torstai 10. syyskuuta 2015

Syöpäsairaan ruoka ja liikunta

Taistelen syöpää vastaan. Siksi olen suunnittelut itselleni oman ruokavalion ja oman liikuntaohjelman. Ihminen on sitä, mitä hän syö ja miten hän elää. En väitä, että tämä ohjelma on ”oikea ja tutkittu” syöpää ehkäisevä ohjelma, mutta olen päätynyt tähän ratkaisuun oman tietämykseni perusteella. Suomessa lääkärit eivät anna syöpäpotilaalle ruokailuohjeita. Tämä on minun kokemukseni asioista.

Aamulla keitän pienen kattilallisen voikukanjuuriteetä ja laitan sen termoskannuun. Siitä riittää juomista koko päiväksi. Voikukka tuhoaa tehokkaasti syöpäsoluja, jos nettitietoihin on uskomista.

Aamupalaksi teen annoksen salaattikuppiin, jossa on porkkana-kaalisalaattia, raastettua porkkanaa, tuorekurkkusalaattia, hapankaalivalkosipulisalaattia ja valkosipulin kynsiä. Kaali, porkkana ja valkosipuli ovat mahdollisia syöpäsolujen tappajia, jos nettitietoihin on luottamista.

Aamupalaksi teen toisen jälkiruokakupillisen, mikä sisältää mustikoita, soyajogurttia, kauranlesettä, chiansiemeniä, pellavasiemenrouhetta, hunajaa, kreikkalaista tai bulgarialaista jogurttia, hunajaa, sitruunaa ja karviaismarjoja tai viinirypäleitä.

Aamupalalla syön lisäksi kananmunan, tonnikalaa ja yhden koulunäkin. Ruokajuomana käytän porkkanamehua, punajuurimehua tai appelsiinimehua.
Aamulla otan myös kehonpuhdistukseen kupillisen haaleaa vettä, jossa on 10 tippaa kehonpuhdistusainetta.

Aamulla jumppaan puolituntia. Aamuvoimistelu on erittäin tärkeä asia. Koko keho on saatava aamulla hereille. Entisenä liikunnanopettajana olen tehnyt mahdollisimman monipuolisen liikuntaohjelman aamujumppaa varten.

Aamupäivällä käyn pyöräilemässä 28 km tai käyn kuntosalilla tekemässä n. 1,5 tunnin aerobisen harjoituksen. An-aerobisia harjoituksia vältän, koska ne voivat vaikuttaa testoteronitasoon, mikä pistosten avulla pidetään alhaisena. Pyöräilyn osalta on päätynyt siihen ratkaisuun, että pyöräilen, vaikka joiden lääkäreiden mielestä pyöräily ei ole hyväksi, koska on eturauhassyöpä. Minun mielestäni kova kunto ja oikea ruokavalio torjuu syöpää parhaiten lääkehoidon lisäksi.

Päivällä syön ”keittoa”, jossa parsakaalia, porkkanaa ja herne-maissi-paprikaa.
Syön jäkiruokakupillisen salaattia, jossa lehtisalaattia, tomaattia, kurkkua ja tonnikalaa. Jälkiruuaksi syön puolikkaan avokaadoa tai banaanin. Ruokajuomana on edelleen porkkana-, punajuuri- tai appelsiinimehua. Otan päivällä monivitamiintabletin ja kehonpuhdistustabletin.

Jos mahdollista niin nukun päivällä tunnin verran, koska palautuminen on erittäin tärkeää.

Iltapäivällä käyn 8 km:n kävelylenkillä. Kävely vaikuttaa vatsanseudun toimintaan edistävästi.

Päivälliseksi teen salaattikupilliseen annoksen, jossa on porkkana-kaalisalaattia, raastettua porkkanaa, kurkkusalaatti, hapankaalivalkosipulisalaattia ja valkosipulin kynsiä.
Syön myös jäkiruokakupillisen salaattia, jossa lehtisalaattia, tomaattia, kurkkua ja tonnikalaa.

Myöhemmin iltapäivällä käyn uimassa uimahallissa 1000 m. Jos on aikaa niin käyn Sanifanin puolella porealtaissa vesihieronnassa.

Illalla n. klo 19 syön salaattiannoksen ja kehonpudistusaineen.

Lepo ja uni ovat erittäin tärkeitä asioita elimistön kokonaishallinnan kannalta. Pyrin pudottamaan liikunnan ja ruokailun avulla fiskeraalisen rasvan oikealle tasolle. Nyt se on vielä liian korkealla tasolla. Tavoitteeni on saada verenpaine tavoitetasolle 130/80. Nyt se on jo aika lähellä tavoitetasoa. Painoa pyrin pudottamaan n. 85 kiloon. Nyt painoa on vielä 91,4 kiloa. Mahdollisesti marraskuun lopussa olen lähellä tavoitepainoani. Kehon puhdistus on myös tärkeä asia. Sitä vasta opettelen.

Olen tilannut lääkäriajan Helsingin syöpäsairaalaan ensi torstaiksi 17.9.2015. Haluan saada selville tilanteeni: mihin syöpä on todella levinnyt luustossa ja elimistössä. Haluan kuulla maamme parhaimpien asiantuntijoiden lausunnon tilasteestani. Olen hankkinut syöpätilantteestani patologianlaitoksen lausunnon näytepaloista, gamma- ja topografikuvuaksen kuvat ovat CD:llä ja verikokeiden tulokset ovat kopioituna vuoden ajalta. Lisäksi minulla kehonkoostumusmittaukset ja testitulokset.

Luonnollisesti tämä on minulle rahallisesti kallis käynti, mutta kaikki mahdollisuudet on käytettävä. Onneksi minulla on hyviä perheen ulkopuolisia ystäviä, jotka lainaavat minulle rahaa jotta voin kääntyä maamme parhaimpien syöpäasiantuntijoiden puoleen. Luonnollisesti tämä on minulle raskas asia, kun joutuu pyytämään lainaksi rahaa perheen ulkopuolilta ihmisiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti