keskiviikko 16. tammikuuta 2019

KE 16.01.2019 Miksi muslimit hakevat turvaa kristityistä maista?


Arvopohja

Siksi onkin raadollista, jos keskeisenä syynä poliitikkojen heräämiseen on hiljattain julkaistu puoluekannatusmittaus, jossa perussuomalaisten kannatus oli nousussa ja keskustan laskussa.
Keskustan kannatuksen lasku paikallistui nimenomaan Oulun vaalipiiriin, joka on pääministeri Juha Sipilän (kesk) kotivaalipiiri.Pääministerinä Sipilä kantaa päävastuun Suomen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisista.Ihmiset muistavat hänen antamansa lupauksen luovuttaa Kempeleen talonsa maahanmuuttajien käyttöön. Vaikka se ei ikinä toteutunut, viesti suomalaisista hyväntahtoisina hölmöinä ehti lisätä lähes hallitsemattomaksi ryöpsähtänyttä siirtolaistulvaa.
Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaatinut perussuomalainen puolue häädettiin hallituksesta arvopohjan erilaisuuden takia. Hallituksen maahanmuuttopoliittisen toimenpideohjelman toteuttaminen jäi puolitiehen.Kommentti: Hallituksen arvopolitiikasta maksetaan nyt Oulussa kovaa hintaa

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan kohua herättäneen käräjätuomion jutussa, jossa mies oli sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan tytön kanssa.
Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi maaliskuussa antamassaan tuomiossa, että jutussa jäi näyttämättä sukupuoliyhteyksien tapahtuneen vastoin uhrin tahtoa. Oikeus tuomitsi miehen vain törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, vaikka syyttäjä oli hakenut miehelle tuomiota myös törkeästä raiskauksesta.Näin ollen Juusuf Muhamed Abbudin, 23, käräjiltä saama kolmen vuoden vankeustuomio pysyi ennallaan.
Hovioikeus: Yhdyntä 10-vuotiaan kanssa ei tapahtunut vastoin lapsen tahtoa

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) on taas kohun keskellä. Tänään ilmestynyt 7 päivää-lehti kertoo Kanervan lähetelleen kymmeniä Facebook-viestejä 16-vuotiaalle tytölle.
Tyttö kertoo lehdessä, että hän oli lisännyt Kanervan, 62, kaverikseen. Pian tyttö oli saanut Kanervalta useita viestejä, joita hän piti hämmentävinä. 7 päivää -lehden mukaan Kanerva oli esimerkiksi kehunut tyttöä kauniiksi, kysynyt hänen seurustelutilanteestaan ja lopulta pyytänyt käymään luonaan Turussa.Tänään ilmestyneessä Seiskassa kerrotaan Facebook-viesteistäsi 16-vuotiaalle tytölle. Mitä mieltä olette jutusta?- En ole nähnyt juttua, enkä kommentoi, Kanerva kertoi IS:lle aamulla.Vaikuttaako tällainen käyttäytymiseenne sosiaalisessa mediassa?- En muuttanut mieltäni sekunnissa. En kommentoi. Myönnättekö kuitenkin, että viestittelyä on tapahtunut?- Vieläkö täytyy kerrata? En kommentoi.7 päivää -lehdessä Kanerva kuitenkin myöntää muistavansa "hämärästi" viestittelyn. Hän vetoaa siihen, että haluaa olla kohtelias Facebook-kavereilleen.
Vuonna 2010: Seiska: Ilkka Kanerva lähetteli viestejä 16-vuotiaalle

Ilkka Kanerva

– En voi yksityiskohtaisesti lähteä kommentoimaan, mutta esitutkintaa ei nyt jatketa, rikoskomisario Markku Lylykangas sanoo Aamupostille. – Tapauksen johdosta on koko kesä ja syksy tehty töitä, mutta nyt ollaan siinä pisteessä, että esitutkintaa ei jatketa. Tutkinta jatkuu heti, kun uutta ja olennaista tietoa ilmenee, rikoskomisario jatkaa. Raiskaus tapahtui 27. heinäkuuta metsikössä Riihimäenkatu 20:n kohdalla.Tekijöinä oli kolme miestä, uhrin mukaan ulkomaalaistaustaisia.Hyvinkään joukkoraiskauksen tutkinta keskeytettiin – "Nyt ollaan siinä pisteessä, ettei esitutkintaa jatketa"

Oulun poliisilaitos on tiedottanut yhteensä yhdeksästä tällä hetkellä tutkinnassa olevasta alaikäisiin 10 – 15 vuotiaisiin tyttöihin kohdistuneesta epäillystä seksuaalirikoksesta Oulussa. Teot ajoittuvat kesään ja syksyyn 2018. Kaikissa teoissa epäillyt henkilöt ovat ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä. Suurimpaan osaan on liittynyt yhteydenottaminen sosiaalisessa mediassa. Rikoksiin liittyen poliisilla on tällä hetkellä kymmenen henkilöä tutkintavankeudessa. Oulun poliisin laaja tiedote kaupungissa tapahtuneista alaikäisten raiskaustapauksista

Halla-Ahon haastattelu Ylellä

Eurooppaan on pyrkimässä 15 miljoonaa afrikkalaista talouspakolaista perässä vuoteen 2020 mennessä. Saksalaislehti Bild kertoo Itävallan sotilastiedustelun eli Heeres-Nachrichtenamtin arvioivan, että vuoteen 2020 mennessä 15 miljoonaa afrikkalaista etsii parempaa tulevaisuutta Euroopasta.Itävallan tiedusteluanalyysin mukaan vuoden 2013 ja viime vuoden puolivälin välisenä aikana Afrikasta on tullut EU-alueelle 550 000 afrikkalaista turvapaikanhakijaa. Listan kärjessä ovat eritrealaiset, nigerialaiset ja somalialaiset.Eritrealaiset ja somalialaiset ovat tulleet Eurooppaan pääasiassa sotaa ja terrorismia pakoon, mutta suurin osa muista on tullut Eurooppaan ”taloudellisista syistä”.
Eurooppaan tulossa 15 miljoonaa afrikkalaista”

Vuodet vierivät, Eurooppa alkoi havahtua. Välimeren yli saapui kasvavia pakolaisvirtoja. Italia, Kreikka, Espanja ja Malta joutuivat pohtimaan, mitä tehdä, mistä hankkia varat pakolaisista huolehtimiseen. Kansainvälisten sopimusten merkitys nousi esiin; Schengen ja Dublin tulivat tutuiksi yhä laajemmin niin poliittisille päättäjille kuin virkamiehillekin. Turvapaikkaa on haettava siitä turvallisena pidettävästä maasta, johon ensimmäisenä saapuu; siitä tuli keskeisin puheenaihe. Se pohditutti myös eri maitten rajavalvontaa, jonka tehtävät alkoivat tulla yhä monitahoisimmiksi. Näin siksikin, että pakolaisten rahastus ja salakuljetus Välimeren yli alkoi kuumentaa tunteita eri tahoilla; ei vähiten niissä maissa, joissa telttaleirit kertoivat ongelmien ratkaisemattomuuksista. Sitä heijasti myös Euroopassa maasta toiseen suuntautunut pakolaisten kansanvaellus, joka rikkoi pelisääntöjä ja sai muutaman maan pystyttämään rajoilleen kontrollin pysähdyttääkseen muuttovirran.
Suomen osalta kriittiseksi vuodeksi muodostui 2015. Silloin läntisen naapurimaamme muutamat tahot organisoivat junilla ja autoilla lähinnä irakilaisten siirron maahamme pohjoisen rajamme yli; siis yhdestä turvallisesta maasta toiseen. Jäin ihmettelemään, miksi Suomi ei tähän reagoinut vaan otti tuhannet ja tuhannet, voittopuolisesti nuoret irakilaismiehet vastaan ja organisoi heille pikapikaa majoitukset jopa eri puolille maatamme. Samalla syntyi myös uusi liiketoiminnan aalto; majoituspaikkoja järjestivät niin liikemiehet kuin voittoja hakien jopa samat järjestöt, jotka aikanaan uudenvuoden puheenvuoroani olivat kritisoineet
Eivät ne kaikki Ruotsin lähettämät olleetkaan sotaa ja kriisiä paenneita turvanetsijöitä. Viime aikojen tapahtumat Oulussa kertovat valitettavaa kieltään siitä, että joukossa on sellaisiakin tulleita, jotka eivät kunnioita suomalaista elämänmuotoa, jotka ovat tuoneet turvattomuutta kaduille ja syyllistyneet nuorten tyttöjen raiskauksiin, joista poliisi on joutunut kertomaan. Ja valitettavasti uutisvirta on jatkunut – viimeksi kerrottiin vastaavista tapahumista lauantaina Helsingin Roihuvuoressa. Kun vuosia sitten vanha sanonta, maassa maan tavalla, julistettiin aikanaan melkeinpä pannaan muka epäystävällisyyden eleenä tulijoita kohtaan, niin nyt siitä puhuvat poliittiset korkeat päättäjämme laidasta laitaan.
Kauan se silmien avautuminen kestikin!

Perustuslain säätämisjärjestyksessä on muutettava törkeistä seksuaalirikoksista tuomion saaneiden käännytyspäätöksen saaneen palauttaminen myös maihin, joissa ei ole turvallista, sanoi sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.YK:n pakolaissopimuksessa katsotaan, ettei ketään voi palauttaa maahan, jossa on uhka kuolemantuomiosta, kidutuksesta tai muunlaisesta vainosta. Tämän siniset haluaa tulkittavan toisin. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) toppuuttelee hallituskumppania.
Sanoisin, että nyt kannattaa pistää pikkuisen jäitä hattuun tässä asiassa. Ei yhtäkkiä voi tehdä perustuslain muutoksia tällaisessa kysymyksessä. Ylipäätään pienen kiihkon vallassa minkään pykälän muuttaminen ei ole järkevää, Häkkänen kommentoi esitystä. Siniset haluaa poikkeuslakia YK:n pakolaissopimusta vastaan, oikeusministeri Häkkänen toppuuttelee: "Ei yhtäkkiä voi tehdä perustuslain muutoksia tällaisessa kysymyksessä"

Seksuaalirikoksissa huomio kiinnittyy usein tekijöihin. Raiskatuksi joutunut Ida on seurannut uutisointia Helsingin ja Oulun tapauksista ja tietää, miksi uhrin ei pidä vaieta
Neljä miestä raiskasi Idan hänen omassa kodissaan: ”Minä en saa tapahtunutta pois elämästäni, mutta joku muu voisi toimia toisin”

Pekka on opettanut vastaanottokeskuksessa suomen kieltä noin 160 maahanmuuttajalle, joista valtaosa on ollut alle 30-vuotiaita irakilaismiehiä.Harva irakilainen osasi aakkosia kuukausien koulutuksen jälkeen. Monella oli suuria vaikeuksia päästä sängystä ylös ennen puolta päivää, Pekka kertoo.Vain harvalla oikeasti hätäOppilaiden joukossa oli irakilaisten lisäksi myös afgaaneja ja somaleja sekä muualta Afrikasta tulleita, nuorukaisia hekin.
Vain muutamat heistä vaikuttivat vakavasti traumatisoituneilta, Pekka arvioi.
Jos turvapaikka myönnettäisiin oppimishalun, motivaation ja kulttuurisen kiinnostuksen perusteella, Pekka myöntäisi sen vain kymmenelle oppilaalleen.Kun valtaosa turvapaikan hakijoista on paremman elintason etsijöitä, mutta heihin kohdistetaan samoja toimenpiteitä kuin aitoihin turvan tarvitsijoihin, niin suossa ollaan.Pekka kertoo järkyttyneensä siitä, miten löysä systeemi on kyseessä.Vokin opettajalla tuli mitta täyteen: Turvapaikkajärjestelmä perustuu valheelle

8 uutta uhria Helsingissä

MTV:n tietojen mukaan ainakin yksi Oulun seksuaalirikosvyyhdin tyttöuhreista oli epäilyjen mukaan huumattu tiedottomaan tilaan ennen tekoa. Poliisi vahvistaa asian MTV:lle.Epäilemme, että ainakin yhdessä tapauksessa tällaisia piirteitä on. Uhri on huumattu huumeilla tiedottomaan tilaan ennen tekoa, rikosylikomisario Markus Kiiskinen sanoo.Poliisi selvittää tutkinnassa edelleen, onko samanlaista tekotapaa käytetty myös joihinkin muihin uhreihin. Kiiskisen mukaan huumaaminen on tehty "lievemmillä huumausaineilla".Ainakin yksi Oulun seksuaalirikossarjan tyttöuhreista huumattiin tiedottomaan tilaan ennen tekoa


Seksuaalirikoksesta suomessa tuomitun oleskeluluvan peruuttaminen ja karkoitus

Jösse: Maasta pois vaan

Jösse: Suomi ensin

Kalajoki

Coronaria on käynnistänyt silmätautien toiminnan Kalajoen terveyskeskuksessa kesän 2018 aikana ja ensimmäiset päiväkirurgiset silmäleikkaukset tehtiin elokuussa. Nyt hoito laajenee ikärappeumapotilaiden hoitoon. Kalajoen silmäklinikan hoito laajenee ikärappeumapotilaisiin

Päävalmentajien haastattelut 13.1.2019

Alueuutiset

KPV:n keskikentän uusin pelaaja on PS Kemissä viime kaudella pelannut Adam Vidjeskog.20-vuotias keskikentän keskustassa viihtyvä Vidjeskog on pelannut 17 ottelua Veikkausliigaa kemiläisten paidassa. Aikaisemmin Vidjeskog on pelannut muun muassa FF Jarossa sekä Gefle IF:ssä.Lähimaakunnan kasvatti liittyy KPV:n riveihin välittömästi. Kokkolan Pallo-Veikot nappasi keskikenttäpelaaja Adam Vidjeskogin Veikkausliigasta pudonneesta PS Kemistä

Lisäksi yhtiö suunnittelee toisen 25–50 voimalan merituulipuiston rakentamista Raahen ja Pyhäjoen edustalle Ulkonahkiaisen merialueelle.
Porin ja Raahen edustoille on tulossa jopa 100 uutta merituulivoimalaa

Reisjärven Pilkkeen Anni Alakoski hiihti kärjen tuntumaan viidenneksi Suomen cupin naisten viidellä kilometrillä Vantaalla tiistai-iltana. Alakoski hävisi kisan voittaneelle Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piipolle 41,6 sekuntia. Reisjärven Pilkkeen Anni Alakoski viides ja IF Minkenin Juuso Haarala seitsemäs Vantaan Suomen cupin hiihdoissa

KAIKELLA on lopulta luonnollinen selityksensä.Näin on, vaikka tapahtumat sijoittuisivatkin keskelle ei-mitään, keskelle kaikista syrjäisintä Pohjois-Pohjanmaata, jonka miljööstä paikannimet Syrjäperä, Koutaperä, Tolosperä, Talusperä ja Vääräneva kertovat omaa tarinaansa.Mutta paljon voisi nykyaikainen ihminen itsekin tehdä, vetoaa Jokilaaksojen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Matti Virtanen vakavasti kansalaisiin.Tyypillinen esimerkki ovat tapahtumat maanantaina aamuyöllä Alavieskan Taluskylän suunnalla. Pimeydessä leimusivat liekit, ohiajava autoilija näki ne ja soitti hätäkeskukseen. Liekit loimottivat aamuyössä Alavieskassa, palomestari vetoaa vakavasti ohikulkijoihin

Pohjanmaan rannikkoalueella leviää nautaeläimistä lähtöisin oleva ripulitauti. Viime vuonna kryptosporidioosi-alkueläintartuntoja havaittiin poikkeuksellisen paljon Kalajokilaakson alueella.Pohjois-Pohjanmaan puolella tapauksia kirjattiin viime vuonna 49 ja Keski-Pohjanmaan alueella 29.Valvontaeläinlääkäri Päivi Pyykönen kuntayhtymä Kalliosta kertoo, että ripulitauti leviää nautojen ja ihmisten välillä.Yleisimmin taudin saa ensin yhdestä kolmeen viikon ikäinen vasikka, josta se voi tarttua eläintä hoitavaan ihmiseen.Vasikat levittävät vakavaa ripulitautia ihmisiin – tartunta-alue laajentunut

Kotimaan uutiset

(siirryt toiseen palveluun)
. SDP on edelleen suosituin puolue 20,9 prosentin kannatuksella, ja kokoomus sai 19,5 prosentin kannatuksen. Lehden edellisessä mittauksessa demareilla oli kahden prosenttiyksikön etumatka kokoomukseen.
Keskustan kannatus oli ennallaan 15,6 prosentissa. Vihreille mittaus lupasi 12,9 prosentin, perussuomalaisille 9,7 ja vasemmistoliitolle 9,4 prosentin kannatuksen.
HS-gallup: SDP:n etumatka kokoomukseen kapenee, perussuomalaiset nousivat

Helsingin huumepolisiin entistä päällikköä Jari Aarniota koskeva rikosvyyhti jakaa rikostoimittajia rajusti. Sen on saanut kokea Tampereen yliopiston journalismin opiskelija Mia Jussinniemi, joka aloitti Aarnio-vyyhdin tutkintaan penkovan Pasila-syndrooma -podcast-sarjan kouluprojektina ensimmäisenä opintovuotenaan.
AARNIO-VYYHDISTÄ RAJU RIITA TWITTERISSÄ: PITKÄN LINJAN TOIMITTAJA SYYTTÄÄ PASILA-SYNDROOMA -PODCASTIA AMMATTIMAISEKSI VALKOPESUKSI – ENTINEN SUPO-POMO PUUTTUI: ”KOVAA TEKSTIÄ”!

Poliisin ammattiliiton eli Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinne taustoittaa blogissaan poliisin tiukkaa resurssitilannetta.Rinteen mukaan poliisin resurssien taustalla on tuplaepäonnistuminen, mikä on johtanut nykyiseen tilanteeseen, jossa poliisi ei pysty hoitamaan kaikkia hälytystehtäviään.”Kaksoisepäonnistuminen, jolla tässä tapauksessa tarkoitetaan tehtävämäärän lisääntymistä henkilöstöresurssien vähentyessä, on edellyttänyt poliisiviranomaiselta tehtävien priorisointia. Poliisin lähes miljoonasta hälytystehtävästä noin 10% eli 100 000 hälytystehtävää jää vuosittain ajamatta, koska keikalle ei ole lähettää vapaata partiota. Vastaavasti poliisin vastaanottamia rikosilmoituksia ei ehditä tutkia ja niitä joudutaan rajoittamaan pois aktiivisesta tutkinnasta”, Rinne kirjoittaa.Poliisin ay-johtaja: Shokkivaikutus näkyy nyt – Tuplamunauksen takia 100 000 hälytystehtävää jää joka vuosi ajamatta

TERVEYSKESKUSLÄÄKÄREISTÄ on paikoin pula, selviää Lääkäriliiton julkaisemasta tilastosta. Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki kertoo, moni terveyskeskuslääkäri työurakan kerta kaikkiaan liian suureksi.– Heihin kohdistuu painetta. Potilaat ovat tyytymättömiä, kun ajat menevät pitkälle. Hoitajat ja avustajat pyytävät, että voisiko lääkäri ottaa vielä yhden potilaan väliin, ja hoitajat ovat tietysti puun ja kuoren välissä. Lääkärivaje tarkoittaa hoitamatta olevien lääkärintehtävien prosenttiosuutta kaikista lääkärintehtävistä, eli sitä, että avoinna oleviin tehtäviin on haettu lääkäreitä, mutta paikkoja ei ole saatu täytettyä. Terveyskeskusten lääkäreistä on nyt paikoin paha pula, jäävätkö ”maan hiljaiset” jalkoihin? Katso oman alueesi tilanne

Irakilaiset ovat edelleen suurin turvapaikanhakijaryhmä. Uusia tulijoita ei ole viime vuosien malliin, vaan maassa jo olevat kokeilevat saada hakemustaan läpi useaan kertaan.Vuonna 2018 turvapaikkahakemuksia jätettiin yhteensä 4 548, mutta hakemuksista lähes puolet oli jo aiemmin Suomeen matkustaneiden uusintahakemuksia. Eniten uusintahakemuksia tekivät irakilaiset. Tällaisessa tapauksessa ulkomaalaisella on tyypillisesti jo kielteinen päätös turvapaikasta, mutta hän yrittää hakea toistamiseen uusilla perusteilla kuten kristinuskolla tai homoudella.Ensimmäisen turvapaikkahakemuksensa jätti viime vuonna 2 409 maahantulijaa.
2 400 turvapaikanhakijaa tuli Suomeen vuonna 2018 – karkotuspäätös yli tuhannelle

Siniset esittelivät tiistaina toimenpide-esityksensä seksuaalirikollisuuden ja ulkomaalaisten tekemien rikosten ehkäisemiseksi.Siniset vaativat kansainvälisten sopimusten uudelleen arvioimista ja linjasivat, että seksuaalirikoksista tuomitut tulisi lähettää myös niihin maihin, ”joissa ei ole turvallista”.Siniset saivat hallituksen piiristä heti kylmän suihkun.
Siniset vaatii poikkeuslakia, väläyttää hallituksesta lähtemistä – Elo: ”Tarvittaessa mennään viimeiselle rannalle”

Ulkomaan uutiset

Britannian parlamentti on hylännyt pääministeri Theresa Mayn johdolla neuvotellun sopimuksen Britannian EU-eron ehdoista. Parlamentti äänesti asiasta järisyttävän selvin luvuin 432-202. Tulos saatiin kello 21.39 Suomen aikaa tiistaina.Nöyryyttävä tappio oli odotettu. Sen suuruus oli odotettua murskaavampi.Brittiparlamentti ei yhtä selvästi ole vastustanut mitään hallituksen esitystä noin sataan vuoteen. Ennakkoveikkailuissa Mayn odotettiin menettävän korkeintaan 80 konservatiivin äänen, tosin jotkut tiedotusvälineet pääsivät hyvin lähelle toteutunutta tulosta. Ei sopimukselle! Britannian parlamentti hylkäsi neuvottelutuloksen EU:n kanssa ja syöksi brexitin täyteen kaaokseen - Corbyn yrittää kaataa hallituksen

Pahin skenaario on se, ettei sopimusta EU-erosta saada aikaiseksi ennen maaliskuun 29. päivää, jolloin brexitin on määrä toteutua.Britanniassa parlamentin alahuone hylkäsi tiistai-illan äänestyksessä pääministeri Theresa Mayn neuvotteleman EU-erosopimuksen murskaluvuin äänin 202–432.Britannian ja EU:n neuvottelema erosopimus olisi ollut vakain tie Britannialle ulos Euroopan unionista. Sopimuksen hylkääminen tietää syvää epävarmuutta, ja on vaikeaa ennakoida mitä tapahtuu seuraavaksi.Mitä tapahtuu Mayn brexit-diilin rökäletappion jälkeen? ”Tuomiopäivän skenaario” ja 2 muuta vaihtoehtoa

Britannian parlamentti hylkäsi pääministeri Theresa Mayn EU-erosopimuksen murskaluvuin 432–202. Nyt sekä hallituksen että EU-eron kohtalo on vaakalaudalla.
Näin Britannian brexit-prosessi etenee seuraavien päivien aikana – ainakin tämänhetkisten tietojen mukaan.Britannian parlamentti murskasi Theresa Mayn EU-erosopimuksen – Nämä ovat brexit-kaaoksen seuraavat askeleet

Presidentti Sauli Niinistön Kiinan-vierailun yhteydessä avattu Suomen ja Kiinan yhteinen talviurheilu alkoi heti tuottaa liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisyrityksille.
Aiesopimusten lisäksi suomalaisyritykset julkistivat tiistaina myös varsinaisia kauppasopimuksia. Yksi sopimuksen tehnyt yritys oli jääkiekkokaukaloita myyvä Vepe, joka rakentaa Kiinaan kaksi jääkiekkokaukaloa.Vepen toimitusjohtaja Antti Terkomaa kertoi, että projektit ovat merkittävän kokoisia.”Isoja kaukaloita, joihin tulee meidän paras tuote kaikilla höysteillä”, Terkomaa kertoi Kauppalehdelle.Kaukalot Kiinan Xianiin ja Rizhaoon rakennetaan yhdessä Kiinan valtion China National Sports Groupin kanssa. Sopimuksen arvoa Terkomaa ei paljasta.Vepe solmi myös aiesopimuksen saman kiinalaisyrityksen kanssa.”Sopimus on vuoden 2022 loppuun ja jatkuu siitä eteenpäin. Tähtäämme pitkäaikaiseen sopimukseen.”Vuonna 2022 Kiinassa järjestetään talviolympialaiset. Terkomaan mukaan myös tästä on käyty keskusteluja.
Olympialaisista ei ole tehty päätöksiä, mutta on sovittu että tehdään yhteistyötä.”
Finlandia-hiihto myytiin miljoonalla eurolla Kiinaan – Suomen ja Kiinan talviurheilu alkoi Sauli Niinistön vierailulla

Kiina on ottamassa kärkipaikan maailman johtavana aseteknologiamaana, käy ilmi Yhdysvaltain puolustusvoimien tuoreesta raportista.Osin Kiina on jo ohittanut kilpailijansa. Eilen julkaistun raportin mukaan Kiina on maailman kärkeä muun muassa keskimatkan ja keskipitkänmatkan ohjuksissa sekä merivoimien käyttämässä teknologiassa. Raportti: Kiinasta pian kärkimaa sotilasteknologiassa

Vasemmistopuolueen puheenjohtaja Jonas Sjöstedt kertoo, että puolue ei estä sosiaalidemokraattien Stefan Löfvenin valintaa pääministeriksi. Päätös tarkoittaa, että Löfvenistä on tulossa Ruotsin pääministeri. Sjöstedt kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa tavattuaan Ruotsin valtiopäivien puhemiehen Andreas Norlénin. Ruotsin valtiopäivien on määrä äänestää pääministeristä perjantaina. Sjöstedtin mukaan vasemmistopuolue äänestää tyhjää.Ruotsi on viimein saamassa hallituksen – Vasemmistopuolue ei estä Stefan Löfvenin valintaa pääministeriksi

Kenian Nairobissa hyökkäys hotelli- ja toimistokompleksiin on vaatinut ainakin 14 kuolonuhria. Tiistaina alkanut isku jatkui ainakin keksiviikkoaamuun.
Kenian presidentin Uhuru Kenyattan mukaan hyökkäys on päättynyt ja kaikki terroristit on surmattu.Tämä hyökkäyksestä tiedetään nyt.Kenian presidentti: Kaikki terroristit on surmattu, iskussa kuoli 14 ihmistä – Tämä Nairobin hotelli-iskusta tiedetään nyt

Talousuutiset

Vaasan ja Uumajan väliseen liikenteeseen tuleva uusi autolautta rakennetaan Raumalla. Rauma Marine Constructionsin mukaan aluksen rakentaminen tarkoittaa noin 800 henkilötyövuotta. Tätä osaajien määrää ei Suomesta löydy, vaan rakentamiseen tarvitaan työvoimaa myös ulkomailta.Viro, Latvia, Liettua, Valko-Venäjä, Romania, Puola, Saksa, listaa Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa ulkomaisen työvoiman mahdollisia lähtömaita.Metallialan osaajista on huutava pula – Merenkurkun uusi autolautta rakennetaan osin ulkomaalaisvoimin

Puolet verkkoyhtiöistä nosti siirtohintoja viime vuonna. Maaseutuyhtiöiden hinta on jopa kaksi kertaa kaupunkeja korkeampi.Sähkön toimitusvarmuutta ­parantava maakaapelointi kohottaa sähkön siirtohintoja. Suurimmat korotukset kohdistuvat maaseutuyhtiöihin. Siirtohinnat nousivat viime vuonna noin viisi prosenttia, Energiavirastosta kerrotaan.
Viime vuonna kalleimmat siirtohinnat kotitalouskuluttajille olivat maaseutu­yhtiöissä. Viisi kalleinta olivat Loiste Kainuusta, Savon Sähköverkko, Kuoreveden Sähkö, Parikkalan Valo ja Järvi-Suomen Energia.Niissä kaikissa verollinen keskihinta ylitti 14 senttiä kilo­wattitunnilta. Hinta oli noin kaksinkertainen verrattuna halvimpiin yhtiöihin, jotka ovat kaikki kaupunkiyhtiöitä.Sähkön hinta ryöpsähti – siirtohinnan nousu kohdistuu kovimmin maaseutuun

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–joulukuussa 2018 pantiin vireille 2 534 konkurssia, mikä on 366 konkurssia eli 16,9 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.
Ero vireille pantujen konkurssien määrässä vuoteen 2017 verrattuna johtuu osaltaan verohallinnon alkuvuodesta 2017 tekemien konkurssihakemusten poikkeuksellisen pienestä lukumäärästä, kertoo Tilastokeskus. Konkurssien määrä kasvoi huomattavasti - ensimmäinen vuosineljännes +61,2%

Kolmivuotinen kilpailukykysopimus, tuttavallisemmin kiky, vetelee viimeisiään. Mutta kerran se on vielä tulossa: lomarahojen leikkaus.Varhaiskasvatuksen opettaja Miia Keränen odottaa kesällä 30 prosenttia pienempää kesälomatiliä.Toki se vaikuttaa kesälomasuunnitelmiin. Minä pärjään kyllä, mutta kollegoiltani olen kuullut, että jää reissuja tai muita suunnitelmia tekemättä.Tammikuun tilissä Keränen ja kaikki muut kuntien ja valtion työntekijät saavat lomarahaleikkauksista kipukorvauksen.Se on 9,2 prosenttia kuukausipalkasta. Hallitus kompensoi lomarahaleikkauksia myös verohelpotuksilla.
Lomarahoja leikataan viimeistä kertaa, mutta loppuuko kiky-tuntien tekeminen koskaan?

Hallituksen viime syksynä valmistelema lakimuutos Suomeen saapuvien työntekijöiden Kela-tuista astuu voimaan huhtikuun alussa.Kela kertoi keskiviikkona, että jatkossa työntekijöiltä ei enää vaadita neljän kuukauden työsuhdetta Kela-tukien saamiseksi. Myöskin työsuhteessa tehdyt viikkotuntimäärät pudotetaan laista pois.
Kela-tukien ainoa edellytyksenä on, että työntekijän palkka on vähintään 696,60 euroa kuukaudessa.Hallituksen 696 e/kk -lakimuutos voimaan: Ulkomailta Suomeen muuttavien Kela-tukia helpotetaan – Suomesta ulkomaille muuttavien turvaa leikataan

Urheilu-uutiset

Eveliina Piippo oli yllätysvoittaja hiihdon Suomen cupin naisten 5 kilometrin vapaan tyylin kilpailussa.Toiseksi Vantaan Hakunilassa vapaalla hiihtotavalla sijoittui Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen. Hän hävisi Piipolle runsaat kymmenen sekuntia.Kolmas oli Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen. Hän jäi kärjestä runsaat 38 sekuntia. Neljäs oli Anne Kyllönen. Suomen ykköstykki Krista Pärmäkoski ei osallistunut kilpailuun
Hiihdon Suomen cupissa mojova yllätys – Eveliina Piippo päihitti maajoukkuenaiset

Maailmalla tapahtuu

Keniassa hotelli- ja toimistokompleksiin tehdyn hyökkäyksen uhriluku kasvaa. Kuolonuhrien joukossa on yksi Yhdysvaltain kansalainen, kertovat Yhdysvaltain viranomaiset.Uutiskanava CNN:n paikalla olevan lähteen mukaan iskussa on kuollut ainakin 11 henkilöä. Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan uhreja on jopa 14. Kuolleiden määrää ei ole vielä vahvistettu. Lisäksi iskussa haavoittui vakavasti useita ihmisiä. Nairobin verilöylyn uhriluku kasvaa – automaattiaseita kantavat hyökkääjät tallentuivat videolle

Viime syyskuussa yli 90-kiloisten Masters 40 -sarjassa kehonrakennuksen Suomen mestaruuden voittanut Kimmo Niemi vangittiin sunnuntaina törkeästä dopingrikoksesta epäiltynä.48-vuotias Niemi vangittiin rikoksesta todennäköisin syin epäiltynä.Rikoksen epäillään tapahtuneen 1.tammikuuta 2017 ja 9.tammikuuta 2019 välisenä aikana.”Suomen lihaksikkain” poliisi ja kehonrakennuksen tuore Suomen mestari on vangittu törkeästä dopingrikoksesta


Meksikolaisen huumeparonin Joaquín "El Chapo" Guzmán Loeran oikeudenkäynti Yhdysvalloissa on loppusuoralla, mutta todistajien kertomukset käyvät kiinnostavammiksi. Guzmanin läheinen avustaja astui tiistaina todistajanaitioon ja kertoi Meksikon entisen presidentin Enrique Peña Nieton ottaneen Guzmanilta vastaan sadan miljoonan dollarin lahjukset.Todistaja: Huumekuningas El Chapo maksoi miljoonien lahjukset Meksikon ex-presidentille

Bisneslennolla takaisin lähtöruutuun. Saksasta muun muassa monien rikosten takia karkotetun afganistanilaisen turvapaikanhakijan noutaminen takaisin Saksaan, sen jälkeen kun Afgnistanin viranomaiset kieltäytyivät päästämästä häntä maahan, maksoi saksalaisille veronmaksajille Spiegel-lehden mukaan 25 000 euroa. Poliisit ja mukana ollut lääkäri lensivät hänen kanssaan ensin Kabulista Tiflisiin Georgiaan, jossa oli yöpyminen. Sieltä he jatkoivat matkaa Saksaan paikalle lennätetyllä bisnesjetillä. Saksan viranomaisille on Spiegelin mukaan arvoitus, miksi Afganistan ei päästänyt maahan miestä, jolla on Afganistanin Saksan edustuston kirjoittama matkustusasiakirja.
Rückholaktion aus Afghanistan kostet 25.000 Euro

Epäillyt rikokset ovat törkeä eläinsuojelurikos ja kolme luonnonsuojelurikosta.Teot olisivat tapahtuneet viime ja toissa vuonna kolmella erillisellä paikkakunnalla.Käräjäoikeus vangitsi naisen todennäköisin syin teoista epäiltynä.Vangitsemisvaatimuksen jätti Helsingin poliisilaitoksessa yleisvaarallisten rikosten tutkintaan erikoistunut rikoskomisario Anne Hietala.Hietalan mukaan naista epäillään muun muassa siitä, että hänellä on ollut hallussaan kolme aitoa sutta.Kaikki kolme susieläintä on jouduttu lopettamaan niiden kokeman kärsimyksen ja ilmeisen huonon kunnon vuoksi.Eläimet olivat arkoja, eivätkä ne olleet ihmisen käsiteltävissä.Kaikki eläimet olivat stressaantuneita ja kärsivät sijoituspaikoissaan.
Poikkeuksellinen rikosepäily: Koirasusia kasvattanut nainen vangittiin epäiltynä kolmesta luonnonsuojelurikoksesta, viranomaiset lopettivat kolme kärsivää aitoa sutta

Yle Areena

Britannian parlamentti äänestää myöhään illalla brexitistä. Miten brexit muuttaa EU:ta? Studiossa pääministeri Juha Sipilä (kesk), kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sdp) ja ohjelmajohtaja Juha Jokela Ulkopoliittisesta instituutista. Juontajana Heikki Ali-Hokka. #yleastudio
Brexitin ratkaisun hetket

Alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset kuohuttavat. Raportti Oulusta. Vieraina ovat poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja seksuaaliterapeutti Kirsi Porras Väestöliitosta. Juontajana Sakari Sirkkanen #yleastudio
Miten stoppi seksuaalirikoksille?

Fennovoiman ydinvoimalaitos myöhästyy neljä vuotta. Miksi valmista ei synny? Vieraina kansanedustajat Hanna Halmeenpää (vihr.), Ville Skinnari (sd.) ja Matti Vanhanen (kesk.). Saako urheilija ottaa kantaa? Vieraina koripallovalmentajat Henrik Dettmann ja Hanno Möttölä. Juontajana Annika Damström. #yleastudio
Fennovoiman tuskainen taival

Youtube-videot

Arto Lauri 39. SUPO-POLICE

John Wayne Net Worth, Lifestyle, Biography, House and Cars

John Wayne: Mini Documentary

Mielipiteet

Suomi lukeutuu eturivin oikeusvaltioihin, mutta tästä huolimatta kansalaisten oikeusturva jää toteutumatta liian usein.Olen saanut syyttömänä tuomituilta oikeusmurhien uhreilta paljon aineistoa, joista ilmenee maamme poliisi- ja oikeusviranomaisten tunnekylmä suhtautuminen väärin perustein tuomittujen ihmisten tuskaan.Viranomaiset, jotka eivät ole koskaan itse joutuneet vääryyden kohteeksi eivät ymmärrä – eivätkä aina edes halua ymmärtää – syyttömänä tuomittujen tuskaa.Eniten allekirjoittanutta kuitenkin ihmetyttävät viranomaiset, jotka suorastaan ylimielisesti ovat hymähdelleet syyttömänä tuomittujen todisteille, joilla väärät rikostuomiot olisi saatu kumotuksi ja siten vapauttaa syyttömät ihmiset kärsimyksistä.Suomen oikeusjärjestelmä on mainettaan huonompi. Poliisi- ja oikeusviranomaisten resurssien lisääminen ei auta kansalaisten oikeusturva-asioihin, jolleivät viranomaiset paranna virkavelvollisuutensa hoitamista
Lukijalta: Syyttömänä tuomittujen tuska ei naurata

Talouden hukattu vuosikymmen ei ole pelkkää taloustilastojen kikkailevaa tulkintaa. Sen vaikutukset ovat kouriintuntuvia: tulomme ja elintasomme ovat nyt tuon saavuttamatta jääneen kasvun verran niukemmat kuin olisivat ilman kriisin vaikutuksia olleet.Yksi eurotalouden hukatun vuosikymmenen karuimmista seurauksista on nyt jo yhden kokonaisen nuorten aikuisten sukupolven jääminen vanhempiaan heikompaan taloudelliseen asemaan. Köyhyyttä ja muunlaista talousahdinkoa on koitunut miljoonalukuihin kriisivuosina paisuneesta työttömyydestä. Se on kohdistunut kovimmin juuri nuoriin aikuisiin. Heikoimmissa euromaissa nuorisotyöttömyyden lukemat nousivat kymmeniin prosentteihin, eikä vitsaus ole vieläkään hellittänyt kuin osaksi.Pienituloisuus ja suoranainen köyhyys sekä näistä koituvat monenlaiset vaikeudet ovat nousseet viime viikkoina puheenaiheiksi Suomessakin, mutta ne ovat koko euroalueen vitsaus.Jan Hurrin kommentti: Euroalue tärveli 10 vuotta ja kokonaisen sukupolven – vyönkiristykset johtivat populismin nousuun

Kotimaan matkailu

Noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Porvoo on sympaattinen suomalaiskaupunki, jonka valtti on tunnelmallinen Vanha Porvoo. Mutkittelevat mukulakivikadut, pienet putiikit, tunnelmalliset aukiot ja värikkäät puutalot luovat Vanhaan Porvooseen tunnelman, jota on vaikea kopioida. Myös läheinen jokiranta kahviloineen ja veneineen on suosittu vierailukohde.
Vanhan Porvoon lisäksi kaupungissa on runsaasti muuta nähtävää, ja Porvoon ostoskadut, saaristo ja lukuisat ulkoilumahdollisuudet tarjoavat monipuolista tekemistä niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Monet matkailjat vierailevat Porvoossa kerran kesässä, mutta kaupunki kannattaa kokea myös muina vuodenaikoina.Porvoo on matkailijoiden kesäsuosikki

Ahvenanmaa sijaitsee keskellä Itämerta, Suomen ja Ruotsin välissä. Se koostuu 6 700 saaresta, joista 67 on asuttuja. Ahvenanmaalla asuu noin 28 500 asukasta, joista 11 000 asuu maakunnan ainoassa kaupungissa Maarianhaminassa.Ahvenanmaa kuuluu Suomeen, mutta maakunnalla on itsehallinto ja oma lippu, postimerkit, rekisterikilvet sekä verkkomaatunnus. Ahvenanmaalla puhutaan ruotsia. Virallinen valuutta on euro, mutta monissa paikoissa voi maksaa myös kruunuilla.Ahvenanmaa on kesäparatiisi

Aivan Helsingin kupeessa pääkaupunkiseudulla sijaitseva Espoo on oivallinen kohde ulkoilijalle, sillä kaupunki tarjoaa kilometreittäin vaellusreittejä, kauniita maisemia sekä kansallispuiston, jossa riittää vierailijoita.Luontokohteiden lisäksi Espooseen matkustetaan kaupungin hyvien shoppailumahdollisuuksien sekä kulttuurikohteiden perässä. Lyhyt etäisyys Helsinkiin tekee Espoosta suositun matkakohteen myös pääkaupungissa vieraileville, sillä piipahdus naapurikaupungissa kesken kaupunkiloman tarjoaa mukavaa vaihtelua Helsingin-matkalle.Espoo sopii monelle

Aloite tuli pääoppositiopuolue SDP:stä. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaAntti Lindtman esitti sunnuntaina, että eduskuntaryhmät kokoontuvat sopimaan yhteisistä konkreettisista toimenpiteistä. Muut puolueet lähtivät mukaan ja päätös syntyi nopeasti. Oppositiosta on tehty lisäksi esityksiä, jotka olisivat vieneet täysin toiseen suuntaan kuin se, mihin nyt ollaan menossa. Keväällä 2017 sosialidemokraattien, vasemmistoliiton, vihreiden ja RKP:n puheenjohtajat vaativat yhteisessä kannanotossaan, että kaikki pakkopalautettavat turvapaikanhakijat voisivat saada tilapäisen oleskeluluvan, vaikka 1.7.2015 oli tullut voimaan laki, jonka mukaan vapaaehtoisesta paluusta kieltäytyvä henkilö ei voi enää saada tilapäistä oleskelulupaa Suomessa.Oulun seksuaalirikokset olivat jo tulleet ilmi, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä haastoi viime joulukuussa muut oppositiopuolueet mukaan välikysymykseen siitä, onko hallitus onnistunut turvapaikkapolitiikassa, kotoutuksessa, kansalaisten suojelussa, yhteiskuntarauhan säilyttämisessä ja erityisesti lasten suojelussa.Yksikään toinen oppositiopuolue ei innostunut.Näkökulma: Seksuaalirikosaalto uhkaa pyyhkäistä SDP:n ja Antti Rinteen pääministerihaaveet

Ulkomaan matkailu

10 Top Tourist Attractions in France - Travel Video

10 Best Places to Visit in France - Travel Video

Most Charming Small Towns in France HD 2017

Musiikki

Engelbert Humperdinck - How I Love You (1994)

Paul Anka - You Are My Destiny (Live)

Paul Anka - Diana - Live

Loppukevennykset

Kokoomuksen entinen kansanedustaja ja ministeri Suvi Lindén nimitettiin lokakuussa Lontoon pörssissä noteeratun teknologiayhtiö Telitin hallitukseen. Italialaisyhtiö on antanut lyhyen ajan sisään potkut kahdelle toimitusjohtajalleen ja menettänyt pörssiarvostaan jo kaksi kolmasosaa. Esineiden internetiin erikoistunut Telit ilmoitti lokakuussa pistäneensä yhtiön hallituksen uuteen uskoon ja nimittäneensä hallitukseen neljä uutta yhtiön ulkopuolista asiantuntijaa. Yksi heistä on 56-vuotias Suvi Lindén – entinen viestintäministeri ja nykyinen sopeutumiseläkeläinen.Esineiden internet on tätä päivää ja tulevaisuutta, Lindén sanoi STT:lle lokakuussa.Iltalehti ei tavoittanut Lindéniä kommentoimaan nimitystään tiistaina.Sopeutumiseläkkeellä oleva Suvi Lindén, 56, sai rahakkaan pestin Lontoon pörssin kriisiyhtiöstä – ex-ministeri voi halutessaan kierrättää tuhansien eurojen hallituspalkkiot konsulttiyhtiönsä kautta

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vahvistanut 79-vuotiaan savolaismiehen siskosten isäksi.Heistä tulee samalla merkittävän maaomaisuuden perijöitä.-Myös oikeusgeneettisten tutkimusten perusteella isyys on 99,999 prosentin varmuudella todettu, käräjäoikeus perustelee.
Kaksoissiskokset syntyivät vuonna 1959 Pohjois-Savon maaseudulla.Heidän äitinsä ja isäksi nyt vahvistettu 79-vuotias mies seurustelivat ennen tyttöjen syntymää ja syntymän aikaankin.
Pari ei mennyt koskaan naimisiin, mutta he allekirjoittivat lapsia koskevan elatussopimuksen vuonna 1959.Kunnan sosiaalilautakunta vahvisti sopimuksen.Erikoinen perintöriita: 79-vuotias mies tuomittiin 59-vuotiaiden siskosten isäksi - naisista merkittävän maaomaisuuden perijöitä

Just For Laughs - 12 Funniest Pranks (6

Charlie chaplin barber sceneFunniest by Charlie Ch

Kuntoilu

Spartan Gear - Jalkojen venytysliikkeet

Spartan Gear - Alaselän venyttävät liikkeet

Aktiivinen liikkuvuusharjoitus

Liikunta ja terveys

Verenpaine 144 / 86, pulssi 56 , Paino ? kg. Jumppa 40 /430 min, kuntosali 0/ 60 min, kävely 6/66 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti