tiistai 18. elokuuta 2015

Syövän hoitosuunnitelmastaKävin Oulaskankaan sairaalassa syövän hoitosuunnitelman tekemistä varten. Lähtökohtatilanne on mielestäni huolestuttava. Eturauhasen oikeassa lohkossa on ärhäkkä syöpäsolukko. On epäilys, että syöpä on levinnyt koko kehon alueelle. Gammakuvauksen perusteella epäillään etäispesäkettä yläleuan keskiviivan vasemmalla puolen, jossa on pieni fokaalinen kertymä. Vasemman lapaluun siivekkeen lateraaliraunassa on pieni fokaalinen merkkiainekertymä. Vasemmassa kylkiluussa numero 6 on pieni paikallinen merkkiainekertymä. Oikean SI-nivelen alareunassa on vähäinen fokaalinen merkkiainekertymä. Molemmissa polvissa sekä vasemman polven I-MTP-nivelessä on degeneratiiviseksi tulkittavat merkkiainekertymät. Asia tarkistetaan rontgenkuvauksella.

Hormonihoito aloitettiin heti. Laitettiin kaksi pistosta. LHRH-analogilääke on eturauhasyövän hoitoon tarkoitettu pitkävaikutteinen ihon alle pistettävä valmisten Lääke muuttaa elimistön hormonitasapainoa isten, että viikkojen kuluessa testotereonitaso laskee hyvin matalaksi, Tämän johdosta hoidon aikana saattaa esiintyä hikoilua, niin sanottuja kuumia aaltoja sekä seksuaalisen kiinnostuksen ja erektion heikkenemistä. Lisäksi lääke aiheuttaa huonovointisuutta ja väsymystä sekä ohimenevää paikallista pistoskohdan ärsytystä. Minulle annettu lääke oli Firmagon-nimistä. Pistokeset Firmagonia 120 mg laitettiin molemmin puolin napaa. Pistoskohdat ovat arat ja hellät. Nyt hoito jatkuu siten, että kuukausittain saan pistoksen 80 mg. Saan hakea apteekista aineen ja minun on varattava terveyskeskukseen aika kuukausittain pistoksen saamiseksi.

Hormonihoito on tehokas keino saada syöpä hallintaan ja koteloitumaan, vaikka se ei paranna syövästä. Joissakin tapauksissa syöpäkasvain on erityisen aggressiivinen, tai ei lainkaan riippuvain kivesten testoterionituotannosta tai hoidolla saadaan vain ohimenevä ja osittainen vastine. Onneksi pieni osa eturauhassyövistä on tällaisia. Lääkäri ei voi ennalta tietää millainen vaste hormoonihoidolla saadaan tai kuinka kauan hoito tehoaa – se selviää vain kokeilemalla.

Useimmila hormoonihoitoa käyttävillä potilailla elämänlaatu pysyy hyvänä jopa vuosia. Kuumat aallot ja hikoilupuuskat ovat tavallisia haittavaikutuksia. Seksuaalisuuden halukkuuden heikkeneminen ja sukupuolinen kyvyttömyys ovat myös yleisiä. Pitkäaikainen käyttö saattaa edesauttaa luukatoa ja lihasmassan vähenemistä. Näitä haittoja on mahdollista lieventää terveelliste elintapojen ( monipuolinen ruokavalio ja riittävä liikunta) avulla.

Nyt odottelen tietoa siitä milloin pitää mennä röntgenkuvaukseen Oulaskankaan sairaalaan.

Itse olen selvittänyt syöpäsairaan ruokavaliota. Niistä minua hoitavat henkilöt eivät ole maininneet mitään. Jatkan edelleen liikuntaa päivittäin suhteellisen paljon ja pudotan painoani noin 0,5 kiloa viikossa.

Voikukanjuuritee on mainittu erittäin tehokkaaksi syöpälääkkeeksi. Sen tehon näkee kolmen kuukauden käytön jälkeen. Itse juon kolme mukillista voikukanjuuriteeta päivittäin. Lisäksi olen ottanut porkkanamehun juomaksi veden lisäksi. Porkkanamehu on erittäin terveellistä ja mahdollisti ehkäisee syöpää. Syön porkkana-kaalisalaattia. Kaali on mainittu syövän viholliseksi numero 1. Kaalikeitto ja kaalilaatikko lienevät hyviä syöpäpotilaalle.  Ruokavaliooni kuuluvat mustikat ja kaurapuuro sekä jogurtti ja kauranlese marjojen kera.

Mitä ei pitäisi syödä?

Liha ja lihatuotteet
Sokeri ja makeiset
Paistettu, savustettu, purkitettu ja erittäin suolaisia ​​ruokia
Vältä maito, kerma, voi eläin, juusto ja muut raskaasti öljytuotteet.
Valkoinen leipä, valkoinen jauho ja kaikki leipomotuotteet
Älä käytä alkoholia, virvoitusjuomia stabilointi, makeutusaineita, aromiaineita, väriaineita ja muita lisäaineita E-kirjain ja numero jälkeen se (esim E120), Coca Cola, Pepsi Colan, Boza ja muut.
Älä tupakoi
Älä juo kahvia ja mustaa teetä

Mitä voi syödä:

Palkokasvit ja pähkinät, tattari (Grechko) - sisältää vitamiini B 17, joka tuhoaa syöpäsoluja, katkera ytimet zarzali (aprikoosit) ja mantelit, saksanpähkinät, hasselpähkinät, pavut, linssit, perunat (keitetty tai paistettu) leipä, ituja.
Hedelmät ja vihannekset: omenat, luumut, granaattiomena, vesimeloni, cantaloupe, squash, mansikat, vadelmat, karhunvatukat, tomaatit, punainen ja vihreä paprika, kaikenlaisia ​​kaali, pinaatti, porkkana, selleri, nauriit.
Kasviöljyt: neitsytoliiviöljy, oliiviöljy ja pellavansiemenöljy.
Salvia teetä, kehäkukka, punainen geranium, korte, nokkonen, mäkikuisma, sitruunamelissa, minttu, hanhi ruoho liemi sipulia, vihreää teetä.
Voi syödä vähärasvainen vuohi tai lehmä jogurtti.

Asiaa syövästä

Syöpä mikroskoopissa

Syöpiä, kantasoluja ja immuno-onkologiaa

Syövän täsmälääkkeet

Robottitekniikka tehostaa syövän hoitoa

Tämä tauti ei minua tapa, päätti syöpään sairastunut Anne Parikka

Iso kiitos

Eturauhassyöpä on yleisin syöpä myös työikäisillä miehillä

Syövän sädehoito

Uusin konstein syövän kimppuun

Eturauhanen kasvaa iän myötä, mutta koko ei määrää vaivan määrää
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti