lauantai 20. helmikuuta 2016

Ulkoiseen sädehoitoon valmistautuminenKävin ostamassa Kalajoen apteekista hoitosuosituksessa mainitut lääkkeet Movicol, joka tehostaa suolen toimintaa sekä Cuplation-lääke ilmavaivojen helpottamiseen. Minulla on kotona jo ihorasvoja varattu sädehoiton ihovaikutusten torjumiseen. Lisäksi ostin Firmagon pistoshoitolääkkeen. 16.2.2016 kävin Kalajoen terveyskeskuksessa syöpähoitajan luona pistoshoidossa. Kerroin hänellä ongelmistani virtsaamisessa. Edellisenä yönä en ole voinut nukkua, koska jouduin käymään virtsaamassa lukuisia kertoja. Merkitsin muistiin kerrat. Kävin virtsaamassa kello 23.40, 00,20, 01.00, 01.40, 02.22. 03.00. Sen jälkeen nousin ylös ja kävin lämpimässä suihkussa. Lähetin tilanteestani OYKS:n lääkäreille seuraavan sähköpostin:

From: Erkki Aho
Sent: Tuesday, February 16, 2016 11:00 AM
Subject: Selostus Erkki Ahon tilanteesta 16.2.2016


Tilanneselostus ( Erkki Aho 270550-1750) sairaudestani ja hoitotoimenpiteiden vaikutuksesta

27.01.2016 HDR-bräkyhoidon jälkeen virtsaamisongelmat alkoivat heti ja minulle tuli virtsaumpio, mikä hoidettiin virtsarakon tyhjentämisellä katetroimalla Oulaskankaan sairaalassa 31.01.2016 klo 4.00 aamulla. Sieltä minut lähetettiin Himangan terveyskeskukseen, jossa laitettiin kestokatetrointi. Kestokatetrointi poistettiin parin päivän päästä. Sen jälkeen kävin Kalajoen terveyskeskuksessa katetroitavana ja laitettiin uusi kestokatetrointi, mikä poistettiin 8.2.2016. Sen jälkeen kävin katetroitavana Kalajoen terveyskeskuksessa ja terveyskeskuksen vuodeosastolla. Virtsaaminen alkoi onnistua vasta 13.2.2016 klo 04.00. Sen jälkeen virtsaaminen on onnistunut hyvin, mutta virtsaamistiheys on mielestäni liian suuri. On lähes jatkuva virtsaamistarve. Eteenkin öisin tilanne on normaalista poikkeava. Öisin. lauantaita, sunnuntaita ja maanantaita vasten yöllä, kävin virtsaamassa oli keskimäärin noin 35 minuutin välein.

Eilen maanantaina 15.02.2016 menin nukkumaan klo 22.00. Heräsin virtsaamistarpeeseen klo 23.25. Sitten kävin virtsaamassa seitsemän kertaa kello 04.00 mennessä. Virtsaamistarve tuntuu eteenkin selällään nukkuessa, mutta helpottuu kun käy kävelemässä ja lämpimässä suihkussa. Pyysin, että minusta otetaan virtsakoe ja se otettiin perjantaina 12.02.2016 ja tulokset sain maanantain 15.02.2016. Kaikki oli kunnossa. HDR-bräkyhoidon jälkeen PSA-arvo on 0,2.

Ulkoinen sädehoito on suunniteltu aloitettavaksi maanantaina 22.02.2016. Ajattelen, että jos virtsaamistarve jatkuu yhtä kiivaana kuin nyt, niin kuvaus ei ehkä onnistu ilman kestokatetrointia, sillä minulla saattaa olla vaikea pidättää virtsaa niin pitkää aikaa. Tietenkin tilanne paranee koko ajan ja saattaa maanantaina 22.02.2016 olla jo toisenlainen.

Minua huolettaa se, että ulkoinen sädehoito tulee niin nopeasti HDR-bräkyhoidon jälkeen, sillä minulle on jäänyt sellainen tunne, että HDR-bräkyhoidon vaikutuksen seuranta on jäänyt mielestäni liian vähälle. Jokainen ihminen on erilainen ja ihminen on sitä mitä hän syö ja miten hän elää. Elimistöni on reagoinut sädehoitoon erittäin voimakkaasti ja siksi haluaisin, että virtsaamisongelma saataisiin kuntoon ennen kuin ulkoinen sädehoito alkaa Minulle on epäselvää aiheuttaako ulkoinen sädehoito samanlaisia ongelmia virtsaamiseeni kuin HDR-bräkyhoito. Jos tarvitsen katetrointia ulkoisen sädehoidon aikana niin käyn mieluummin Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosastolla, sillä haluan tarvittaessa sellaisen katetroinnin, jossa bakteerivaara on erittäin pieni. Ajatushan oli se, että minulle opetetaan katetrointi OYKS.ssa seuraavan käynnin yhteydessä 22.2.2016. Tänään 16.2.2016 klo 10 kävin Firmagon pistoshoidossa Kalajoen terveyskeskuksessa.

Haluan tuoda nämä asiat hoitavien lääkärien tietoon jotta he saavat tarkat tiedot tilanteestani hoitojen suunnittelua varten.

Kalajoella 16.2.2016
Erkki Aho

Firmagon-pistoshoidon jälkeen tunsin ensimmäisen kerran pistoshoitojen aikana erikoista kipua nivuksissa. Kun kävin Halpa-Hallissa niin en voinut jäädä keskustelemaan tutun pariskunnan kanssa, koska kipu häiritsi niin paljon.

Aloitin keskiviikkona 17.2.varovaisen liikunnan ja lisäsin liikunnan määrää torstaina ja perjantaina. Nyt lauantaina tilanne alkaa olla normaali ja voin lähteä maanantaina ulkoiseen sädehoitoon. Lääkärit vastasivat sähköpostiini.

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, joka on sitä mitä hän syö ja miten hän elää. Elimistöni on reagoinut erittäin voimakkaasti eturauhasen sisäiseen sädehoitoon. Epäilen, että syynä siihen on myös psyykkinen tilani, sillä olen joutunut valtavien psyykkisten paineiden kohteeksi valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen joutunut kärsimään neljä konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion ja kolme kunnianloukkaustuomiota. Kaikki tuomiot on saatu aikaan rikosten avulla. Juuri samaan aikaan HDR-bräkyhoidon kanssa minulla on ollut käynnissä Ylivieskan käräjäoikeudessa vahingonkorvausoikeudenkäynti valtiota vastan, jossa käräjätuomari Jyrki Jylhä ei ottanut asiaa käsiteltäväksi, vaikka Suomen laki ja Euroopan Ihmisoikeussopimus takaavat oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin. Tiedotusvälineet eivät julkaise edes yleisönosastokirjoituksiani asian johdosta. Olen tiedotusvälineiden paitsiossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti