sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

SU 13.03.2022 Suuri kelokaappaus – Markku Heikkilä

 



Kirja ISBN 978- 952 - 94 - 4732 - 9

Markku Heikkilä kertoo kelokaappauksesta omilla nettisivuillaan

https://www.finkelo.fi/kelokaappaus


Suuri kelokaappaus

 

Kahdeksankymmentäluvun loppupuolella rakennuskelo loppui Suomesta. Venäjällä oli suuret kelovarat ja niihin yritettiin päästä käsiksi suoran rajakaupan kautta, mutta se ei onnistunut, koska uusi tuontituote vaati valtioiden välisen neuvottelun. Markku Heikkilä teki ensimmäisenä Kauppa- ja teollisuusministeriölle ostositoumuksen, joka mahdollisti Suomen valtion neuvottelut venäläisten kanssa kelon tuonnista Heikkilän Ähtärin Finkelo Oy -yritykselle. Yritys oli kaupparekisterissä. Pian sen jälkeen venäläiset näyttivät hankkeelle vihreää valoa ja Markku Heikkilä jäi keväällä 1987 odottamaan kaupallisten neuvottelujen aloittamista.

Heinäkuussa 1987 jätettiin Patentti- ja rekisterihallitukseen rekisteröintihakemus Finnkelo Oy:stä, yhden kirjaimen erolla Finkeloon. Asia oli Patentti- ja rekisterihallituksessa vireillä niin kauan, että firma pystyi sinä aikana toimimaan Finnkelon nimellä.

Väärän Finnkelon taustalla oli rajakauppayritys Norinter Oy:n osakkaita. Finnkelo-yrityksen nimen käytöllä saatiin asia näyttämään siltä, kuin Norinter olisi Markku Heikkilän asiamies. Koska kelo ei liikkunut Suomen rajan yli ennen kuin pystyttiin osoittamaan että kelopuun vastaanottaja oli Finkelo, kelopuu saatiin väärän Finnkelon avulla Suomen puolelle. Kera nosti osakkuuttaan Norinterissa keväällä 1987 heti sen jälkeen kun läpimurto kelon tuonnista oli tapahtunut Markku Heikkilän Finkelon ja neuvostoliittolaisten välillä. Keran rahoitus Norinterissa oli lainvastaista.

Asia on rikoksena vanhentunut, koska sitä ei koskaan saatu tutkintaan, mutta vahingonkorvauksena ei.

Onko Suomi oikeusvaltio?

"Mikään taho Suomessa ei ole ottanut asiaa tutkintaan 30 vuoden aikana. Yrittäjyyden hinta maksoi minulle omaisuuteni ja maineeni. Kaikki tämä johti yhden ihmisen kuolemaan ja menetin läheiseni. Suomessa ei saa virkamiesten ja kansanedustajien tekemisiä tutkintaan."


- Markku Heikkilä -



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti