Suomi takaisin oikeusvaltioksi
Vakaan markan politiikka ja rahamarkkinoiden vapautus johti 1990-luvun alussa syvään kotikutoiseen lamaan. Lamaa syvensi vielä idänkaupan romahdus. Suomi halusi EU:n jäseneksi, mutta pankkien vakavaraisuudet eivät täyttäneet EU:hun liittymisen ehtoja – 8 %:n omavaraisuutta. Presidentin johdolla päätettiin pelastaa pankit. Presidentin johdolla järjestettiin useita palavereita asian johdosta. Pankeille annettiin suosituimmuusasema oikeuskäsittelyssä. Tämä voitiin toteuttaa siten, että pankki voitti ylemmissä oikeusasteissa ja rikollisille annettiin syytesuoja. Tasavallan presidentti ei saa puuttua riippumattoman oikeuslaitoksen toimintaan, koska se täyttää valtiopetoksen tunnusmerkistön. Presidentti Koivisto puuttui riippumattoman oikeuslaitoksen toimintaan. Rikos ei vanhene koskaan.
Käytännön toteutus tehtiin 22.10.1993 salaiseksi julistetun SSP-sopimuksen perusteella jossa sovittiin säästöpankkien jaosta, toimialarationalisoinnista ja yritysten kaatamisperusteista. Markkinoilta poistettiin kymmeniätuhansia yrityksiä ja heidän omaisuutensa ja heidän takaajiensa omaisuus tuhottiin pankkien pelastamiseksi. Yli 10 000 yrittäjää teki itsemurhan. Murhat eivät vanhene koskaan.
Rikokset peiteltiin myymälä saatavat ulkomaille pilkkahintaan ja ulkomaiset yhtiöt perivät näitä saatavia kaadetuilta yrittäjiltä täydestä arvosta korkealla korolla yrittäjän kuolemaan asti ja eduskunnan päätöksellä vielä kuolinpesältäkin yrittäjän kuoleman jälkeen.
Suomessa kansalaiset eivät saa oikeutta, koska poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä ja oikeus ei ota käsiteltäväkseen. Laillisuusvalvojien mielestä asioissa ei ole mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Laillisuusvalvojia valvovat kansanedustajat.
Harvassa maassa on sellaisia presidenttejä, pääministereitä, oikeusministereitä, poliisiministereitä ja kansanedustajia,, joita on syytä epäillä osallisuudesta yli 10 000 yrittäjän murhaan sekä osallisuudesta valtiopetokseen. Suomi on tällainen maa. Suomi ei ole oikeusvaltio. Oikeusministeri ja pääministeri eivät vastaa sähköpostiviesteihin ja oikeusministeri kieltäytyi keskustelemasta asiasta, kun tapasimme Kalajoella. Kun hallitus ei pysty takamaan kansalaisten oikeusturvaa eikä perusoikeuksia niin onko kansalaisten ryhdyttävä käyttämään oman käden oikeutta Suomen palauttamisessa oikeusvaltioksi.
Kansalaisten perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen kannalta katsottuna Suomi tarvitsee oikeusjärjestelmän perusteellisen uudistamisen. Tärkein asia on perutuslakituomioistuimen perustaminen kuten muissakin maissa on ja nykyisenkaltainen laillisuusvalvonta on lakkautettava, Eduskunnan oikeusasiamiehen ja oikeuskanslerin ei anna aihetta päätökset ovat kansalaisten pettämistä verovaroilla ja virkavastuulla. Oikeuslaitoksen on oltava riippumaton eikä hallinnon jatke kuten nyt Suomessa on tilanne. Sen on loputtava. Suomi tarvitsee perutuslakituomioistuimen. Hallinto-oikeudet ja korkein oikeus voidaan lakkauttaa. Tarvitsemme vain käräjäoikeudet, hovioikeudet ja perustuslakituomioistuimen.
Oikeuden saantia on helpotettava ja oikeusprosesseja kevennettävä. Oikeudensaanti ei saa olla rahasta kiinni. Rahastus oikeudella on lopetettava.
Suomessa on liian paljon virkamiehiä ja hallintoa. Tulemme toimeen puolta pienemmällä määrällä. Merkittävät rakennemuutokset ovat edessämme.
Kirjoitan tämän yli 27 vuoden käytännön kokemuksen tuomalla varmuudella asioista. Tässä todistusaineisto:
MA 17.10.2022 Valitus asiassa Diaarinumero H 00126/22
http://kalajokinen.blogspot.com/2022/10/ma-17102022-valitus-asiassa.html
Kalajoki 22.10.2022
Erkki Aho
entinen PR-Teollisuus Oy:n ja ITC Finland Oy:n toimitusjohtaja ja entinen Kalajoen kaupunginvaltuuston jäsen (28 vuoden ajalta).
Merenojantie 9 B 16
85100 Kalajoki
044-3025948
jakelu Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Sanna Marin, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, valtionvarainministeri Annika Saarikko, opetusministeri Li Andersson, ympäristöministeri Maria Ohisalo kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, kokoomusjohdon yhteyshenkilöksi sopimamme Elina Valtonen, kristillisten puheenjohtaja Sari Essayah, Nyt Liikkeen puheenjohtaja Harry Harkimo ja VVK:n puheenjohtaja Ano Turtiainen
sauli.niinisto@tpk.fi , kirjaamo@tpk.fi , sanna.marin@eduskunta.fi, anna-maja.henriksson@eduskunta.fi, annika.saarikko@eduskunta.fi, li.andersson@eduskunta.fi, maria.ohisalo@eduskunta.fi, petteri.orpo@eduskunta.fi, riikka.purra@eduskunta.fi , elina.valtonen@eduskunta.fi, sari.essayah@eduskunta.fi, harry.harkimo@eduskunta.fi, ano.turtiainen@eduskunta.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti