kaupunginhallituksen suuria muita toimintakuluja on aikaisempina vuosina käytetty.

Kalajoen kaupungin tulo- ja menoarvio 2022

https://www4.kalajoki.fi/djulkaisu/kokous/2021138-5-11091.PDF

Halllintopalveluissa on 4 617 464 euron summa.

Konserniohjaus 1 010 700 euroa

Henkilöstöohjaus 1 008 336 euroa

Talousohjaus 627 540 euroa

Yleishallinto 585 560 euroa

Tietohallinto 1 189 988 euroa

---------------------------------------------------------------------------

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus joutuu päätöksessään noudattamaan perustuslain 106 §:ää ja Euroopan ihmisoikeussopimusta sekä YK:n ihmisoikeusjulistusta. Siksi odotan, että saan Pohjois-Suomen hallinto-oikeudesta 27 vuoden oikeustaistelun jälkeen oikean päätöksen. Kysymys on ihmisoikeusrikoksista ja perustuslain 106 §:n mukaan perustuslaille on annettava etusija.


TI 29.11.2022 Vastalause Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden vastalausepyyntöön, Dnro 1437/2022 (AJ1)

http://kalajokinen.blogspot.com/2022/11/ti-29112022-vastalause-pohjois-suomen.html

Vastalause


Kaikkien oikeusasteiden Suomessa on noudatettava Suomen perustuslakia, Euroopan ihmisoikeussopimusta ja YK:n Ihmisoikeusjulistusta.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on asian käsittelyn yhteydessä jättänyt huomioon ottamatta

  1. Suomen perustuslain

  2. Euroopan ihmisoikeussopimuksen

  3. YK:n ihmisoikeusjulistuksen



Todiste 1 Suomen perustuslaki

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Näkemykseni näitä Suomen perustuslain pykäliä on rikottu asiani käsittelyn yhteydessä muiden pykälien ohella.

2 §, 6§, 7§, 8§, 9§, 10§, 12§, 15§, 18§, 19§, 20§, 21§, 22§, 106§

106 §

Perustuslain etusija

Jos tuomioistuimen käsiteltävänä olevassa asiassa lain säännöksen soveltaminen olisi ilmeisessä ristiriidassa perustuslain kanssa, tuomioistuimen on annettava etusija perustuslain säännökselle.

Koska kysymys on ihmisoikeusrikoksista ja perusutuslain mukaisista ihmisoikeuksista niin ne oikeuskäsittelyssä ohittavat PohjoisSuomen hallinto-oikeuden esittämät lakipykälät.



Todiste 2 Euroopan Ihmisoikeussopimus

https://www.echr.coe.int/documents/convention_fin.pdf

Näkemykseni mukaan näitä Euroopan ihmisoikeussopimuksen artikloita on rikottu eli toimittu niiden vastaisesti

1.artikla, 2 artikla, 3 artikla, 4 artikla, 5.artikla, 6.artikla, 7.artikla, 8.artikla, 9 artikla, 10 artikla, 12 artikla, 13 artikla, 14 artikla, 17 artikla,



Todiste 3 YK:n ihmisoikeusjulistus

https://ihmisoikeusliitto.fi/ihmisoikeudet/ihmisoikeuksien-julistus/

Näkemykseni mukaan näitä artikloita on rikottu eli toimittu niiden vastaisesti

1.artikla, 2.artikla, 3.artikla, 4.artikla, 5.artikla, 6.artikla, 7.artikla, 8.artikla, 9.artikla, 10 artikla, 11.artikla, 12.artikla, 13.artikla, 14 artikla, 17 artikla, 19 artikla, 21 artikla, 22 artikla, 23. artikla, 24 artikla, 25 artikla,



Olen joutunut Suomen valtion kidutusrikoksen kohteeksi. Kidutus on kestänyt nyt lähes 27 vuotta.

Olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion, 5 kuukauden ehdottoman vankeustuomion mikä muutettiin ehdonalaiseksi sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana yli 26 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 27 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja olen joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunut hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään , korkeaan verenpaineeseen ja diabetekseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni ja on edelleenkin hengenvaarallisen korkea. Minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Tämä on minulle äärettömän vaikea asia.









Todiste 11 Olen kirjoittanut asioista kirjan Olet Maamme Armahin Suomenmaa ja olen kopioinut siihen myös todistusaineistot



Minulla on kiistattomat todistusaineistot asiassa. Kysymys on kidutusrikoksesta.

1, Kaikki ulosotot, entiset ja nykyiset, perustuvat siihen, että silloinen asianajaja, nykyinen varatuomari Asko Keränen jätti valituksen tekemättä virheellisestä PR-Teollisuus Oy:n konkurssipäätöksestä Vaasan Hovioikeuteen. Entinen asianajaja Asko Keränen tunnustaa tekonsa.

PR-Teollisuus Oy:n konkurssissa 30.6.1996 silloinen asianajaja Asko Keränen jätti valituksen tekemättä vaikka itse pyysi valtakirjoja valituksen tekemiseen. Konkurssi oli haettu väärillä tiedoilla, koska kaupat oli purettu eikä konkurssiin hakijalla Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesällä ollut konkurssiin haetulta PR-Teollisuus Oy:ltä saatavaa.

Tätä väärää konkurssipäätöstä rikoksista epäillyt ovat käyttäneet hyväkseen tehdessään uusia vääriä päätöksiä. Olen nyt joutunut kärsimään syyttömänä asiasta jo 26 vuoden ajan. Teko täyttää kiistatta kidutuksen tunnusmerkistön.



Kirjassani on sivuilla 7-22 selostus 1990-luvun kotitekoisen laman ja pankkikriisin taustoista, mikä johti valtiopetokseen, mikä ei vanhene koskaan.


Rikoksista epäilyt ovat tunnustaneet tekonsa ja muukin todistusaineisto asioissa on kiistaton.



Entinen asianajaja Asko Keränen tunnustaa rikoksensa eli hän jätti valituksen tekemättä Vaasan Hovioikeuteen PR-Teollisuus Oy:n konkurssiasiassa. Konkurssi oli laiton, koska se oli haettu väärillä tiedoilla, sillä kaupat oli purettu. Silloinen asianajaja ja nykyinen varatuomari pyysi valtakirjat valituksen tekemiseen, mutta jätti valituksen tekemättä.

Asko Keränen on tunnustanut muitakin rikoksia

Juristi Asko Keräsen talousrikosoikeudenkäynti yllätti syyttäjän ja tuomarin – Keränen tunnusti kaiken heti kättelyssä

https://mvlehti.net/2016/10/18/juristi-asko-kerasen-talousrikosoikeudenkaynti-yllatti-syyttajan-ja-tuomarin-keranen-tunnusti-kaiken-heti-kattelyssa/


  1. Varatuomari Paavo M. Petäjä tunnustaa tekonsa


Varatuomari Paavo M. Petäjä tunnustaa ettei hänellä ollut toimeksiantoa konkurssiasiassa ja siitä huolimatta hän on antanut väärän lausuman Ylivieskan käräjäoikeudelle asiassa. Varatuomari Paavo M. Petäjä tunnustaa rikoksensa.


Konkurssiasiassa väärän lausuman Ylivieskan käräjäoikeudelle antoi varatuomari Paavo M. Petäjä ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja. Varatuomari Paavo M. Petäjä tunnustaa rikoksen. Väärä konkurssipäätös jäi lainvoimaiseksi, koska poliisi ei tutki asiaa eikä oikeus ota asiaa käsiteltäväkseen eikä laillisuusvalvonta näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan.

Varatuomari Paavo M .Petäjä tunnustaa, ettei hänellä ole ollut toimeksiantoa konkurssiasiassa. Petäjän tunnustus kirjan sivulla 514. Varatuomari on kuitenkin antanut Ylivieskan käräjäoikeudelle konkurssiasiassa väärän lausuman asianomaisten tietämättä ja ilman toimeksiantoja ja asianomaisten valtakirjoja.


3.Konkurssipäätös oli haettu väärillä tiedoilla koska kaupat oli purettu.

Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä purki tekemänsä kaupat PR-Teollisuus Oy:n kanssa 19.3.1996 maa-alueiden ja kiinteistöjen osalta. Kirjan sivut 307-308 sekä toinen purkusopimus 18.4.1996 koskien käyttöomaisuutta, vaihto-omaisuutta sekä tuoteoikeuksia. Kirjan sivu 305. Myyjän purkuoikeudesta on säädetty Kauppalain 54 §:ssä. Kiinteistön kaupat purettiin lainvastaisesti, koska kaupanvahvistajaa ei ollut paikalla.

Kaupanpurkuilmoitus on peruuttamaton ,ks. Telaranta: Sopimusoikeus Helsinki 1990 s.1939. Kun ko. kauppa on purettu, niin myös takaussitoumukset raukeavat. Takaussitoumus on liitännäinen kauppasopimukseen, joten missään tapauksessa takaukset eivät voi jäädä voimaan pääsitoumus purettaessaKirjan sivuilla 309 – 310 varatuomari Jorma Herttuaisen kirje Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesälle.

Takaukset olivat maksettu kokonaan. Kirjan sivu 302 summa 401 404,45 markkaa, kirjan sivu 303 summa 500 000,00 markkaa, kirjan sivu 304 summa 100 000, 00 markkaa. Takauksista oli maksettu kaikkiaan 1 641 444,45 markkaa, mikä näkyy asianajaja Asko Keräsen kirjeestä asianajaja Hannu Maskoselle. Katso kirjan sivut 516-517.

Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki PR-Teollisuus Oy:n konkurssiin väärillä tiedoilla, koska kaupat oli purettu ja takaukset olivat rauenneet ja lisäksi takaukset oli maksettu. Väärillä tiedoilla haettu konkurssihakemus on kirjan sivuilla 328- 329. Konkurssihakemus on tehty väärillä tiedoilla koska kaupat oli purettu ja takaukset olivat rauenneet ja lisäksi konkurssihakemuksessa mainitut takaukset oli maksettu – siis maksettu ja sitten vielä rauenneet.


Varatuomari Paavo M. Petäjä tunnustaa, ettei hänellä ole ollut toimeksiantoa konkurssiasiassa. Petäjän tunnustus kirjan sivulla 514. Varatuomari on kuitenkin antanut Ylivieskan käräjäoikeudelle konkurssiasiassa väärän lausuman asianomaisten tietämättä ja ilman toimeksiantoja ja asianomaisten valtakirjoja.

Konkurssituomio kirjan sivuilla 314 – 316.

Miksi syyttäjä Heiskari on lähettänyt konkurssihakemuksen varatuomari Paavo M. Petäjälle eikä PR-Teollisuus Oy:lle ja takaajille? Miksi varatuomari Paavo M. Petäjä on antanut lausuman käräjäoikeudelle ilman PR-Teollisuus Oy:n toimeksiantoa ja valtakirjoja? Varatuomari Paavo M. Petäjä oli menettänyt asianajaja tittelin saatuaan petostuomion oikeudessa.

Lisäksi konkurssiin hakija oli antanut väärän lausuman PR-Teollisuus Oy:n tietämättä ja ilman toimeksiantoja ja valtakirjoja. Kirjan sivut 330-331.


Korkein oikeus ei ole purkanut väärää konkurssipäätöstä perustaen päätöksensä siihen, ettei tuomioiden purun hakijalla Erkki Aholla ole oikeudenkäymiskaaren 15 luvun 1§ 4 momentin edellyttämää pätevyyttä. Minulla on perustuslain mukaan omaisuudensuoja. Kidutus on kielletty rikoslaissa, perustuslaissa ja ihmisoikeussopimuksissa. Korkein oikeus ei noudata perustuslakia eikä ihmisoikeussopimuksia, Nyt tätä väärää konkurssipäätöstä syyttäjä Sulo Heiskari ja muut rikoksista epäillyt käyttivät hyväkseen uusien väärien päätöksen aikaansaamiseen.

Lisäys tehty tähän blogiin keskiviikkona 21.12.2022 klo 03.30.

Oulun poliisijohtajalle olen tehnyt asioissa rikostutkintapyynnön ja 8 kiirehtimispyyntöä. Johtopäätökseni on se, että poliisijohtaja kieltäytyy tutkimasta asioita, joissa rikoksiin ovat syyllistyneet poliisit, keskusrikospoliisi, syyttäjät, käräjätuomarit, hovioikeudentuomarit, laillisuusvalvojat ja korkeimman oikeuden tuomarit sekä poliittiset päättäjät. Kysymys on valtiopetoksesta ja yli 10 000 murhasta.

Valtakunnansyyttäjä on ilmoittanut, että minun lähettämiäni tutkintapyyntöjä ei tutkita, mutta ne otetaan kuitenkin vastaan.

Oikeuskansleri on ilmoittanut, että minun lähettämiäni kanteluita ei käsitellä, mutta ne otetaan vastaan.

Ministerit ja kansanedustajat eivät vastaa sähköpostiviesteihin. Maan hallitus ja vastuuministerit ovat vastuussa siitä, että kansalaisten perusoikeudet ja oikeusturva toteutuu. En voi välttyä vaikutelmalta, että kaikki nämä viranomaiset ja luottamushenkilöt (tasavallan presidentti, ministerit, kansanedustajat) syyllistyvät rikolliseen toimintaan.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus joutuu nyt tekemään päätöksen siitä, että onko kysymys Suomen perustuslain, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja YK:n ihmisoikeussopimuksen vastaisesta toiminnasta.

---------------------------------------------------------------------------



Taidenäyttelyni viimeisin maalaus on karikatyyrimaalaus verojohtaja Jukka Kauppilasta. Jukka Kauppila on urallaan voittanut sata arvokisamitalia.

Jukka Kauppila johtaa yli 300 hengen organisaatiota Pohjois-Suomen toimiston verojohtajana.


Verojohtajalla on kymmenkunta EM- ja MM-mitalia veteraanisarjoista. Hän on siirtynyt 60-vuotiaiden sarjaan, jonka SE-tulokset odottavat rikkoutumistaan.

Suomen ennätykset ovat vaarassa monella matkalla.

Maililta maratonille, Kauppila muotoilee ilman mitään pöyhkeyttä äänessään.

Ihmisen ruumiin rappeutuminen alkaa kolmikymppisenä. Myös juoksijan vauhti hidastuu iän myötä vääjäämättömästi, vaikka treeni olisi kuinka laadukasta tahansa.

Kauppila ei tee poikkeusta, mutta pieni fysiologinen ihme hän on, sillä miehen askeltahti hyytyy huomattavasti verrokkiryhmää hitaammin.

Ikääntyessä nopeuden väheneminen on rajua. Se on luonnonlaki, Kauppila sanoo.

Kun mies ei enää päässyt Ouluhallissa 3 000:ta metriä kymmeneen minuuttiin, hän ihmetteli, miten ihmeessä se on mahdollista. Muut voisivat lähinnä äimistellä, miten on mahdollista, että kuusikymppinen pystyy juoksemaan 3 000 metriä kymmeneen minuuttiin.

Treenaaminen on äärimmäisen helppoa, hän toteaa.

Pitää riittävän monipuolisesti rasvata eri ominaisuuksia ja antaa elimistölle riittävästi aikaa sopeutua eli levätä, hän kiteyttää.

Kauppila juoksee vuodessa noin 3 600 kilometriä. Arkena lenkit aloittavat ja päättävät työpäivän, lauantaina on yleensä vauhtijuoksun tai -leikittelyn aika ja sunnuntaina ohjelmassa on parin tunnin pitkä hidasvauhtinen lenkki.

Määrät ovat selvästi pienemmät kuin monilla muilla parhailla MM- ja EM-tasolla.

Kauppilan yksi salaisuus voi olla se, ettei hän ole juossut itseään fyysisesti ja henkisesti piippuun. Vaikka Kauppila on liikkunut koko ikänsä, veteraanikilpailut hän aloitti vasta viisikymppisenä.

Valitettavasti, Kauppila vastaa. Kyllä, vero- ja työasiat pyörivät mielessä myös lenkillä.

Mutta kun mies pääsee kansainvälisten kisojen kokoontumishuoneeseen ja lähtöviivalle, verot unohtuvat.

Kun numerolappu lyödään rintaan, homma on ihan yhtä totista kuin nuorilla. Psyyken pitää kestää, kun ihmiset ovat vahtimassa kellojen kanssa. Se on kiehtova kokemus.

Kauppilan arvokisojen saldo on vakuuttava ja huipputuloksia löytyisi pitkä lista. Nostetaan yksi esiin: maantiekymppi 55-vuotiaiden sarjassa aikaan 34.17.

Siinä kasvavalle nuorisolle tavoitetta, hän naurahtaa.

Maratonkeräilijä mies ei ole. Yksi tulee kuitenkin lisää lauantaina, kun Kauppila juoksee Terwamaratonin talkoohengessä kolmen tunnin jäniksenä. Se on kymmenisen minuuttia hitaampaa kuin hänen huippuvauhtinsa.

Ei se ole minulle läpihuutojuttu. Kolmen tunnin vauhdilla voisi saada MM-mitalin, hän laskee.

Miten juostaan hyvä maraton?

Varmin tapa pilata maraton on aloittaa liian kovaa. Olen sitä mieltä, että paras tulos tulee, kun pystyy hieman kiristämään loppua kohti. Samalla kokemuksesta saa miellyttävän, Kauppila vinkkaa.

Kauppila liikkuu myös hiihtämällä ja pyöräilemällä. Hän ei halua mystifoida juoksemistaan tai korottaa sitä elämää suuremmaksi filosofiaksi. Mitaleista ja ennätyksistä huolimatta se on hänelle ennen kaikkea terveysliikuntaa.

  • Se on vain elämäntapa ja tottumus, raakaa raatamista. En tiedä mistään euforiasta. Joskus olen toki miettinyt, mitä tapahtuisi, jos en pystyisikään juoksemaan.


Yleisurheilija Jukka Kauppila palkittiin Vuoden aikuisurheilijana Keski-Pohjanmaan urheilugaalassa Kokkolassa.

Sata arvokisamitalia urallaan voittanut ja yhdeksää voimassaolevaa Suomen ennätystä hallussaan pitävä veteraaniurheilija Jukka Kauppila edustaa jälleen Kalajoen Junkkareita. Viime kesänä kaksi Euroopan mestaruutta voittanut Kauppila teki paluun Junkkareiden riveihin muutaman vuoden tauon jälkeen. Hän voitti kesällä 1500 metrin ja 5000 metrin veteraanimestaruudet ajoilla 4.47,42 ja 17.34,40 ja Pohjoismaiden mestaruuden 1500 metrillä ajalla 4.41. Lisäksi Kauppila saavutti viime keväänä maastojuoksun MM-kultaa Puolan Torunissa 60-vuotiaiden sarjassa. Kauppila on juossut 60-vuotiaiden SE:t 5000 m: 17.15,06 , 10 km maantiellä: 35.40 ja ½-maraton: 1.19.18. Viime syksynä tuli voitto Frankfurtin maratonilla M60-sarja 2.49.28.

Jukka Kauppilan aikaisempia saavutuksia

Maratonjuoksu
2005 Suomen mestaruus 24.9. Ylivieska 2.49,21
2007 Suomen mestaruus 15.9. Ylihärmä 2.45.18

Maantiejuoksu 10 km
2007 Suomen mestaruus 1.9. Lapinlahti 34,46

10 000 m
2006 SM-hopea 6.8. Kuopio 34.46,79
2007 PM-mestaruus 1.7. Århus Tanska 33.50,72
2007 Suomen mestaruus 12.8. Turku 35.51,56
2009 PM-mestaruus 28.6. Huddinge Ruotsi 36.51,98

5000 m
2006 SM-hopea 5.8. Kuopio 16.28,32
2007 PM-mestaruus 30.6. Århus Tanska 16.08,94
2007 Suomen mestaruus 11.8. Turku 17.03,63
2008 Suomen mestaruus 5.7. Vaasa 16.02,56
2008 EM-kisojen 4. 30.7. Ljubljana Slovenia 16.28,64
2009 PM-hopea 26.6. Huddinge Ruotsi 16.30,00
2009 SM-hopea 11.7 Jyväskylä 16.49,39
2009 MM-kisojen 4. 30.7. Lahti 16.25,18

3000 m ylipitkä rata
2008 Suomen mestaruus 10.2. Tampere 9.29.1
2010 Suomen mestaruus 14.2. Oulu 9.50,09

3000 m
2007 Suomen mestaruus 17.2. Kuortane 9.29,13
2008 PM-mestaruus 1.3. Reykjavik Islanti 9.28,51
2008 EM-kisojen 3. 20.3. Clermont-Ferrand Ranska 9.24,43
2009 Suomen mestaruus 15.2. Helsinki 9.24,49
2009 EM-kisojen 4. 26.3. Ancona Italia 9.25,82

1500 m ylipitkä rata
2008 Suomen mestaruus 9.2. Tampere 4.26,14

1500 m
2007 Suomen mestaruus 17.2. Kuortane 4.29,03
2007 Suomen mestaruus 12.8. Turku 4.25,18
2008 PM-mestaruus 29.2. Reykjavik 4.28,57
2008 Suomen mestaruus 6.7. Vaasa 4.25,83
2008 EM-hopea 26.7. Ljubljana 4.31,42
2009 Suomen mestaruus 14.2. Helsinki 4.21,32
2009 PM-hopea 28.6. Huddinge Ruotsi 4.21,32
2009 Suomen mestaruus 12.7. Jyväskylä 4.29,81

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti