maanantai 11. helmikuuta 2019

MA 11.02.2019 Sodan lehdet nro 28 välissä on progandajuliste: Petturin palkka on kuolema (Tanttu) 1930. Kuka avasi ketulle kanatarhan oven? Keitä on syytä epäillä törkeästä maanpetoksesta? Miksi valtiopetoksesta vaietaan?


Petteri Orpo hiiltyy Ville Tavion kysymykseen ketusta kanatarhassa (17.1.2019)

Halla-aho puhuu suunsa puhtaaksi maahanmuutosta.

PS-ryhmäpuhe valtion talousarvion 2019 keskustelussa

Vuoden 2015 pakolaisaallon selvittäminen tulee olemaan historioitsijoille mielenkiintoinen ongelma. Kuka pisti prosessin liikkeelle? Entä miten Saksa toimi? Miten ihmissalakuljettajat osasivat ennakoida ihmisaallon? Entä miksi Ruotsin niin sopivasti heijasi meille tulijat eikä meidän oma ulkoministerimme tehnyt mitään? Saksa komensi – Suomi totteli Kaikki nähtävästi alkoi Saksan hätäilystä. Merkel oli ensin toivottanut tulijat tervetulleeksi mutta väkeä tunki päälle liikaa. Saksa alkoi kesällä 2015 vaatia, että EU ottaisi oman osansa tulijoista (http://www.ibtimes.co.uk/angela-merkel-demands-strengthened-european-response-refugee-crisis-1518782) .Arto Luukkanen: Vuonna 2015 solmittiin salainen kauttakulkusopimus Saksan ja Ruotsin kanssa?
Erkin kommentti: Asia ei ole ainoastaan historiantutkijoille mielenkiintoinen. Sen pitää olla mielenkiintoinen myös rikostutkijoille. Asiassahan on syytä epäillä törkeää maanpetosta. Törkeä maanpetos. Jos maanpetoksessa
  1. aiheutetaan vaara valtakunnan tai sen osan joutumisesta vieraan vallan alaiseksi tai
  2. muuten aiheutetaan Suomelle erityisen suurta vahinkoa
ja maanpetos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä maanpetoksesta vankeuteen vähintään neljäksi vuodeksi tai elinkaudeksi.
Pakolaisaalto ja rikollisten tunkeutuminen Suomeen on aiheuttanut suomalaiselle yhteiskunnalle valtavat taloudelliset tappiot sekä turvattomuuden tunteen. Kuka avasi ketulle kanantarhan oven? Syytä on epäillä Petteri Orpoa, Paula Risikkoa, Kai Mykkästä ja Juha Sipilää sekä Sauli Niinistöä.

Poliisi tutkii uutta seksuaalirikosta Oulussa.Rikosepäilyn mukaan kaksi nuorta tyttöä olisi kuluneen viikonlopun aikana joutunut raiskatuiksi yksityisasunnossa. Toinen uhreista on alle 16-vuotias, toinen alle 18-vuotias.Yksi henkilö on otettu kiinni teoista epäiltynä. Todennäköisesti tekijöitä on ollut useampi, mutta tutkinta on hyvin alkuvaiheessa. Tutkinnanjohtaja Eveliina Karjalainen vahvistaa epäilyt Iltalehdelle.Yksi on kiinni otettuna ja esitutkinta on sen verran alussa, että lukumäärää selvitellään.Tekijöitä kuitenkin useampi? Enemmän kuin yksi. Selvitetään tapahtumien kulkua.Tapausta tutkittaneen törkeänä raiskauksena ja törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Rikosnimikkeet ovat vielä alustavia.
Poliisi epäilee: kaksi nuorta oululaistyttöä raiskattiin viikonloppuna

Oulun valtuusto pitää turvapaikanhakijoita uhkana

Ilmi tulleet vakavat laiminlyönnit vanhustenhoidossa ovat vain jäävuoren huippu, sanoo Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa. Kuntatalous on tiukilla, ja ongelmat koskevat kaikkea hoivatyötä, myös esimerkiksi vammaispalveluita. Kunnat myyvät hoivan tarpeessa olevat niille, jotka hoitavat halvimmalla.Tehokkuus on Hallamaan mukaan hyvä välinearvo mutta itseisarvoksi sopimaton.Systeemi on kurjistanut pienet hoivayksiköt, joissa ei tavoitella pelkkää voittoa ja joissa myös työntekijöillä on riittävät työnteon edellytykset. Ihmisistä on tullut nettomaksajia tai kulueriä. Puhutaan eläkepommista ja kestävyysvajeesta. Keskustelussa korostetaan taloutta, ja ihmisten on pakko olla pärjääviä selvitäkseen.Hoivatoiminnan pitää toki Hallamaan mukaan olla myös taloudellisesti kannattavaa, ettei se syö omia edellytyksiään. Nykyisin suuren osan hoivapalveluista tuottavat kuitenkin suurten konsernien yksiköt, joiden on tarkoitus tuottaa voittoa omistajilleen.Seuraus on, että tavallisten ihmisten elämä kurjistuu, kun voitot menevät sijoittajille. Toisaalta omistajina on myös esimerkiksi suomalaisia eläkeyhtiöitä, jotka pyrkivät saamaan parhaan mahdollisen tuoton eläkerahoillemme. Emme voi ulkoistaa tätä ongelmaa vain ulkomaisten suuryritysten syyksi.Sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa: Kuntien hoivatyössä ollaan palaamassa huutolaisjärjestelmään

Ikääntyneiden asioihin erikoistunut professori Teppo Kröger on huolissaan vanhustenhoidon alihankinnasta. Alan skandaalit johtuvat hänestä vakavasta alirahoituksesta ja -resurssoinnista.VANHUSTEN hoitoon erikoistunut yhteiskuntapolitiikan professori Teppo Kröger Jyväskylän yliopistosta yllättyi Attendon Pelimannin yhteydessä ilmenneestä hoivan alihankintaketjusta. Järjestely näyttää vastaavalta kuin rakennusalalla.
– Tämä on hyvin huolestuttavaa, sillä ketjutus vaikeuttaa valvontaa entisestään, hän sanoo.
Kröger huomauttaa, että rakennusteollisuuden pitkissä alihankintaketjuissa on ollut ongelmia laadunvalvonnassa. Hoiva-alalla laatu on erityisen ratkaiseva.
Professori vertaa vanhusten­hoidon alihankinta­ketjutusta rakennus­alaan – näin mutkikas kuvio Pelimanni-hoivakodin takaa löytyy
Erkin kommentti: Oikeusministeri Antti Häkkänen on oikeassa. Hoivayrityksiä on syytä epäillä vanhusten heitteillejätöstä ja kuolemantuottamuksista, petoksista ja väärennäksistä. Olen sitä mieltä, että laki on Suomessa hyvä ja rangaitukset laissa kohdallaan, Tarvitaan vain joku joka tutkii, syyttää ja saattaa oikeuden ratkaistavaksi. Hoivayhtiöt ovat rikosoikudellisessa vastuussa ja siihen sisältyy vahingonkorvausvastuu. Lisäksi hoivayhtiöiden kuten muidenkin yhtiöiden veronkierto on estettävä.

Sunnuntaina monet poliitikot vaativat hoivapalveluiden valvonnan kiristämistä. Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok) mukaan vanhusten kohtelu voi täyttää myös rikoksen tunnusmerkistön. IS sai ammattiliitoissa valmistellun listan mahdollisista rikoksista, joista hoivayrityksiä voitaisiin rikostutkinnan päätteeksi syyttää.Esperi Caren ja Attendon ympärille noussut vanhustenhuoltokohu näkyy poliitikkojen vaatimuksissa, joiden mukaan väärinkäytösten sanktioita on kiristettävä.Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) tiedotti sunnuntaina, että laiminlyönnit ja epäasiallinen kohtelu voivat täyttää myös rikosten tunnusmerkistön.
– Rikosvastuun on toteuduttava, Häkkänen totesi. Hänen mukaansa valvontaviranomaisten on tehtävä yhteistyötä poliisin kanssa.Myös hoiva-alan ammattiliitoissa tilannetta on seurattu tiiviisti. Asioihin olisi liittojen mukaan helpompi puuttua, jos esimerkiksi hoitajamitoitus olisi kirjattu lakiin tarkkana lukuna. Kokoomus vastustaa tätä ainoana puolueena.
IS:n saama ammatti­liittojen lista paljastaa: Näistä rikoksista hoiva­yrityksiä voitaisiin syyttää

Suomessakin laajasti toimiva ruotsalainen terveyspalveluyhtiö Attendo on ollut omistajilleen erinomainen sijoitus.Attendo listautui Tukholman pörssiin vuoden 2015 lopulla. Listautumisannissa omistajaksi pääsi 50 kruunun merkintähinnalla. Tänään osakkeella on käyty kauppaa 100 kruunun tietämillä eli osakkeen arvo on kaksinkertaistunut alle kahdessa vuodessa.Yksi suurimmista rikastujista on ollut Attendon Suomen hoivapalveluista vastaava johtaja Pertti Karjalainen. Hän on Attendon toiseksi suurin omistaja lähes 14 prosentin omistusosuudella. Edellä on vain sijoitusyhtiö Nordstjernan 16 prosentin osuudellaan.
Karjalainen oli yksi Attendon suurimmista omistajista jo ennen listautumista. Listautumisannista hän osti lisää osakkeita noin 20 miljoonalla eurolla. Sittemmin hän on jatkanut omistuksensa kasvattamista pörssin kautta.
Kesäkuun lopussa Karjalainen omisti noin 22,3 miljoonaa Attendon osaketta. Osakepotin arvo on tänään noin 2,2 miljardia kruunua eli noin 231 miljoonaa euroa. Osakkeen kurssinousu on tuonut Karjalaiselle yli sata miljoonaa euroa. Attendon Suomen johtajalla yli 200 miljoonan euron osakesalkku

Kaikki alkoi, kun Rautajuuri ei hyväksynyt hänelle ja hänen yritykselleen määrättyjä veronkorotuksia. Hänet myös tuomittiin käräjäoikeudessa ehdolliseen 1,5 vuoden vankeustuomioon törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.
Hovioikeus kaatoi lopulta tuomion kokonaisuudessaan, mutta Rautajuuri ehti menettää koko omaisuutensa.Nyt hän hakee Verohallinnolta korvauksia, joita ei aiota maksaa.
MOT: Turkulaismies menetti koko omaisuutensa: Voitti verottajan oikeudessa - verohallinto ei silti maksa korvauksia
Erkin kommentti: Suomen hallitus ja ennenkaikkea oikeusministeri vastaa siitä, että Suomessa oikeus toteutuu. Nähtäväksi jää milloin ministereiden päitä ihan oikeasti alkaa putoilemaan.

Ylen hallintoneuvosto ei käsittele Paavo Väyrysen valitusta puolueensa sulkemisesta Ylen eduskuntapuolueille tarkoitettujen vaaliohjelmien ulkopuolelle, kertoo Savon Sanomat.
Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajan, kansanedustaja Kimmo Kivelän (sin.) mukaan hallintoneuvosto ei puutu vaaliohjelmien sisältöön, vaan linjaa. Kun linjaus tehtiin, Väyrysen puolue ei ollut puoluerekisterissä.Väyrynen on kannellut myös eduskunnan oikeusasiamiehelle hallintoneuvoston linjauksesta. Vielä ei ole tiedossa, ottaako oikeusasiamies asian käsittelyynsä.– Odotetaan, tuleeko asia käsittelyyn. Tarvittaessa hallintoneuvosto antaa vastineensa, Kivelä sanoo.
Ylen hallintoneuvosto päätti 4. joulukuuta, että vaaliohjelmiin osallistuvat hallintoneuvoston päätöksentekohetkellä rekisteröidyt puolueet, joilla on useampi kuin yksi kansanedustaja tämän hetken eduskunnassa. Väyrysen Seitsemän tähden liike rekisteröitiin puoluerekisteriin myöhemmin joulukuussa.SS: Ylen hallintoneuvosto ei käsittele Paavo Väyrysen valitusta – Väyrynen kannellut vaalilinjauksesta oikeuskanslerille

Valtiopetos on tosiasia

Maailma muuttuu – poliitikkojen turvallisuus
TOP 5 | Napada na predsednike

Kalajoki

Raittiin avataan uusi ravintola

Alueuutiset

Maatilojen määrä laskee edelleen nopeaa tahtia pohjalaismaakunnissa. Joka neljäs pohjalaistila on lopettamassa lähivuosina.Vuoteen 2025 yltävän ennusteen mukaan Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla olisi tuolloin enää 7 450 maatilaa. Luonnonvarakeskuksen viimeisimmän tilaston mukaan pohjalaismaakunnissa on vielä noin 10 000 maatilaa. Ennuste on laadittu Luken Tulevaisuuden näkymät -otantatutkimuksen pohjalta.Ennuste: Neljännes pohjalaistiloista lopettaa lähivuosina

Kotimaan uutiset

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen vaatii oikeusministeri Antti Häkkäseltä (kok) toimia hoivayritysten toimien selvittämiseksi. Sunnuntaina esiin tuli uusi tapaus, tällä kertaa ESperi Caren tarjoamissa vammaispalveluissa Helsingissä.”Olisi perusteltua, että hän (Häkkänen) ryhtyy asiassa ripeästi toimiin ja selvityttää tarvittavat lakimuutokset, joilla alan mädät omenat karsitaan pois. Näin ei kerta kaikkiaan voi jatkua. Nyt esille tulleiden laiminlyöntien selvitys tulisi aloittaa pikaisesti erityistarkastuksilla. Erityistarkastusten kustannukset tulisi sälyttää yhtiöiden vastuulle”, Kaikkonen linjaa tiedotteessaan.Uusi Esperi Care –tapaus järkyttää: ”Tämä huutolaismarkkina on lopetettava”

Tutkija Anders Blom tyrmää Suomen sijoituksen vähiten korruptoituneiden maiden joukossa. Suomen asema yhtenä maailman vähiten korruptoituneista maista on osittain illuusio, kirjoittaa tutkija Anders Blom Kunnallisalan kehittämissäätiön Polemia-sarjan julkaisussa.Kunnissa on hänen mukaansa varauduttu tunnistamaan korruptioriskit julkisissa hankinnoissa, maankäytössä ja rakentamisessa. Yllättävän monessa kunnassa on vireillä tai meneillään valituksia ja oikeusjuttuja, joihin liittyy korruptiota, Blom huomauttaa.
Seuraava haaste liittyy sote-uudistukseen, jota Blom pitää Suomen suurimpana hallintouudistuksena sitten EU-jäsenyyden. Tutkijan rankka väite: Suomen vähäinen korruptio on osaltaan harhaa

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) arvioi, että vanhuspalvelujen laiminlyönnit ja epäasiallinen kohtelu voi täyttää rikoksen tunnusmerkit. Hän vaatii kovempia sanktioita.
Viime aikoina on julkisuudessa puitu etenkin hoivapalveluyritysten Esperi Caren ja Attendon vanhustenhoitoa koskevia laiminlyöntejä.Kokoomuksen varapuheenjohtaja, oikeusministeri Antti Häkkänen arvioi tiedotteessa, että laiminlyönnit ja epäasiallinen kohtelu voivat täyttää useiden rikosten tunnusmerkistöä. Esimerkiksi heitteillepanon, petoksen ja väärennöksen tunnusmerkistö voi hänen mukaansa täyttyä eri toimenpiteissä.Häkkänen: Hoivayritykset ovat saattaneet syyllistyä heitteille­panoon, petokseen tai väärennökseen

Arja Juvonen Uudenmaan sote-kokouksessa

Helsinki purkaa pitkiä hammashuollon potilasjonoja ohjaamalla kaupunkilaisia yksityisille hammaslääkäreille. Asiakas maksaa kaupungilta saamallaan palvelusetelillä, joita on jaettu suun terveydenhuoltoon kymmeniä tuhansia.Tai sitten ei maksa. Myönnetyistä hammashuollon palveluseteleistä suurin osa lojuu kaupunkilaisilla käyttämättöminä. Osa pulittaa julkista kalliimman hammastarkastuksensa omasta pussistaan, osa jää odottamaan kaupungilta vapautuvaa hoitoaikaa. Osa jättää hampaansa hoitamatta.Virkamiesten kutina on, että potilaat eivät jaksaneet läpi palvelusetelin vaatiman ajanvarausviidakon.Saimme ilmaista rahaa ja jätimme sen käyttämättä – valinnanvapautta ylistävä palveluseteli on tuhansille aivan liian vaikea

AIKARAJA häämöttää, mutta kohtaako sote-uudistus kohtalonsa jo sitä ennen?
Niko Vartiainen (KUVA: MIKA RANTA / HS)
Jälleen tällä viikolla toimittajat parveilevat eduskunnan käytävällä ja kamerat kuvaavat perustus­laki­valio­kunnan ovea, kun ratkaiseva hetki maakunta- ja sote-uudistuksen kannalta lähestyy.Perustuslakivaliokunta kokoontuu maanantaina kello 12 ylimääräiseen kokoukseensa, jossa on määrä viimeistellä valiokunnan lausunto ja uudistusta koskeviin lakeihin tehtävät muutokset. Aikaa kokoukselle on maanantaina varattu iltakahdeksaan asti, ja on mahdollista, että työtä jatketaan vielä tiistaina tai myöhemminkin. Eduskunta pui tänään sote-uudistusta kahdeksan tuntia, eikä sekään riitä – ”Tulee kova vääntö”

Sosiaaliturvan uudistamishankkeen kiemuroista hyvin perillä oleva professori Juho Saari ei usko, että Suomessa otettaisiin käyttöön vastikkeetonta perustuloa. Hän tuo näkemyksensä esiin Eläketurvakeskuksen julkaisemassaTyöeläke-lehdessä.
Saari toi­mii pe­rus­tur­van uu­dis­ta­mis­ta val­mis­te­le­van Toi­mi-hank­keen sel­vi­tys­hen­ki­lö­nä eli hän on val­mis­te­lemassa seu­raa­val­le hal­li­tuk­sel­le vaih­toeh­to­ja so­si­aa­li­tur­van uu­dis­ta­mi­sek­si. Lisäksi hän johti pääministeri Juha Sipilän asettamaa eriarvoisuustyöryhmää.
Lehti: Professori Juho Saari ei usko perustuloon – Suomeen tulossa yleistuki: ”Va­pau­tuu tilaa järkevämpään kuin Kelan kans­sa suh­mu­roin­tiin”
Erkin kommentti: Kalajokisen keskustalaisen kunnallispoliitikon Paavo Saaren poika professori Juho Saari on viisas mies.

Äärioikeistolainen Soldiers of Odin -joukko on julkaissut internetissä videon, jonka voi tulkita yllyttävän väkivaltaan ulkomaalaistaustaisia vastaan.
Soldiers of Odin julkaisi maahanmuuttajia uhkailevan videon, heiluvat nuijien ja ketjujen kanssa - ”Hälyttävää”

Uuden yhtiön avulla omistajaohjausministeri hallitsee miljardeja ohi eduskunnan – myös liikenneverkkoyhtiötä.
VALTIONYHTIÖT Pääministeri Juha Sipilä on kompuroinut vaikeudesta toiseen, sillä yhä uudestaan esiin on noussut kysymyksiä esteellisyyksistä ja sidonnaisuuksista eri yhtiöihin. Voisi kuvitella, että kiireisen pääministerin olisi helpompaa keskittyä oikeisiin töihin – sen sijaan että saa vähän väliä selitellä serkkujen firmoja, lasten omistuksia tai matkaseuralaisiaan. Omistajaohjaus ei yleensä ole edes kuulunut pääministerille, vaan sitä on työnnetty monen eri ministerin hoidettavaksi. Viimeisimmissä hallituksissa valtion omistajaohjauksesta on vastannut kehitysministeri.
Kyse on vallasta – ja rahasta. Ja kysymys on todella suurista rahoista. Vuosina 2007–2015 valtio sai omistamistaan yhtiöistä tuloja 10,5 miljardia euroa sekä osakkeiden myynnistä 4,6 miljardia.Omien näppien alla on miljardibisnes – Sipilän hallituksella on ikioma kassa ilman parlamentaarista valvontaa

Ulkomaan uutiset

Iranin presidentti Hassan Ruhani vakuuttaa, että Iran jatkaa sotilasvaltansa laajentamista ja ohjusohjelmaansa vihamielisten maiden vastustuksesta huolimatta.Emme ole pyytäneet emmekä pyydä lupaa kehittää erilaisia (...) ohjuksia, ja jatkamme polullamme, Ruhani sanoi.Hän puhui maanantaina Teheranissa islamilaisen vallankumouksen 40-vuotisjuhlan kunniaksi.Iranilaiset juhlivat islamilaisen vallankumouksen 40-vuotispäivää – presidentti pullisteli puheessaan

Australia ja Ranska allekirjoittivat tänään 31 miljardin euron arvoisen asekaupan. Australia ostaa ranskalaiselta valtionyhtiöltä DCNS:ltä 12 taistelusukellusvenettä. Kyseessä on Australian suurin rauhan aikana tekemä puolustusinvestointi. Sopimuksen yksityiskohtia on hierottu vuodesta 2016 lähtien, jolloin DCNS voitti tarjouskilpailussa muun muassa Saksan ThyssenKruppin ja Japanin Mitsubishin.Australia sinetöi 31 miljardin asekaupat – ostaa Ranskalta 12 sukellusvenettä

Talousuutiset

Käytettyjen diesel-autojen hakumäärät ovat laskeneet jyrkästi viimeisen kolmen vuoden aikana.
Käytettyjen, uusien sekä leasingautojen markkinapaikka Autotalli.comin tilastojen valossa suomalaisten kiinnostus dieselautoihin on romahtanut kolmessa vuodessa alle puoleen, kun hakumäärät suhteutetaan käytettyjen bensiiniautojen hakuihin.Vielä vuoden 2016 tammikuussa käytetyt diesel-autot kiinnostivat kuluttajia lähes yhtä paljon kuin bensiinikäyttöiset autot. Tuolloin diesel-autojen hakumäärä oli 88 prosenttia bensiiniautojen hakumäärästä.Diesel-autojen kysyntä romahtaa - mitä käy jälleenmyyntiarvolle?

Lapin matkailu on rikkonut jälleen yhden ennätyksen, kertovat viralliset tilastot. Lapin majoitusliikkeissä oli viime vuonna kolme miljoonaa rekisteröityä yöpymistä, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Edellisestä ennätysvuodesta yöpymisten määrä nousi kolme prosenttia.
Lapin matkailun kasvu oli ulkomaalaisten vieraiden varassa. Heidän yöpymisiään oli lähes kuusi prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Eniten vieraita saapui Isosta-Britannista ja Ranskasta.
Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset Lapissa pysyivät edellisen vuoden luvuissa.
Lapin matkailu rikkoi taas ennätyksen: 3 miljoonaa yöpymistä

Pääministeri Juha Sipilä kehuu hallituksen päässeen tavoitteisiin, mutta maataloudessa ne eivät täyty.
Erkin kommentti: Pääministeri Juha Sipilältä oikea kannanotto.

Suomen ja Norjan välisen selvitystyöryhmän raportti Jäämeren radasta paljastaa hankkeen monet ongelmat. Työryhmä selvitti radan rakentamisen edellytyksiä ja erilaisia tekijöitä, jotka jatkosuunnittelussa olisi otettava huomioon.
Raportista ilmenee, ettei hanke olisi taloudellisesti kannattava minkään selvityksessä tarkastellun rahoitusmallin mukaan. Jotta vuosittaiset ylläpitokustannukset saataisiin katettua, tulisi vuotuisen kuljetusvolyymin olla 2,5 miljoonan luokkaa, eikä tällaista voida selvityksen mukaan pitää realistisena Jäämeren ratahanke jäihin - selvitys: ei olisi taloudellisesti kannattava
Erkin kommentti: Kun vaalit lähestyvät niin hallituksen ministereiden järjen käyttö lisääntyy.

Urheilu-uutiset

Suomen joukkue Iivo Niskanen/Ristomatti Hakola oli kolmas parisprintin maailmancupin kilpailussa Salpausselällä. Palkintokorokesija oli Hakolalle uran ensimmäinen maailmancupissa. Hakola taisteli hyvin ankkurisosuudella, mutta Norjan ankkuri Johannes Kläbo pääsi pienelle karkumatkalle. Viimeisillä metreillä myös Norjan kakkosjoukkueen Eirik Brandsdal puristi niukasti Hakolan ohi. Voittajajoukkueessa hiihti Kläbon lisäksi Emil Iversen ja Norjan kakkosjoukkueessa Brandsdalin lisäksi Sindre Björnestad Skar.
Niskanen ja Hakola kolmanneksi parisprintissä – toinenkin Norjan joukkue puristi maaliviivalla ohi

Suomen kakkosjoukkue Johanna Matintalo/Anne Kyllönen sijoittui viidenneksi Salpausselän maailmancupin parisprintissä. Perinteisellä hiihtotavalla käydyn kilpailun voitti Ruotsi joukkueella Ida Ingemarsdotter/Maja Dahlqvist.Toiseksi sijoittui Norja ja kolmanneksi Ruotsin kakkosjoukkue.Suomen ykkösjoukkue Kerttu Niskanen/Anita Korva oli seitsemäs. Korva valitteli karsinnan jälkeen huonoa oloa, mutta finaalissa tuntui paremmalta.Matintalo ja Kyllönen viidenneksi parisprintissä – voitto meni Ruotsiin

Teemu Pukki viimeisteli kaksi maalia jalkapallon Englannin Mestaruussarjassa, kun Norwich kaatoi paikallisottelussa Ipswichin 3–0 (1–0).Pukki rikkoi osumillaan Shefki Kuqin ennätyksen suomalaispelaajan yhden kauden aikana Mestaruussarjassa tehdyissä maaleissa. Pukki on nyt tehnyt 20 maalia tämän kauden sarjaotteluissa. Kuqi viimeisteli 19 maalia juuri Ipswichille kaudella 2004–2005.Teemu Pukin uskomaton maalivire sai jatkoa! Suomalainen iski kaksi maalia kaoottisessa paikallisottelussa – vei Shefki Kuqin ennätyksen nimiinsä

Suomen Salla Koskela sijoittui kolmanneksi hiihtosuunnistuksen EM-kilpailujen pitkän matkan kilpailussa. Koskela tuplasi kisojen mitalisaldonsa, kun hänellä oli jo hopea perjantain keskimatkan kilpailusta.Meno ei tuntunut mitalivauhdilta. Pieni flunssa on vaivannut parin päivän ajan. Toisaalta tein pitkässä kisassa vain pari pientä virhettä ja tunnuin palautuvan hyvin raskaiden ylämäkiosuuksien jälkeen, Koskela kertoi tiedotteessa.
Flunssainen Koskela hiihtosuunnisti EM-pronssia

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen venytti sunnuntaina tuloksen 16,98 Ranskassa käydyssä hallikilpailussa ja paransi nimissään ollutta sisäratojen Suomen ennätystulosta 14 sentillä. Lipsanen jäi toiseksi kilpailussa, jonka voitti Burkina Fason Hugues Fabrice Zango tuloksella 17,09.Jännittävä kisa ja erittäin hyvä fiilis. Paraskaan hyppy ei ollut vielä nappisuoritus, mutta loikat olivat tasapainoisia. Uskon, että senttejä on vielä varastossa tällä hallikaudella, Lipsanen tuumi tiedotteessa. Simo Lipsanen loikki halli-SE:n – ennätys parani 14 sentillä

Suomen yleisurheilijat saavuttivat neljä lajivoittoa Pohjoismaisessa hallimaaottelussa Norjassa.Kokonaistilastoissa Suomen naiset sijoittuivat toiseksi, mutta miehet jäivät neljänsiksi. Reetta Hurske ja Matilda Bogdanoff avasivat maaottelun upeasti naisten 60 metrin aitajuoksun kaksoisvoitolla. Hurskeen aika oli 8,07 ja Bogdanoffin 8,15.
Lähtö ei onnistunut. En ollut olenkaan valmis kun valmiit-komento tuli. Olin ensimmäisellä aidalla ruotsalaista jäljessä, mutta yllättävän hyvin pystyin nousemaan, Hurske kertasi suoritustaan Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.
(siirryt toiseen palveluun)
Miesten 60 metrin aitajuoksun voittoon pinkoi Elmo Lakka ennätyksellään 7,70.
Naisten 800 metrillä Sara Kuivisto juoksi Suomen kautta aikain toiseksi nopeimman ajan 2.04,20. Se alittaa myös tulosrajan Glasgow´n EM-kilpailuihin.
Suomelle neljä lajivoittoa hallimaaottelussa – Sara Kuivisto pinkoi Suomen kautta aikain toiseksi nopeimman ajan

Maailmalla tapahtuu

Noin 8 000 ihmistä kerääntyi saattamaan Eineä, 21, ja Riittaa, 23, viimeiselle matkalle elokuussa 1959 Jyväskylässä.Tulilahden hirvittävän kaksoismurhan uhrit, 21-vuotias Eine Maria Nyyssönen ja 23-vuotias Riitta Aulikki Pakkanen, siunattiin viimeiselle matkalleen 29. elokuuta 1959 Jyväskylän Taulumäen kirkossa, jota enkelten kirkoksikin kutsutaan.Kirkko oli lehtereitään myöten täynnä. Eturivissä istuivat he, joita menetys koski kaikkein raskaimmin, Einen Hugo-isä ja Aino-äiti sekä Riitan Antti-isä ja Martta-äiti sekä Riitan sisarukset. Eine oli vanhempiensa ainoa lapsi. Kirkko täyttyi perheiden sukulaisista ja ystävistä ja niistä, jotka halusivat olla mukana saattamassa murhaajan suohon polkemia tyttöjä siunattuun maahan.Poliisin koskettavat kuvat: Kun Tulilahden murhamysteerin nuoret uhrit haudattiin, valtava ihmismeri lähti liikkeelle

Sunnuntaina aamuyöstä Lappajärvellä Kankaantiellä syttyneen turkistarhapalon vahingot näyttivät ensiarviolla nousevan yli 1,5 miljoonaan euroon.Sammutustöiden edetessä paljastui pelastuspäällikkö Keijo Kangastien mukaan kuitenkin iloinen yllätys.
Oli onni ettemme alkaneet purkaa kylmävaraston seinää silloin kun vieressä roihusi 40 tonnia rasvaa. Jos olisimme hätäilleet, olisi tuli päässyt tekemään paljon pahempaa tuloa pakkasosastolla.
Pelastuslaitos teki jättipelastuksen turkistarhapalossa: ”Turkiksia pelastui noin 700 000 euron arvosta”

NÄIN korkea rakennus on kuin jättimäinen hormi”, hankejohtaja Jouni Forsman toteaa.
Nyt puhutaan YIT:n Trigoni-hankkeesta Triplan työmaan naapurissa Helsingin Pasilassa. Yhtiön tavoitteena on rakentaa yhteensä viisi tornirakennusta Triplan eteläpuolelle vanhan rautatievarikon maille.HS kertoi suunnitelmista lokakuussa.
Lue lisää:Jättiyllätys Pasilassa: Peräti 51-kerroksinen ja 180-metrinen pilvenpiirtäjä nousemassa uuden kaupunginosan maanmerkiksi – Ylimpään kerrokseen ravintolaKorkein rakennuksista on työnimeltään torni A. Siihen tulee peräti 51 kerrosta, ja sen korkeus tulee olemaan noin 180 metriä. Se tulee olemaan Suomen korkein rakennus. Näin korkeassa rakennuksessa fysiikan lait täytyy ottaa aivan eri lailla huomioon kuin perinteisessä rakentamisessa. Pasilaan nousevasta 51-kerroksisesta talosta tulee niin korkea, että se taipuu tuulessa

Esitutkinnassa selvisi, että henkilöauton kuljettajalla oli tapahtuma-aikana veressä alkoholia 2,2 promillea, joten kuljettajaa oli syytä epäillä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi myös törkeästä rattijuopumuksesta. Henkilöauto ja hevoskärryä vetänyt pakettiauto törmäsivät Liperissä - onnettomuudessa kuollut kuljettaja oli 2,2 promillen humalassa

Pohjois-Intiassa yli sata ihmistä on kuollut juotuaan laitonta alkoholia, uutistoimistot raportoivat. Lisäksi monet ovat joutuneet sairaalaan myrkytyksen aiheuttamista oireista.
Viranomaisten mukaan menehtyneet ovat kärsineet vatsakivuista ja hengitysvaikeuksista ennen kuolemaansa.Poliisi on pidättänyt kuolemien johdosta neljä epäiltyä, Haridwarin kaupungin poliisiylitarkastaja Janmaijai Prabhakar kertoi uutistoimisto Reutersille. Lisäksi yli 3 000 ihmistä on otettu kiinni alkoholin salakaupan vastaisessa kampanjassa.
Intiassa yli 100 ihmistä kuoli juotuaan myrkyllistä alkoholia

Yle Areena

Avointa huumekauppaa, pahoinpitelyjä, tuhopolttoja ja ampumisia. Millaista on elämä Malmön rikollisuuden rivaamilla alueilla? Ohjaus Minna Pye.
Ulkolinja: Malmö - jengien varjossa

Kokaiinin tuotanto on kasvanut Kolumbiassa sisällissodan loputtua. Ulkolinja tutustuu huumebisneksen uhreihin ja seuraa kokaiinibisneksen lonkeroita Kolumbian tuotantoalueilta Eurooppaan. Ohjaus Pertti Pesonen.
Ulkolinja: Cocaine Express

Kauneuskilpailuilla pyrittiin pönkittämään kansallista identiteettiä. Missit todistivat, että suomalaiset eivät ole mongoleja.
Missejä ja mongoleja

Youtube

Suomalainen avoimuus ja neuvostoperintö - Karjalan kysymys Veikko Saksi

HARVINAISUUS Matti Nykänen laulamassa lapsena

Lasse Viren, Munchenin 10000m

Men's 5000m - Munich 1972 - 50 fps

Women's Javelin throw - Helsinki 1983 - 50 fps

Suomalaisia yleisurheilun maailmanennätyksiä

Tauno Luiro 1951. Maailmanennätys 139m.

Tauno Luiro – Yhdellä hypyllä mäkihypyn historiaan!

Salpausselkä mäkihyppy 1960

Suomen mäkihypyn kultaisia muistoja

Mielipiteet

Mahdollinen rikostutkinta hoivayrityksissä hämärtää sopivasti poliitikkojen omaa vastuuta, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen VIIKONLOPPUNA keskustelu vanhustenhoidon tilasta sai uusia kierteitä. Poliitikot, kansanedustajia ja ministereitä myöten, vaativat jo rikostutkintaa hoivayritysten epäillyistä laiminlyönneistä. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) tiedotti sunnuntaina, että laiminlyönnit ja epäasiallinen kohtelu voivat täyttää myös rikoksen tunnusmerkistön. Rikostutkintaa ehti vaatia kansanedustajista Paavo Arhinmäki (vas) Twitterissä ja kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) Verkkouutisissa. Kommentti: Mahdolliset rikostutkinnat hoivayrityksissä eivät riitä – poliisin pitäisi tutkia poliitikkojen toimet

Sdp:n uusille polttomoottoriautoille suunnittelema käyttökielto alkaa ottaa lujille vaalikentillä, jos jopa Sdp:n puolueneuvoston puheenjohtaja Sirpa Paatero luonnehtii sitä mielikuvituksen tuotteeksi, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala.
ALOITETAANPA Setä Arkadia kerrankin mojovalla, arvovaltaisella sitaatilla:”Seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu uusien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä.”Ote on Sdp:n ilmasto-ohjelmasta, jonka puolue hyväksyi viime kuussa.
Kyllä sen äänestäjät (taatusti) muistavat, mutta Setä A. onkin huolissaan siitä, muistavatko demarit itse. Ainakin puoluevaltuuston puheenjohtajalle, kotkalaiselle 
Sirpa Paaterolle (sd) asia tuli yllätyksenä. Twitterissä hän väitti, että puheet Sdp:n polttomoottorikiellosta ovat ”mielikuvituksen tuotetta”. Mainittakoon, että Paateron johtama puoluevaltuusto käyttää suurinta valtaa Sdp:ssä puoluekokousten välillä. Paatero voisi lukaista puolueensa ilmasto-ohjelman joutohetkinään.Setä Arkadia: Demareiden sähköautomuisti alkaa pätkiä – uusien polttomoottoriautojen kiellosta halutaan jo vaieta

Energiateollisuuden asiantuntija Tuukka Heikkilä kommentoi blogissaan viime viikkoista kirjoitustani, jossa perustelen, miksi en aio koskaan hankkia sähköautoa. Heikkilän mukaan pääsisin kätevästi sähköautolla mökilleni Joensuuhun, joten ilmeisesti minun ei kannattaisi jäädä lataushybridikuskiksi, vaan siirtyä suoraan täyssähkön rattiin.
"Kirjoitin miksi en osta täyssähköautoa, sain somessa sapiskaa" - Täyssähköauto vaatii kymmeniä vuosia tai satojatuhansia kilometrejä ohittaakseen lataushybridin hinnassa ja puhtaudessa - HUOM! JUTTUA PÄIVITETTY

Kotimaan matkailu

Maantieto Nyt! Suomi

Everything You (Don't) Need To Know About FINLAND

FINLAND DOESNT EXIST!?!?!?

Ulkomaan matkailu

Stockholm

15 Things You Didn’t Know About Sweden

Living and working in Sweden 1.0

TOP TRAVEL DESTINATIONS of 2018: SWEDEN!

Näyttävästä luonnosta ja tunnelmallisista kaupungeista tunnettu Madeira tarjoaa matkailijalle runsaasti nähtävyyksiä. Katso, mitkä ovat saaren tunnetuimmat kohteet!
Madeiran tärkeimmät nähtävyydet – nämä 7 kohdetta on pakko nähdä

Musiikki

Казачок - Band ODESSA

Band ODESSA - Исчезли солнечные дни

Вишня в саду! ?¬ルᆱ (ПОЗИТИВ) Виктор Королёв

Loppukevennykset

Fortumin verotettava tulos oli vuonna 2017 Irlannissa 80 miljoonaa euroa. Suomessa yhtiön verotettava tulo oli samana aikana viisi miljoonaa euroa pienempi
Fortum on kertonut maksavansa veronsa maahan, jossa sen liiketoiminta sijaitsee.
Irlannissa yhtiöllä ei kuitenkaan ole energialiiketoimintaa, vaikka sen verotettava tulo maassa on suurempi kuin Suomessa.Yhtiön mukaan kyse ei ole verosuunnittelusta.
Fortumin verotettava tulos Irlannin veroparatiisissa suurempi kuin Suomessa - maksaa veroja maahan, jossa sillä ei ole energialiiketoimintaa

Perussuomalaiset laulu musiikkivieo

Perussuomalaiset parodia

Kun länsimainen sivistys on liikaa vihervasemmistolle

Kummeli- Perintöä odotellessa

Kummeli lahdattiin siat

Best Just For Laughs Gags Compilation 2019 | Top Just For Laughs Gags

Kuntoilu

20 MIN FULL BODY WORKOUT // No Equipment | Pamela Rf

15 min TOTAL CORE AB WORKOUT At Home No Equipment

6 Minute 6 Pack Workout! Hardcore Ab Workout!

Liikunta ja terveys

Verenpaine 130 / 84, pulssi 57 , Paino 102,8 kg. Jumppa 20 /860 min, kuntosali 60/ 830 min, kävely 5/160 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

10 benefits of Early Morning Walk | Best of 2017 | Health Doctor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti