sunnuntai 6. tammikuuta 2019

SU 06.01.2019



Erkki Aho Kirilovossa


                                Muistomerkki Kirilovossa
Kirilovon kylä
Kirilovo on kylä Etelä-Bulgariassa. Se sijaitsee Stara Zagoran kunnassa Stara Zagoran alueella.
Yambolissa on vielä yksi kylä, jolla on sama nimi. Se on 11 km lounaaseen kaupungin Stara Zagora, noin 90 km koilliseen kaupungin Plovdiv ja 220 km kaakkoon pääkaupunki Sofia.
Säännöllinen linja-autoliikenne yhdistää sen kaupunginosaan, ja koululaisille on tarjolla myös ilmainen bussi. Kylä sijaitsee Sredna goran vuoren 289 metrin korkeudessa. Pysyvä väestö on noin 760 asukasta. Ilmasto on lauhkea mannermainen, lyhyt ja leuto talvi ja lämmin kesä.
Kylä on hyvin kehittynyt - siinä on tawn-sali, posti, kirkko "St. Kiril ja Metodi", yhteisö- ja yksityiskoulu. Kaapeli-tv, internetyhteys ja kaikkien matkaviestinoperaattoreiden kattavuus. Yleislääkäri ja yksi hammaslääkäri huolehtivat asukkaiden terveydestä. Lähin sairaala on Stara Zagoran kaupungissa. Kylässä toimii useita maatalousyrityksiä, puusepäntyöpaja, muovipulloja valmistava yritys, kaupalliset myymälät. Kirilovo houkuttelee maaseudun ja ekomatkailun ystäviä, lähellä sijaitsevaa Sazliyska-jokea, jonka avulla vieraat voivat nauttia kalastuksesta yhdessä virkistys- ja piknikillä. On kuitenkin syytä varoa irrallaan olevia koiria.

Suomeen kutsuttiin n. 32 000 pakolaista, joiden joukossa oli krjailija Jarmo Korhosen mukaan n.1000 Isis-taistelijaa. Ruotsi avusti ja ohjasi pakolaiset Suomeen. Valitettavasti pääministeri Juha Sipilällä on ollut keskeinen rooli siihen, että pakolaisvirta tuli juuri Suomeen. Al Jazeera-tv-kanavalla esitetty kutsu tuli Suomelle kalliiksi.
islam saapuu tornioon

Pakolaisvirta jatkuu Tanskasta Ruotsiin ja Suomeen (11.9.2015)

Osama Irakista: Sipilän lupaus kotinsa luovuttamisesta oli valhetta

Jösse Järvenpää: Eviva Jutta ja Jykä.wmv

Suomen valtio ei kuitenkaan pysty huolehtimaan edes omaan maan kansalaisten hyvinvoinnista. Tämä on käsittämätöntä politiikkaa Suomen kansan heikompiosaisia kohtaan.

Yksinhuoltajien epätoivo. Yrittäjien ulosottokierre. Häpeä kolmannessa polvessa. Itsemurha-ajatukset. HS:n niukkuuskysely paljastaa suomalaisen kurjuuden. Niukka elämä lyö maahan

Suomessa tehdään enemmän itsemurhia kuin EU-alueella keskimäärin.
Itsemurhien määrä kääntynyt taas nousuun – viime vuonna tehtiin 824 itsemurhaa

Suomessa on 7000 asunnotonta - ASUNTO ON IHMISOIKEUS

Suomessa on noin 7000 asunnotonta. Asunnottomuus on tilanne ja olosuhde, ei kenenkään ominaisuus. Asunnottomuus on yhteiskunnallinen ongelma, jonka perimmäisiä syitä ovat eriarvoisuus, talouden suhdannevaihtelut sekä väestönkasvu ja kaupungistuminen. Perustuslain mukaan ”Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.” Lisäksi valtiolla on velvollisuus edistää jokaisen oikeutta asuntoon. Asuminen on ihmisoikeuskysymys eikä sen puuttumista voida hyväksyä missään olosuhteissa. Asunnottomuus on merkki valtion epäonnistumisesta ihmisoikeuksien turvaamisessa.

Maailmanlaajuisia tilastoja katsottaessa Suomi on yksi rikkaimmista kansakunnista. Se on hyvä, oikeastaan erinomainen asia.Monissa maailman valtioissa meitä katsotaan kadehtien. Monien, henkensä kaupalla kotimaastaan pakoon lähteneitten pakolaisten silmissä maamme kangastelee nykyajan Eldoradona, jonne pääsy olisi kaikkien toiveitten täyttymys.
Kaiken pitäisi siis olla hyvin, mutta kun ei ole. Tilastot antavat osittaisen valheellisen kuvan, eivätkä kerro lopullista totuutta maamme elintason jakautumisesta rikkaisiin ja köyhiin.
Suomessa on yli miljoona virallisen köyhyysrajan alapuolella elävää ihmistä. https://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6yhyysraja Se on paljon viiden ja puolen miljoonan kokoisen kansakunnan ihmisistä. Lisäksi on hyvin huolestuttavaa, että köyhien määrä on lisääntynyt viime vuosiin saakka.
Syvimmän laman väistyttyä 1990-luvun puolivälin jälkeen tuloerot kääntyivät Suomessa jyrkkään kasvuun. Samalla keskimääräiset reaalitulot kasvoivat merkittävästi. Ylempien tuloluokkien tulot kasvoivat selvästi voimakkaammin kuin keskimääräiset tulot. Sen sijaan heikoimmat ryhmät, erityisesti työttömät kotitaloudet eivät päässeet osallisiksi kasvun hedelmistä. Heidän reaalitulonsa itse asiassa laskivat.
Selkeällä suomenkielellä sanoen, ylempien tuloluokkien palkat kasvoivat, palkkatuloja  siirrettiin pääomatuloiksi verosuunnittelun takia, veroparatiisit tulivat mukaan myös suomalaisten taloudenhoidossa.
Olkaamme ylpeitä, Suomessa yli miljoona köyhää

Professori Erkki Aurejärvi - Turhaan etsit oikeutta oikeudesta

Suomessa tapahtuneet valtiopetokset eivät ole saaneet näkyvyyttä valtavirtaisessa tiedonvälityksessä. Niistä vaietaan kuin muuri. Valtiopetosten sarja, jos niin voidaan sanoa, yhdistyy Suomen liittymiseen Euroopan talousalueeseen (ETA), Euroopan yhteisöön (EY) ja Euroopan unioniin (EU). Valtiopetos on rikos, joka ei koskaan vanhene.
Suomen laittomasta liittyämisestä Euroopan unioniin on vastuussa edesmennyt presidentti Mauno Koivisto. Hän on myös vastuullinen valtiopetokseen ETA-neuvotteluiden ja EY:n liittymisen yhteydessä. Niin muodoin Koiviston vastuulle lankeaa 141- ja 142-maatalousartiklojen neuvotteluiden vilpillisyys ja salailu.
Hallitusmuodon 33 §:n tekstin mukaan presidentti määräsi ulkopolitiikasta. Niin maatalouden kuin rahapolitiikankin päätösvallan luovuttaminen maan rajojen ulkopuolelle oli ulkopolitiikkaa.
Suomen laittomasta liittymisestä EU:hun on myös vastuussa presidentti Martti Ahtisaari, ulkoasiainministeri Heikki Haavisto (kesk), ulkomaankauppaministeri Pertti Salolainen (kok) ja valtiosihteeri Veli Sundbäck. Lisäksi petokseen kytkeytyy muita asianomaisia, poliitikkoja, viranhaltioita ja valtavirtamediaa.
Tämä selvitys perustuu osittain EU-neuvottelijan Antti Kuosmasen kirjaan ”Suomen tie EU:n jäseneksi”. Kirja oli poistettu pikaisesti myynnistä heti painamisen jälkeen.
Valtiopetokset Suomen lähihistoriassa

Terveyspalvelut, vanhustenhuolto ja nuorten syrjäytyminen ovat suomalaisille tärkeimpiä teemoja tämän kevään eduskuntavaaleissa.
Tutkimus: Suomalaiset nostavat terveyspalvelut, vanhustenhuollon ja nuorten syrjäytymisen eduskuntavaalien kärkiteemoiksi

Kalajoki

Kalajokinen muusikko Ville Palinin tekemä sävellys on valittu kansainvälisen elokuvamusiikkikilpailu Oticons Facultyn vuoden 2018 soundtrackille. Levyllä on kilpailun voittajien työt sekä muutama muu raadin valitsema sävellys.
Kalajokisen Ville Palinin sävellys kansainvälisen elokuvamusiikkikilpailun soundtrackille

Alueuutiset

– Jäällä ruokaileva Isolokki näyttäisi olevan toisen kalenterivuoden lintuiältään. Vaikka kyseessä on arktinen lintu ei se ole mitenkään mahdottoman erikoista, että se tulee tälle alueelle talvehtimaan. Se tulee tänne "etelään" talveksi, kertoo Johan Hassel Keski-Pohjanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä.
Isolokki houkutti bongarit Isokarille – Arktinen lintu saapui Kokkolan edustalle

Kotimaan uutiset

Hallitus valmistelee lakimuutosta, joka helpottaisi ulkomaalaisten pääsyä Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan piiriin, kertoo Uutissuomalainen (USU).
Hallitus aikoo poistaa Suomeen tulevilta ulkomaalaisilta neljän kuukauden työskentelyvaatimuksen, joka on tähän asti ollut edellytyksenä sosiaalitukien saamiselle.
Neljän kuukauden sääntö otettiin käyttöön 2004, kun EU laajeni Baltiaan ja ay-liike pelkäsi Baltiasta tulevan halpatyövoimaa Suomeen. USU: Hallitus aikoo avata Suomen sosiaaliturvaa ulkomaalaisille – suomalaisten etuja ulkomailla leikataan

Kelan tilastollisen vuosikirjan mukaan kaikki asumistukimenot ylittivät vuonna 2017 jo 2,0 miljardia. Niiden menneen kymmenen vuoden kasvu on ollut huomattavan rajua, sillä 1,0 miljardin euron tukiraja meni rikki vuonna 2006.
Asumistuessa jälleen uusi ennätys? ”Vuokrat saadaan pidettyä keinotekoisesti korkealla”

Ulkomaan uutiset

Oppositio ja ammattiliitot kutsuvat uutta työlakia orjalaiksi.
Tuhannet marssivat Unkarin pääkaupungissa hallitusta ja työlakia vastaan – Liitot uhkaavat maanlaajuisella lakolla

Lentoja peruttiin ja teitä ja rautateitä suljettiin lumivyöryvaaran vuoksi.
Raskas lumentulo sekoittaa liikennettä Saksassa ja Itävallassa – Baijerin vuoristoseuduille voi sataa jopa metri lunta

Pariisissa lauantaina rauhanomaisena alkaneet mielenosoitukset äityivät kahakoiksi illan pimetessä. "Missä on poliisi?" tviittasi Ruotsin suurlähettiläs.
Ranskassa keltaliivit protestoivat jälleen Pariisissa ja muissa kaupungeissa lauantaina. He vastustavat korkeita elinkustannuksia ja Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia.
Kel­ta­lii­veil­le kyynelkaasua Pariisissa – elin­kus­tan­nuk­set ja presidentti Macron saivat mie­le­no­soit­ta­jat jälleen kaduille Ranskassa

Talousuutiset

Kuuma kesä kuivatti vesivoiman ja sinkautti tukkuhinnat 40 prosentin nousuun.
Suomessa käytettiin viime vuonna yhteensä 87 terawattituntia sähköä, mikä oli kaksi prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Teollisuuden käyttöön tästä päätyi 41 terawattituntia, eli 47 prosenttia, ilmenee Energiateollisuuden ennakkotilastosta.Teollisuuden osuus sähkönkulutuksesta oli korkeampi ennen finanssikriisistä lähtenyttä pitkää taantumaa ja teollisuuden rakennemuutosta. Vuonna 2006 teollisuus käytti 48 terawattituntia sähköä, eli 53 prosenttia koko kulutuksesta.
Sähkön hinta kivunnut lähelle edellistä nousukautta – sähkön kulutus palannut laman edelle


                                Carunan verokiertosysteemi

Caruna kiittää

Jälkiviisaat - Sähköverkon myynti

Eduskunnan kyselytunti - Sähköverkon myynti

Jyrki Katainen valehtelee suorassa lähetyksessä!!

Urheilu-uutiset

Suomi - USA U20 Loppuottelu - Maalikooste | Jääkiekon MM-Kisat 2019

Suomi - USA U20 Loppuottelu - Kaapo Kakon ratkaisumaali | Jääkiekon MM-Kisat 2019

Helsingissä rynnättiin torille jo puoli kuudelta aamulla, kun Nuorten Leijonien MM-kulta ratkesi.
Pakkanen ja pimeys eivät haittaa, kun suomalainen juhlii. Sunnuntaista tuli ilon ja onnen päivä. Suomi on jälleen maailmanmestari: lajina jääkiekko ja sarjana alle 20-vuotiaat miehet.
Torille! Näin Suomi välittömästi sekosi maailmanmestaruudesta

Päävalmentaja Jussi Ahokas rauhoitti mestaruusjuhlinnan pukukopissa lyhyttä puheenvuoroaan varten. -En mä voi sanoa mitään muuta kuin kiittää teitä. Uskomaton työ, ja ennen kaikkea jaksettiin uskoa. Vastustaja tuli vielä 2-2:een, ja silti me parannettiin ja tehtiin se tarvittava maali. Joka jätkä joukkueelle, kuinka sitoutuneita oltiin ja tehtiin tälle ryhmälle töitä. Ihan mahtava kasvutarina. Joka jätkä.. teistä tulee ihan huippupelaajia, mutta ennen kaikkea miten hyviä jätkiä te ootte, huippuihmisiä. Ei mulla oo muuta, kiitos paljon! Ahokas lausui pelaajilleen.
Tunteet pinnassa - tällainen oli Jussi Ahokkaan puhe tuoreille maailmanmestareille

Nuorten Leijonien pukukopissa oli railakas meininki, kun kultajuhlat hiljenivät äkisti. Syynä oli tasavallan presidentin Sauli Niinistön joukkueelle lähettämä onnittelukirje.
Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pelaajat pysähtyivät hiljaa kuuntelemaan, kun maajoukkueen general manager Kimmo Oikarinen luki presidentin terveiset maailmanmestarijoukkueelle. Presidentin onnittelukirje kuului seuraavasti:
Presidentti Sauli Niinistö lähetti onnitteluviestin Nuorille Leijonille – katso, miten mestarien pukukopissa reagoitiin presidentin terveisiin

USA vs Finland | GOLD MEDAL GAME | 2019 IIHF World Junior Championship | Highlight

2019 WJC | U.S. Falls To Finland, 3-2, In Gold-Medal Game

USA vs Finland | GOLD MEDAL GAME | 2019 IIHF World Junior Championship | Extended Highlights

MVP' Luukkonen Leads Finland, Kakko Bests Hughes in Gold Medal Game | 2019 WJC

Katso suorana: Nuoret Leijonat taistelee MM-kullasta, Yhdysvallat nousi silmänräpäyksessä tasoihin – Yle seuraa hetki hetkeltä

Suomi voitti Yhdysvallat nuorten MM-finaalissa.Suomi on voittanut jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten maailmanmestaruuden. Suomen joukkue voitti MM-loppuottelussa Yhdysvallat maalein 3–2 sunnuntaina Vancouverissa.
Se on siinä! Suomi voitti jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden – superlupaus Kaapo Kakko ratkaisi dramaattisen finaalin viime hetkillä

Maailmanmestaruus on Suomen historian viides. Aiemmat tulivat vuosina 1987, 1998, 2014 ja 2016.
MM-kultaa! Suomi löi Yhdysvallat hurjassa trillerissä

Kakko vs Hughes Headlines Finland vs USA Gold Medal Battle | 2019 IIHF World Junior Championship

Venäjä voitti pronssiottelussa Sveitsin maalein 5–2.
Venäjä voitti nuorten MM-pronssia – Kirill Slepets takoi hattutempun Sveitsin verkkoon

Suomi-Sveitsi U20 Välierä - Maalikooste | MM-Kisat 2019

Finland vs Switzerland | Semifinal | 2019 IIHF World Junior Championship | Highlights

Russia vs USA | Semifinal | 2019 IIHF World Junior Championship | Highlights

Women's 10 km Mass Start [C] - Val Di Fiemme - Tour De Ski 2019 - Stage 6

Men's 15 km Mass Start [C] - Val Di Fiemme - Tour De Ski 2019 - Stage 6

Nella Korpio nousi Zagrebin maailmancupin pujottelussa toisella kierroksella 20. sijalle.
Korpio paransi taas – antaa pisteillään mukavan lahjan suomalaiselle alppihiihdolle

Suomen naisten lentopallomaajoukkue kärsi lauantaina EM-karsinnoissa avaustappion, kun Tshekki otti kotikentällään 3-2 (25-17, 20-25, 18-25, 25-19, 15-9) -voiton.
Tshekki aiheutti lentopallonaisille avaustappion EM-karsinnoissa

Suomalaisilla beach volley -pelaajilla on kulkenut tällä viikolla hyvin
Nurminen/Siren juhlivat uransa parasta, naisten kaksikko pronssipeliin

Maailmalla tapahtuu

Jatkosodan päätyttyä syksyllä 1944 suuri joukko suomalaisia naisia lähti Pohjois-Suomesta vetäytyvän Saksan armeijan mukana Norjaan ja Saksaan. Mikä sai naiset jättämään kotimaansa ja lähtemään vieraan armeijan matkaan? Entä kuinka heille kävi sodan viimeisiä taisteluja käyvässä Saksan valtakunnassa?
Tohtori Anu Heiskanen on väitöskirjassaan etsinyt vastauksia näihin kysymyksiin. Ohjelman toimittaa Virpi Väisänen.
Työn ja rakkauden tähden

Kolmen suomalaissotilaan tuntolevyt löytyivät Punnuksen kylältä Karjalankannaksella.
HELMIKUUSSA 1940 puna-armeijan suurhyökkäys Karjalankannaksella kulki Muolaan pitäjän Punnuksen kylän läpi.Kun suomalaiset vetäytyivät Punnuksen kansankoululle perustetusta tukikohdasta, jäi taistelukentälle 32 kaatunutta suomalaista.32 suomalaista jäi kadoksiin puna-armeijan suurhyökkäyksen jälkeen – vasta nyt kansakoulun kaivo paljasti synkän salaisuutensa

Huumerikostutkinta käynnistyi, kun hormonilähetys meni vahingossa väärään osoitteeseen. Nyt syyttäjä on nostanut syytteet 22 epäiltyä vastaan amfetamiinin maahantuonti- ja levitysvyyhdissä.
Poliisi löysi maasto­kätköistä, autosta ja asunnosta liki 50 kiloa amfetamiinia – laajassa huume­rikos­vyyhdissä nostettu liuta syytteitä

Daniel Cohn-Bendit nousi Ranskan opiskelijaliikkeen kuuluisimmaksi hahmoksi vuonna 1968. Hän sai lisänimensä sekä aatteistaan että punaisista hiuksistaan.
Daniel Cohn-Benditin (s. 1945) maine syntyi talvella 1967-1968 Nanterren yliopiston lakon ja mielenosoitusten myötä. Opiskelijaliikkeessä radikaalit poliittiset vaatimukset yhdistyivät kapinaan vanhentunutta yliopistohallintoa vastaan.Punainen Dany oli Ranskan toukokuun keulakuva

Yle Areena

Suomalaisen luonnon neljä vuodenaikaa kysyy linnuilta ja eläimiltä nokkeluutta ja kekseliäisyyttä. Vain parhaat varastomestarit ja turkinvaihtajat selviytyvät metsien siimeksessä yli haastavan talven.
Metsän selviytyjät

Viikon luontoäänen riekon esitteli Juha Laaksonen.
Riekko

Ohjelma tyhjenevästä saaristosta. Tammion saaren viimeisimmätkin asukkaat suunnittelevat muuttoa pois. Vilho ja Katri Suomalainen kertovat elämästään saarella. Toimittajat Esko Tommola, Reijo Pasi ja Riittasisko Jukkala-Benisch. (24.12.1970)
Saariston silmä sammuu

Youtube-videot

Top 100 Beautiful Images of Simple Small House Design 2019

Kauniita Puutaloja. Yli 50 Esimerkkejä Ulkoa!

15 Space saving furniture ideas for your home Live Smart & Expand Your Space

China Expandable container house ---10 minutes one house!

Mielipiteet

Entinen verotarkastaja Liisa Mariapori:
Hyvästi yrittäjät. Verohallinnon toimet yrittäjiä kohtaan kovenevat koko ajan ja lisää hallinnollisia toimia yrittäjien riesaksi keksitään. Nyt työntekijälle maksettava förskottikin on jo laitonta. Aina kun palkkaa maksetaan, niin siitä täytyy 5 päivässä tehdä ilmoitus Verohallinnon tulorekisteriin ja maksaa ennakonpidätykset, sosiaaliturvamaksut TyELit jne Yrittäjien erilaisia velvollisuuksia Verohallintoa kohtaan lisätään koko ajan, joten miten yrittäjälle jää enää aikaa varsinaiseen yritystoimintaan. Kun samaan aikaan yrittäjien oikeusturvaa ei yritetäkään saada kuntoon, vaan Verohallinnon tulospalkkaiset verotarkastajat pakotetaan tekemään tulosta ja saavuttamaan Valtiovarainministeriön Verohallinnolle asettamat tulostavoitteet. Näin Valtiovarainministeriö ja Verohallinto yhdessä varmistavat sen, että Suomessa ei yritystoimintaa pysty enää jatkamaan kukaan, vaan kaikkien yrittäjien on poistuttava maasta Verohallinnon mielivaltaisen ja tuloshakuisen verotuksen vuoksi. Harmaan talouden aarrearkun metsästyksessä ei ole mitään mieltä, mutta siitä huolimatta sillä koko ajan hämätään poliittisia päättäjiä tekemään uudenlaisia päätöksiä yrittäjien pään menoksi. Harmittavinta on, että kansanedustajat eivät ymmärrä, mihin tämä kaikki johtaa. Yrittäjien jahtaaminen ja Verohallinnon mielivaltainen toiminta johtaa vääjäämättä siihen, että Suomessa ei enää kukaan halua/uskalla yrittää. Ei siis ole ihme, että yritysten johtoportaissa muutosta ei kiitellä. Yrittäjien pitäisi kuitenkin ryhtyä vastatoimiin Verohallinnon yhä lisääntyviä määräyksiä vastaan. Järjen käyttö yritystoiminnassakin pitää olla sallittua.

Fortumin sähköverkkojen myynti käsiteltiin Eduskunnan täysistunnossa torstaina 12.12.2013.
On aika julkaista istunnon pöytäkirja Fortum-kaupan osalta. Jokainen suomalainen saa omin silmin lukea, miten edustajamme asiaan suhtautuivat tuolla "kriittisellä hetkellä."
Pöytäkirja esitetään alla sellaisenaan, vain eräät "herkut" olen itse vahventanut (VH).
Kiinnitän huomiota siihen, että edustaja Timo Soini kysyi istunnon kestäessä kahteen kertaan vasemmistopuolueiden edustajilta näiden näkemyksiä. Sosialidemokraateilta ei vastausta tullut. Eero Heinäluoma puhemiehen tontilta ilmoitti päätteeksi, ettei tulekaan, vaan hallitus seisoo vähän niinkuin yhdestä puusta veistettynä Jyrki Kataisen hallituksen ja esityksestä vastanneen vihreiden valtioyhtiöiden silmäilijäministeri Pekka Haaviston esityksen takana.Ministeri Haavisto ei ollut käsittelyn aikana läsnä eduskunnassa, vaan oli silloin Brysselissä, eli Soinin sanoin ilmaistuna "Niin, sielläpä siellä!"
Fortumin sähköverkkojen myynti; Alaston totuus Eduskunnan pöytäkirjan sivuilta

Risikko kehaisi lähetyksessä ohimennen Suojelupoliisia, joka ei ole ihme, sillä Supon päällikkönä toimii Risikon serkku, kokoomuslainen Antti Pelttari. Suojelupoliisin kehuminen on sinänsä melko merkillistä, sillä Turun terrori-isku oli suoraa seurausta Supon edustajien välinpitämättömyydestä. Supo oli saanut ilmoituksen henkilön radikalisoitumiseen viittaavasta käytöksestä, mutta ei pistänyt tikkua ristiin valvoakseen miehen toimintaa. Seuraukset olivat karmeat.
Paula Risikko - trollaava kokoomuslainen

90-luvun laman aikaan mellakoivat pankkiirit kodeissa ja yrityksissä. Vahingot olivat miljardeja markkoja. Ihmisiä ajettiin ulos kodeistaan, omaisuudet ryöstettin ja oikeutta ei jaettu - jaettiin vääryyttä. Silloin ei nähty lööppejä niistä valtavista vahingoista. Silloin kansanedustajat olivat hissukseen ja poliisit vaikeni. Tässä ote yhdestä aiemmasta blogistani, jossa kirjoitan kotiseutuni menettämisestä: "Konkurssiin ajetut yrittäjät 90-luvun laman seurauksena. Tässä mielenosoituksessa ei olisi ollut räkänokkia.

Vuoden 2019 joulukuussa tulee 30 vuotta Romanian diktaattorin Nicolae Ceaușescun syrjäyttämisestä ja teloittamisesta. Ceaușescu menetti valtansa siksi, että Romania oli sietämättömän paikka elää. Vielä toisen maailmansodan aikana saksalaiset sotilaat ihmettelivät miksi Romaniasta löytyy niin paljon enemmän ruokaa kuin Saksasta. Mutta vasta Ceaușescun johdolla tavallisten ihmisten elämästä muodostui Romaniassa painajaismainen koettelemus. Suomesta Ceaușescula?

Kotimaan matkailu

Suomen 30 parasta kesäkohdetta – kotimaan klassikot ja salatut helmet
Vietä unohtumaton kesäloma kotimaassa ja tutustu Suomen parhaisiin matkakohteisiin – tässä 30 kohdevinkkiä!
Suomen ihanat kesäkohteet

Helsingin kesä on täynnä kiinnostavia tapahtumia, jotka alkavat jo toukokuussa. Katso, mitä kaikkea pääkaupungissa kannattaa kokea tulevana kesänä!
Onnistunut lomareissu pääkaupungissa – Helsingin kesätapahtumat Top 10

Suomen vanhin kaupunki tarjoaa kulttuurin ystäville paljon muutakin kuin perinteiset vierailukohteet.
Luuletko, että olet kokenut ja nähnyt Turussa kaiken? Mieti uudestaan näiden 10 vinkin jälkeen

Ulkomaan matkailu

Canary Islands Vacation Travel Guide | Expedia

Tenerife Vacation Travel Guide | Expedia

Lanzarote Vacation Travel Guide | Expedia

Musiikki

Nabucco - Hebrew Slaves Chorus

Onko tässä The Voice of Finlandin historian koskettavin esitys? | The Voice of Finland | Nelonen

Chris Norman - Baby i miss you
Loppukevennykset

Sotkamolaisen opettajan ottamat upeat luontovalokuvat ovat tulleet tutuksi ympäri maailmaa. Nyt Valtteri Mulkahaisen, 57, uskomattomat otokset Lapin lumisista maisemista ovat keränneet kansainvälistä huomiota.
Lumipeitteen saaneet puut ovat muuttuneet kiehtoviksi olennoiksi. Kuvissa vilahtelee esimerkiksi mies ulkoiluttamassa koiraansa, Tyrannosaurus rex, yksisarvinen tai jopa norsu.
Suomalaismiehen uskomattomat lumikuvat leviävät maailmalla – näetkö tässä kuvassa miehen ulkoiluttamassa koiraansa?

Ambrosia Valoriihi myi kaksionsa ja hankki kunnostettavan tilan peräkylältä. Nyt hän asuu lähes niin kuin sata vuotta sitten elettiin.
Nainen hylkäsi kaupungin ja mukavuudet, muutti ypöyksin korpeen ja raivasi vanhasta, hylätystä tilasta itselleen onnen: "Ihmisen pitää saada nähdä taivaanranta"

Tätä maalausta monet luulevat valokuvaksi.Korealainen kuvataiteilija Young-Sung Kim, 45, maalaa videolla uskomattoman kolmiulotteista teosta kalasta vesilasissa. Video on nopeutettu, todellisuudessa hänellä kuluu hyperrealistisen teoksen maalaamiseen kolmesta kymmeneen kuukautta aikaa.
Uskoisitko tätä maalaukseksi? Korealaistaiteilija maalaa hämmästyttävän kolmiulotteista teosta

Soitinmenot: Eerikin Lada

Uuno syö repullisen eväitä

Uuno ja VTT:n kaloriatutkija

Kuntoilu

Fast Lower Back Pain & Sciatica Pain Relief – Beginners Yoga Stretches and Poses

Total Body Pilates! 20 Minute Tone & Shape, Legs, Butt, Abs, Beginners Home Workout, Flexib

Abs Circuit Training Part 1

Liikunta ja terveys

Verenpaine 150 / 100, pulssi 54 , Paino ? kg. Jumppa 20 /140 min, kuntosali 0/ 0min, kävely 4/28 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Kylmässä vedessä pulahduksen virkistävä vaikutus saattaa Rittenbergin mukaan kestää jopa kaksi tai kolme päivää.
Rittenberg on kuullut kuvailun, jonka mukaan avantouinti on kuin olisi juonut annoksen puhdasta energiaa ja samassa drinksussa vielä kosolti tyyneyttä.
Moni lajin harrastaja kokee, että talviuinti tekee hyvää.
Toisaalta jäisessä vedessä uiminen voi saada aikaan myös sydän- tai aivoinfarktin.Kokenutkin uimari voi saada kylmässä vedessä jalkaansa kohtalokkaan krampin.
Kylmässä vedessä oleminen kylmettää kehoa 20 kertaa tehokkaammin kuin kylmässä ilmassa oleilu.
Onhan se pirun kylmää!” - Mitä tapahtuu elimistössäsi, kun pulahdat jäiseen avantoon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti