tiistai 28. marraskuuta 2023

KE 29.11.2023 Melkein kaikista tuli perussuomalaisia

 


Sisäministeri Mari Rantanen



Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho


Itäraja sulkeutuu

https://areena.yle.fi/1-63938030

Hallitus päätti sulkea koko itärajan. Mitä se käytännössä tarkoittaa? Studiossa sisäministeri Mari Rantanen (ps.). Miksi oikeuskanslerin kanta muuttui? Vastaamassa oikeuskansleri Tuomas Pöysti. Hallituksen päätöksen taustoja analysoimassa Iltalehden politiikan toimituksen päällikkö Juha Ristamäki ja MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki. Juontajana Sakari Sirkkanen. #yleastudio

Erkin kommentti: Juontaja Sakari Sirkkasen toiminta on mielestäni erikoista ja erilaista, kun kysymyksessä on perussuomalainen ministeri. Sisäministeri Mari Rantaselle arvosana 10+.


Näin itärajan sulkemiseen reagoidaan – Oppositiolta tukea

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b9545ac2-4505-4750-a763-ea18781ebea8

  • Itärajan täyssulku on välttämätön ja oikeasuhtainen toimi ilmiön pysäyttämiseksi ja ilmiöstä kansalliselle turvallisuudelle ja yleiselle järjestykselle aiheutuvien vakavien seurauksien rajoittamiseksi, sanoi sisäministeri Mari Rantanen (ps) tiedonannossa.

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu antaa päätökselle ”täyden tukensa”.

Suomi toimi fiksusti, kun lainsäädäntöä parannettiin edellisen hallituksen aikana tämän osalta. Nyt hyvä käydä tarkastelua siitä, miksi rajan sulkemisessa kesti näinkin pitkään.

Kansanedustaja ja SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma pitää päätöstä perusteltuna. Hän tuomitsee myös Venäjän toiminnan kovin sanakääntein.

Hallituksen päätös sulkea koko #itäraja on seurausta Venäjän kiusanteon ja ihmisten hyväksikäytön jatkumisesta, hän kirjoittaa.

Tässä tilanteessa, jossa nähdään vieraan valtion organisoineen ihmisiä rajalle, viranomaiset ovat arvioineet, että on syytä hetkellisesti sulkea koko raja. Tämä on iso päätös, mutta RKP kuuntelee tässä raja- ja turvallisuusviranomaisia herkällä korvalla, Henriksson sanoo.

  • Sen takia pystymme hyväksymään sen, että näin nyt tilapäisesti toimitaan. Tarkoituksena on saada tälle toiminnalle loppu.


Yhdellekään itärajan ylittäneelle ei ole annettu turvapaikkaa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b64883fb-0b24-4b63-8179-93453c409214


Eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahon vaikuttava puhe Ukrainan parlamentissa 25.11.2023 ei jätä kylmäksi ketään

https://www.facebook.com/officialsebastiantynkkynen/videos/1046883909958131


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti