Presidentti Urho Kekkonen, ministeri Ahti Karjalainen, Kalajoen valtuuston puheenjohtaja Paavo Rahko ja Rautaruukin toimitusjohtaja Helge Haavisto tulevat alasti uimasta takaisin Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueen saunaan. Neuvostoliiton pääministeri Aleksei Kosygin jo pukeutunut ja ottaa vastaan saunaan tulijat.
Valokuvat kiinnostavat ihmisiä. Minulla on runsaasti valokuvia ja siksi olen miettinyt miten valokuvien avulla voidaan tuoda Kalajoen historiaa parhaiten esille. Minulla on ollut oman taidenäyttelyni yhteydessä myös valokuvanäyttely. Huomasin, että valokuvanäyttely Kalajoen historiasta edellyttää suurta näyttelytilaa, koska valokuvien selostuksille on varattava riittävästi tilaa. Näyttelyvieraat haluavat tietää mitä valokuvat esittävät. Lisäksi tarvitaan riittävästi rahaa ja välineitä valokuvien valmistamiseksi esittelykuntoon. Minulla on oma suunnitelma asialle omien taloudellisten resurssieni mukaan toteuttaa asia omalla aikataulullani. Minulla on omissa blogeissani runsaasti valokuvia Kalajoen historiasta ja lisäksi minulla tuhansia valokuvia kaapeissani. Esittelen tässä kuitenkin muutamia valokuvia asiasta.
Kalajoen historia-blogini sisältää runsaasti valokuvia Kalajoelta,
https://kalajoenhistoria.blogspot.com/
Kalajoen kirkon palo
Kylpylä SaniFanin avaustilaisuus. Nauhan leikkaa poikki Bengt Pihlström kunnanjohtaja Torsti Kalliokosken ja Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Seppo Mäki-Ullakon avustuksella.
Ennen pidettiin kylienvälisiä kilpailuja. Kuvassa Raution Kaarlo Verronen Tyngällä pidetyssä kilpailussa. Kaarlo on kirjailija Maarit Verrosen isoisä.
Kalajoen juhannusjuhlat ovat olleet varsin värikkäitä varsinkin 1970- ja 1980-luvulla. Putkat olivat Kalajoella ja Ylivieskassa täynnä. Siksi humalaisia kuljetettiin autolla Kauvastentien varteen. Nykyisin tällainen menettely ei olisi mahdollista.
Kalajoella J. A. Lankila asui 1910-luvun puoliväliin saakka, muuttaen sitten Varkauteen. Syksyn 1917 eduskuntavaaleissa hänet valittiin eduskuntaan. Hän toimi kansanedustajana 1.11.1917 – 25.9.1918 välisenä aikana. Hän oli vankilassa poliittisista syistä 1918-1919 ja kuoli vankilassa 1919.
Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston sulkemispäätöksen tehnyt Pohteen henkilö Päivi Peltokorpi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti