Eduskunnan hallintoa johtaa kansanedustajista koostuva kansliatoimikunta. Kansliatoimikunta nimittää eduskunnan korkeimmat virkamiehet sekä tekee eduskunnan hallinnon ja taloudenpidon merkittävimmät päätökset.
Kansliatoimikuntaan kuuluvat eduskunnan puhemies ja varapuhemiehet sekä eduskunnan keskuudestaan valitsemat neljä kansanedustajaa ja heidän neljä varajäsentään.
Eduskunnan kanslia
Eduskunnan kanslian tehtävänä on luoda eduskunnalle toimintaedellytykset hoitaa sille valtioelimenä kuuluvat tehtävät.
Kansliaa johtaa Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola, ja virkamiehiä on noin 440. Heidän lisäksi eduskunnan kansliassa työskentelee noin 130 kansanedustajan avustajaa. Muut avustajat sijoittuvat suoraan eduskuntaryhmien ryhmäkanslioihin.
Eduskunnan kansliatoimikunta kokoontuu tänään 30.03.2021, mutta sen esityslistalla ei ole 1990-luvun laman, pankkikriisin ja valtiopetoksen asioita vaikka kansanedustajat ja kansliatoimikunnan jäsenet ovat tarkasti informoituja asioista. Marinin hallitus ei pysty takaamaan kansalaisten perusoikeuksia eikä oikeusturvaa. Eduskunnan on rydyttävä toimenpiteisiin asiassa kansliatoimikunnan aloitteesta.
SU 28.03.2021 Eduskunnan puhemies Anu Vehvilänen
http://kalajokinen.blogspot.com/2021/03/su-28032021-eduskunnan-puhemies-anu.html
Eduskunnan puhemies Anu Vehvilänen
Eduskunnan puhemiehen ja kansanedustaja tulee perustuslain 29 § mukaan noudattaa lakia.
Kansanedustajan riippumattomuus
Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.
Suomessa on tapahtunut valtiopetos, mikä ei vanhene koskaan. 1990-luvun lama, pankkikriisi ja valtiopetos johtuivat vakaan markan politiikasta. Silloin tasavallaan presidentti Mauno Koivisto puuttui riippumattoman tuomioistuinlaitoksen toimintaa ja ohjeisti oikeuslaitosta niin, että pankit pelastetaan antamalla niille suosituimmuusasema oikeuskäsittelyssä. Tämä ei onnistu muutoin kuin antamalla rikollisille syytesuoja. Tässä on selvitys asioista
Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle
http://pankkikriisi.blogspot.com/2019/06/avoin-kirje-paaministeri-antti-rinteelle.html
Pääministeri, oikeusministeri ja sisäministeri sekä Yle on saanut tämän sähköpostiviestin. Ministerit ovat toimineet vastoin ministerinvalaansa ja YLE vastoin journalisitisia ohjeita. Mininisterit ovat laiminlyöneet velvollisuutensa selvittää asiat. Olen selvittänyt tarkemmin asiat seuraavassa tekstissä
Valtiopetos on tosiasia
Suomen taloudellinen lama 1990-luvun alussa
http://valtuustoaloite.blogspot.com/
Jorma Jaakkola on tutkinut asioita perusteellisesti ja hänen blogisivunsa ja videonsa todistavat asian.
Ns.Koiviston konklaavi
https://www.youtube.com/watch?v=qxYWewCG9M8
Jorma Jaakkolan kotisivut
Tasavallan presidentti Tarja Halonen on julistanut asiakirjat salaisiksi presidentti Koiviston pyynnöstä.
Kysymyksessä on valtiopetos mikä ei vanhene koskaan.
Tämän jatkoksi Esko Ahon hallitus ja 4 ostajapankkia sopivat 22.10.1993 salaiseksi julistetun SSP-sopimuksen.
SSP-sopimus
https://www.youtube.com/watch?v=ZUXRy7336rY
Suomen Säästöpankki-SSP Oy:n pilkkomissopimus solmittiin 22.10.1993 Suomen valtion ja neljän ns. ostajapankin (SYP, KOP, Osuuspankit ja Postipankki välillä. Tässä salaiseksi julistetussa sopimuksessa sovittiin toimialakohtaiset listaukset yrityksistä, jotka tullaan viemään konkurssiin, sekä määriteltiin kaatamisperusteet luottomäärien ja asiakkuuksien pohjalta. Jos asiakas toimi joillakin seuraavista toimialoista, niin pankeille annettiin vapaus poistaa yritys markkinoilta ja laittaa saatavansa valtion avoimeen pankkitukipiikkiin: kiinteistösijoittaminen ja kiinteistösijoittamiseen verrattava kiinteistötoiminta, muu sijoittaminen, rakentaminen, vähittäiskauppa, hotelli- ja ravintolatoiminta, vapaa-aikatoiminta. SSP-sopimus solmittiin pääministeri Esko Ahon hallituksen toimesta. Valtionvarainministerinä toimi Iiro Viinanen ja sisäministerinä Mauri Pekkarinen. Nämä kolme ministeriä muodostivat valtioneuvoston ”sisäpiirin”. Suomen 1990-luvun pankkikriisissä ja suuren lamassa toteutettiin Suomen historian suurin omaisuuden ryöstö. Liituraitojen jäljiltä jäi kitumaan 280 000 elinkautista lumevelkavankia, joista 11 500 valitsi lopullisimman ratkaisun vuoden 1997 loppuun mennessä. Sen jälkeen on vielä on poistettu yrityksiä markkinoilta ja niiden kokonaismäärä Velallisten Turkirymän mukaan on n.60 000 kappaletta ja itsemurhan tehneiden määrä n. 16 000. Katkeraa kansaa kasvaa jo kahdessa sukupolvessa.
Rikosten peittelemiseksi saatavat myytiin ulkomaille. Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ostivat 31.3.2000 ministeri Suvi Anne Siimeksen allekirjoittamalla kauppakirjalla Arsenal omaisuudenhoitoyhtiöiden 12,2 miljardin markan saatavat 5 %:lla todellisesta arvosta eli 600 miljoonalla markalla. Ongelmaluottoja oli n. 60 000 kappaletta.
Nyt
näitä saatavia ulkomainen perintäyhtiö perii täydestä arvosta
korkealla korolla suomalaisilta kansalaisen kuolemaan saakka ja
eduskunnan päätöksellä vielä senkin jälkeen eli
kuolinpesältä.
Erikoista kauppakirjassa on se, että ministeri
myi nämä ongelmaluotot vaikka Arsenal Oy:llä oli oma toimiva
johto. Kauppasopimukseen sisältyy vielä ns. korvausklausuuli, jonka
mukaan jos sopimus puretaan niin koko kauppasumma laukeaa
maksettavaksi. Tämä korvausklausuuli on perustuslain
vastainen.
Velallisille ei kuitenkaan annettu mahdollisuutta
selvitä veloistaan tuolla 5 %:n summalla. Helsingin Sanomien
1.4.2000 uutisen mukaan osa lainoista oli jo maksettu ja siis
perintäkelvottomia. Perintäkelvottoman velan luovuttamisesta
perittäväksi on säädetty rikoslain 35 luvun 1-3 %:ssä (petos).
Jo maksettujen lainojen perimisestä on raportoitu Arsenalin
tarkastusvaliokunnan kertomuksessa v. 2000. Siinä todetaan, että n.
1000 tarkastetusta reklamaatiosta n. 100 todettiin aiheellisiksi.
Lainaa ei ollut olemassa. Lisäksi noihin myytyihin saataviin liittyi
valtava määrä yrittäjien velkoja, mikä merkitsee sitä, että
nuo yrittäjät ovat lopun elämäänsä velkahirressä ja Suomessa
on yrittäjäpula.
Mainitun valiokunnan kokouksessa 29.11. mukana olivat Paavo Lipponen, Olli-Pekka Heinonen, Suvi-Anne Siimes ja Eva Biaudet. Kokouksessa 8.12.: Sauli Niinistö, Olli-Pekka Heinonen, Sinikka Mönkäre, Kalevi Hemilä, Suvi-Anne Siimes ja Erkki Tuomioja
Aktiv-Hansa-kauppa ja sen tuhoisat seuraukset - Liisa Mariapori 11 m 27 sek
https://www.youtube.com/watch?v=yIzuxVsuEzI
Kalajoki 30.03.2021
Erkki Aho
Merenojantie 9 B 16
85100 Kalajoki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti